Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 19. 9. 2007 16:36

mufina1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek za Prahou
Web

Re: Test otcovstvi

Janisd našla jsem tohle... je to sice staršího data, ale nemyslím, že v tom bude příliš mnoho změn...
http://www.pravnik.cz/a/87/vyzivne-mezi … nzely.html
držím vám palce.. tummenupp a souhlasím...

Není tady

#52 19. 9. 2007 18:39

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Oxi napsal(a):

Zenetko neoplati sa ti to rozoberat, Kiara je tak nabrusena na chlapov, ze aj keby platil 50tisic mesacne tak to pre nu vzdy bude len v zaujme dietata. Ona vobec nieje ochotna pochopit aj druhu stranu a pokial sa akakolvek ciastka zda chlapovi byt vysoka tak podla nej ide len o to, ze sa chce zbavit povinnosti popripade pomstit BM.
Kiaro a nemusi ist o nahodny zasun, moze ist o normalny dlhodoby vztah ... ale vy zeny ste povacsinou strasne pomstychtive, takze sa takmer vzdy snazite z chlapa vytrieskat co sa len da.

godlikegodlikegodlikegodlike

Není tady

#53 19. 9. 2007 18:46

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Kiara napsal(a):

PetřeHl, takovéhle situaci se dá v případě muže zcela jednoznačně předejít - napřed si pořádně prověřit objekt, kam jako chlap zasunuju a v případě, že děti nechci, důsledně používat kondom.
Jak prosté, že???
Jednoduchá, zato však účinná rada proti tomu, aby se chlap nestal obětí zlatokopky. Takovej Boris Becker, kterej si užil s náhodnou známostí v prádelně hotelu a pak ho z nastalého fičáku těžce bolela peněženka by ti mohl vyprávět lol

Kiaro, jsou lidi, do kterých nevidíš ani po 10 nebo 15 letech vztahu, najednou se zakoukají a otočí ve všem o 180 stupňů.
A kondom jako 100% antikoncepce? Jediná 100% antikoncepce je nesexovat lol.

Není tady

#54 19. 9. 2007 18:50

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Oxíku, já na muže nejsem nabroušená vůbec big_smile, protože věřím tomu, že nejste všichni stejní stolt
PetrHl: v tomto bodě máš naprostou pravdu (bohužel). Rozpad manželství kvůli tomu, že se druhý zakouká a ze dne na den a všechno je najednou jinak je velice smutná věc a následky bývají nedozírné...

Upravil(a) Kiara (19. 9. 2007 18:53)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#55 19. 9. 2007 19:08

pecule
♥♥♥♥♥♥-

janisd napsal(a):

no já děkuji všem za včerejší pozdní diskusi...tak něco málo na objasnění..myslím si že pokud otec nabízí 10 tis tak se rozhodně nezříká svých povinností a to i v případě, že ví že není jeho..s BM to rozhodně nebyl náhodný vztah, tak se předpokládalo, že z něho budou děti, tak nač Kairo kondom? tady nepadlo slovo, že by si dítě nepřál...proč dospěl k tomu nároz, že by dítě nemuselo být jeho není nutné rozpytvávt, každopádně si nechal udělat po 6 letech otcovství test (ze slin) a to ten který stojí 12 tis a má možnost ho použít u soudu - i když jak se zdá, tak jen s omezeným efektem...no a další věc je ta jak píšeš pecule, že právě BM bude požadovat výživné i pro sebe..takže co neuhraje na pro něj "nevlastní dítě" tak bude požadovat pro sebe - jako výživné pro manželku..ví někdo jak to funguje ? má na to BM vůbec právo? já osobně totiž neznám žádné rozvedené páry, kdy by chlap platil jak na děti tak na manželku, vždycky všichni platí jen na děti...kdy má právo BM požadovast výživné na sebe..není nemocná, neschopná pracovat atd...jak se to posuzuje?????

můj přítel se teď momentálně rozvádí, má za sebou soud o svěření dcery do péče, dcera zůstala u matky a bude na ní platit 4.000 Kč (doteď dával 2.000 kč + přidával manželce na nájem a samozřejmě platil třeba tábory a tak). na podzim ho čeká soud o výživné na manželku, která požaduje 10.000 Kč měsíčně. Jejich situace je následující - přítel je zaměstnaný - má plat cca 26.000 č hrubého (počítám, že teda tak kolem 18.000 Kč čistého??), ze kterého platí podnájem v Praze - (takže žádná malá částka) - nebydlíme zatím spolu, úvěr na byt (kde žije manželka), výživné, nějaké pojistky. Manželka pracuje na ŽL, podle toho co musela doložit u soudu, tak fakturuje cca 23.000 Kč (netuším kolik se platí na zdravotní, sociání a tak), platí si nájem v družstevním bytě, taky splácí úvěr na byt.
No soud teprve bude, tak pak můžu dát vědět, jak to dopadlo. Ale je to síla, protože přítel to má celkem tip top, takže jestli mu něco přiklepnou na manželku, tak nevím nevím..  Bohužel manželka ví, že já vydělává dost a tak se nechala slyšet, že nás stáhne co to půjde.. usch

Není tady

#56 19. 9. 2007 19:16

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Jarka napsal(a):

Teoreticky má BM nárok na výživné i na sebe v případě, že nebyla ten, kdo rozpad manželství zavinil (nemá n něm buď žádnou nebo jen malou vinu) a výrazně by se jí zhoršila životní úroveň. Tu druhou podmínku splňuje na 100 % - životní úroveň se jí určitě zhorší. O důvodech rozvodu nic nevím, ale typické je, když si manžel najde milenku/přítelkyni a chce se rozvést. Bude ale samozřejmě záležet na soudci, jak to posoudí.

jenže co to je zavinit rozpad manželství? Já jsem třeba od mého manžela odešla, protože měl hodně kamarádů v "mokrý čtvrti", ale odešla jsem já. Zavinila jsem teda rozpad manželství já? A můj přítel teda podle toho co mi říkal) měl ve vztahu se ženou několik let problémy, potkal mě přesně v době, kdy se rozcházel, dva dny potom co jsme se potkali se stěhoval pryč, takže je tím daný, že za rozpad může on, protože v podstatě několik málo dní poté, co se rozhodl odstěhovat měl novou známost? a proč by asi odcházel, kdyby bylo vše ok. Já myslím, že ve většině případů jsou vinni oba..

Není tady

#57 19. 9. 2007 20:26

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

pecule: můžeš být v klidu - podle toho, co jsi výše popsala, manželka sice MŮŽE chtít desítku výživného, ale za situace, jak jsi ji popsala, leda tak utře stolt a v momentě, kdy nejste svoji - a nenapsala jsi, jestli žijete ve spol. domácnosti - soud Tvoje příjmy jakožto přítelkyně vůbec nebudou zajímat. To se jako zbytečně nenervuj dopředu - budoucí BM může mít plány, jaké chce, ale ve chvíli, kdy sama nadstandardně vydělává, má smůlu.
Jiná situace by byla, kdyby např. byla na mateřské, nebo pobírala invalidní důchod, ale to ona není, takže buď v klidu stolt

Není tady

#58 19. 9. 2007 21:06

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Jarko,nejdřív Petr psal o dceři,teď Ty o synovi.Mě to začíná zajímat,jestli je to kluk nebo holka? roll

Není tady

#59 20. 9. 2007 7:54

Jarka
♥♥♥♥---

Já jsem to pochopila tak, že je to syn. Myslím, že Petr tu psal o dceři nějakého poslance (či jakého to politika).

Pecule: to, kdo převážně může za rozpad manželství, není nikde definováno. Záleží to na posouzení soudce. Pokud má žena milence a rozvádí se kvůli tomu ona nebo i manžel, protože to zjistil a nechce jí to tolerovat, obvykle se to bere tak, že za to může ta žena. Jistě, pokud manžel současně není alkoholik, není agresivní nebo podobně. Stejné v případě, že má milenku manžel. Ale vždycky to záleží na konkrétním soudci.

janisd: takže oni byli taková "šťastná" rodina a pak tvůj přítel najednou pojal podezření, že syn není jeho a nechal si udělat testy otcovství a když přišly výsledky, tak podal žádost o rozvod? A tebe potkal kdy? Ono když někdo vychovává dítě a manželství je celkem v pohodě a celkem funguje, tak soudce asi těžko uvěří tomu, že za všechno může jen manželka (i když má dítě s jiným), zvlášť jestli měl manžel už před rozvodem poměr. Hlavně ho asi bude zajímat to náhlé podezření manžela, že dítě není jeho a taky to, kdopak mu to asi nasadil do hlavy.
Tím samozřejmě neschvaluji to, co manželka tvého přítele dělá nebo udělala, ani to, že ho nechala v domění, že je otcem jejich syna (i když třeba to nevěděla, i to se stává), ani to, že teď chce výživné i na sebe, protože se jí nechce do práce.
A ani samozřejmě netvrdím, že jsi příčinou jejich rozvodu.
A o té střídavé péče nebo o svěření dítěte do péče otce jste neuvažovali? myslím, že v první řadě byste měli myslet na to dítě, hlavně tvůj přítel, protože i když to biologicky není jeho dítě, tak to přece nic neznamená, když ho má rád, ne? A právně jeho otec je.

Upravil(a) Jarka (20. 9. 2007 7:56)

Není tady

#60 21. 9. 2007 9:30

janisd
♥------

Jarko, to že nepíšu detaily rozpadu jejich manželství neznamená že bylo vše OK a, že rozpad  ovlivnil jen ten výsledek testu...navíc když se tu píše o vině na rozpadu, já už jsem se výše zmiňovala, že za to můžou většinou oba partneři - a teď mluvím obecně o všech vztazích..po pravdě tenhle vztah už dávno nefungoval přítel mininálně 3 roky před tím než si test nechal udělat pochyboval - nechci se zmiňovat proč..Jarko a to nasazení do hlavy nebudu komentovat, to je trapný co píšeš..navíc když je výsledek jaký je, tak je úplně jedno jestli mu to někdo poradil, nebo se rozhodnul sám...kdyby mu to někdo poradil těžko už ale zařídí, aby ten test dopadl v jeho(toho raditele) prospěch - směšné
..navíc to těhotenství přilšlo v době jejich krize manželství (pro zvědavce před tím trval vztah už 5 let, takže žádný náhodný zásun..)..takže i její chování mohlo o mnohých věcech napovědět..já rozhodně nejsem příčina rozpadu jejich vztahu, tím jsem si 100% jistá a mám k tomu víc než dost důvodů...o střídavé péči přítel neuvažuje a není to jen proto, že dítě není biologicky jeho..

Takže ještě jednou díky za komenty..původně jsem chtěla vědět jestli s tím má někdo zkušenost, ukázalo se že nemá, a spekulovat můžu sama..

..za chvíli by se tu strhla palba otázek proč neuvažuje o střídavé péči a proč nač zač :-)

Tak díky a pa všem :-)

Není tady

#61 21. 9. 2007 10:36

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

pecule: můžeš být v klidu - podle toho, co jsi výše popsala, manželka sice MŮŽE chtít desítku výživného, ale za situace, jak jsi ji popsala, leda tak utře stolt a v momentě, kdy nejste svoji - a nenapsala jsi, jestli žijete ve spol. domácnosti - soud Tvoje příjmy jakožto přítelkyně vůbec nebudou zajímat. To se jako zbytečně nenervuj dopředu - budoucí BM může mít plány, jaké chce, ale ve chvíli, kdy sama nadstandardně vydělává, má smůlu.
Jiná situace by byla, kdyby např. byla na mateřské, nebo pobírala invalidní důchod, ale to ona není, takže buď v klidu stolt

no uvidíme. Ona u soudu o výživné na dceru tvrdila, že po odečtení všech výdajů na podnikání jí zůstane 8.000 Kč, ze kterých teprve platí nájem atd. To je asi (ne)výhoda když BM podniká, protože po odečtení těch všech položek má příjem minimální.. A pokud ona navrhuje desítku, tak si říkám, jestli soud neřekne, že jí dá aspoň něco.. No počkáme jak to dopadne. Jinak spolu s přítelem nežijeme, ale to asi časem přijde, takže jestli se pak naše příjmy sečtou.. hmm

ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nevíte, jestli se musí čekat na rozvod a pak teprve řešit vypořádání SJM nebo je to možné už před rozvodem, i když se ti dva nedohodnou?

Není tady

#62 26. 9. 2007 12:54

lucie
♥------

ahoj potřebuji poradit, mám syna a ten nemá uvedeného tátu v rodném listě, ed začal vyhrožovat že si nechá udělat testy atd. Máí nějaké právo na ty testy, musím tam být podepsaná pod tou žádostí? musí mi to soud nařídit. prostě jak se bránit. Děkuji Lucka

Není tady

#63 26. 9. 2007 13:12

pecule
♥♥♥♥♥♥-

lucie napsal(a):

ahoj potřebuji poradit, mám syna a ten nemá uvedeného tátu v rodném listě, ed začal vyhrožovat že si nechá udělat testy atd. Máí nějaké právo na ty testy, musím tam být podepsaná pod tou žádostí? musí mi to soud nařídit. prostě jak se bránit. Děkuji Lucka

nevím přesně co potřebuješ? nechceš aby se jeho otec nechal zapsat do RL?

Není tady

#64 26. 9. 2007 13:44

barunka01
♥♥♥----

lucie napsal(a):

vzhledem k tomu, ze to neni vas manzel ani nevzniklo otcovstvi souhlasnym prohlasenim, tak pro vas je zajimavy tenhle paragraf ze zakona o rodine 94/1963sb.
§ 54

(1)  Nedošlo-li  k  určení otcovství podle předchozích ustanovení, může
   dítě,  matka  i  muž,  který  o sobě tvrdí, že je otcem, navrhnout, aby
   otcovství určil soud.

(2)  Za otce se považuje muž, který s matkou dítěte souložil v době, od
   které  neprošlo do narození dítěte méně než sto osmdesát a více než tři
   sta dnů, pokud jeho otcovství závažné okolnosti nevylučují.

on by musel podat k soudu navrh na urceni otcovstvi, pak prokazat, ze otcem je. nemyslim si, ze by vas, resp. dite mohl nutit ke krevnim zkouskam, ale pokud prokaze, ze s vami v dobe poceti spal, muze soud rozhodnout o jeho otcovstvi. se vsemi nasledky, tj. vyzivnym na dite (teoreticky i na vas), vznikem rodicovske odpovednosti atd. jak je dite stare? projevoval o nej zajem uz v tehotenstvi atd.? osobne si myslim, ze vas jenom vydira. hodne stesti.

Není tady

#65 26. 9. 2007 13:58

pecule
♥♥♥♥♥♥-

barunka01 napsal(a):

lucie napsal(a):

vzhledem k tomu, ze to neni vas manzel ani nevzniklo otcovstvi souhlasnym prohlasenim, tak pro vas je zajimavy tenhle paragraf ze zakona o rodine 94/1963sb.
§ 54

(1)  Nedošlo-li  k  určení otcovství podle předchozích ustanovení, může
   dítě,  matka  i  muž,  který  o sobě tvrdí, že je otcem, navrhnout, aby
   otcovství určil soud.

(2)  Za otce se považuje muž, který s matkou dítěte souložil v době, od
   které  neprošlo do narození dítěte méně než sto osmdesát a více než tři
   sta dnů, pokud jeho otcovství závažné okolnosti nevylučují.

on by musel podat k soudu navrh na urceni otcovstvi, pak prokazat, ze otcem je. nemyslim si, ze by vas, resp. dite mohl nutit ke krevnim zkouskam, ale pokud prokaze, ze s vami v dobe poceti spal, muze soud rozhodnout o jeho otcovstvi. se vsemi nasledky, tj. vyzivnym na dite (teoreticky i na vas), vznikem rodicovske odpovednosti atd. jak je dite stare? projevoval o nej zajem uz v tehotenstvi atd.? osobne si myslim, ze vas jenom vydira. hodne stesti.

výživné i na lucii?? z jakýho titulu proboha?

Není tady

#66 26. 9. 2007 14:39

barunka01
♥♥♥----

z titulu zakona o rodine, §95. zalezi samozrejme na tom, jak je dite stare. ale naprosto nechapu, co vas tak udivuje, vzdyt se to tu omyla denodenne

Není tady

#67 26. 9. 2007 18:13

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

pecule: z jakýho titulu? Ze zákona, už Ti to tady barunka01 napsala. To jsi nevěděla, že neprovdaná matka může chtít po otci dítěte úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím a taky výživné???
Nu - tak teď to víš big_smile
Osobně si myslím, že přítel Lucii jenom straší a vydírá. Ono kdyby to myslel vážně a navštívil právníka, který by mu natvrdo vyložil kolik ho celá ta legrace bude stát, asi by si to dobře rozmyslel lol

Není tady

#68 26. 9. 2007 21:18

lucie
♥------

dítě je 41dnů staré, zájem v těhotenství byl i nebyl. Je v léčení ze závislosti. není napsaný v rodném listě a tvrdí že si nechá udělat testy. Musím k tomu svolit a podepsat to? nebo čekat na soud? nevím jak to dopadne ale chci být informovaná a aspon trošku vědět jak a co dělat. Nevím zda to co říká udělá, ale slyšela jsem že to soud může nařídit stejně tak i návštevy malého. Tak netuším co je na tom pravdy.

Není tady

#69 27. 9. 2007 7:07

barunka01
♥♥♥----

no, tak mu reknete, ze pokud skutecne chce byt otcem, bude muset zacit pracovat, platit vyzivne na vas i dite a starat se.  dokud neni otcem, soud nemuze narizovat zadne navstevy. to musite vedet vy sama, jestli je ochoten vzit na sebe na dalsich 26 let vyzivu ditete a hlavne tahanice po soudech. ja byt vami ho proste prestanu kontaktovat a bude pokoj. nejspis si vas chce vyhruzkami pripoutat, coz si ale nemyslim, ze by z nej delalo vhodneho otce ditete. proste mu reknete nazdar a budete mit pokoj, ono pokud se leci ze zavislosti, tak bych se mu vyhnula oblouke uz davno, stahne vas akorat do prusvihu coz s ditetem ted nemate zapotrebi. jinak s temi testy, proc byste musela k necemu svolovat ci podepisovat, snad jste svepravna, proc byste mela souhlasit s necim, co se vam nelibi? teoreticky muze soud zadat znalecky posudek, ale to az v situaci, kdyby k urcovani otcovstvi skutecne doslo. a soud bez navrhu nic narizovat nebude.

Není tady

#70 27. 9. 2007 10:17

pecule
♥♥♥♥♥♥-

barunka01 napsal(a):

z titulu zakona o rodine, §95. zalezi samozrejme na tom, jak je dite stare. ale naprosto nechapu, co vas tak udivuje, vzdyt se to tu omyla denodenne

tak překvapuje, já jsem totiž na opačný straně, BM mého přítele nechce pracovat (resp. pracuje za 23.000 a je jí to málo) jak jsem již někde psala, pokud ho dostane, tak vzhledem k jeho příjmům (25.000 hrubého, placení podnájmu, splátek úvěru, výživného na edceru) to budu platit já, proto mě udivuje, že některé ženy jsou schopné chtít výživné i na sebe, asi někdy může nastat situace, kdy se neuživí (těžká nemoc), ale jinak mi to prostě hlava nebere, přestože to zákon umožňuje - asi jsem ovlivněna svojí situací...

Není tady

#71 27. 9. 2007 10:21

pecule
♥♥♥♥♥♥-

lucie napsal(a):

dítě je 41dnů staré, zájem v těhotenství byl i nebyl. Je v léčení ze závislosti. není napsaný v rodném listě a tvrdí že si nechá udělat testy. Musím k tomu svolit a podepsat to? nebo čekat na soud? nevím jak to dopadne ale chci být informovaná a aspon trošku vědět jak a co dělat. Nevím zda to co říká udělá, ale slyšela jsem že to soud může nařídit stejně tak i návštevy malého. Tak netuším co je na tom pravdy.

nařídit ne, ale umožnit mu je - pokud malého nebude chtít vidět, tak nemusí. Tobě jde o to, aby zapsaný jako otec nebyl a on chce nebo naopak ty ho chceš zapsat a on nechce

Není tady

#72 27. 9. 2007 10:28

barunka01
♥♥♥----

pecule napsal(a):

barunka01 napsal(a):

tak překvapuje, já jsem totiž na opačný straně, BM mého přítele nechce pracovat (resp. pracuje za 23.000 a je jí to málo) jak jsem již někde psala, pokud ho dostane, tak vzhledem k jeho příjmům (25.000 hrubého, placení podnájmu, splátek úvěru, výživného na edceru) to budu platit já, proto mě udivuje, že některé ženy jsou schopné chtít výživné i na sebe, asi někdy může nastat situace, kdy se neuživí (těžká nemoc), ale jinak mi to prostě hlava nebere, přestože to zákon umožňuje - asi jsem ovlivněna svojí situací...

kdyz si nekdo nedava bacha a plodi deti, tak si holt musi uvedomit, ze to neni bez nasledku, zvlaste muzi by si hrozne radi uzivali roli rozsevace, ale decka hazeji na krk zenam a idelane aby nemuseli platit ani vyzivne. nevidim duvod, proc by naklady tehotenstvi, porodu a vychovy ditete mela nest pouze matka.

a o vasi zaujatosti vubec nepochybuji, nechce pracovat a pracuje za 23k jsou dve ruzne veci, a to ze naklady ponesete i vy je vas problem, nebo to snad pred vami vas nynejsi partner tajil? to si nemyslim, sla jste do toho dobrovolne, veskera rozhodnuti maji nasledky, ze kterych se nevyvliknete, pokud vam situace nevyhovuje, tak si najdete partnera bez zavazku a budete mit pokoj.

Není tady

#73 27. 9. 2007 10:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

lucie napsal(a):

lucie, pokusím se Ti to zodpovědět popořadě:
1. Jestliže je přítel v léčení ze závislosti (alkohol, drogy, automaty???) tak vzhledem ke svěření dítěte do péče má smolíka-Pacholíka a bude mít problémy i v pravidelných návštěvách dítěte.
2. K ničemu svolit nemusíš a podepisovat nic také není třeba.
3. Takže i kdyby proběhl soud, testy dopadly pozitivně, přítel vzhledem k tomu, že je léčený závislák bude mít kontakt s dítětem značně omezen, ne-li znemožněn. Na druhou stranu bude nucen platit celou legraci od A až do Z - výživné na Tebe, náklady neprovdané matky spojené s těhotenstvím a slehnutím, výživné na dítě,  náklady na testy, advokáta plus soudní výlohy. Jen ať si poslouží, chce-li lol
Nakonec to shrnu - nenech se vytáčet bláboly nějakého závisláka, který na Tebe jenoum pouští strašidýlka, buď ráda, že toho dárečka nemáš zapsaného v RL dítěte a jeho řeči pouštěj jedním uchem sem a druhým uchem ven.
Přeji Tobě i miminku hodně štěstí.

Není tady

#74 27. 9. 2007 11:12

pecule
♥♥♥♥♥♥-

barunka01 napsal(a):

pecule napsal(a):

barunka01 napsal(a):

kdyz si nekdo nedava bacha a plodi deti, tak si holt musi uvedomit, ze to neni bez nasledku, zvlaste muzi by si hrozne radi uzivali roli rozsevace, ale decka hazeji na krk zenam a idelane aby nemuseli platit ani vyzivne. nevidim duvod, proc by naklady tehotenstvi, porodu a vychovy ditete mela nest pouze matka.

a o vasi zaujatosti vubec nepochybuji, nechce pracovat a pracuje za 23k jsou dve ruzne veci, a to ze naklady ponesete i vy je vas problem, nebo to snad pred vami vas nynejsi partner tajil? to si nemyslim, sla jste do toho dobrovolne, veskera rozhodnuti maji nasledky, ze kterych se nevyvliknete, pokud vam situace nevyhovuje, tak si najdete partnera bez zavazku a budete mit pokoj.

Barunko, vy jste asi zase zaujatá obráceně a až moc. Rozhodně sipartnera jiného hledat nechci anic mi netajil. Manželce nechal byt, auto, komlet vybavení msi jí vždy jak stanovil soud, platí na ní výživné 4.000 Kč, platí úvěr na byt, kde žije  BM. Ne každá žena je chudinka jen proto, že je žena.. Já tady nepíšu nic o tom, že mám problém s pacením na dceru, tu zplodil je rád že jí má, protože bydlí 200 km daleko, tak si s ní každý den volá (jo, mobil jí platí taky), tedy pokud jí ho matka na několik dní nevypne, aby se nemohl dovolat (to se stane ve chvíli, kdy má špatnou náladu a s přítelem se pohádá - jen pro zajímavost hádání v  jejich podání je sprška urážek, kdy pak přítel zavěsí neb to nechce poslouchat.
vy jste snad zastánce manželství na věky, když prostě ten vztah nefunguje, Co enfungovalo u nich netuším a není to asi ani podstatné, rpotže to mám jen z jedné strany (jeho). nesouhlasím s otcema, kteří nechtějí paltit alimenty, nechtějí se vídat se svými dětmi, stejně tak nesouhlasím s ženama, které se snaží rozvod přeměnit na pračku peněz a dojit co to jde - asi proto, že já jsem se rozvedla celkem v klidu, tak vím, že to jde.
já netvrdím, že pokud náklady (jestli je soud přizná) ponesu já tak to není můj problém, asi bych ho v tom nenechala, to je snad jasný - jen se pozastavuju nad logikou - odešel ode mě, jsem teda zhrzená a chci peníze a čí víc, tím je mi to pořád málo.. prostě jsem jiná povaha - já v době rozvodu byla třeba nezaměstnaná )ersp. jsme podnikali, ale bylo to jen na muže, já si pouze platilasociálku a zdravotko), odešla jsem bez koruny )manžel mi projel i peněženku) a bydlela u mámy, která mě založila než jsem se vzpamatovala a našla si práci, ale prostě by mě hanba fackovala chtít na sebe výživný..

šla jsem do toho dobrovolně a s tím, že má dítě, o které se bude starat (nejen finančně) - bohužel soud o svěření dcery do jeho péče jsme nevyhráli, přestože matka i před dcerou říkala "zeptej se tatínka, jestli si tě vezme k sobě" - dceři je 8 let, tak z toho byla celekm přepadlá.. opravdu mě nenapadlo (asi jsem naivní), že může dospělá žena v 33 letech požadovat na sebe 10.000 Kč měsíčně, přítel to přede mnou netajil, to ho taky nenapadlo..
Barunko, neházejte všechny do jednoho pytle - lidi a situace jou každá jiná..
Sorry - bylo to mimo téma, ale nějak jsem chtěla barunce odpovědět.. offtopic

Není tady

#75 27. 9. 2007 11:16

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Lucie, to co ty popisuješ je úplně jiná situace než moje, jakpíše Kiara, pokud ho za¨píšeš jako otce, tak samozřejmě musí platit alimenty a je možné, že soud mu umožní se vídat s mimčem.
Jen já bych se asi obávala, že takový případ jako je on nic platit nebude a bude tě akorát deptat tím, že se bude dožadovat styku s dítětem.
Co si myslíte, pokud nebude platit (když je někde v léčení, tak asi mu to ani není z čeho strhávat) ,ůže se dožadovat styku s dítětem nebo ne?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí