29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den! Měl bych takový dotaz. S bývalou družkou mám 2 dcery ve věku 11 a 7 let. Jde o to, že dcery byly svěřeny matce. Mladší dcera by chtěla bydlet u mě. Je věk 7 let u soudu dostačující, aby si dcerka mohla říct u koho chce bydlet? A pokud ano bude se její přání brát v potaz? Poslední dobou mi dcerka často říká, že chce bydlet semnou a že se u mě má lépe než u matky. Dokonce mi i při odchodu ode mne brečí, že domů nechce a že chce zůstat u mě. Kdybych zažádal o svěření mladší dcery do péče, zda bych uspěl či nikoli. Dcerka to už dokonce řekla i její matce, která jí odpověděla, že to ani náhodou, že bude bydlet s ní. Myslím si, že bych se o dceru dokázal postarat. Má u mě i svůj pokojík. Bydlím v RD a práci také mám, takže finančně by byla také zajištěna. Jde, ale o to, že když matka nebude souhlasit a to souhlasit jistě nebude,zda bych uspěl. Moc děkuji za odpovědi a omlouvám se za chaotický text. Jo a jak dlouho to asi trvá než by to došlo před soud? U nás v kraji i žádost o zvýšení alimentů trvá 3 roky. Trvá takto dlouho nebo i déle svěření do péče otci nebo je nějaké jiné opatření a rychlejší? Děkuji
Není tady
Dostatečný věk to podle mě není. Ono někdy se soud vůbec nezajímá o to, co chtějí i starší děti. Soud bude samozřejmě zajímat názor matky, bude zkoumat její a tvé poměry a srovnávat je. Myslím si, že také přihlédne k tomu, že by tím byly rozděleny děti, a bude zkoumat možný vliv na jejich psychiku. Jestli do toho chceš jít, tak to zkus, ale jsi si jistý, že to dcerka myslí opravdu vážně. Že třeba jen máma chce, aby doma pomáhala (třeba si po sobě uklidila hračky), že doma má nějaké povinnosti, zatímco u tebe ne, a tak proto chce bydlet u tebe. Není to spíš v tomhle? Navíc, Tobě by nevadilo, že bys rozdělil děti? Že by sis jednu dceru nechal a jednu si vzal? Co když ta starší takhle bude mít pocit, že o ni nestojíš, že chceš jen její mladší sestru.
Podle mě bys to měl dobře zvážit.
Není tady
Rozdělit děti, zvlášť stejného pohlaví, je to nejhorší co je může potkat. Doporučuji zkusit se třeba domluvit s manželkou na zkoušku, že si dceru nebo obě vezmeš k sobě na dýl než na víkend. A co střídavá péče? o té jste neuvažovali?
Není tady
presne, stridava pece mi prijde idealni pro vsechny zucastnene, a soud by spise mohl vyhovet
Není tady
Anis napsal(a):
Rozdělit děti, zvlášť stejného pohlaví, je to nejhorší co je může potkat. Doporučuji zkusit se třeba domluvit s manželkou na zkoušku, že si dceru nebo obě vezmeš k sobě na dýl než na víkend. A co střídavá péče? o té jste neuvažovali?
Víte Anis bohužel s mojí bývalou není žádná řeč. Jí vůbec nic nezajímá. Když mám kolikrát v týdnu 2 dny volna, tak ani na ty 2 dny mi dcery nedá, takže domluvou by to nešlo. Na víkend mi je dá, ale v týdnu nikoli. Když jsem se jí ptal proč ne, tak mi ani neodpověděla. A střídavá péče by v našem případě nebyla fukční jelikož komunikace mezi mnou a mou bývalou je nulová. Já mám snahu komunikovat, ale bohužel druhá strana nikoli ani když je to kvůli dětem. Hm, ale o rozdělení dětí už jsem také slyšel, ale pokud jedna u mě být chce a druhá u matky, tak proč jim jejich přání nespnit. Vím není to tak jednoduché. Mám obě dcery moc rád a nerad bych je obě nějak ranil. Víte mojí bývalé jde jen o to zda jí pošlu peníze a nejradši co nejvíce a nic jiného ji nezajímá. Když se jí zeptám něco ohledně dětí není ani schopna mi odpovědět. Poslední dobou jsem zpozoroval, že co má psa, že jí nezajímá nic jiného. Dcery mi na víkend pošle jen tak ledabyle oblečerné i bez věcí na převlečení. Když se jich zeptám zda jim matka koupila nějaké nové oblečení nebo obuv, tak řeknou že ne. Tak mi řekněte kam matka ty peníze dává. Vím, že s alimetů jim platí i jiné potřeby, ale myslím, že ji z mého platu platím dost a dost jim dávám i nad rámec výživného aniž bych musel. Jinak děkuji
Není tady
Jarka napsal(a):
Dostatečný věk to podle mě není. Ono někdy se soud vůbec nezajímá o to, co chtějí i starší děti. Soud bude samozřejmě zajímat názor matky, bude zkoumat její a tvé poměry a srovnávat je. Myslím si, že také přihlédne k tomu, že by tím byly rozděleny děti, a bude zkoumat možný vliv na jejich psychiku. Jestli do toho chceš jít, tak to zkus, ale jsi si jistý, že to dcerka myslí opravdu vážně. Že třeba jen máma chce, aby doma pomáhala (třeba si po sobě uklidila hračky), že doma má nějaké povinnosti, zatímco u tebe ne, a tak proto chce bydlet u tebe. Není to spíš v tomhle? Navíc, Tobě by nevadilo, že bys rozdělil děti? Že by sis jednu dceru nechal a jednu si vzal? Co když ta starší takhle bude mít pocit, že o ni nestojíš, že chceš jen její mladší sestru.
Podle mě bys to měl dobře zvážit.
Jarko jako bych už slyšel názor matky, že by u mě dcera nemohla bydlet a že bych se o ní nemohl starat a také, že bych to neuměl a nezvládl bych to. To by nebylo nic nového. Dceři by bylo u mě určitě lépe bydlím v RD a také tu má více kamarádů než u matky. Pracuji a mám kde bydlet. Matka také začala po dlouhé době pracovat, ale pořád brečí, že má málo peněz. U mě si také musí uklízet hračky a má také své povinnosti jako vysypat koš atd. Je mi jasné, že o víkendu je to jiné a v týdnu, kdy začala chodit do školy také, ale já nemám možnost to vyskoušet, jak by to dětem vyhovovalo, když mi je matka v týdnu dávat nechce. A domluva s ní žádná. Ale děkuji za Váš názor.
Není tady
barunka01 napsal(a):
presne, stridava pece mi prijde idealni pro vsechny zucastnene, a soud by spise mohl vyhovet
Jenže střídavá péče se povoluje jen když se rodiče umí dohodnout a mají i snahu což v našem případě nelze. To víte, že jsem o střídavé péči také uvažoval, ale zde je také potřeba domluva s matkou a jiný přístup od ní.
Není tady
Radku já Ti fandím. Sice čtu výpověď jedné strany, ale je vidět, že jsi uvědomělý otec:pussa:
Já bych to zkusila. Já mám rozvedeného přítele, taky má dvě malé děti . Kdyby je chtěl do své péče, stála bych vždycky při něm. Kluky mám ráda a naštěstí s ex a komunikací není problém, takže klidně se to může časem až více vyrostou stát taky !
Tak se zkus poradit s právníkem, co a jak, jaké máš šance . Třeba by to chtělo i posudek od dětského psychologa, aby si v klidu s holčičkou popovídal, jestli by opravdu chtěla být raději s Tebou...
Ty nemáš rozhodně co ztratit, pouze získat ...Hodně štěstí
Není tady
Radek34 napsal(a):
barunka01 napsal(a):
Jenže střídavá péče se povoluje jen když se rodiče umí dohodnout a mají i snahu což v našem případě nelze. To víte, že jsem o střídavé péči také uvažoval, ale zde je také potřeba domluva s matkou a jiný přístup od ní.
to je samozrejme pravda, ale docela by me zajimal nazor druhe strany. protoze tohle muzou byt i obvykle vymluvy, jak obhajit svereni dite do pece. nedovedu si predstavit, ze by nas se sestrou v detstvi rozdelili jenom proto, ze tatinek/maminka si chteli zvysovat ego na ukor druheho, pripadne proste chteli jenom jednu z nas. myslim si, ze v tehle situaci byste mel zkusit premluvit matku (i za cenu ustupku) ke stridave peci, ona i druha strana by to nejspis ocenila, protoze by mela vic casu na sebe a sve zajmy, deti by byly v kontaktu s obema rodici, a ne jenom o vikendech, kde je druha strana rozmazluje. vim jak to fungovalo v rodinach kolem me, kde deti pod vlivem toho, ze je tatinek dva vikendy v mesici, kdy je mel u sebe, rozmazloval, chodil s nimi po poutich, restauracich, koupil jim prvni posledni, prohlasovaly za nejlepsiho rodice. aby ne, kdyz je skoro nevidi, ale kolem patnacteho roku, kdy se deti rozhodly tedy jit k tomu uzasnejsimu rodici, velmi rychle zjistily, ze je to uplne stejne, jako v predchozi domacnosti a ze holt nikde neni na ruzich ustlano. myslim, ze byste mel prekousnout nevoli ze strany BM ve prospech vasich spolecnych deti, ono kdyby na me jen tak nekdo vybafl, ze si nasi dceru prevezme do pece, tak bych asi take nadsena nebyla, ale kdyz ji vysvetlite, jake vyhody ze stridave pece muzou deti i rodice mit...
Není tady
Radek34 napsal(a):
Jarko jako bych už slyšel názor matky, že by u mě dcera nemohla bydlet a že bych se o ní nemohl starat a také, že bych to neuměl a nezvládl bych to. To by nebylo nic nového. Dceři by bylo u mě určitě lépe bydlím v RD a také tu má více kamarádů než u matky. Pracuji a mám kde bydlet. Matka také začala po dlouhé době pracovat, ale pořád brečí, že má málo peněz. U mě si také musí uklízet hračky a má také své povinnosti jako vysypat koš atd. Je mi jasné, že o víkendu je to jiné a v týdnu, kdy začala chodit do školy také, ale já nemám možnost to vyskoušet, jak by to dětem vyhovovalo, když mi je matka v týdnu dávat nechce. A domluva s ní žádná. Ale děkuji za Váš názor.
Není zač. Rozhodně si nemyslím, že by ses nedokázal o dcerku postarat.Jen jsem zkusila nastínit pohled soudce, který bude věc rozhodovat. V první řadě bude zkoumat, jak moc rozdílné by byly podmínky dítěte. Jak daleko by to měla do školy, jestli by nemusela dokonce školu měnit, apod. Osobně si myslím (jak tak vydím kolem sebe), že pokud matka nepije a o děti se stará, tak moc šancí nemáš, pokud bude matka proti. Myslím, že názor dítěte moc v potaz brán nebude, na to je dcerka ještě opravdu moc malá.
Navíc se dle mého názoru soud bude dost ohlížet na to, že děti jsou dvě a ty budeš chtít jen jedno. Podle mě se souci nebude moc chtít dcerky dělit.
Ale jak říkám, pokud máš pocit, že to mladší dcerka opravdu chce, a že to bude pro ni to nejlepší, tak do toho jdi. Uvidíš, jak to dopadne.
Možná bys měl ale přece jen nejdřív zkusit promluvit s matkou o střídavé péči ( o obě děti). Třeba kdybys jí to hezky někde v klidu na neutrální půdě vysvětlil a nastínil jí výhody, tak by ji třeba nakonec připustila. Za zkoušku nic nedáš.
Upravil(a) Jarka (11. 9. 2007 12:12)
Není tady
Radku, nerada bych se mýlila, ale tohle už se tu kdysi řešilo, ne? Ale to jste chtěl obě holky...
Není tady
Jarka napsal(a):
Radek34 napsal(a):
Není zač. Rozhodně si nemyslím, že byste se nedokázal o dcerku postarat.Jen jsem zkusila nastínit pohled soudce, který bude věc rozhodovat. V první řadě bude zkoumat, jak moc rozdílné by byly podmínky dítěte. Jak daleko by to měla do školy, jestli by nemusela dokonce školu měnit, apod. Osobně si myslím, že pokud matka nepije a o děti se stará, tak moc šancí nemáte, pokud bude matka proti. Myslím, že názor dítěte moc v potaz brán nebude, na to je dcerka ještě opravdu moc malá.
Navíc se dle mého názoru soud bude dost ohlížet na to, že děti jsou dvě a vy budete chtít jen jedno. Podle mě se souci nebude moc chtít dcerky dělit.
Ale jak říkám, pokud máte pocit, že to mladší dcerka opravdu chce, a že to bude pro ni to nejlepší, tak do toho jděte. Rozhodnutí je jen na vás.
Je mi jasné nic zlého jsem tím nemyslel. Do školy by to měla stejně jako doteď a měnit by jí také nemusela. Chtěl bych obě, ale ta druhá dcera chce být u matky a proč bych jí měl nutit k něčemu co nechce?
Není tady
helena napsal(a):
Radku, nerada bych se mýlila, ale tohle už se tu kdysi řešilo, ne? Ale to jste chtěl obě holky...
To bude asi omyl jsem tu dnes poprvé.
Není tady
barunka01 napsal(a):
Radek34 napsal(a):
barunka01 napsal(a):
to je samozrejme pravda, ale docela by me zajimal nazor druhe strany. protoze tohle muzou byt i obvykle vymluvy, jak obhajit svereni dite do pece. nedovedu si predstavit, ze by nas se sestrou v detstvi rozdelili jenom proto, ze tatinek/maminka si chteli zvysovat ego na ukor druheho, pripadne proste chteli jenom jednu z nas. myslim si, ze v tehle situaci byste mel zkusit premluvit matku (i za cenu ustupku) ke stridave peci, ona i druha strana by to nejspis ocenila, protoze by mela vic casu na sebe a sve zajmy, deti by byly v kontaktu s obema rodici, a ne jenom o vikendech, kde je druha strana rozmazluje. vim jak to fungovalo v rodinach kolem me, kde deti pod vlivem toho, ze je tatinek dva vikendy v mesici, kdy je mel u sebe, rozmazloval, chodil s nimi po poutich, restauracich, koupil jim prvni posledni, prohlasovaly za nejlepsiho rodice. aby ne, kdyz je skoro nevidi, ale kolem patnacteho roku, kdy se deti rozhodly tedy jit k tomu uzasnejsimu rodici, velmi rychle zjistily, ze je to uplne stejne, jako v predchozi domacnosti a ze holt nikde neni na ruzich ustlano. myslim, ze byste mel prekousnout nevoli ze strany BM ve prospech vasich spolecnych deti, ono kdyby na me jen tak nekdo vybafl, ze si nasi dceru prevezme do pece, tak bych asi take nadsena nebyla, ale kdyz ji vysvetlite, jake vyhody ze stridave pece muzou deti i rodice mit...
Bohužel jak už jsem psal s matkou se nemohu na ničem dohodnout jelikož není ani schopná mi na něco ohleně dětí říct. Také jim nekupuji první poslední a mají také své povinnosti i u mě. Píšou si u mě i úkoly a učí se není to jen zábava a výlety. Jen jsem měl takový dotaz jak by to dopadlo nebo vypadlo. Děkuji
Není tady
Ráček napsal(a):
Radku já Ti fandím. Sice čtu výpověď jedné strany, ale je vidět, že jsi uvědomělý otec:pussa:
Já bych to zkusila. Já mám rozvedeného přítele, taky má dvě malé děti . Kdyby je chtěl do své péče, stála bych vždycky při něm. Kluky mám ráda a naštěstí s ex a komunikací není problém, takže klidně se to může časem až více vyrostou stát taky !
Tak se zkus poradit s právníkem, co a jak, jaké máš šance . Třeba by to chtělo i posudek od dětského psychologa, aby si v klidu s holčičkou popovídal, jestli by opravdu chtěla být raději s Tebou...
Ty nemáš rozhodně co ztratit, pouze získat ...Hodně štěstí
Já bych rád kdybychom se z bývalou mohli domluvit, ale ona nechce. Jediné co jí zajímá je kdy ji dovezu peníze a zda bych ještě nepřitlačil. Když s ní chci něco řešit vypne telefon nebo mi zabouchne a je po dohodě. Ani mi neodpověděla když jsem se jí ptal proč my dcery nedá v týdnu na dny kdy mám volno. Takže nevím proč nechce. O střídavé péči jsem jí také už říkal, ale ona o tom nechce slyšet. Řekla, že to ani náhodou a dcera když jí řekla, že by chtěla bydlet s tátou, tak jí také řekla no to určitě ani náhodou. Víte neměla by také dělat vše pro blaho svých dětí a zeptat se jich zda nechtějí být i více semnou? Třeba týden a týden?
Není tady
Radku to měla určitě. A nemstí se exmanželka tak trošku ??? Je smutné když děti jsou " rukojmí " jednoho z rodičů a to většinou matek, které po rozvodu na svého ex mají vztek a tak se mu snaží stížit kontakt a styk s dětmi..A hlavně ať platí co nejvíc !
Radku vím o čem mluvíš, u nás naštěstí dohoda zatím funguje, ale jak to bude v budoucnu těžko říct...
Kdybych byla na Tvém místě určitě bych do toho šla, aspoň to zkusila ....
Není tady
Ahoj Radku,
já bych na rozdělení holek zese nic špatného neviděla, sama totiž jsem jako dítě zůstala s mamkou a moje sestra s tátou, když se naši rozváděli tak mně bylo 11 a sestře 14 a rozhodně nemám pocit, že by to pro nás bylo špatné. Jestli by holky mohly vyrůstat každý s jiným rodičem může nejlíp z nás tady posoudit právě Radek. Jen je asi problém v rozhodnutí soudu, protože u nás se rodiče dohodli (resp. máma tátovi nebránila), ale myslím, že soudy tak nějak automaticky budou upřednostňovat matku. Jinak pokud budeš na svěření do své péče trvat, tak myslím, že soud bude vyžadovat nejen vyjádření tebe a matky dětí, ale i sociální pracovnice (a to má tuším stejnou váhu jako vás dvou) a také bude nutné navštívit psychologa (nejen s holkama, ale i ty, popř. tvoje přítelkyně, pokud nějakou máš a bydlíte spolu), takže jak nebude dohoda, tak bych se obávala docela dlouhé mašinerie..
Jen ještě taky názor trochu opačný, to že dcera pláče když jde od tebe nebo ti říká, že chce být s tebou ještě neznamená, že to tak nevidí i obráceně, myslím jako že nechce být s matkou. Určitě má moc ráda jak tebe tak i svojí mámu a stejně tak může plakat, když jde od ní a taky jí může říkat něco podobného, to se dost těžko pozná. Beru to podle toho, že můj přítel má taky dceru z předchozího vztahu a taky občas brečí a je smutná když od nás jede, ale když jí slyším mluvit s její matkou (která stejně jako tvoje bývalá družka s náma nekumunikuje a pokud ano, tak ne slušně nebo jen o penězích), tak je slyšet, že jí má ráda a taky je ráda i s ní. Takže aby tě tvůj negativní názor na bývalou přítelkyni nezaslepil. Je to sice dost těžký, ale chce to bez emocí kouknout i na její vztah k matce..
Každopádně držím palce.
Není tady
Ahoj, Radku. Jo, měla, matka by měla dělat vše pro blaho dětí a zeptat se jich, co chtějí. Ale nedělá to, tipla bych si, že ses s ní rozvedl ty a že ona tě za to bude nenávidět až do smrti ke škodě dcer, bohužel. Musím ti ale říct, že sociální pracovnice a i soudkyně často nadržují ženám, ač kolikrát muž může mít opravdový zájem o děti. Poradila bych ti zkontaktovat právníka z vašeho regionu, znalého poměrů, který by ti nejlíp doporučil, co vlastně dělat. Protože bude znát i kauzy z vašeho soudu, bude umět odhadnout, jak nejlíp postupovat, abys dceru do vlastní péče dostal (nebo případně do střídavé, čemuž já jsem nakloněná spíš). Držím ti palce. Nejhorší ale je, pokud o dítěti rodiče rozhodují bez jeho vědomí a vpodstatě nerespektují, co si dítě přeje. Jako by bylo věc.... tu tvoji bývalou by patřilo mrskat na pranýři....ch jo.... Přeju co nejvíc pěkných chvil s dětmi a ať se bývalka umoudří....(jenže komu není rady...).
Upravil(a) Eva36 (11. 9. 2007 12:44)
Není tady
Ráček napsal(a):
Radku to měla určitě. A nemstí se exmanželka tak trošku ??? Je smutné když děti jsou " rukojmí " jednoho z rodičů a to většinou matek, které po rozvodu na svého ex mají vztek a tak se mu snaží stížit kontakt a styk s dětmi..A hlavně ať platí co nejvíc !
Radku vím o čem mluvíš, u nás naštěstí dohoda zatím funguje, ale jak to bude v budoucnu těžko říct...
Kdybych byla na Tvém místě určitě bych do toho šla, aspoň to zkusila ....
Jestli se mstí to nevím, ale také k tomu nemá důvod. Rozešli jsme se proto, že ona mě podváděla s kde kým. Jsme od sebe už 6 let takže nevím proč by se mi měla nějak mstít. Já mám přítelkyni a ona má také přítele. Víte ona chce jen všechny povinnosti ode mne, ale ona prý žádné nemá. Peníze chce i nad rámec výživného. Dokonce mi jeden čas děti nedávala vůbec a teď se jich zbavuje každý víkend a jezdí se svým přítelem na psí závody. Řekl bych, že poslední dobou se spíše věnuje psovi nežli dcerám. Nemají pořádné oblečení a jídlo, které jim občas vaří stojí za to. Nejradši je když je může někam dát, aby nemusela vařit a starat se o ně a by se mohla věnovat svým zálibám. Chápu má je přes týden, ale když i přes ten si jich moc neužije jelikož když přijde z práce, tak jde hned na cvičák a žádná komunikace s dětmi není. Neříkejte mi, že děti se také nepotřebují vyovídat z toho, co ve škole zažily a z čehi mají jedničku a naopak. Víte kdybych jí neplatil žádné výživné, tak ještě, ale platím jí myslím dost na tak malé děti, ale na těch dětech to není vidět. Je to hrůza, protože hlavně ty děti to odnášejí. Víte starší dcera je dost ovlivněna matkou a ta mladší si zase nenechá nic nakukat, takže asi proto, by raději bydlela semnou, kde neslyší všelijaké pomluvy. Bohudík se nesnižuji k tomu, abych jejich matku pomlouval ať je jakákoli. Ale byl bych moc rád kdyby se nad sebou zamyslela a začala se jim věnovat více a byla s ní nějaká řeč. Jejidá řeč s ní je jen tehdy když něco potřebuje a nebo když potřebuje peníze na nějaké poplatky.
Není tady
Eva36 napsal(a):
Ahoj, Radku. Jo, měla, matka by měla dělat vše pro blaho dětí a zeptat se jich, co chtějí. Ale nedělá to, tipla bych si, že ses s ní rozvedl ty a že ona tě za to bude nenávidět až do smrti
ke škodě dcer, bohužel. Musím ti ale říct, že sociální pracovnice a i soudkyně často nadržují ženám, ač kolikrát muž může mít opravdový zájem o děti. Poradila bych ti zkontaktovat právníka z vašeho regionu, znalého poměrů, který by ti nejlíp doporučil, co vlastně dělat. Protože bude znát i kauzy z vašeho soudu, bude umět odhadnout, jak nejlíp postupovat, abys dceru do vlastní péče dostal (nebo případně do střídavé, čemuž já jsem nakloněná spíš). Držím ti palce. Nejhorší ale je, pokud o dítěti rodiče rozhodují bez jeho vědomí a vpodstatě nerespektují, co si dítě přeje. Jako by bylo věc.... tu tvoji bývalou by patřilo mrskat na pranýři....ch jo.... Přeju co nejvíc pěkných chvil s dětmi a ať se bývalka umoudří....(jenže komu není rady...).
Evo36 nebyli jsme oddáni a jsme od sebe 6 let. To jsem již poznal, že soudkyně i soc. pracovnice nadržují matce. Kolikrát jsem už byl na sociálce a vždy se nic nenapravilo. U soudu o zvyšování jsem byl také ten nejhorší a matka ta nej nej nej. Platím řádně výživné i nad rámec a o děti se starám jak můžu, ale stejně je to špatné. To já také střídavá péče by byla fajn mohl bych mít obě dcery a byly by u obou rodičů, ale bohužel, kde se nemohou domluvit se střídavá péče neschvaluje a bohužel to je i náš případ. To je i náš případ matka nerespektuje přání dětí. Když chce ta mladší bydlet semnou, tak proč nesvolí aspoň k tomu, že bych jí měl třeba měsíc, aby si vyzkoušela zda to opravdu chce či nikoli a pak by se vidělo, ale ona ihned řekne to ani náhodou. Zdá se mi spíš než na blahu dětí jí jde o to, že kdybych měl dceru v péči nebo při střídavé by přišla o peníze. To bude asi ten pravý důvod.
Není tady
pecule napsal(a):
Ahoj Radku,
já bych na rozdělení holek zese nic špatného neviděla, sama totiž jsem jako dítě zůstala s mamkou a moje sestra s tátou, když se naši rozváděli tak mně bylo 11 a sestře 14 a rozhodně nemám pocit, že by to pro nás bylo špatné. Jestli by holky mohly vyrůstat každý s jiným rodičem může nejlíp z nás tady posoudit právě Radek. Jen je asi problém v rozhodnutí soudu, protože u nás se rodiče dohodli (resp. máma tátovi nebránila), ale myslím, že soudy tak nějak automaticky budou upřednostňovat matku. Jinak pokud budeš na svěření do své péče trvat, tak myslím, že soud bude vyžadovat nejen vyjádření tebe a matky dětí, ale i sociální pracovnice (a to má tuším stejnou váhu jako vás dvou) a také bude nutné navštívit psychologa (nejen s holkama, ale i ty, popř. tvoje přítelkyně, pokud nějakou máš a bydlíte spolu), takže jak nebude dohoda, tak bych se obávala docela dlouhé mašinerie..
Jen ještě taky názor trochu opačný, to že dcera pláče když jde od tebe nebo ti říká, že chce být s tebou ještě neznamená, že to tak nevidí i obráceně, myslím jako že nechce být s matkou. Určitě má moc ráda jak tebe tak i svojí mámu a stejně tak může plakat, když jde od ní a taky jí může říkat něco podobného, to se dost těžko pozná. Beru to podle toho, že můj přítel má taky dceru z předchozího vztahu a taky občas brečí a je smutná když od nás jede, ale když jí slyším mluvit s její matkou (která stejně jako tvoje bývalá družka s náma nekumunikuje a pokud ano, tak ne slušně nebo jen o penězích), tak je slyšet, že jí má ráda a taky je ráda i s ní. Takže aby tě tvůj negativní názor na bývalou přítelkyni nezaslepil. Je to sice dost těžký, ale chce to bez emocí kouknout i na její vztah k matce..
Každopádně držím palce.
Ahoj a Vaše sestra chtěla bydlet s tátou a vy s mámou? Hm to u nás je problém ten, že se dohodnout nemůžeme resp. druhá strana ani nechce. Nevím o tom, že by plakala když jde od matky spíš hned běží ke mně a matce nedá ani pusu. Je mi jasné, že jí i mě má ráda. Ikdyž je bývalka jakákoli je to přece její máma. Jen se někdy divím, že mojí přítelkyni řekne, že by chtěla aby byla její máma a máma její teta. Jednou nám také řekla, že by byla ráda kdyby máma umřela to by pak šla bydlet ke mně. Nevím kde k tomu přišla. Říká, že u nás se má lépe než u ní. Už jí to, ale drží docela dlouho, tak nevím. Je fakt, že 7 let je nízký věk, ale kdo víj jak to to dítě opravdu ví a myslí to jen to dítě. Ale proč mu nevyhovět v jeho přání. Víte tahle mladší se nenechá ovlivňovat jako ta starší. Tak to máte stejné jako já s mojí bejvalkou když už komunikuje tak hlavně o penězích nebo ne zrovna slušně. No a proto bych třeba chtěl i vyzkoušet aby dcerka bydlela měsíc semnou aby si vlastně rozhodla kde chce opravdu bydlet. Ale bohužel to se nestane. Matka o to nestojí.
Není tady
Radek34 napsal(a):
barunka01 napsal(a):
Radku, to je velký omyl, já moje BM má také problém se dohodnout na něčem co pro ní nebude vyloženě výhodné, BM byla tvrdě proti střídavé a soud svěřil dceru do střídavé výchovy, tak jak jsem požadoval já. Být tebou, zašel bych na sociálku se poradit. Pokud se o děti dokážeš postarat, tak by dnes soudy měly dávat přednost střídavce i když rodiče nejsou schopni se dohodnout. On totiž soud kouká jen na zájmy dítěte, hádající se rodiče ho nezajímají. Naše opatrovnice to shrnula tak, že pokud se s ženou nebudeme schopni dohodnout - budeme nuceni chodit k psychologovi a tam se učit spolu komunikovat. Soud by měl zajímat jen zájem dítěte. Záleží také samo na té sociálce a na soudci/kyni, ale dnes díky zmedializování několika případů tahanic o dítě by měly soudy preferovat střídavou péči. Držim palce
Není tady
ještě jsem zapoměl dodat, že je hodně důležité abyste nebydleli daleko od sebe kvůli škole. Choď na sociálku na OPD, ukazuj zájem o děti - jsou tam od toho aby ti pomohly problémy řešit
Není tady
Radek34 napsal(a):
...Jen se někdy divím, že mojí přítelkyni řekne, že by chtěla aby byla její máma a máma její teta. Jednou nám také řekla, že by byla ráda kdyby máma umřela to by pak šla bydlet ke mně. Nevím kde k tomu přišla. Říká, že u nás se má lépe než u ní.
Male deti toho nakecaju ... nebral by som to tak vazne. Moja dcera hovorieva nieco podobne, vlastne takmer vsetko to, co tvoja, niekedy aj omnoho drsnejsie veci. A niekedy place, ze bude velmi nestastna, pretoze som velmi stary takze uz coskoro umriem (mam 34) Casto mi hovori aby som si nasiel nejaku zenu aby sme uz konecne mohli byt normalna rodina a aby sme mali mimco aby mala surodenca (pritom ma mamu ktora davno zije s priatelom a cheli dieta ...) Lenze vobec nemozes vediet, co hovori, ked je u mamy, ani ako sa citi. Moja dcera (6) v poslednej dobe hovori ze je jej najlepsie tam, kde prave je. A tyzden je u mna a tyzden u mamy.
Dieta je dieta a ver, ze by urcite nechcela aby jej mama umrela. Ale hlavne v nej podobne myslienky ani nepodporuj. Ani to, ze u teba by jej bolo lepsie. Deti maju skvelu pamat a mohlo by sa ti neskor stat ze povie ze si jej to povedal ty a este budes v problemoch. Nehlade na to, ze by si ju tym pekne manipuloval a deformoval vlastny nazor. (netvrdim ze to robis )
Není tady
Radek34:Víš, já to znám i z jiný strany. Taky jsem ta, co původně bránila střídavý péči. Měla jsem důvod - otec se opravdu začal o tu péči zajímat, až když jsem si mu řekla o výživné, do té doby bylo ticho po pěšině a holku viděl za tři měsíce asi 3-4x (jo a jednou ji měl na 5 dní na chatě, to je fakt).... Ale jestli to myslíš upřímně, zkusila bych najít dobrého právníka, ten by ti poradil nejlíp, co dělat. Já jako máma, když jsem viděla, že dcera s tátou být chce, tak mě nenapadlo jí říct "ani náhodou". Teda napadlo, ale kdo by byl nejvíc potrestanej, viď? A to jsem nechtěla. Navíc motat jí hlavu důvody, proč se mi zájem jejího táty nezdá opravdový, to taky není nic pro dítě. To si na to přijde samo, co je táta zač. (A fakt to funguje.) .... Ale zpátky k tobě. Možná bych ještě zkusila vyhledat nějakého psychologa nebo mediátora. Tedy člověka, který poradí, jak komunikovat, když se dva nemůžou dohodnout. I když by tam bývalá nešla, mohl by aspoň tobě poradit, jak na ní. to teď nemyslím nějak ve smyslu, jak jí obelstít atp., ale slušně se s ní dohodnout. Možná na ni jdeš pořád tím samým způsobem, který ji prudí (z tobě neznámýho důvodu) a proto není přístupná.... njn, nejhorší je srážka s blbcem...
Mmch, to , co radí PetrHl, tedy vyloženě prokazovat zájem o dítě, není vůbec na škodu. ... v jeho případě se dá zřejmě u soudu mluvit opravdu o vítězství ohledu na dítě a ne na případné sobecké zájmy rodičů a snahy o to, jak co nejvíc seknout druhého.
Není tady