29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak se opět hlásím o rady
Zasvěcení ví, že mám dítě a zároveň studuju.
Od Terezčiných třech týdnů jsem odsávala mléko. Vždycky každý večer kolem desáté, jedenácté..takže cca 2-3 hodiny od posledního kojení. Bez problémů jsem odsála 120 ml z 1 prsu.
Bylo to na další den, kdy jsem měla zkoušku nebo jsem šupla do mrazničky pro případ nouze. Tak to bylo do konce června. Pak prázdniny a já se na odsávání vykvákla. TY dva měsíce se dobíraly zásoby z mrazničky.
Teď opět začala škola a já budu muset cca 2x týdně na dvě, tři hoďky do školy.
Vytáhla jsem proto odsávačku... a ejhle. Nejde to. I když mám nalité prso k prasknutí, tak nevytáhnu víc než 50 z prsu.
Čím to je??? Je to tím, že mimi pije jinak a já jsem prsa prostě odsávačce odvykla???
Vím, že je Terka dost velká, takže když bude třeba tak může dostat UV, ale já nechci
Stalo se Vám to někomu? Mám trénovat nebo už to fakt nikdy nepůjde??
Díky za každou radu.
(nemusíte mi ale říkat, že jsem blbá, že v šesti měsících chci za každou cenu dokrmovat MM..to vím i bez vás
)
Není tady
Zuzi, a nemůžeš to vyřešit tak, že když budeš ve škole, dáš malé příkrm - tzn. žádné umělé mléko, ale nějakou tu ovocnou či zeleninovou "výživu"? Kámoška je tlumočnice a má sedmiměsíčního chlapečka, je ekzematik, tak se snaží také pouze kojit (byl do bez týdne šesti měsíců pouze kojen, pak začli dávat příkrmy.... a pauzy, kdy má tlumočení řeší právě těmi ovocnými či zeleninovými příkrmy (tuším, že dává Hipp)... Nebylo by to řešení? Stejně od půl roku se i plně kojeným dětem začínají dávat první příkrmy.
Není tady
Ahoj Zuzi. Nevim, jestli Ti poradim.
Asi pred 3 tydny to laktacni krizi. Zkousela jsem odsavat a vida... sotva 5ml z jednoho prsu po kojeni. Kontaktovala jsem laktacni poradkyni, ta mi rekla, ze to neznamena, ze je mlicka malo, pry po 2.mesici uz to neni ukazate mnozstvi mlicka. Po 2.mesici se uz mlicko tvori prevazne primo pri kojeni.
Asi to zkousej dal, ale mozna budes muset sbirat mlicko cely den do lahvicky, abys mela plnou davku.
Jinak souhlas s Alenak.
Není tady
Sillwi..to mě nenapadlo Logiku to má.
Já to chci časem řešit příkrmy, ale jedná se mi už o příští týden. Stejně se prvně má začít zeleninkou. Tu chci dávat každý den stejně..kolem poledne. Pak časem odpol přesnidávku. Nevím, jak velký časový odstup tam má být, ale myslím, že je rozumné dát dítěti dostatek času, ať se vyrovná prvně s tou zeleninou.
No a já mám školu pokaždé odpol.
Prostě si už nad tím nebudu lámat hlavu. BUdu každý večer odsávat těch 50 a doufat, že to vždycky nějak nasbírám.
Jinak já mám pocit, že nám taky laktační krize klepe na dveře. Snad ji překonáme v klidu právě díky tomu, že se snažím odstříkávat.
Není tady
Zuzi, myslím, že je to tím, že malá už tolik nepije, taková ta fráze stará, jaká je poptávka, taková bude nabídka, takže asi spíš buď víc přikládej nebo se snaž víckrát denně odstříkávat - i to ta prsa stimuluje k další výrobě, zrovna dnes o tom byla "Sama Doma" Mluvila tam paní z laktační ligy, tak hlavní , představovala tam projekt "TÝDEN KOJENÍ" nebo tak nějak
Říkala, že právě nejlepší jsou el, odsávačky, napodobuje to dítko, takže se mlíčko vytváří, přikládat, přikládat, přikládat a taky odsávat
No, asi jsem ti moc neporadila, viď? ALe chce to vydržet, co my měli krizí
Jo a odstup - první by měla být zeleninka, za tři týdny první masozelenina a pak zase tak za tři týdny až měsíc ovoce, my to tak dělali a žerem jak zjednaní
Hodně mlíčka
Není tady
zuzi, nam rikala poradkyne, ze treti a sesty mesic je laktacni krize, protoze mimco rychleji roste a nestiha se tvorit mliko, nevim jak moc je to pravda, ale treba se zas rozjedes s odsavanim...
Není tady
Zuzi, ja musela od narozeni odsavat, pac kdyz mi pil malej z prsa, vsechno vyblil, takze jsem odsavala a zahustovala nutriotnem...a predstav si, ze cim vic sem odsavala, tim min jsem pozdeji odsala, prislo mi, ze odsavacka proste neveme vsechno (avent) a tak jsem odstrikavala rukou, ale mela jsem tak modrinaty prsa a tak me to bolelo, ze jsem se na to vyprdla, takze sem byla v takovym blbym kruhu, ze jsem se domluvila s dr, ze budu malymu davat antirefluxni mlicko a nekojit /mlicko se mi uplne ztatilo do dvou dnu), takze to je jen muj postreh, mozna zkusit vymenit odsavacku, ja delala vsechno, nahravala si prsa, pila hodne caje...ale nepomohlo to..odsavala jsem i co hodinu, aby se mi vice delalo mleko, ale taky bez efektu, tak jsem se na to proste vyprdla a presli jsme komplet na umely, malej prestal rvat hlady a ja bolesti a jsme oba spokojeni...jo a malo mlika jsem mela uz od zacatku, takze jsem od narozeni prikrmovala...
..nemyslim si, ze by bylo neco spatnyho na UM, vyresilo by to tvoje problemy s kojenim, hodne sily a zdaru :-)
Není tady