18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Moje přítelkyně se koupe ve vaně společně se svým cca 10 letým synem. Asi tak 1x za 14 dní. Tvrdí mi, e je to normální, e si spolu hrají. e je to pro ní jetě malé dítě. Mě to přijde kapku zvlátní. Nemyslím si, e je to zase a tak malé dítě. To se spolu budou koupat a bude synovi 16 let taky? A kdybych měl 10 letou dceru, mohl bych s ní do vany a nikomu by to nepřipadalo podivné?
Díky za Vá názor
Není tady
Desetiletý kluk u tedy na určité věci není malé dítě. Tohle mi přijde přinejmením podivné. Sice moje děti mě viděli nahou mockrát, neschovávám se před nimi, nezamykám se v koupelně, ale společné koupání se mi zdá s takhle velkým klukem u trochu ujeté. Ty, kdyby ses koupal se svojí desetiletou dcerou, asi bys měl problém, pokud by to řekla své matce, mohla by tě obvinit z pedofilie, z ohroování mravní výchovy mládee, třeba i ze sexuálního obtěování. Asi by sis o tom měl s přítelkyní váně promluvit. Kdyby kluk tohle řekl před někým ve kole, mohli by si myslet, e tvoje přítelkyně je trochu úchylná, ale to je můj názor, nevím, jak to vidí ostatní.
Není tady
Uchylné mi to připadá. Mám kamarádku (teda asi u nemám po minulém týdnu), má takté 10 letého syna její chování k němu je dost ílené..úplně jak k malému děcku, málem na něho ilá a mi vyprávěla jak ji malý ukazuje e mu jde stahovat předkoka:dumbom:.
Není tady
Já mám podobný názor.
Přítelkyně asi není nijak úchylná, ale je to přece jen trochu zvlátní. A je pravda, e být to naopak (otec s dcerou), pohlíelo by se na to mnohem hůře. I pro mně, přiznám se.
A jak se do té vany vejde desetiletý kluk a dospělá ena? Jak si tam spolu hrají, kdy se nemohou skoro pohnout?
Není tady
Damila napsal(a):
Já mám podobný názor.
Přítelkyně asi není nijak úchylná, ale je to přece jen trochu zvlátní. A je pravda, e být to naopak (otec s dcerou), pohlíelo by se na to mnohem hůře. I pro mně, přiznám se.
A jak se do té vany vejde desetiletý kluk a dospělá ena? Jak si tam spolu hrají, kdy se nemohou skoro pohnout?
Asi mají velikou rohovou:kapitulation:
Není tady
Tak tohle společné koupání rodičů a dětí jsem poprvé viděla někdy na přelomu edesátých a sedmdesátých let v nějakém védském dokumentu o výchově.Tehdy jsem byla taky dítě a připadalo mi to divné.Ke mně do vany mohla jen pěna,kačenka a mycí houba.Rodiče pouze ruili.Ani dneska jako dávno dospělá nechápu účel takového vanového uspořádání.Nahota v sauně - moná,na plái-můe být.Ale ve vaně?Co bych jako dospělec v tý vaně s dítětem řeila?.U nás se i děti koupaly (umývaly) kadé zvlá.Ale zde asi nejde o umývání ale jakési sdílení.Ale čeho,mezi matkou a synem nebo obecně rodičem a dítětem?
Není tady
Rozhodně to normální není...ale chtělo by to názor spí nějakého odborníka..moná jde prostě o zvlátní vztah matky a syna...taky jsem četla o tom, jak matka kojila jetě 14leté dítě..no prostě vyjímky existují...
Není tady
Mne by to pripadalo milé a zábavné, tak cca do 5 rokov dieaa, potom u to je tak trochu... čudné. Sú isté veci, ktoré majú sovje hranice, a kočírova by to mal dospelý... Ale tuná to pôsobí, kaoby si mamička dokazovala, e jej syn nemá iadne hranice súkromia a ona ho úplne ovláda... e pred sebou nemajú iadne tajnosti. Nechodí jej synček kupova vloky a tampóny?
Není tady
Mám 11 letého syna a rozhodně se s ním nekoupu, připadala bych si jako úchyl, u to není malé dítě, leze na něj puberta a čučí po holkách....
myslím, e i on by si myslel, e jsem padlá na hlavu, kdybych se s ním chtěla koupat
Není tady
Díky za Vae názory, u jsem myslel e jsem divnej já, kdy jsem jí na to upozornil. Ale co s tím? Ona nikde problém nevidí. Ten patnej jsem já. Jako vdy.
Není tady
No, nič viac ako upozorni asi nemá zmysel... Vstupova do sveta ICH DVOCH môe dokonca mono by nebezpečné a hlavne, oni po tom netúia.
Není tady
invisibleman napsal(a):
Díky za Vae názory, u jsem myslel e jsem divnej já, kdy jsem jí na to upozornil. Ale co s tím? Ona nikde problém nevidí. Ten patnej jsem já. Jako vdy.
Myslím, e na sebe budou hodně fixovaný.
Na druhou stranu, mě to zase a tak nepochopitelný nepřijde - kadé dítě má trochu jinak načasované dospívání.Třeba je jetě hodně nevyzrálý
PS: Nevychovává ho sama bez manela ? Pak bych si ten scénář dokázala představit..
Netvrdím, e to shvaluju, ale umím si to představit - myslím tím, proč to tak je.
Upravil(a) Santala (11. 9. 2007 17:36)
Není tady
Santala napsal(a):
invisibleman napsal(a):
Myslím, e na sebe budou hodně fixovaný.
Na druhou stranu, mě to zase a tak nepochopitelný nepřijde - kadé dítě má trochu jinak načasované dospívání.Třeba je jetě hodně nevyzrálý
PS: Nevychovává ho sama bez manela ? Pak bych si ten scénář dokázala představit..
Netvrdím, e to shvaluju, ale umím si to představit - myslím tím, proč to tak je.
Mám téměř 11-ti letého syna a je mamánek od narození. Neumím si vlastně představit závislejí dítě.
Ale mentálně pokud je normální, tak rozhodně tak velké dítě netouí sdílet s matkou i ty nejintimnějí záleitosti, jako je koupání.
To se jako máma kouká na to, jak si myje penis a stahuje předkoku? A on, jak si máma myje ...tu svoji?
Omlouvám se za upřímnost, ale předpokládám, e kdy se spolu KOUPOU, tak se i myjí.
Při tak intimní chvíli bych u sebe nesnesla ani manela, nato syna.
Jsem zkrátka z minulého tisíciletí...
Upravil(a) Damila (11. 9. 2007 17:43)
Není tady
Jako malí jsme se nikdy s rodiči nekoupali, aspoň myslím, z koupacích sobot si pamatuju jen típání třísek do kotle .D
Vůbec nevím jak vzniklo to e jsem bývala se synem ve vaně, moná moje obliba dlouhého pobytu ve vaně plné vody a pěny, Koupávali jsme se dokonce celá rodina a to při váze jen dospělých:skurt: - významně jsme uetřili na vodě.
Nutno asi podotknout e to nespočívalo v mytí ale v cákání pěnou po komkoliv, posílání si lodiček na tom malém prostoru co někde vznikl.........a končilo to samostatnou sprchou kadého.
Jetě v devíti letech mi syn lezl do vany, kdy jsem se koupala dřív ne el spát, nebo kdy vstal brzo ráno a já leela v horké vaně, to byl nadenýe mně načapal a okamitě shazoval pyamo a chtěl ke mně. Na jednu stranu jsem přemýlela jestli nedělám něco patného, ale v sobě jsem věděla e to prostě není patné. Nebo je něco patného na nahotě matky a dítěte??? Jsem úchylná?????? Není to o tom e je nějaké veobecné mínění které určuje e se za pár let bude trestat koupání tříletých dětí u rybníka bez plavek?
Nevím, necítím se úchylně a ačkoliv jsem se opravdu ke konci snaila z vany vylézt kdy tam chtěl on, automaticky myslím nastala doba kdy to chtít přestal, přestal se na mně dívat jako na maminku a začal si asi vímat e jsem nejen matka. Jinak myslím e ve vnímání dítěte asi není rozdíl mezi tím jestli ho drhne matka v roláku nebo nahá matka, obzvlá kdy mu teče ampon do očí...
A Jetě k předkoce, u nás to byla tragédie, kdy se ve druhé třídě zjistilo e matku nikdy nenapadlo bratra zkontrolovat a e musí na obřízku. Já to pro jistotu při koupání nejdříve jednou za čas kontrolovala osobně a asi od pěti let aspoň dotazem, jestli se prohlíel......
Není tady
Májajája napsal(a):
Jako malí jsme se nikdy s rodiči nekoupali, aspoň myslím, z koupacích sobot si pamatuju jen típání třísek do kotle .D
Vůbec nevím jak vzniklo to e jsem bývala se synem ve vaně, moná moje obliba dlouhého pobytu ve vaně plné vody a pěny, Koupávali jsme se dokonce celá rodina a to při váze jen dospělých:skurt: - významně jsme uetřili na vodě.
Nutno asi podotknout e to nespočívalo v mytí ale v cákání pěnou po komkoliv, posílání si lodiček na tom malém prostoru co někde vznikl.........a končilo to samostatnou sprchou kadého.
Jetě v devíti letech mi syn lezl do vany, kdy jsem se koupala dřív ne el spát, nebo kdy vstal brzo ráno a já leela v horké vaně, to byl nadenýe mně načapal a okamitě shazoval pyamo a chtěl ke mně. Na jednu stranu jsem přemýlela jestli nedělám něco patného, ale v sobě jsem věděla e to prostě není patné. Nebo je něco patného na nahotě matky a dítěte??? Jsem úchylná?????? Není to o tom e je nějaké veobecné mínění které určuje e se za pár let bude trestat koupání tříletých dětí u rybníka bez plavek?
Nevím, necítím se úchylně a ačkoliv jsem se opravdu ke konci snaila z vany vylézt kdy tam chtěl on, automaticky myslím nastala doba kdy to chtít přestal, přestal se na mně dívat jako na maminku a začal si asi vímat e jsem nejen matka. Jinak myslím e ve vnímání dítěte asi není rozdíl mezi tím jestli ho drhne matka v roláku nebo nahá matka, obzvlá kdy mu teče ampon do očí...
A Jetě k předkoce, u nás to byla tragédie, kdy se ve druhé třídě zjistilo e matku nikdy nenapadlo bratra zkontrolovat a e musí na obřízku. Já to pro jistotu při koupání nejdříve jednou za čas kontrolovala osobně a asi od pěti let aspoň dotazem, jestli se prohlíel......
Tak jak popisuje koupání Ty, je to naprosto přirozené a neúchylné.
K předkoce-té jsme si uili, té občas připomenu, ale u to víceméně nechávám koňovi. Je to jako se zubama. Nejdřív jim čistíme zuby, ale pak se to stejně musí naučit sami, ikdy zprvu to dělaj blbě...
Není tady
.
Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 16:34)
Olympio, a co konktérně není v pořádku na tom jít synovi do koupelny?
Mně tam dnes syn přiel říct e na odvrácené straně Měsíce mrzne, přilo mu asi nezbytné to řeit okamitě.
Váně.proto jsem tady i po delím přemýlení odpověděla , zají má mně, co v pořádku není. Je rozdíl jestli jsme spolu na nuda plái nebo jestli jsme v jedné vaně? Je to ta monost dotyku? Je dotyk matky a dítěte nemorální? Nebo je nemorální a v okamiu kdy nejsou obaleni textilem? Nebo je nemorální v okamiku kdy je dítěti pět, osum, deset, dvanáct?
Toti ta mylenka e to moná v pořádku být nemusí ve mně pořád hlodá, ale vitřně to jako patné necítím, nedokáu si odpovědět toti na to ČÍM je to patné.
Upravil(a) Májajája (11. 9. 2007 21:33)
Není tady
Já si umím třeba představit, e se celá rodina, nebo její část, naveze společně třeba do obří vířivky a nestydí se před sebou nazí, pokud ji mají. A tam kecají o ivotě, řeí rodiiné záleitosti.... - ale v obyčejné vaně jsem s klukem byla naposledy, kdy mu byly asi dva roky
Není tady
invisibleman napsal(a):
Moje přítelkyně se koupe ve vaně společně se svým cca 10 letým synem. Asi tak 1x za 14 dní. Tvrdí mi, e je to normální, e si spolu hrají. e je to pro ní jetě malé dítě. Mě to přijde kapku zvlátní. Nemyslím si, e je to zase a tak malé dítě. To se spolu budou koupat a bude synovi 16 let taky? A kdybych měl 10 letou dceru, mohl bych s ní do vany a nikomu by to nepřipadalo podivné?
Díky za Vá názor
Mně přijde dost nepatřičná mylenka, e bych se jako měla KOUPAT ve společné vaně se svým dítětem. Mytí a hygiena je jedna věc, spolu s tím jde ruku v ruce druhá věc a to společná nahota dítěte a dospělého a tady podle mě končí vechny meze. Vezměte si to, jak chcete, ale kdy jsem pobývala u moře, nikdy by mě nenapadlo sundat si horní díl plavek právě proto, e by na mě koukal můj syn a čím by byl starí, tím víc by to bylo pro mě trapnějí
Není tady
Kiaro, proč by ses měla stydět před svým vlastním dítětem?! Vdy tě zná i zevnitř! Chápu, e se člověk stydí před cizím, ale před svou rodinou???
Není tady
Zajímavá debata...
mému zlatíčku je zatím 1,5 roku - a pindíka mu tedy přetahuji - hlavně mám strach, aby se to muselo později řeit nějakým zákrokem, jak znám z okolí....Ale nekoupu se s ním....nějak mě to nenapadlo,ale ne z nějakého důvodu stydlivosti.....kdy se já myju a malej je vzhůru - tak jeliko je to mamánek, a asi bych mu vytekla odpadem (při mých rozměrech opravdu nemoné )... tak je tam holt se mnou... a vidí... stydět v rodině by se před sebou lidi asi neměli....ale mytí intimních částí těla v tomto věku dítěte je před svědky asi poněkud podivné....ale cachtání.....mytí zad....je něco jiného
jinak já stydlivá jsem, take návtěva sauny je pro mě v podstatě nemyslitelná....ale víc odhalit svou intimitu ne v porodnici na oddělení estinedělí u asi nejde a tam mi to nějak nepřilo...
Není tady
Májajája napsal(a):
Olympio, a co konktérně není v pořádku na tom jít synovi do koupelny?
Mně tam dnes syn přiel říct e na odvrácené straně Měsíce mrzne, přilo mu asi nezbytné to řeit okamitě.
Váně.proto jsem tady i po delím přemýlení odpověděla , zají má mně, co v pořádku není. Je rozdíl jestli jsme spolu na nuda plái nebo jestli jsme v jedné vaně? Je to ta monost dotyku? Je dotyk matky a dítěte nemorální? Nebo je nemorální a v okamiu kdy nejsou obaleni textilem? Nebo je nemorální v okamiku kdy je dítěti pět, osum, deset, dvanáct?
Toti ta mylenka e to moná v pořádku být nemusí ve mně pořád hlodá, ale vitřně to jako patné necítím, nedokáu si odpovědět toti na to ČÍM je to patné.
Podža mňa osobne nejd eo morálku, ale o pocit. Ja kžudne budem na nuda plái, ale vycika s apôjdem proste inam. A kúpanie je pre mňa predstupeň tej intimity, ako vylučovanie. Dlho, vežmi dlho mi trvalo, kým som dopustila, aby sa mojej očisty zúčastnil aj môj partner. A keď mi voiel na záchod vo chvíli, keď som trónila(nemali sme kžúč kvôli plynovému bojleru, s ktorým boli problémy), skoro som ho zabila. Na to som citlivá dodnes...
Kadý to môe ma nastavené inak, ale okolo 10 rokov u nastupuje sexualita a asi aj hanba - nie za telo, ale proste vedomie a potreba(trebárs vyvsetlená zovnka) súkromia. Ani onanovanie nie je nič zlé, ale málokto natvrdo onanuje pred druhými.. Je to prosto osobná sféra a samozrejme, e do nej môu patri aj blízki žudia, ale tá hranica môe líi nielen od rodiny k rodine, ale aj trebárs posúva s vekom.
Ja som napríklad spávala bez problémov v jednom spacáku s nevlastným synom, keď mal 6 rokov, ale keď mal 12, u som to nerobila, hoci som ho stále brala ako syna, a zrejme aj on mňa ako mamu, trebárs dočasnú. Jednak by sme sa tam u, bohuiaž, ani nezmestili - ale určite to nebol jediný dôvod.
Není tady
Klukovi je 11 . Jetě před rokem jsme se občas, ne pravidelně společně koupali. Jde o to, e jsem si napustila plnou vanu vody s pěnou a on kdy mě viděl, hup do vody. Chechtali jsme se, jak voda málem přetejká. Byli jsme neruený a mohli si povídat o vem, o jeho trápení atd. Pak ale zjistil, e u se spolu do vany nevejdeme.
Není tady
a před klukama 14 a 11 let se nestydím. Jasně e se neproducíruju , ale klidně mi vlezou do koupelny, já ve vaně, starí si sedne na wc a kecáme. A opačně. Nepřijde mi to nijak úchylný.
Není tady