29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hezky den, vsem,
kamaradka ma trvale bydliste hodne daleko od mista, kde nyni bydli v podnajmu (Praha) a ma celkem problemy s tim, ze vse, co je treba, musi resit mimo podnajem, tak aniz by se me ptala, napadlo me ji nabidnout prihlaseni trvaleho pobytu k nam do obecniho bytu...a chtela bych vedet, zda je to pro me velky riziko?..prihlaseni k trvalymu pobytu (navic by to bylo docasny reseni) by ji nedavalo zadny narok na byt, ne?...co by se eventuelne mohlo stat, pokud by u nas byla hlasena a my se nejak nepohodly a chtela bych ji odhlasit?...pokud by ona nechtela, pouze skocim na urad s platnou najemni smlouvou (dekretem) a necham ji prehlasit na urad?...dekuju za vsechny postrehy,
Majka
Není tady
Majka_R napsal(a):
Hezky den, vsem,
kamaradka ma trvale bydliste hodne daleko od mista, kde nyni bydli v podnajmu (Praha) a ma celkem problemy s tim, ze vse, co je treba, musi resit mimo podnajem, tak aniz by se me ptala, napadlo me ji nabidnout prihlaseni trvaleho pobytu k nam do obecniho bytu...a chtela bych vedet, zda je to pro me velky riziko?....
Ahoj Majko, zatím co ti odpoví někdo oprávněnější, ráda bych se podělila s tím, co vím. Byla (jsem ) totiž taky přihlášena z podobného důvodu ke známým do Prahy (měla jsem trv. bydl. v Brně). U nás to bylo jasné, drobný byt, 2 psy a 2 děti, a i když mi občas nabízeli přespání když jsem studovala, bydlet by tam pro mně nešlo a ani bych o to nikdy nebojovala.
Ale abys chápala, co riskuješ: pokud nejsi s tou kamarádkou na 100% jista, tak buď opatrna. Protože jednak existuje zákon, že když ona bude těhotná a mít dítě, může ti úřad nařídit, abys ji tam i s dítětem nechala bydlet - vždyť je tam přihlášena. Lidé se proto strašně bojí takto připsat si ženy. Což je trochu diskriminující, ale na druhou stranu i pochopitelné. Myslím si však, že u normálních lidí (ne sociální případy) to nehrozí, stejně jako ani já jsem nikdy nezneužila pomoc svých přátel.
Na druhou stranu si zavaří i ona, protože kdyby z nějakého důvodu ztratila bydlení jinde, neměla by kam jít, tak ji úřady stále budou připomínat, že "přece máte v Praze tady a tady trv. bydliště, proč tam nebydlíte,". Těžko se pak vysvětluje, že to bylo jen "na papíře".
Kdybyste se neshodli, pak je to taky těžké pro obě strany: ty bys ji musela dát tzv. "soudní výpověď", jen abys ji mohla od sebe odhlásit. Určitě to není tak jednoduché jak si myslíš. A na druhou stranu, kdyby se ona rozhodla, že se chce přehlásit nebo od tebe odhlásit, a ty bys se soudní výpovědi bála stejě jako ti moji známí co připsali mě (nechtěli mít prý nic se soudy), pak by ona celé roky byla uváznuta do situace: ani dovnitř ani ven.
Takže bych ti radila hodně se zamyslet, jestli ji důvěřuješ a jestli ona sama podle tebe nebude nikdy potřebovat nutně bydlet ve tvém bytě, i kdyby tě nechtěla "vystrnadit", ale třeba že by se mohla dostat do situace že by neměla na výběr.
Počkej si ještě ale na názor právníka, to jsou moje zkušenosti z posl. let, možná se už něco změnilo.
Není tady