|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Vando, to mi připadá jako možná ne příjemný, ale docela pozitivní sen - že se vždycky najde východisko, i když už to nevypadá dobře 
Vím, že hodně lidí ma nějaký svůj snový evergreen, někdo pravidelně odněkud padá, jiný bloudí a nemůže najít, někomu ujíždí dopravní prostředky... Většinou tyhle sny bývají omezené na určité období nebo se vrací tehdy, když je to zapotřebí.

Dneska jsem měla hororový sen o hadech. Hororový proto, že mi nejsou příjemní živočiši, co mají méně noh, jak 2 (pokud se nejdená o hendikep) a více noh jak 7.
Bydlíme v 6. patře a za barákem, kde donedávna byly zahrádky, pole a les nám začali budovat parkoviště. Nicméně v tom snu tam byl veliký strom, na kterém jsem se cítila v bezpečí. No a ve snu si po něm i s přítelem vesele lezu a najednou vedle mě krásně vybarvený had o síle mé ruky a úměrné délce. Ten ležel stulený, nevšímal si mě a já ho jen obezřetně obešla. Jenže se pode mnou objevili dvě obrovské anakondy a šly po mě a pak to bylo celé akési zmetené, protože jsme zdrhali - nahoru, dolů to nešlo a najednou jsme byli na chodníku .... a pak najednou jsem byla sama ve sklepě našeho domu, byl takový mírně vybydlený, místo oken prkna (jak v těch vybombardovaných barácích v Srbsku), a těmi prkny se dovnitř dobýval ten barevný had a já je držela, aby nemoh dovnitř ... a venku bylo plno dalších barevných, ale ti vypadali, že spí. Ale to mi bylo fuk, bo mi šrotovalo v hlavě, kde jsou ty dvě anakondy. Pak zazvonil budík, takže nevím, jestli mě sežraly nebo ne
... Nicméně myslím, že takovýhle sny by se mi zdát opravdu nemusely. Ještě mě bolej ruky, jak jsem vší silou držela ty prkna.
Upravil(a) Míša Kulička (9. 11. 2007 9:17)
Není tady
Kulíšku, typický sen s archetypálním námětem. Tento druh snů bychom měli brát vážně, nebývá na to jen tak nějaká fantasmagorie, ale závažné sdělení o tom, co se odehrává v podvědomí . Kouknu se ti na toho hada a za chvilku napíšu, co si o tom myslím.
Ve vztahu k člověku had vyjadřuje sexualitu, životní sílu (kundalini) a souvisí s koloběhem znovuzrození. Je potřeba si uvědomit, že především díky archetypu životní síly had v podvědomí NENÍ naším nepřítelem, na rozdíl od toho jak jsme zvyklí ho vnímat v realitě.
Pokud s ním bojujeme je to varování , že při potlačování svých sex. pudů se můžeme dopouštět chyb a omylů.
Zabít hada je hodně negativní symbol, varování že naše fyzické zdraví může být ohroženo.

Nene, žádný zvíře bych nezabila, ani ve snu.
Jenže - já nemám pocit, že bych potlačovala své sexuální pudy
- tak nevím, co mi chtěl sdělit .... vlastně jsem s nimi ani nebojovala - hlavní myšlenka byla - utéct ... a nebylo kam.
Ale je pravda, že ve většině mých hororových snů figurují hadi - vždycky ve formě nějaké hrozby.
Není tady
Mě se dnes zdálo, že píšu sms realitce, od které chci koupit jednu boudu, ale už se to jednání táhne od července.
Živě se mi zdálo, že ta sms byla napsána v duchu, že nemám zájem. Ráno jsem se probudil a nevěděl, jestli jsem ji psal, nebo ne a musel jsem se podívat do mobilu do odeslaných sms. Nebyla tam. Ale přesto mám dojem, že jsem ji psal, ve skutečnosti ji ale nepsal. Může jít o varování, nebo pokyn? Co myslíte??
Není tady

No, možná o tu boudu až tak nestojíš ... Pak by šlo o interní sdělení tvého podvědomí tvému vědomí, že je to vcelku zbytečná akce 
Není tady
Kazaline, v případě takhle živého snu bych to považovala přímo za radu. Minimálně bych si znovu prověřila všechny záležitosti okolo, jestli všechno sedí, tak jak má .... cena, případně smlouva, připadně i kvalita a způsob jednání realitky.... co???
Somaia napsal(a):
Kazaline, v případě takhle živého snu bych to považovala přímo za radu. Minimálně bych si znovu prověřila všechny záležitosti okolo, jestli všechno sedí, tak jak má .... cena, případně smlouva, připadně i kvalita a způsob jednání realitky.... co???
V podstatě vše bylo od počátku na pikaču. Neprofesionalita realitky, problém s pozemkem, nebyl nabývací titul, ze kterého jsem to po vytáhnutí na KÚ vyčetl, pak studna, pak dvě exekuce, podepsání smlouvy majitelem i přes ty exekuce. Trpělivě jsem čekal, ale majitelova rodina neměla od prázdnin nic jiného na starosti, než mi volat, kdy si myslím, že by mohly být peníze. Ten objekt za to stojí, ale mnoho okolností proti.
Ten sen byl tedy povel, ať to hodím přes palubu, nebo zahrabu do písku, jak jsem to dělal se svačinama, který mi nechutnaly 
Není tady
A co byste řekli na tohle:
Dnes jsem ve snu cestovala vlakem, někomu mávala z perónu a když jsem přišla před dům, kde jsem bydlela, byla branka zrušená, místo ní byl plotový dílec a chodit se muselo okolo velkou bránou. Než jsem se od bývalé branky vrátila, položila jsem k ní několik žlutých placatých kamenů/jako na žabky/ a šla k bráně. Procházel tam tudy sedlák a vedl býka.Za domem jsem hledala zadní vchod do domu , ale z postranní uličky přímo na mně běží pes-vlčák, skáče na mně a čekám bolest...a nic. Probudilo mně jemné žďuchnutí do oblasti žaludku.To bych se taky hádala, že jsem ho cítila doopravdy...
Upravil(a) Mikulenka (9. 11. 2007 11:22)
Není tady
Kazalin napsal(a):
Somaia napsal(a):
V podstatě vše bylo od počátku na pikaču. Neprofesionalita realitky, problém s pozemkem, nebyl nabývací titul, ze kterého jsem to po vytáhnutí na KÚ vyčetl, pak studna, pak dvě exekuce, podepsání smlouvy majitelem i přes ty exekuce. Trpělivě jsem čekal, ale majitelova rodina neměla od prázdnin nic jiného na starosti, než mi volat, kdy si myslím, že by mohly být peníze. Ten objekt za to stojí, ale mnoho okolností proti.
Ten sen byl tedy povel, ať to hodím přes palubu, nebo zahrabu do písku, jak jsem to dělal se svačinama, který mi nechutnaly
Asi není co řešit... nedoporučuje se.
P.S. S těma svačinama to je teda dobrá hláška!!! Budu muset znovu otevřít kauzu "svačiny" u nás doma. Představ si, že mému tatínkovi se problém JÁ a moje svačiny, tak hluboce zapsal do paměti, že ho vypráví mým dospělým dětem jako perličku:
"...tak si poslechněte, jakýže "expert" byla vaše maminka..."
Nejsi můj bratr??? Fakt jsi mě dostal...
ne nejsi...teď vidím, že jsi z Olomouce... 
S těma svačinama to je teda dobrá hláška!!! Budu muset znovu otevřít kauzu "svačiny" u nás doma. Představ si, že mému tatínkovi se problém JÁ a moje svačiny, tak hluboce zapsal do paměti, že ho vypráví mým dospělým dětem jako perličku:
"...tak si poslechněte, jakýže "expert" byla vaše maminka..."
Nejsi můj bratr??? Fakt jsi mě dostal...
Jo, tak to bylo vždy, když mi bylo namazáno na chleba nebo rohlík, co mi zrovna nejelo. Návod je jednoduchý:
Vyhlédnout si hromadu písku, lopatkou nebo rukou vyhloubit tunýlek zhruba v úrovni Královské komory. Nedobrou svačinu do tunýlku vsunout a zahrnout pískem.
Průser byl, když se zedničilo a do míchačky se s pískem na lopatě přihodilo i kus chleba nebo rohlíku. To byly potom hoňky po dvoře, kdy jsem byl pronásledován. Naštěstí se našlo náhradní řešení, že jsem to házel přes plot sousedovic slípkám, na to už se nepřišlo 

Není tady
No tak já je pravidelně umísťovala prostě a jednoduše do popelnic. JENŽE, ke konci školního roku s železnou pravidelností jsem na popelnici zapomínala, jelikož bylo třeba venku hezky a zakecela jsem se s holkami a chodila s klukama... no znáš to... 30.června jsem hodila taškou do kouta vrhla se do víru prázdnin ( z 99% okamžitě a na dva měsíce odcestovala za milovanou babičkou na Šumavu)... no a ty svačinky v tašce si pak žily svým vlastním životem... tak nějak se zazelenaly a rozkošatěly... než je po čichu objevil zákonitý rodič.
Dodnes na to vzpomíná a neváhá to použít jako humornou historku "z natáčení" vždy v momentě, kdy se já potřebuji tvářit autoritativně, takový to byl pro mého tatínka ohromný zážitek!!! Někdy mám chuť se ho zeptat, jestli si z mého dětství taky pamatuje něco jiného 

Somaia napsal(a):
No tak já je pravidelně umísťovala prostě a jednoduše do popelnic. JENŽE, ke konci školního roku s železnou pravidelností jsem na popelnici zapomínala, jelikož bylo třeba venku hezky a zakecela jsem se s holkami a chodila s klukama... no znáš to... 30.června jsem hodila taškou do kouta vrhla se do víru prázdnin ( z 99% okamžitě a na dva měsíce odcestovala za milovanou babičkou na Šumavu)... no a ty svačinky v tašce si pak žily svým vlastním životem... tak nějak se zazelenaly a rozkošatěly... než je po čichu objevil zákonitý rodič.
Dodnes na to vzpomíná a neváhá to použít jako humornou historku "z natáčení" vždy v momentě, kdy se já potřebuji tvářit autoritativně, takový to byl pro mého tatínka ohromný zážitek!!! Někdy mám chuť se ho zeptat, jestli si z mého dětství taky pamatuje něco jiného
Jé, to je jak kdybych to psala já
. Taky to s oblibou vykládaj mý dceři 
Není tady
Míšo, ani nevíš, jak jsem ráda, že nejsem sama...dlouho jsme si připadala jako totální vyvrhel... furt to někdo řešil a vzpomínal...

Já byla horší, když jsem je nestihla venku vyhodit do kontejneru, tak jsem je schovala v pokoji pod matraci, aby je mamka nenašla v aktovce a pravidelně jsem na to zapomněla ... nestávalo se mi to až tak často, asi jen 2x nebo 3x, ale pak to byl fakt nářez 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Já byla horší, když jsem je nestihla venku vyhodit do kontejneru, tak jsem je schovala v pokoji pod matraci, aby je mamka nenašla v aktovce a pravidelně jsem na to zapomněla ... nestávalo se mi to až tak často, asi jen 2x nebo 3x, ale pak to byl fakt nářez
Míšo, ale to už hraničí s brutálním stupněm humusáctví 
Ale nedělám si iluze o dětech. Má dcera, sice slečínka načančaná, ale přitom humusačka si talířky od různých potravin schovává všude možně ve svém princezním pokoji a je to poznat vždy dvěma způsoby: buď jí to v pokoji pekelně smrdí zatuchlinou, nebo se v kuchyni objeví totální nedostatek talířů
No jo, ono sejít jedno patro dá námahu.
Není tady
Kazaline, tvou dceru chápu...
prostě..... jak bych ti to vysvětlila??? Některé věci se dějí iracionálně a nezávisle na našem chtění... neznaméná to však , že by člověk byl nebo chtěl být "humusáčkem". Já některé své "úleťárny" v minulosti taky nechápu, přitom jsem žádný extrémní bordelář a flegmatik nebyla... holt jsou věci mezi nebem a zemí, které rodičům logicky vysvětlit nelze... 

Hele, já si myslela, že když se s cérou domluvím, co ke svačině, tak to jíst bude ... jenže se zdá, že během dvou hodin ji přepadávaly úplně jiné chutě, než ráno ... naštěstí máme pesana, který ji ochotně vytrhne trn z paty. Jen mi bylo dlouho divný, proč maj všichni ostatní westíky těžké tak kolem 6-8 kg a ten náš s přehledem dosahuje 10-12 kg. ....
Dnes už si teda chystá sváči sama (stejné) - kupodivu to má pozitivní vliv, protože když už si s tím dá tolik práce, tak prý je škoda to aj nesníst 
Není tady
Som, dnes jsi bez práce
. Strávila jsem bezesnou noc
:
Kazalin napsal(a):
Mě se dnes zdálo, že píšu sms realitce, od které chci koupit jednu boudu, ale už se to jednání táhne od července.
Živě se mi zdálo, že ta sms byla napsána v duchu, že nemám zájem. Ráno jsem se probudil a nevěděl, jestli jsem ji psal, nebo ne a musel jsem se podívat do mobilu do odeslaných sms. Nebyla tam. Ale přesto mám dojem, že jsem ji psal, ve skutečnosti ji ale nepsal. Může jít o varování, nebo pokyn? Co myslíte??
Aho kazalin,
no jak ja se znam,tak pokud prvni co Te napadlo v mysli ze by mohlo jit o neco duleziteho ,pak bych si svuj sen proverila.Myslim mrkla se na to ve skutecnosti ,jestli to neni bouda jako bouda. No rozumis me? 
Není tady
Aho kazalin,
no jak ja se znam,tak pokud prvni co Te napadlo v mysli ze by mohlo jit o neco duleziteho ,pak bych si svuj sen proverila.Myslim mrkla se na to ve skutecnosti ,jestli to neni bouda jako bouda. No rozumis me?
Ahoj Hirondel, prověřoval jsem to několikrát a vždy jsem našel zádrhel, který se následně začal řešit. Nyní jsem ve fázi, kdy se mi do toho nechce, páč těch "varovných" signálů bylo několik.
Věc se má totiž tak, že člověk v nadšení a tešení se má zvýšený adrenalin a snížený střízlivý pohled. V mém případě jsem spoustu věcí "přeslechl", prakticky ztratil chuť ty varovné signály vnímat.
Není tady
lvice napsal(a):
Som, dnes jsi bez práce
. Strávila jsem bezesnou noc
:
Tak úplně bez práce jsem nebyla...našly se jiní potřební.....
Já sice neměla bezesnou noc, ale nepamatuji si to...
Jinak včerejší přílet mého zákonného muže proběhl OK, ještě se mi večer omluvil za způsobené nepříjemnosti a odevzdal naspořenou tvrdou valutu
... k večeři nic nechtěl,dorazil pozdě a on se v noci necpe!
No vida, jak to funguje...člověk se nesmí dát zahnat do kouta 
Upravil(a) Somaia (9. 11. 2007 14:27)