Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 29. 12. 2014 20:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Společné koupání matky a syna

saty78 napsal(a):

A co koupání otce a dcery a otce?
mé dceři je 6 let a koupu se s ní vždy v neděli, kdy myjeme hlavu. Nevím, do kdy je vhodné se s dcerou koupat, aby to nebylo divné, nebo ji to neohrožovalo na jejím vývoji:-)
Děkuji,
M.S.

Saty - a proč tě to napadlo, že je to divný? říkal ti to někdo? Nebo proč to řešíš?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#77 29. 12. 2014 20:17

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Ani to žádná věda není.
Neexistuje žádná norma, tu má každý dospělák v hlavě.
Pokud ty jim tam nemáš
, kašli na normy těch ostatních, protože tvá dcera to považuje za normální. Dokud ONA to tak bude vnímat, neviděla bych v tom problém. Až se její vnímání změní, poznᚠto a nejspíš i budeš respektovat. Pak je to v pohodě.

Někteří dospělí to normu prostě nemají. Necítí, neposlouchají svou intuici. Jak napsala Pan - pokud ty ji tam nemáš... Ale já bych to nesvalovala na dítě. Rodič je ten, kdo je dospělý. Ten tu normu mít má, a nemá čekat, až ho přivede k rozumu  v tomhle jeho dítě. Howgh.
Já bych se nekoupala s dítětem už jen kvůli sobě. Opravdu mé dítě nemusí být svědkem mé nejintimnější chvilky, když si myju celé tělo. Proč proboha by u toho mělo být? va

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#78 29. 12. 2014 20:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

aprill napsal(a):

duši a kdy to už bude nevhodné? kdy táta či ty řekneš a dost?

Jak nevhodné? pro koho nevhodné? Pro tebe a Majku už je to nevhodné ted. Tohle neřeším, dokavad bude chtít holka s tátou do vanu, tak půjde. Nevidím na tom nic nevhodného . Až holka povyroste prostě do té vany už nepůjde s tátou. A chodí někdy i se mnou. Většinou tam trénujeme příklady, povídáme si a tak.
A chodila jsem takhle občas do vany i se synama. četla jsem tohle vlákno, které už je hodně staré a píšu tam,že jsem byla ve vaně i se synem,když mu bylo devět. A najednou to tak nějak ustalo, a už jsme se nekoupali. A ne pro to,že už by to bylo nevhodné, ale prostě každý člověk se vyvíjí a nadešel čas zase na jiné věci.

třeba když dceři bude 14 a  víc a bude chtít? je to stále v normě?

Sedmiletá holka je dítě. Počítám s tím, že až ji začnou růst prsa, až začne být v pubertě, tak se začne stydět. Ale jak píšu, neřeším to, protože si ve vaně užíváme . A není to vůbec o té nahotě. wink

Není tady

#79 29. 12. 2014 20:21

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ani to žádná věda není.
Pokud ty jim tam nemáš
, kašli na normy těch ostatních, protože tvá dcera to považuje za normální. Dokud ONA to tak bude vnímat, neviděla bych v tom problém. Až se její vnímání změní, poznᚠto a nejspíš i budeš respektovat. Pak je to v pohodě.

Někteří dospělí to normu prostě nemají. Necítí, neposlouchají svou intuici. Jak napsala Pan - pokud ty ji tam nemáš... Ale já bych to nesvalovala na dítě. Rodič je ten, kdo je dospělý. Ten tu normu mít má, a nemá čekat, až ho přivede k rozumu  v tomhle jeho dítě. Howgh.
Já bych se nekoupala s dítětem už jen kvůli sobě. Opravdu mé dítě nemusí být svědkem mé nejintimnější chvilky, když si myju celé tělo. Proč proboha by u toho mělo být? va

No vidíš Majko, jak to má
každý jinak. Já zase poslouchám svou intuici,která mi říká,že sedět s dítětem ve vaně není nic, co by narušovalo mou intimní chvilku.

Upravil(a) dusička (29. 12. 2014 20:21)

Není tady

#80 29. 12. 2014 20:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

dusička napsal(a):

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

Jak nevhodné? pro koho nevhodné? Pro tebe a Majku už je to nevhodné ted. Tohle neřeším, dokavad bude chtít holka s tátou do vanu, tak půjde. Nevidím na tom nic nevhodného . Až holka povyroste prostě do té vany už nepůjde s tátou. A chodí někdy i se mnou. Většinou tam trénujeme příklady, povídáme si a tak.
A chodila jsem takhle občas do vany i se synama. četla jsem tohle vlákno, které už je hodně staré a píšu tam,že jsem byla ve vaně i se synem,když mu bylo devět. A najednou to tak nějak ustalo, a už jsme se nekoupali. A ne pro to,že už by to bylo nevhodné, ale prostě každý člověk se vyvíjí a nadešel čas zase na jiné věci.

třeba když dceři bude 14 a  víc a bude chtít? je to stále v normě?

Sedmiletá holka je dítě. Počítám s tím, že až ji začnou růst prsa, až začne být v pubertě, tak se začne stydět. Ale jak píšu, neřeším to, protože si ve vaně užíváme . A není to vůbec o té nahotě. wink

ale já se tě duši ptám , jestli je či není normální koupání dospívající se holky se svým otcem (holka chce a otec taky) . nic ví mě nezajímá wink

Není tady

#81 29. 12. 2014 20:24

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

April - koupe se tu někdo s dospívajícím dítětem? Proč se na to ptáš? Jako to se tedy nebudu koupat se svým dítětem kvůli tomu,aby se třeba se mnou nechtělo koupat v patnácti? Tyhle myšlenky co by kdyby mi přijdou úchylný. Ale blbnutí s dítětem ve vaně ne. Ale je to jedno, napsala jsem svůj názor. Máme to doma zavedený tak, a vy to mějte třeba jinak. Ale názor nezměním - je to fajn zažít trochu soukromí s dítětem, pokecat o trápení, je to jiné než v bazénu, nejsou tam rušivé elementy.

Není tady

#82 29. 12. 2014 20:28

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

April - koupe se tu někdo s dospívajícím dítětem? Proč se na to ptáš? Jako to se tedy nebudu koupat se svým dítětem kvůli tomu,aby se třeba se mnou nechtělo koupat v patnácti? Tyhle myšlenky co by kdyby mi přijdou úchylný. Ale blbnutí s dítětem ve vaně ne. Ale je to jedno, napsala jsem svůj názor. Máme to doma zavedený tak, a vy to mějte třeba jinak. Ale názor nezměním - je to fajn zažít trochu soukromí s dítětem, pokecat o trápení, je to jiné než v bazénu, nejsou tam rušivé elementy.

tak jo.

Není tady

#83 29. 12. 2014 20:28

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusičko, pokud to dělᚠkvůli soukromí, kde nejsou rušivé elementy, to je přece nesmysl. Soukromí, kde nejsou rušivé elementy, mᚠi tehdy, když jsi s dcerou sama doma. A to ty určitě alespoň občas jsi.
Vymysli si jiný důvod wink

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#84 29. 12. 2014 20:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

dusičko, pokud to dělᚠkvůli soukromí, kde nejsou rušivé elementy, to je přece nesmysl. Soukromí, kde nejsou rušivé elementy, mᚠi tehdy, když jsi s dcerou sama doma. A to ty určitě alespoň občas jsi.

I v tom pokoji jsou rušivé elementy wink stačí pohled z okna nebo na  nějaký předmět. Je to o tom popovídat si. A nepíšu,že si s ní (nebo manžel) koupe každý den, nebo týden. Jenom někdy, když je na to nálada a chu. A nejde o mytí nejintimnějších věcí.

Není tady

#85 29. 12. 2014 21:13

saty78
♥------

dusička napsal(a):

saty78 napsal(a):

mé dceři je 6 let a koupu se s ní vždy v neděli, kdy myjeme hlavu. Nevím, do kdy je vhodné se s dcerou koupat, aby to nebylo divné, nebo ji to neohrožovalo na jejím vývoji:-)
Děkuji,
M.S.

Saty - a proč tě to napadlo, že je to divný? říkal ti to někdo? Nebo proč to řešíš?

Já nevím, prostě mě to jen tak napadlo, jestli bych to neměl již utnout, protože se mi na to pomalu dcera zdá být dost stará... tak jsem zadal na netu společné koupání matka/dcera-syn, otec/dcera-syn a našel jsem vaše stránky. Tak jsem zkusil napsat a upřímně jsem nečekal tolik reakcí:-)
Jinak děkuji tobě a Pandorraa za trochu podpory.
Děkuji

Není tady

#86 29. 12. 2014 21:14

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Saty, pokud už sám podvědomě cítíš, že je na to dcera už stará, tak to utni. Dej na svou intuici smile

Není tady

#87 29. 12. 2014 21:29

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

saty78 napsal(a):

dusička napsal(a):

saty78 napsal(a):

Děkuji,
M.S.

Já nevím, prostě mě to jen tak napadlo, jestli bych to neměl již utnout, protože se mi na to pomalu dcera zdá být dost stará... tak jsem zadal na netu společné koupání matka/dcera-syn, otec/dcera-syn a našel jsem vaše stránky. Tak jsem zkusil napsat a upřímně jsem nečekal tolik reakcí:-)
Děkuji

Já v tom nic úchylného nevidím, ale jak psala Andrea, pokud sám cítíš, že už bys to měl utnout, tak to udělej.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#88 29. 12. 2014 21:31

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Eva. napsal(a):

I v tom pokoji jsou rušivé elementy wink stačí pohled z okna nebo na  nějaký předmět. Je to o tom popovídat si. A nepíšu,že si s ní (nebo manžel) koupe každý den, nebo týden. Jenom někdy, když je na to nálada a chu. A nejde o mytí nejintimnějších věcí.

Dusičko, nejsi povinná nikomu nic vysvětlovat ani zdůvodňovat. wink

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#89 29. 12. 2014 21:34

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

dusička napsal(a):

Eva. napsal(a):

Dusičko, nejsi povinná nikomu nic vysvětlovat ani zdůvodňovat. wink

Modrovousi par to je fakt. tongue
A souhlasím s Andreou

Není tady

#90 29. 12. 2014 21:43

saty78
♥------

modrovous napsal(a):

saty78 napsal(a):

dusička napsal(a):

Děkuji

Já v tom nic úchylného nevidím, ale jak psala Andrea, pokud sám cítíš, že už bys to měl utnout, tak to udělej.

Děkuji všem, málem jsem si připadal jak vyvrhel společnosti, zralý na zatčení...
Přišel jsem sem v dobré víře a prakticky s prosíkem o radu.
Vzal jsem si od Vás to co jsem potřeboval a doma zavedu v neděli malé změny:-)
Děkuji

Není tady

#91 29. 12. 2014 22:18

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Eva. napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ani to žádná věda není.
Pokud ty jim tam nemáš

No vidíš Majko, jak to má
každý jinak. Já zase poslouchám svou intuici,která mi říká,že sedět s dítětem ve vaně není nic, co by narušovalo mou intimní chvilku.

Eva-Dušička: píšete o dvou rozdílných věcech každá; jedna o mytí se ve vaně a druhá o sezení ve vaně.

Já myslím že jsem nikdy neměla potřebu se s dítětem kdykoli koupat v jedné vaně,když už se koupalo,byl vždy večer a jasně to směřovalo už ke spánku a k tomu,že bude mít člověk po celém dnu čas jen sám na sebe.Když kluci už vnímali,koupali se ve vaně spolu.A jinak jsme s nima samozřejmě si mnohem radši zablbli na koupákuj.

Není tady

#92 30. 12. 2014 7:30

mikuelini
♥♥♥♥♥--

S detmi se spolecne nekoupu a ani nevim proc,asi proto,ze se se mnou take nikdo nekoupal.Ale u nas byla nahota vzdy Tabu.Muj nazor je ,ze radsi se spolecne koupat,nez byt prilis pruderni. Deti vedu k prirozenemu postoji k nahote,nijak se neskryvam ,ale take nevystavuji .

Není tady

#93 30. 12. 2014 7:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

saty78 napsal(a):

Eva. napsal(a):

Zajímalo by mě, proč saty78 má potřebu koupat se se svou šestiletou dcerou ve vaně.

nemám žádnou potřebu, dcera chce pořád, protože tam děláme blbosti. Netušil jsem co přijde za reakce, včetně pedofílie, když se s ní 1 za týden, někdy 1 za 14 dní vykoupu. Bude jí 6 za měsíc. Nehledal jsem v tom žádnou vědu...

Tak to vieš ty najlepšie, čo za tým je alebo nie je... a kým je to príjemné jej, tak je to zrejme OK. Otázka znie, ako prídete jedného dňa - a kedy to bude - na to, že to už nie je až také fajn, aby sa otec kúpal napr. s 12-ročnou, menštruujúcou dcérou... hmm A bacha na to, ako dlho to je príjemné pre ňu... to je kžúčové.
U nás nahota nebola tabu, chodili sme s rodičmi aj na nuda pláže a prežili sme to v zdraví, ale čo sa pamätám, kúpala som sa sama, maximálne mi mama alebo stará mama umyla chrbát... Na chate som sa občas z ús.p.o.rných dôvodov (nemáme tečúcu vodu) kúpala s brachom či bratrancom, neskôr už ani to nie. S dospelými nikdy...

Upravil(a) Selima (30. 12. 2014 7:45)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#94 30. 12. 2014 7:48

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

saty78 napsal(a):

Eva. napsal(a):

Zajímalo by mě, proč saty78 má potřebu koupat se se svou šestiletou dcerou ve vaně.

nemám žádnou potřebu, dcera chce pořád, protože tam děláme blbosti. Netušil jsem co přijde za reakce, včetně pedofílie, když se s ní 1 za týden, někdy 1 za 14 dní vykoupu. Bude jí 6 za měsíc. Nehledal jsem v tom žádnou vědu...

Tak to vieš ty najlepšie, čo za tým je alebo nie je... a kým je to príjemné jej, tak je to zrejme OK. Otázka znie, ako prídete jedného dňa - a kedy to bude - na to, že to už nie je až také fajn, aby sa otec kúpal napr. s 12-ročnou, menštruujúcou dcérou... hmm A bacha na to, ako dlho to je príjemné pre ňu... to je kžúčové.
U nás nahota nebola tabu, chodili sme s rodičmi aj na nuda pláže a prežili sme to v zdraví, ale čo sa pamätám, kúpala som sa sama, maximálne mi mama alebo stará mama umyla chrbát... Na chate som sa občas z ús.p.o.rných dôvodov (nemáme tečúcu vodu) kúpala s brachom či bratrancom, neskôr už ani to nie. S dospelými nikdy...

stolt

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí