29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosim o vas nazor:
pritel se rozvadi, a dle testu otcovstvi (soudnich) zjistil ze neni biologickym otcem "jejich" ditete. I tak ma dle dostupnych informaci povinnost platit vyzivne. Je ale pravda, ze pokud se na zaklade vysledku testu do 6 mesicu ditete zrekne, nema povinnost na dite platit? Bylo by to jen uredne, aby manzelka nemela sanci pozadovat neadekvatni sumu (on vydelava dost)...sam ale na dite ze solidarnosti platit chce, ale jen kolik uzna on..jejich spolecny majetek bude delen presne pul na pul, takze tady je to OK.
Nema s tim nekdo zkusenost?
diky
Není tady
njn, ale do sesti mesicu od okamziku, kdy se dozvedel o narozeni ditete :-) pak uz ma holt smulu
Není tady
takže to neplatí od výsledku testu?
Není tady
..a pokud má soudní výsledek testu, je možné ho u soudu nějak použít? jako aby to ovlivnilo výši výživného, nebo to nepomůže v ničem?
Není tady
to si dost dobre nedovedu predstavit. a BM zije s biologickym otcem ditete? ten by ho pripadne mohl adoptovat a pak by vyzivovaci povinnost samozrejme zanikla.
Není tady
ne BM zije sama...od pritele chce samozrejme vyzivne co nejvyzsi, a to i pres to ze dite "neni jeho"
v cem muze tento soudni vysledek pomoct, nevi nekdo? Bude se pri vymerovani castky u soudu prihlizet k tomu, ze on neni biologickym otcem?
Není tady
a jak je to dite stare? vychovaval ho pritel?
Není tady
Ona po něm chce alimenty, když ví, že to dítě není jeho? Bože, co je to za ženskou?!!
Není tady
bohužel i ze zákona na to má právo..on je uveden v RL jako otec, tak se musí starat..jen by mě zajímalo jestli na to soud bude při vyměření částky výživného brát ohled...
Není tady
no diteti je 6, ted se rozvadeji a dite bude v jeji peci, ale on na nej musi platit ..a protoze vydelava hodne, tak si myslel, ze mu ten soudni test otcovstvi pomuze aspon v tom, ze nebude muset platit ten standard, na ktery bylo dite zvykly...no kdyz neni jeho, tak proc by mu mel davat tolik..platit chce i tak, ale ne 20 tis co pravdepodobne bude..
Není tady
mě se tedy moc nezdá, že by to by byl povinen se starat. Myslim si že musí být možnost zříci se otcovství na základě důkazu - soudního testu otcovství. Proč by se potom takový test vůbec dělal kdyby to nemělo žádný efekt.
Být tvým přítelem, sehnal bych dobrého právníka a s BM bych se vubec nemazlil pokud ona z něho chce dostat co nejvíc i když dítě není jeho. Ta BM bude asi pěkné kvítko
Není tady
janisd napsal(a):
no diteti je 6, ted se rozvadeji a dite bude v jeji peci, ale on na nej musi platit ..a protoze vydelava hodne, tak si myslel, ze mu ten soudni test otcovstvi pomuze aspon v tom, ze nebude muset platit ten standard, na ktery bylo dite zvykly...no kdyz neni jeho, tak proc by mu mel davat tolik..platit chce i tak, ale ne 20 tis co pravdepodobne bude..
já bych se zkusil opřít o klauzuli o dobrých mravech - to v zákoně o rodině je.
To co chce BM tvého přítele dobrým mravům odporuje
Není tady
janisd,už se to tu mnohokrát probíralo.Jestli se nepletu tak je to ztraceno.Tvůj přítel je otcem na věky věků.
Není tady
no já to beru, že je pro úřady otcem i když ne pravým, ale musí tu bý nějaká obrana, proč by na nevlastní dítě měl platit cca 1/3 platu a BM si to pomalu ještě diktovala..
Není tady
janisd napsal(a):
no já to beru, že je pro úřady otcem i když ne pravým, ale musí tu bý nějaká obrana, proč by na nevlastní dítě měl platit cca 1/3 platu a BM si to pomalu ještě diktovala..
tahle klauzule slouzi predevsim k ochrane ditete. to ho vas pritel sest let vychovaval a najednou ho prestane mit rad, protoze biologicky neni jeho? snad je dulezitejsi, ze doted se za otce povazoval, otcem je ten, kdo se o dite stara, komu na nem zalezi. proc se ho chce najednou vzdat, pro pomstu BM? vzdyt to dite za to nemuze. proc se radsi dal nechova jako otec, nepozada o stridavou peci, nevyuziva prav, ktere jako otec ma? ulevi se mu, kdyz bude vedet, ze dite zije v nevyhovujicich podminkach, protoze jeho BM financne nezvlada?
Není tady
janisd napsal(a):
Ber to tak,jako by si dítě se svou BM před lety adoptoval.Taky by dnes musel platit alimenty a biologickým otcem by rovněž nebyl.
Není tady
on dite neprestal mit rad, sam na nej chce platit, to uz jsem psala, ale jde o to, že vzhledem k jeho vysokým výdělkům muze platit az 30 tis mesicne ... a to se mi zda nefer , tolik ani 6-lete dite nemuze potrebovat...a proc by z toho ona mela mit prospech v teto situaci, kdy on neni ani pravym otcem? Jak se vlastne vypocitava vyse vyzivneho? Vim ze je pro to vice kriterii, ale obecne, da se rict ze je to cca 1/3 z čistého platu?
Není tady
Jaký má vlastně přítel vztah k tomu dítěti? Bude se s ním dál stýkat? Láska k dítěti se přece nevytratí podle jednoho papíru.
Jak vlastně přišel k domněnce, že dítě není jeho?
Našla jsem o popření otcovství:
Žalobu na popření otcovství je oprávněna podat matka do půl roku po narození dítěte a muž, kterému svědčí zákonná domněnka otcovství do půl roku po té, kdy se o narození dítěte dozvěděl. Pokud je lhůta půl roku překročena může již návrh na popření otcovství podat pouze nejvyšší státní zástupce. Viz § 57 až 61 zákona o rodině.
No je to od té matky pěkná kulišárna.
Není tady
zenetka napsal(a):
Jaký má vlastně přítel vztah k tomu dítěti? Bude se s ním dál stýkat? Láska k dítěti se přece nevytratí podle jednoho papíru.
Jak vlastně přišel k domněnce, že dítě není jeho?
Našla jsem o popření otcovství:
Žalobu na popření otcovství je oprávněna podat matka do půl roku po narození dítěte a muž, kterému svědčí zákonná domněnka otcovství do půl roku po té, kdy se o narození dítěte dozvěděl. Pokud je lhůta půl roku překročena může již návrh na popření otcovství podat pouze nejvyšší státní zástupce. Viz § 57 až 61 zákona o rodině.
No je to od té matky pěkná kulišárna.
kulišárna je hlavně zákon v tomto: "....muž, kterému svědčí zákonná domněnka otcovství do půl roku po té, kdy se o narození dítěte dozvěděl"
A matka "zlatokopka" toho náležitě využívá
Upravil(a) PetrHl (17. 9. 2007 16:56)
Není tady
tady nejde o vztah otce a dítěte, ten je v pohodě, dítě má rád atd... prostě a jednoduše jde jak jinak než o peníze..zkrátka on dítě chce zabezpečit, ale proč by měl platit tolik aby z toho měla i ona prospěch..ona nepracuje a z těch peněz by mohla žít i ona, ale proč, za to co mu udělala? ať se o sebe postará a na péči o dítě se mají podílet....četla jsem všechny možné příspěvky kdo kolik přispívá na dítě a žádný se nerovná tomu co on nabízí jí...nabízí 10 tis dohodu, ale BM se to zdá málo..chce min 20 tis ..pokud to bude ale soudní cestou může získat údajně až třetinu jeho platu a ten je vysoký, ale zase nevím jestli by se zohlednilo to, že dítě není jeho....njn vztahy...navic přítel navrhuje rozvod dohodou..
pořád by mě ale zajímalo jestli se dá obecně říct kolik % to z platu může být....
Není tady
..no Petře právě v průběhu několika let teprve získáš doměnku, že dítě nemusí být tvoje a většinou to je později jak 6 msíců po jeho narození, takže to vypadá, že v tomto mají otcové-neotcové smůlu :-(
Není tady
janisd napsal(a):
tady nejde o vztah otce a dítěte, ten je v pohodě, dítě má rád atd... prostě a jednoduše jde jak jinak než o peníze..zkrátka on dítě chce zabezpečit, ale proč by měl platit tolik aby z toho měla i ona prospěch..ona nepracuje a z těch peněz by mohla žít i ona, ale proč, za to co mu udělala? ať se o sebe postará a na péči o dítě se mají podílet....četla jsem všechny možné příspěvky kdo kolik přispívá na dítě a žádný se nerovná tomu co on nabízí jí...nabízí 10 tis dohodu, ale BM se to zdá málo..chce min 20 tis ..pokud to bude ale soudní cestou může získat údajně až třetinu jeho platu a ten je vysoký, ale zase nevím jestli by se zohlednilo to, že dítě není jeho....njn vztahy...navic přítel navrhuje rozvod dohodou..
pořád by mě ale zajímalo jestli se dá obecně říct kolik % to z platu může být....
a přítel by dceru sám do péče nechtěl? Přítel má vztah jako ke svému a ten vztah by neměl nějaký test poškodit pokud je on charakterní. Jeho BM nic nedělá a hodlá být živa jen z toho co jí dá přítel na dítě? Tohle si myslim se sociálce líbit nebude a nejspíš ani soudci. Jakým příkladem asi ona svému dítěti půjde když chce být jen parazitem na jiném? Teď chce 20 tis, jakmile pujde dítě na 2. stupeň ZS, bude chtít 30, a na střední školu to bude už 40 - podle mne je 20 tis nemravné výživné. Znám případ jednoho nejmenovaného poslance, který na svoje 10leté dítě platí 3500.
Třetina platu je moc spíš tak 20-25%, ono v zákoně je, že má mít dítě stejnou životní úroveň jako by bylo u otce. Ovšem když není vlastně jeho, no ....vyhledal bych právníka, nebude to jednoduché
Není tady
Pokud u soudu projeví dobrou vůli,že dítě chce zabezpečit a má ho rád,proto navrhuje alimenty v té a té výši a případné dárky a úhrady nad rámec výživného,i přesto,že zjistil,že není biologickým otcem a byl tedy vlastně uveden matkou v omyl,a natrefí na soudce,který má jasnou hlavu a smysl pro spravedlnost,tak by mohl být úspěšný.BM ho celou dobu vlastně podváděla a lhala mu a to,že bude chtít nehorázné alimenty musí nějak i obhájit.A to neobhájí tím,že řekne,že se jí nechce pracovat.Chce to advokáta,dobrého.
Jo a Petře jak si vlastně poznal,že jde o dceru?Všude se píše jako o "tom dítěti".Máš nějaký smysl navíc?
Upravil(a) Ivča K. (17. 9. 2007 20:59)
Není tady
Ivča K. napsal(a):
Jo a Petře jak si vlastně poznal,že jde o dceru?Všude se píše jako o "tom dítěti".Máš nějaký smysl navíc?
Nojo, pravda, pravda, asi se mi ty fora zapletly dohromady - dám si "voraz"
Není tady
A přítel by syna nechtěl do své péče? Pokud ho má rád, a nic na tom nezměnil nějaký papír, tak by to mohl zkusit, ne? Syn je podle zákona jeho, je napsán jako otec v rodném listě a pokud by matka argumentovala tím, že dítě není jeho, tak by pak bylo dost postavené na hlavu, že chce výživné.
Navíc pokud on vydělává a jeho žena ne a nevypadá to, že by hodlala začít, tak určitě prokáže, že se o dítě dokáže postarat lépe než BM, což by mělo být pro sociálku nejdůležitější. A koneckonců i pro soudce.
Není tady