6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
saty78 napsal(a):
A co koupání otce a dcery a otce?
mé dceři je 6 let a koupu se s ní vdy v neděli, kdy myjeme hlavu. Nevím, do kdy je vhodné se s dcerou koupat, aby to nebylo divné, nebo ji to neohroovalo na jejím vývoji:-)
Děkuji,
M.S.
Saty - a proč tě to napadlo, e je to divný? říkal ti to někdo? Nebo proč to řeí?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Ani to ádná věda není.
Neexistuje ádná norma, tu má kadý dospělák v hlavě.
Pokud ty jim tam nemá, kali na normy těch ostatních, protoe tvá dcera to povauje za normální. Dokud ONA to tak bude vnímat, neviděla bych v tom problém. A se její vnímání změní, pozná to a nejspí i bude respektovat. Pak je to v pohodě.
Někteří dospělí to normu prostě nemají. Necítí, neposlouchají svou intuici. Jak napsala Pan - pokud ty ji tam nemá... Ale já bych to nesvalovala na dítě. Rodič je ten, kdo je dospělý. Ten tu normu mít má, a nemá čekat, a ho přivede k rozumu v tomhle jeho dítě. Howgh.
Já bych se nekoupala s dítětem u jen kvůli sobě. Opravdu mé dítě nemusí být svědkem mé nejintimnějí chvilky, kdy si myju celé tělo. Proč proboha by u toho mělo být?
Není tady
aprill napsal(a):
dusička napsal(a):
aprill napsal(a):
dui a kdy to u bude nevhodné? kdy táta či ty řekne a dost?Jak nevhodné? pro koho nevhodné? Pro tebe a Majku u je to nevhodné ted. Tohle neřeím, dokavad bude chtít holka s tátou do vanu, tak půjde. Nevidím na tom nic nevhodného . A holka povyroste prostě do té vany u nepůjde s tátou. A chodí někdy i se mnou. Větinou tam trénujeme příklady, povídáme si a tak.
A chodila jsem takhle občas do vany i se synama. četla jsem tohle vlákno, které u je hodně staré a píu tam,e jsem byla ve vaně i se synem,kdy mu bylo devět. A najednou to tak nějak ustalo, a u jsme se nekoupali. A ne pro to,e u by to bylo nevhodné, ale prostě kadý člověk se vyvíjí a nadeel čas zase na jiné věci.třeba kdy dceři bude 14 a víc a bude chtít? je to stále v normě?
Sedmiletá holka je dítě. Počítám s tím, e a ji začnou růst prsa, a začne být v pubertě, tak se začne stydět. Ale jak píu, neřeím to, protoe si ve vaně uíváme . A není to vůbec o té nahotě.
Není tady
Eva. napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ani to ádná věda není.
Pokud ty jim tam nemá, kali na normy těch ostatních, protoe tvá dcera to povauje za normální. Dokud ONA to tak bude vnímat, neviděla bych v tom problém. A se její vnímání změní, pozná to a nejspí i bude respektovat. Pak je to v pohodě.Někteří dospělí to normu prostě nemají. Necítí, neposlouchají svou intuici. Jak napsala Pan - pokud ty ji tam nemá... Ale já bych to nesvalovala na dítě. Rodič je ten, kdo je dospělý. Ten tu normu mít má, a nemá čekat, a ho přivede k rozumu v tomhle jeho dítě. Howgh.
Já bych se nekoupala s dítětem u jen kvůli sobě. Opravdu mé dítě nemusí být svědkem mé nejintimnějí chvilky, kdy si myju celé tělo. Proč proboha by u toho mělo být?
No vidí Majko, jak to má
kadý jinak. Já zase poslouchám svou intuici,která mi říká,e sedět s dítětem ve vaně není nic, co by naruovalo mou intimní chvilku.
Upravil(a) dusička (29. 12. 2014 20:21)
Není tady
dusička napsal(a):
aprill napsal(a):
dusička napsal(a):
Jak nevhodné? pro koho nevhodné? Pro tebe a Majku u je to nevhodné ted. Tohle neřeím, dokavad bude chtít holka s tátou do vanu, tak půjde. Nevidím na tom nic nevhodného . A holka povyroste prostě do té vany u nepůjde s tátou. A chodí někdy i se mnou. Větinou tam trénujeme příklady, povídáme si a tak.
A chodila jsem takhle občas do vany i se synama. četla jsem tohle vlákno, které u je hodně staré a píu tam,e jsem byla ve vaně i se synem,kdy mu bylo devět. A najednou to tak nějak ustalo, a u jsme se nekoupali. A ne pro to,e u by to bylo nevhodné, ale prostě kadý člověk se vyvíjí a nadeel čas zase na jiné věci.třeba kdy dceři bude 14 a víc a bude chtít? je to stále v normě?
Sedmiletá holka je dítě. Počítám s tím, e a ji začnou růst prsa, a začne být v pubertě, tak se začne stydět. Ale jak píu, neřeím to, protoe si ve vaně uíváme . A není to vůbec o té nahotě.
ale já se tě dui ptám , jestli je či není normální koupání dospívající se holky se svým otcem (holka chce a otec taky) . nic ví mě nezajímá
Není tady
April - koupe se tu někdo s dospívajícím dítětem? Proč se na to ptá? Jako to se tedy nebudu koupat se svým dítětem kvůli tomu,aby se třeba se mnou nechtělo koupat v patnácti? Tyhle mylenky co by kdyby mi přijdou úchylný. Ale blbnutí s dítětem ve vaně ne. Ale je to jedno, napsala jsem svůj názor. Máme to doma zavedený tak, a vy to mějte třeba jinak. Ale názor nezměním - je to fajn zaít trochu soukromí s dítětem, pokecat o trápení, je to jiné ne v bazénu, nejsou tam ruivé elementy.
Není tady
dusička napsal(a):
April - koupe se tu někdo s dospívajícím dítětem? Proč se na to ptá? Jako to se tedy nebudu koupat se svým dítětem kvůli tomu,aby se třeba se mnou nechtělo koupat v patnácti? Tyhle mylenky co by kdyby mi přijdou úchylný. Ale blbnutí s dítětem ve vaně ne. Ale je to jedno, napsala jsem svůj názor. Máme to doma zavedený tak, a vy to mějte třeba jinak. Ale názor nezměním - je to fajn zaít trochu soukromí s dítětem, pokecat o trápení, je to jiné ne v bazénu, nejsou tam ruivé elementy.
tak jo.
Není tady
dusičko, pokud to dělá kvůli soukromí, kde nejsou ruivé elementy, to je přece nesmysl. Soukromí, kde nejsou ruivé elementy, má i tehdy, kdy jsi s dcerou sama doma. A to ty určitě alespoň občas jsi.
Vymysli si jiný důvod
Není tady
Eva. napsal(a):
dusičko, pokud to dělá kvůli soukromí, kde nejsou ruivé elementy, to je přece nesmysl. Soukromí, kde nejsou ruivé elementy, má i tehdy, kdy jsi s dcerou sama doma. A to ty určitě alespoň občas jsi.
Vymysli si jiný důvod
I v tom pokoji jsou ruivé elementy stačí pohled z okna nebo na nějaký předmět. Je to o tom popovídat si. A nepíu,e si s ní (nebo manel) koupe kadý den, nebo týden. Jenom někdy, kdy je na to nálada a chu. A nejde o mytí nejintimnějích věcí.
Není tady
dusička napsal(a):
saty78 napsal(a):
mé dceři je 6 let a koupu se s ní vdy v neděli, kdy myjeme hlavu. Nevím, do kdy je vhodné se s dcerou koupat, aby to nebylo divné, nebo ji to neohroovalo na jejím vývoji:-)
Děkuji,
M.S.Saty - a proč tě to napadlo, e je to divný? říkal ti to někdo? Nebo proč to řeí?
Já nevím, prostě mě to jen tak napadlo, jestli bych to neměl ji utnout, protoe se mi na to pomalu dcera zdá být dost stará... tak jsem zadal na netu společné koupání matka/dcera-syn, otec/dcera-syn a nael jsem vae stránky. Tak jsem zkusil napsat a upřímně jsem nečekal tolik reakcí:-)
Jinak děkuji tobě a Pandorraa za trochu podpory.
Děkuji
Není tady
Saty, pokud u sám podvědomě cítí, e je na to dcera u stará, tak to utni. Dej na svou intuici
Není tady
saty78 napsal(a):
dusička napsal(a):
saty78 napsal(a):
Děkuji,
M.S.Saty - a proč tě to napadlo, e je to divný? říkal ti to někdo? Nebo proč to řeí?
Já nevím, prostě mě to jen tak napadlo, jestli bych to neměl ji utnout, protoe se mi na to pomalu dcera zdá být dost stará... tak jsem zadal na netu společné koupání matka/dcera-syn, otec/dcera-syn a nael jsem vae stránky. Tak jsem zkusil napsat a upřímně jsem nečekal tolik reakcí:-)
Děkuji
Já v tom nic úchylného nevidím, ale jak psala Andrea, pokud sám cítí, e u bys to měl utnout, tak to udělej.
Není tady
dusička napsal(a):
Eva. napsal(a):
Vymysli si jiný důvodI v tom pokoji jsou ruivé elementy stačí pohled z okna nebo na nějaký předmět. Je to o tom popovídat si. A nepíu,e si s ní (nebo manel) koupe kadý den, nebo týden. Jenom někdy, kdy je na to nálada a chu. A nejde o mytí nejintimnějích věcí.
Dusičko, nejsi povinná nikomu nic vysvětlovat ani zdůvodňovat.
Není tady
modrovous napsal(a):
dusička napsal(a):
Eva. napsal(a):
Vymysli si jiný důvodI v tom pokoji jsou ruivé elementy stačí pohled z okna nebo na nějaký předmět. Je to o tom popovídat si. A nepíu,e si s ní (nebo manel) koupe kadý den, nebo týden. Jenom někdy, kdy je na to nálada a chu. A nejde o mytí nejintimnějích věcí.
Dusičko, nejsi povinná nikomu nic vysvětlovat ani zdůvodňovat.
Modrovousi to je fakt.
A souhlasím s Andreou
Není tady
modrovous napsal(a):
saty78 napsal(a):
dusička napsal(a):
Saty - a proč tě to napadlo, e je to divný? říkal ti to někdo? Nebo proč to řeí?Já nevím, prostě mě to jen tak napadlo, jestli bych to neměl ji utnout, protoe se mi na to pomalu dcera zdá být dost stará... tak jsem zadal na netu společné koupání matka/dcera-syn, otec/dcera-syn a nael jsem vae stránky. Tak jsem zkusil napsat a upřímně jsem nečekal tolik reakcí:-)
DěkujiJá v tom nic úchylného nevidím, ale jak psala Andrea, pokud sám cítí, e u bys to měl utnout, tak to udělej.
Děkuji vem, málem jsem si připadal jak vyvrhel společnosti, zralý na zatčení...
Přiel jsem sem v dobré víře a prakticky s prosíkem o radu.
Vzal jsem si od Vás to co jsem potřeboval a doma zavedu v neděli malé změny:-)
Děkuji
Není tady
dusička napsal(a):
Eva. napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ani to ádná věda není.
Pokud ty jim tam nemá, kali na normy těch ostatních, protoe tvá dcera to povauje za normální. Dokud ONA to tak bude vnímat, neviděla bych v tom problém. A se její vnímání změní, pozná to a nejspí i bude respektovat. Pak je to v pohodě.Někteří dospělí to normu prostě nemají. Necítí, neposlouchají svou intuici. Jak napsala Pan - pokud ty ji tam nemá... Ale já bych to nesvalovala na dítě. Rodič je ten, kdo je dospělý. Ten tu normu mít má, a nemá čekat, a ho přivede k rozumu v tomhle jeho dítě. Howgh.
Já bych se nekoupala s dítětem u jen kvůli sobě. Opravdu mé dítě nemusí být svědkem mé nejintimnějí chvilky, kdy si myju celé tělo. Proč proboha by u toho mělo být?No vidí Majko, jak to má
kadý jinak. Já zase poslouchám svou intuici,která mi říká,e sedět s dítětem ve vaně není nic, co by naruovalo mou intimní chvilku.
Eva-Duička: píete o dvou rozdílných věcech kadá; jedna o mytí se ve vaně a druhá o sezení ve vaně.
Já myslím e jsem nikdy neměla potřebu se s dítětem kdykoli koupat v jedné vaně,kdy u se koupalo,byl vdy večer a jasně to směřovalo u ke spánku a k tomu,e bude mít člověk po celém dnu čas jen sám na sebe.Kdy kluci u vnímali,koupali se ve vaně spolu.A jinak jsme s nima samozřejmě si mnohem radi zablbli na koupákuj.
Není tady
S detmi se spolecne nekoupu a ani nevim proc,asi proto,ze se se mnou take nikdo nekoupal.Ale u nas byla nahota vzdy Tabu.Muj nazor je ,ze radsi se spolecne koupat,nez byt prilis pruderni. Deti vedu k prirozenemu postoji k nahote,nijak se neskryvam ,ale take nevystavuji .
Není tady
saty78 napsal(a):
Eva. napsal(a):
Zajímalo by mě, proč saty78 má potřebu koupat se se svou estiletou dcerou ve vaně.
nemám ádnou potřebu, dcera chce pořád, protoe tam děláme blbosti. Netuil jsem co přijde za reakce, včetně pedofílie, kdy se s ní 1 za týden, někdy 1 za 14 dní vykoupu. Bude jí 6 za měsíc. Nehledal jsem v tom ádnou vědu...
Tak to vie ty najlepie, čo za tým je alebo nie je... a kým je to príjemné jej, tak je to zrejme OK. Otázka znie, ako prídete jedného dňa - a kedy to bude - na to, e to u nie je a také fajn, aby sa otec kúpal napr. s 12-ročnou, mentruujúcou dcérou... A bacha na to, ako dlho to je príjemné pre ňu... to je kžúčové.
U nás nahota nebola tabu, chodili sme s rodičmi aj na nuda pláe a preili sme to v zdraví, ale čo sa pamätám, kúpala som sa sama, maximálne mi mama alebo stará mama umyla chrbát... Na chate som sa občas z ús.p.o.rných dôvodov (nemáme tečúcu vodu) kúpala s brachom či bratrancom, neskôr u ani to nie. S dospelými nikdy...
Upravil(a) Selima (30. 12. 2014 7:45)
Není tady
Selima napsal(a):
saty78 napsal(a):
Eva. napsal(a):
Zajímalo by mě, proč saty78 má potřebu koupat se se svou estiletou dcerou ve vaně.
nemám ádnou potřebu, dcera chce pořád, protoe tam děláme blbosti. Netuil jsem co přijde za reakce, včetně pedofílie, kdy se s ní 1 za týden, někdy 1 za 14 dní vykoupu. Bude jí 6 za měsíc. Nehledal jsem v tom ádnou vědu...
Tak to vie ty najlepie, čo za tým je alebo nie je... a kým je to príjemné jej, tak je to zrejme OK. Otázka znie, ako prídete jedného dňa - a kedy to bude - na to, e to u nie je a také fajn, aby sa otec kúpal napr. s 12-ročnou, mentruujúcou dcérou... A bacha na to, ako dlho to je príjemné pre ňu... to je kžúčové.
U nás nahota nebola tabu, chodili sme s rodičmi aj na nuda pláe a preili sme to v zdraví, ale čo sa pamätám, kúpala som sa sama, maximálne mi mama alebo stará mama umyla chrbát... Na chate som sa občas z ús.p.o.rných dôvodov (nemáme tečúcu vodu) kúpala s brachom či bratrancom, neskôr u ani to nie. S dospelými nikdy...
Není tady