29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
..tak díky všem, uvidíme co na to soudce a kolik uzná za vhodné..když to všechno nebude moc dlouho trvat, tak sem pak klepnu, jak jsme dopadli )
Není tady
Tady v tom případě má "otec" teoretickou jedinou možnost požádat nejvyššího státního zástupce o popření otcovství. Ten by to ale provedl jen v zájmu dítěte, což v tomhle případě rozhodně není, takže to ani nemá smysl.
Ty biologické testy nemá ani smysl dělat, když už uplynula ta půlroční lhůta od doby, kdy se o narození dítěte dozvěděl, zbytečně si tím zamotal hlavu a dítěti taky, soudy budou podle mě rozhodovat naprosto stejně, ať je či není biologickým otcem. Dle práva otcem je a basta. Kdyby rozhodovaly jinak, nebylo by to fér proti jiným kauzám, oni musí rozhodovat stejně a nemůže to být bráno v potaz.
Upravil(a) janička25 (18. 9. 2007 15:15)
Není tady
no to je pravda, ten test vazne nema smysl, jen to vsechno zamota...proste je jednou otcem a je to tak..budu to brat tak, jak psala hannah, jako by bylo decko adoptovany...pak by v pripade rozchodu taky platil, i kdyz neni jeho biologicky otec...
Není tady
janička25 napsal(a):
Tady v tom případě má "otec" teoretickou jedinou možnost požádat nejvyššího státního zástupce o popření otcovství. Ten by to ale provedl jen v zájmu dítěte, což v tomhle případě rozhodně není, takže to ani nemá smysl.
Ty biologické testy nemá ani smysl dělat, když už uplynula ta půlroční lhůta od doby, kdy se o narození dítěte dozvěděl, zbytečně si tím zamotal hlavu a dítěti taky, soudy budou podle mě rozhodovat naprosto stejně, ať je či není biologickým otcem. Dle práva otcem je a basta. Kdyby rozhodovaly jinak, nebylo by to fér proti jiným kauzám, oni musí rozhodovat stejně a nemůže to být bráno v potaz.
jasně "podle práva", ale co je to vlastně právo? je to jen zvůle nýmandů z poslanecké sněmovny, morálka by měla být nad právem.
Podle mne má ten chlap jedinou šanci pokud nechce vydržovat bývalku - a to starat se o dítě sám
Není tady
vyzivne je pro dite, nikoliv pro vydrzovani matky, to tady zda se spousta lidi nechape. pokud ma snad nekdo z otcu pocit, ze matka zneuziva vyzivne ve svuj prospech, muze se obratit na soud, ale vyzivne je pro vyzivu, vzdelani, obleceni a obecne potreby ditete. proto taky soud rozhodne ve prospech ditete, protoze to je jedine dulezite, spory rodicu jsou naprosto podruzne.
Není tady
Barunko, ženy tady to chápou velice dobře, to jen platící otcové mají nějakou fixní ideu, že za jejich peníze chodí matky jejich dětí buď po barech, nebo hýřivě utrácejí v módních buticích
PetrHl trefně poznamenal, že o zplozené dítě, na něž otec nechce platit, se může začít starat sám. Pro takovou myšlenku jsem všemi deseti pro Oni pánové, když zjistí, co celodenní péče o potomka v podstatě obnáší, zhusta dítě po určité době vracejí nazpět jeho mamince a celodenní péči tak zvládnou jenom chlapi-kabrňáci, před nimiž tímto uctivě smekám. A celodenní péčí myslím situaci, kdy se o dítě otec stará poctivě sám, ne, že ho frkne babičkám nebo maminkám a na potomka se chodí tak akorát koukat, jak prospívá.
Není tady
no ja to nechtela napsat tak na plna usta :-) ale vzit dite matce mi take neprijde fer, ja proste fandim stridave peci, dite ma pravo na oba rodice a zajem ditete by mohl byt to jedine, na cem se byvali partneri shoudnou, i kdyz evidentne i tady se vyjimky najdou.
Není tady
Samozřejmě že vzít dítě matce není fér a pokud matka není alkoholička, narkomanka nebo psychiatricky léčená, tatíčkové málokdy uspějí. Zejména čím je dítě menší, tím mizivější mají šanci na výhru i v podobě střídavé péče, viz mediálně propíraný případ Ivany Jirešové. Sice mi jako herečka moc k srdci nepřirostla, Ordinaci nesleduju, ale jako mámě jsem jí nesmírně fandila.
Ono v některých případech jde u tatínků, co chtějí dítě do péče nebo střídavku, ruku v ruce jednak chamtivost, aby matce dítěte nemuseli nic platit, druhak touha matce svého dítěte pořádně ublížit
Není tady
Kiara napsal(a):
Barunko, ženy tady to chápou velice dobře, to jen platící otcové mají nějakou fixní ideu, že za jejich peníze chodí matky jejich dětí buď po barech, nebo hýřivě utrácejí v módních buticích
PetrHl trefně poznamenal, že o zplozené dítě, na něž otec nechce platit, se může začít starat sám. Pro takovou myšlenku jsem všemi deseti proOni pánové, když zjistí, co celodenní péče o potomka v podstatě obnáší, zhusta dítě po určité době vracejí nazpět jeho mamince a celodenní péči tak zvládnou jenom chlapi-kabrňáci, před nimiž tímto uctivě smekám. A celodenní péčí myslím situaci, kdy se o dítě otec stará poctivě sám, ne, že ho frkne babičkám nebo maminkám a na potomka se chodí tak akorát koukat, jak prospívá.
Kiatro, promiň ale maminka která požaduje výživné ve výši 20 tisíc a sama nepracuje - tak to je klasický případ zlatokopky co se ochotně nechává oplodnit když vidí jak je budoucí tatínek situovaný.
Ale ono i s tímhle se dá něco dělat, otec může navrhnout že bude platit třeba 7 tisíc a dalších 8 pujde dítěti na spoření a to se bude moci vybrat až v době kdy to bude potřebovat např. na školu. I tak se to dá řešit
Není tady
PetřeHl, takovéhle situaci se dá v případě muže zcela jednoznačně předejít - napřed si pořádně prověřit objekt, kam jako chlap zasunuju a v případě, že děti nechci, důsledně používat kondom.
Jak prosté, že???
Jednoduchá, zato však účinná rada proti tomu, aby se chlap nestal obětí zlatokopky. Takovej Boris Becker, kterej si užil s náhodnou známostí v prádelně hotelu a pak ho z nastalého fičáku těžce bolela peněženka by ti mohl vyprávět
Není tady
Já si myslím, že pokud přítel janisd je ochoten platit výživné na 6leté dítě 10tisíc, rozhodně strádat nebude, je to víc než dost. Projděte si některé diskuse tady - jednalo se tu o zvýšní ze 2tisíc na 3tisíce a už se ozývaly hlasy, že dítě je taky povinna živit matka a tolik ani dítě nespotřebuje.
Pokud by soud přiklepl těch 20 tisíc - mě by to připadlo, jako že matka dítěte si zajistila dlouhodobou apanáž.
Ví se vlastně, kdo je biologickým otcem?
Upravil(a) zenetka (18. 9. 2007 23:09)
Není tady
chtela bych videt zenu, ktera je ochotna snest strazne tehotenstvi, porodu a nasledne vychovy deti pro mizernych par tisic na vyzivnem. a kdyz jsme u toho, dohodnout se na stavebnim sporeni jako casti vyzivneho rodicum nikdo nezakazuje, ze. to by ale ukrivdeni otcove museli mit na zreteli zajem ditete, nikoliv svou pomstu BM
Není tady
zenetka napsal(a):
Já si myslím, že pokud přítel janisd je ochoten platit výživné na 6leté dítě 10tisíc, rozhodně strádat nebude, je to víc než dost. Projděte si některé diskuse tady - jednalo se tu o zvýšní ze 2tisíc na 3tisíce a už se ozývaly hlasy, že dítě je taky povinna živit matka a tolik ani dítě nespotřebuje.
Pokud by soud přiklepl těch 20 tisíc - mě by to připadlo, jako že matka dítěte si zajistila dlouhodobou apanáž.
Ví se vlastně, kdo je biologickým otcem?
zenetko, přečti si můj příspěvek o něco vejš Tam je velice dobrá rada pro pány, kteří se podobné tristní situace chtějí úspěšně vyvarovat. Můj manžel takové případy kdysi trefně pojmenoval - když má pr... radost, musí mít holt hlavička starost
Není tady
Kiaro, janisd tady psala, že se přítel rozvádí - takže předpokládám, že manželka nebyla náhodná známost a že do vztahu šel s důvěrou k ní. Nevím, co ho přimělo pochybovat o tom, že je skutečným otcem dítěte, a jak to vypadá, má k němu za ty roky citový vztah a s návrhem 10tisíc výživného se rozhodně nezříká povinností k němu. Ale 20 tisíc, co požaduje manželka, mi fakt připadá přehnanejch, já nevím, ale provalit se na mě takováhle křivárna, tak držím hubu a krok a jsem ráda, že mě nepřizabil.
janisd: to byl test ze slin, co si zaplatí žadatel sám cca za 10.000, nebo testy nařízené soudem?
Není tady
Zenetko neoplati sa ti to rozoberat, Kiara je tak nabrusena na chlapov, ze aj keby platil 50tisic mesacne tak to pre nu vzdy bude len v zaujme dietata. Ona vobec nieje ochotna pochopit aj druhu stranu a pokial sa akakolvek ciastka zda chlapovi byt vysoka tak podla nej ide len o to, ze sa chce zbavit povinnosti popripade pomstit BM.
Kiaro a nemusi ist o nahodny zasun, moze ist o normalny dlhodoby vztah ... ale vy zeny ste povacsinou strasne pomstychtive, takze sa takmer vzdy snazite z chlapa vytrieskat co sa len da.
Není tady
Oxi, i chlapi dokáží být nesmírně pomstychtiví, pokud o rozvod požádá žena. Jejich ego a ješitnost utrpí velkou ránu a tak se mstí na dětech a znepříjemňují BM život jak mohou. To není jen ženská záležitost, nýbrž i mužská, to mi věř .
Upravil(a) lvice (19. 9. 2007 9:49)
barunka01 napsal(a):
chtela bych videt zenu, ktera je ochotna snest strazne tehotenstvi, porodu a nasledne vychovy deti pro mizernych par tisic na vyzivnem. a kdyz jsme u toho, dohodnout se na stavebnim sporeni jako casti vyzivneho rodicum nikdo nezakazuje, ze. to by ale ukrivdeni otcove museli mit na zreteli zajem ditete, nikoliv svou pomstu BM
tak já znám ve svém okolí hned dvě takové dámy, samozřejmě jim nejde o výživné, ale o to, aby s tím bohatým chlapíkem zůstaly co nejdéle, a pokud by to nevyšlo, tak i výživné se hodí, ne? co si budeme nalhávat, není nikdo svatý jen pro to, že se narodí jako ženská, ne? Vychytralí a nebo dokonce zlí se najdou jak mezi chlapama tak ale i mezi ženskýma.. proč hned musí být všichni otcové ukřivdění a musí jim jít o pomstu? Někdy má otec potřebu se mstít, někdy jí má matka, někdy bohužel oba a někdy jsou rozumní oba.. A pokud jde o tento konkrétní případ, tak žena, která je zdravá v produktivním věkupřece může pracovat a snažit se tedy i ona zajistit své dítě, proč by to mělo být jen na otci? Pokud otec souhlasí, že bude platit na dítě 10.000 Kč, tak klobouk dolů. A připadá mi normální,, že se bude na výživě (nejen tedy na výchově) dítěte podílet i matka. Jinak janisd ještě bacha, protože se BM ještě může pokusit o výživné pro sebe..
Není tady
no já děkuji všem za včerejší pozdní diskusi...tak něco málo na objasnění..myslím si že pokud otec nabízí 10 tis tak se rozhodně nezříká svých povinností a to i v případě, že ví že není jeho..s BM to rozhodně nebyl náhodný vztah, tak se předpokládalo, že z něho budou děti, tak nač Kairo kondom? tady nepadlo slovo, že by si dítě nepřál...proč dospěl k tomu nároz, že by dítě nemuselo být jeho není nutné rozpytvávt, každopádně si nechal udělat po 6 letech otcovství test (ze slin) a to ten který stojí 12 tis a má možnost ho použít u soudu - i když jak se zdá, tak jen s omezeným efektem...no a další věc je ta jak píšeš pecule, že právě BM bude požadovat výživné i pro sebe..takže co neuhraje na pro něj "nevlastní dítě" tak bude požadovat pro sebe - jako výživné pro manželku..ví někdo jak to funguje ? má na to BM vůbec právo? já osobně totiž neznám žádné rozvedené páry, kdy by chlap platil jak na děti tak na manželku, vždycky všichni platí jen na děti...kdy má právo BM požadovast výživné na sebe..není nemocná, neschopná pracovat atd...jak se to posuzuje?????
Není tady
Teoreticky má BM nárok na výživné i na sebe v případě, že nebyla ten, kdo rozpad manželství zavinil (nemá n něm buď žádnou nebo jen malou vinu) a výrazně by se jí zhoršila životní úroveň. Tu druhou podmínku splňuje na 100 % - životní úroveň se jí určitě zhorší. O důvodech rozvodu nic nevím, ale typické je, když si manžel najde milenku/přítelkyni a chce se rozvést. Bude ale samozřejmě záležet na soudci, jak to posoudí.
Není tady
..no myslim, že když ho uvedla v omyl tím, že vychovával nevlastní dítě, tak by to mělo být bráno minimálně jako podíl na rozpadu manželství..no a těžko posoudit kdo zavinil rozpad vztahu, že? to je dost dlouhodobé a tězko to někdo vezme jen na sebe a ani by to nebyla tak úplně pravda...už se to tu zmiňovalo, že to mám brát tak jako by dítě bylo adoptované, já jako nová partnerka to tak brát můžu, ale on asi těžko..když se pár rozhodne pro adopci, tak s tím souhlsí oba dva partneři.. tohle je trochu jiný..vychovávat a milovat dítě a pak se po x letech dozvědět, že není tvoje, je celkem podpásovka a i přesto, že nechceš aby tě to ovlivnilo, tak bohužel ovlivní..
Životní úroveň BM se rozhodně zhorší, ale už pro to by si měla najít práci...a krizi v manželství minimálně mohla zavinit když mu "podstrčila" cizí dítě
Není tady
janisd suhlasim, uplne so vsetkym, ale zakon bohuzial nepusti ...
Není tady
..bohužel s tím počítám, oxi..když se od všeho "osobního" odprostím, tak chlapi v tomto případě nemají moc šancí co?!
Není tady
Nie, to veru nemaju.
Není tady
barunka01 napsal(a):
no ja to nechtela napsat tak na plna usta :-) ale vzit dite matce mi take neprijde fer, ja proste fandim stridave peci
Ale v 98 % případů se tak děje vůči otcům... a to je fér??? Jinak ještě pozor na výživné na manželku... 3 roky po rozvodu ,pokud se nemýlím a za určitých oklolností nafurt, jakože nadosmrti
Není tady
..výživné na manželku jsme tu už zmínili...a já souhlasím že otcové nemají moc práv...nevíš Ivane, jak je to s posuzováním výživného na manželku? a po rovzdoud jsou to jen 3 roky? já právě myslela že je to nafurt...
Není tady