6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sunyata napsal(a):
ahoj keito, necetla jsem vsechny odpovedi. co na mne dychne z tveho prispevku - chybi ti zazemi? zazemi, kde jsi bezpodminecne milovana a muzes se projevit takova jaka opravdu jsi?
Ahoj Sunyata/o - ten tvůj nick se skloňuje, nebo neskloňuje? ....Tak jsem se nad tvou otázkou "zamyslela" a mám dojem, e to zázemí mi fakt asi schází....No, mně toho teda schází podstatně víc , ale tohle je jedna z věcí, které tak nějak silně postrádám
Není tady
Ahoj Keito,
napsala jsem Ti soukromou zprávu.
Není tady
Keito, malinko se přiivím na tvém toppicu.
Dnes se mi zdálo něco tak íleného a symbolického, a semi jeí chlupy, brrr.
S manelem jsme se dohodli, e vezmeme moje dvě kamarádky autem domů. Manel najednou sjel z cesty a vjel do skalnaté oblasti, cesta byla blátivá a označená svítícími neonovými hadicemi, které byly potrhané, ale poloené vdy tři vedle sebe, byly různě pokroucené. Vjel na tu cestu, přestoe tam byla značka objíďka a slepá ulice jako kráva.
Jeli jsme po skalním masivu (nae Fabinka jela jako dip, kopec nahoru, kopec dolů, nahoru skála, dolů sráz, a najednou konec skály, díra do údolí a na druhé straně dům schovaný v listopadově zbarvených stromech, nebe modré, bílé obláčky, ale černá skála jakoby něco znamenal nástup nějaké hrůzy.
Podle snové logiky jsem vystoupila, auto vzala do podpaí, udělala krok- a údolí v pohodě překročila!
To je klidná část snu.
Kamarádky poděkovaly za odvoz a nastoupily na nádraí, které se tam najednou objevilo.
My jsem se zastavili u toho domu, co jsme viděli přes údolí a manel najednou říká: "Tady tě nechám, dělej si co chce."
Dupl na plyn a zmizel!!!
Dalí část je horror.
Vstoupila jsem do domu, který zvenku vypadal tak mile, čistě a přátelsky, a vevnitř byly oprýskané omítky, prach, plíseň a chodili tam lidé v bílých koilích andělíčkách-jak se nosí v nemocnici před operací).Měli ediví strhané tváře a jakoby nevnímali.
Jeden drel v ruce flexu (ruční cirkulárka) a nechal si na ni dopadnou hlavu- a tak ten horor začal.
Vyděená, proč mě tu manel nechal. Najednou se tam objevila jedna moje dobrá kamarádka z gymplu a zavedla mě na pokoj plný en. Já jsem se bránila, říkám, e tu být nechci a pořád jsem musela koukat z okna na ty nádherně zbarvené stromy a modré nebe a chtěla ven!
Najednou jedna pacientka skočila a ukousla mi levé ucho!!! Cítím tu bolest, překvapení a sluím to křupnutí! Viděla jsem se z ptačí perspektivy a straně jsem se vyděsila, měla jsem úplně černý obličej s ohořelými vlasy a byla jsem vychrtlá jako mrtvola. Krvavé ucho leelo pod postelí.
Vyběhla jsem i s krvácejícím uchem ven na chodbu a křičela, e chci doktora, aby mi ho přiil U v té chvíli jsem věděla, e se nacházím v nějakém sanatoriu- blázinci, kde se dělají pokusy na lidech.
Leela jsem v černé místnosti bez oken a doktoři v operačním natoupili k ití mého ucha- měli straně pinavé ruce.Ucho mi přiili seívačkou na papíry.
Běs pokračoval.Z pokoje mizeli lidé, pokuď se vrátili, byli zakrvácení, sténali, vude pach a bolest a stralivý strach. Ale venku byl pořád ten krásný den!
Straně mě tval manel, do čeho mě to zavřel? Chtěl se mě zbavit?
Scény se znásilňováním, poniováním a mučení vynechám, koncentrák hadr.
Finále:schovávám se za plechovými vraty, kolem jsou vysoké zdi, ostnatý drát, autobusy narvané lidmi, kteří umírají a křičí o ukrácení utrpení.
Vidím svoji holou hlavu, své ukrutně zbídačelé tělo a cítím svoji jedinou touhu:utéct a nenechat se týrat. Za vraty je náměstí s autobusovými stanicemi, kolem chodí lidi a nevidí, co se děje za vraty.
Zmizelo nádraí, zmizely stromy, a já vybíhám na náměstí, lidi na mě čumí jako na zjevení. Poslední, co si pamatuju, je ,jak myslím na děti a jak si přeju, abych je aspoň na chvíli mohla vidět a obejmout a abych mohla svého mue zeptat, proč mi to udělal?
Upravil(a) Regina (19. 9. 2007 8:45)
Není tady
Regi, to je síla. Ta druhá část na mě působí skoro a tak, e se ti provalilo něco z kolektivního nevědomí nebo odněkud, e se to netýká tebe a tvé současné situace, ale e jsi teď nějaká citlivějí, otevřenějí a e ses na něco napojila...
Jinak - obecně platí, e druhí lidé ve snech málokdy představují sami sebe, ale e jsou to části nás samotných. Auto můe být symbolem já a jednotlivé osoby tvé různé stránky. A jedna z těch stránek si evidentně potřebuje pořeit a proít něco, co se týká hlavně jí. Manel tě v tom snu nikam nezavřel, do toho domu tě přece zavedla kamarádka z gymplu. Moná to souvisí s něčím, cos proívala v té době. Role muů a en v tom snu jsou ovem pozoruhodné.
Uf. Zkus se s tím nějak popasovat
Regina: to je síla. Nemohlo to být třeba něco z minulého ivota?
Není tady
Regi, myslím, e ten sen je o tvém ivotě. Kdy začnu od konce, viděla bych to asi takto - Miluje svou rodinu (jako kadá z nás), ale tvůj mu ji nějakým způsobem ohrozil ... má strach, e ivot bez tvé rodiny by pro tebe byl utrpením, které je zpodobněné tím domem, a které by mohlo nastat, kdyby odeel a nechal tě samotnou ... V tom domě nejsou tvé děti, odely by s otcem? Připadá mi to, e je to sen o tvém strachu, obavách z rozpadu rodiny ...
Kdy vycházím z toho, cos tu psala o svém ivotě, asi ses s tím jetě vnitřně nevypořádala, e se v duchu pořád ptá, proč ti to udělal ... Dr se
Není tady
Taky to tak cítím- dům=já, zvenku pěkné, vevnitř prach a plíseň, utrpení a strach z konce, ohroování (to ucho byla síla!)- ta kamarádka byla spí průvodkyně, která mě zaměřila na něco, co bych u konečně měla pochopit....Neměla jsem na ni zlost, spí mi jí bylo líto.
Paradoxně mi ale z toho snu nejvíc vadí, e jsem byla sama! e tam nebyly děti, e mě manel nechal (ne, e by utekl, sp to působilo jako :je to na tobě).
Asi to tak mělo být, drím se ale toho, e tam bylo pořád to slunce, e nade mnou někdo bděl, aby mě to neseralo úplně. e mi to přineslo nějaké poselství, aby něco v sobě změnila a na něčem nelpěla(ztráta ucha). Kdybyste viděli toho chlapa, s jakou důvěrou a lehkomyslností pokládal hlavu na cirkulárku!Zbytek jsem neviděla, protoe jsem utekla a tam jsem právě potkala tu kamarádku z gymplu, a ta mě zavřela na ten pokoj s těmi enami.
Pokouím se rozhlíet, jedna mě tam utěovala, jedna spala, ta agresivní byla straně vyděená a neastná- moná jsem to byla celá já, vechny ty eny jsem byla já!Kdybyste mě viděly, to černé, začmoudlé, v ubohé pinavé koili, kostra potaená kůí...a přitom deky na tom pokoji byly optimisticky červené a luté, pokoj byl slunný s výhledem na barevný les a západ slunce....asi to bylo opravdu něco, co mě má posunout jinam.
e ty hrůzy jsem si vyvolávala sama, i ten konce, e jsem si tam podsunula- útěk od bolesti do zapomění. Ten autobus napěchovaný umírajícíma byl ale síla A něco mě v tom snu nechalo utéct, mělo to tak být, měla jsem se dostat ven, mezi lidi.
U to pro mě není takový děs.
Upravil(a) Regina (19. 9. 2007 10:30)
Není tady
No právě, venku je svítí slunce a je krásně a ty jsi zavřená uprostřed svých obav - co by bylo, kdyby ...
A třeba to svítící slunce a to co nad tebou bdělo, byly tvoje děti . Třeba ti tvůj sen chtěl říct, e se má přestat ničit svými obavami a e tvůj ivot nestojí jen na existenci manela
Není tady
Beru to jako ukončovací fázi a počátek něčeho jiného, lepího. Ten pokoj s enami, co mě konejí i ohroují, je moje zmatené já. U vím, e se nenechám zavřít a nenechám si ublíit.
Není tady
A moná ti ten sen chtěl ukázat i to, e v hubenosti těstí opravdu nespočívá
Jé, to mě nenapadlo!!!!Já tam byla fakt zombie
Jen doufám, e mi některá v Hrádku nebudete chtít ukousnout ucho
Není tady
Jeíikriste......
Regi, já dodám, e mu, zejména vlastní, je typickým symbolem racia, čili rozumu...take se můe klidně jinými slovy zeptat, kam tě to ten rozum dostal
Levý ucho....levým uchem se poslouchaj holčenčí řeči...........
Zas na druhou stranu - tenhle sen jistě jen tak nezapomene, co byl patrně jeho účel
A POKUD ho nezapomene, nezůstane kámen na kameni - to je aspoň moje zkuenost
Není tady
Jo, Lupinko, kdybys věděla, jak bych se v tom před 3 lety plácala, teď jsem rozdejchala takové věci, ze kterých jsem mívala deprese. Fakt platí:co tě nezabije, to tě posílí . Aneb nelez do baráku, do kterého tě nikdo nezval Nebo přijde o ucho.
Vzpomíná na film od Davida Lynche , mslím e to byl Blue Moon, Lynch je velký symbolista, v tom filmu byl kluk schovaný ve skříni a někoho míroval a pak nael na zemi lidské ucho.Víc si nepamatuju...
Není tady
Na mě je Lynch moc depresivní a místy nesrozumitelnej. Co miluju, je jeho Duna
ale toho snu bych si velmi povaovala, Regi........jestlipak jsi nezapomněla hezky poděkovat??
Není tady
Regina napsal(a):
Jé, to mě nenapadlo!!!!Já tam byla fakt zombie
Jen doufám, e mi některá v Hrádku nebudete chtít ukousnout ucho
Hmmmm, takový ucho, kdy se vyudí.... jestlipak mají na Hrádku udírnu? Musím to zjistit!
Není tady
Hele, ne e bude ze mě dělat Van Gogha!Já se mám ráda a nikomu svoje ouko, ani pravé, ani levé, nedám!A přijde můj čas, předám své zhuntované tělo společnoti přátel ehu, dřív ani uk.
Není tady
Regino tak to je teda děs! Mně se mnoho let zdával obdobný sen jako Keitě první sen-je noc, jsem sama doma, podívám se z okna a tam obchází chlap, mám z něj obrovský strach, bojím se, e mně přiel zabít. Rychle utíkám ke dveřím vyzkouet, jestli je zamčeno-samozřejmě e je odemčeno a tak tak stihnu zamknout. Párkrát jsem měla namále kdy u měl ruku s noem strčenou mezi dveřmi a oháněl se noem, ale vdycky se mi podařilo zamknout. A jednoho dne je to tak 3 roky zpět jsem to nestihla, dostal se dovnitř, vzala jsem do ruky nů a věděla, e kdy ho nezapíchnu já, tak zapíchne on mě. A tak jsem ho zabila, byl to straný pocit, z toho co jsme udělala, strach e mně zavřou, ale zároveň jsem cítila obrovskou úlevu, od té doby se mi tento sen nezdál.
Zdávalo se mi to v době kdy jsem byla vdaná, pak manelství krachlo a já začala s novým přítelem nový ivot a tak se mi začaly zdávat i jiné sny, sny o příteli, který mně podvádí
říkala jsem si, e to co se zdává tak se přeci neplní, ale splnilo se, přítel mi byl rok nevěrný
teď je u ve v pohodě. A zrovna včera ráno kdy jsem ho budila, tak si posteskl, e kdybych ho vzbudila později tak se dozví jak dopadl ve vile Vyvolených, zůstali tam u jen dva. No nemůou nám se zdát takové sny???
Není tady
Teda holky, to je téma. Po včerejím přečtení se mi celou noc zdálo o spoluačce, která byla nemocná a asi 5 let po střední kole zemřela. Fakt to bylo nepříjemný, i kdy teď u si nepamatuju o čem to vlastně bylo.
Není tady
3 sny v jednu noc:
1. sen: Mám navtívit jednu kamarádku za babinetu. Jetě jsem ji neviděla. Jedu za ní autobusem krajinou, která ve skutečnosti neexistuje (ale v mých snech u dlouho ano. Tam je prostě země se stejnými názvy, jako tady, ale úplně jiná ne tu a opakuje se skoro v kadém snu). U se stmívá, vystupuju a vydávám se po asfaltové lesní cestě - napravo les, na levo louky a přehrada. Kamarádka mi jde naproti a říká, e to chce odvahu jít zrovna tudy. Rozhlédnu se a vude kolem mě jsou hadi, na cestě jsou sice iví, ale nehybní a někteří mrtví a třeba i roztrení, louka jenom ustí, vím, e tam je pěkně ivo ... z hadů mám hrůzu a oni jsou na cestě tam i zpátky. Tak se rozhoduju, kamarádka mě uklidňuje, e to zvládnu a já nakonec projdu kolem hadů a k ní domů. Ale mám z toho hrůzu a přemýlím, jestli by nebylo lepí jít radi zpět, abych u tou cestou nikdy nemusela. Kdy dojdeme k ní, ukazuje mi krátkou a bezpečnou cestu přímo na autobusovou zastávku.
2. sen: Jsem v práci a opět nestíhám (to je realita - větinou jsem puntičkář a hodně věcí za mé lidi předělávám, aby bylo vechno opravdu tip op). Do toho přichází nějaká porada, na které nejsou jen lidi od nás, ale i ze spolupracujících organizací. Vichni se přátelsky usmívají a přejí mi, a se mi v novém ivotě daří lépe. Najednou se dovídám, e jsem přece dala výpověď a dnes jsem tam naposled. Cítím obrovskou úlevu, e u tam nebudu muset. Vůbec nepřemýlím o tom, co budu dělat dál, jak splatím hypotéku atd. atd., je mi to fuk. (Mám dost stresovou práci, ale mám ji vcelku ráda. Je to zajímavá, různorodá a tvůrčí práce. Často pracuju i doma, někdy dlouho do noci. Baví mě to, ale je to občas nápor na nervy a mám chu vypadnout. Jene podobnou práci asi jinde nenajdu.)
3. sen si bohuel nepamatuju.
Není tady
Osobně to vidím na nějakou VELKOU změnu v tobě, změní na něco úhel pohledu, něčeho se přestane bát(něco, co ti doposud nelo dořeit, opověď na nějakou otázku)- ta kamarádka je tvůj průvodce, tvůj anděl, co tě hlídá, aby ses nezbláznila.
Mám zkuenost, e vdycky je vedle tebe někdo nebo něco, co tě chrání, aby sny nebyly nebezpečné.
Nic není tak hrozné, jak se zdá.
Ta práce mi připadá, e ti něco připomíná, e to chce dělat jinak, abys tomu nevěnovala tolik pozornosti, e tě čeká něco lepího, ale musí na to sama přijít (třeba tě čeká podobné zaměstnání ne tak náročné na čas).
Není tady
Já si oba dva sny právě vysvětlila tak, e bych moná měla změnit zaměstnání. Jene ono mě opravdu baví a naplňuje a ikdy občas hodně nadávám, tak o změně nějak neuvauju.
A pak mě vadí ten třetí sen. Vím e nebyl nijak zvlá přijemný, ale to je tak vechno. Nedokáu si vzpomenout, co se v něm dělo. Moná něco, co by ty dva předchozí upřesnilo.
Není tady
Jestli ti měl něco sdělit, bude se ti zdát znova, měj doslova oči otevřené, má se něco dozvědět, třeba tě někdo náhodně potká a sdělí ti informaci, která ti zapadne domozaiky a ty bude vědět, co dál.
Sny jsou velice dobří rádci, ale jsu někdy zbytečně komplikované nebo moc zaifrované. Dej na POCIT, a z tho se ti začnou odvíjet dalí asociace. Moná se chystá nějaký podraz neo ti někdo snaí dělit, e bys měla něco změnit, zvolnit....
Není tady
Tak se musím přidat, zdálo se mi v nosi na včerejek o tátovi. U dlouho není naivu a kdy se mi o něm zdálo naposledy před 5 lety, potkala mě pak veliká změna, nala jsem si práci v Praze, kde jsem dosud a dost mi to změnilo celý ivot. Tak jsem zvědavá a jestli mě potká něco zajímavého, tak vám napíu.
Není tady
Mě se tedy zdají strané sny větinou kdy předtím koukám na straný film.. Třeba horor nebo thriller nebo nějakou depku..
Jinak vím e se mi sny zdají kadou noc... Ale nepamatuji si ádný u hooodně dlouho.
Ale vzpomněla jsem si na pár.. O hadech, Na základce jsme byli na táboře a měli jsme nástup a vude byli hadi, vrstvy hadů, ale my se jich nebáli. Víc nevím.
A nedávno se mi zdálo, e jsem podvedla přítele a měla jsem z toho straný pocit, vím e jsem přemýlela jak mu to povím a e u to nikdy nebude jako dřív a bylo mi fakt úzko. Natěstí jsem se probudila.. Ale fakt děs.
Není tady