Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 9. 2007 4:47

invisibleman
♥------

Společné koupání matky a syna

Moje přítelkyně se koupe ve vaně společně se svým cca 10 letým synem. Asi tak 1x za 14 dní. Tvrdí mi, že je to normální, že si spolu hrají. Že je to pro ní ještě malé dítě. Mě to přijde kapku zvláštní. Nemyslím si, že je to zase až tak malé dítě. To se spolu budou koupat až bude synovi 16 let taky? A kdybych měl 10 letou dceru, mohl bych s ní do vany a nikomu by to nepřipadalo podivné?
Díky za Vᚠnázor

Není tady

#2 11. 9. 2007 5:37

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Společné koupání matky a syna

Desetiletý kluk už tedy na určité věci není malé dítě. Tohle mi přijde přinejmenším podivné. Sice moje děti mě viděli nahou mockrát, neschovávám se před nimi, nezamykám se v koupelně, ale společné koupání se mi zdá s takhle velkým klukem už trochu ujeté. Ty, kdyby ses koupal se svojí desetiletou dcerou, asi bys měl problém, pokud by to řekla své matce, mohla by tě obvinit z pedofilie, z ohrožování mravní výchovy mládeže, třeba i ze sexuálního obtěžování. Asi by sis o tom měl s přítelkyní vážně promluvit. Kdyby kluk tohle řekl před někým ve škole, mohli by si myslet, že tvoje přítelkyně je trochu úchylná, ale to je můj názor, nevím, jak to vidí ostatní.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#3 11. 9. 2007 6:59

Petuna
♥♥♥♥♥--

Uchylné mi to připadá. Mám kamarádku (teda asi už nemám po minulém týdnu), má taktéž 10 letého syna  její chování k němu je dost šílené..úplně jak k malému děcku, málem na něho šišlá a mi vyprávěla jak ji malý ukazuje že mu jde stahovat předkožka:dumbom:.

Není tady

#4 11. 9. 2007 7:00

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Já mám podobný názor.
Přítelkyně asi není nijak úchylná, ale je to přece jen trochu zvláštní. A je pravda, že být to naopak (otec s dcerou), pohlíželo by se na to mnohem hůře. I pro mně, přiznám se.
A jak se do té vany vejde desetiletý kluk a dospělá žena? Jak si tam spolu hrají, když se nemohou skoro pohnout?

Není tady

#5 11. 9. 2007 7:07

Petuna
♥♥♥♥♥--

Damila napsal(a):

Já mám podobný názor.
Přítelkyně asi není nijak úchylná, ale je to přece jen trochu zvláštní. A je pravda, že být to naopak (otec s dcerou), pohlíželo by se na to mnohem hůře. I pro mně, přiznám se.
A jak se do té vany vejde desetiletý kluk a dospělá žena? Jak si tam spolu hrají, když se nemohou skoro pohnout?

Asi mají velikou rohovou:kapitulation:

Není tady

#6 11. 9. 2007 8:52

Hannah
♥♥♥♥♥--

Tak tohle společné koupání rodičů a dětí jsem poprvé viděla někdy na přelomu šedesátých a sedmdesátých let v nějakém švédském dokumentu o výchově.Tehdy jsem byla taky dítě a připadalo mi to divné.Ke mně do vany mohla jen pěna,kačenka a mycí houba.Rodiče pouze rušili.Ani dneska jako dávno dospělá nechápu účel takového vanového uspořádání.Nahota v sauně - možná,na  pláži-může být.Ale ve vaně?Co bych jako dospělec v tý vaně s dítětem řešila?.U nás se i děti koupaly (umývaly) každé zvl᚝.Ale zde asi nejde o umývání ale jakési sdílení.Ale čeho,mezi matkou a synem nebo obecně rodičem a dítětem?

Není tady

#7 11. 9. 2007 11:34

Aknella
♥♥♥----

Rozhodně to normální není...ale chtělo by to názor spíš nějakého odborníka..možná jde prostě o zvláštní vztah matky a syna...taky jsem četla o tom, jak matka kojila ještě 14leté dítě..no prostě vyjímky existují...

Není tady

#8 11. 9. 2007 13:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Mne by to pripadalo milé a zábavné, tak cca do 5 rokov dieaa, potom už to je tak trochu... čudné. Sú isté veci, ktoré majú sovje hranice, a kočírova by to mal dospelý... Ale tuná to pôsobí, kaoby si mamička dokazovala, že jej syn nemá žiadne hranice súkromia a ona ho úplne ovláda... že pred sebou nemajú žiadne tajnosti. Nechodí jej synček kupova vložky a tampóny?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#9 11. 9. 2007 16:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Mám 11 letého syna a rozhodně se s ním nekoupu, připadala bych si jako úchyl, už to není malé dítě, leze na něj puberta a čučí po holkách.... usch
myslím, že i on by si myslel, že jsem padlá na hlavu, kdybych se s ním chtěla koupat varoll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#10 11. 9. 2007 17:26

invisibleman
♥------

Díky za Vaše názory, už jsem myslel že jsem divnej já, když jsem jí na to upozornil. Ale co s tím? Ona nikde problém nevidí. Ten špatnej jsem já. Jako vždy.

Není tady

#11 11. 9. 2007 17:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, nič viac ako upozorni asi nemá zmysel... Vstupova do sveta ICH DVOCH môže dokonca možno by nebezpečné a hlavne, oni po tom netúžia.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#12 11. 9. 2007 17:35

Santala
♥♥♥♥♥♥-

invisibleman napsal(a):

Díky za Vaše názory, už jsem myslel že jsem divnej já, když jsem jí na to upozornil. Ale co s tím? Ona nikde problém nevidí. Ten špatnej jsem já. Jako vždy.

Myslím, že na sebe budou hodně fixovaný.

Na druhou stranu, mě to zase až tak nepochopitelný nepřijde - každé dítě má trochu jinak načasované dospívání.Třeba je ještě hodně nevyzrálý vissla dudlik

PS: Nevychovává ho sama bez manžela ? Pak bych si ten scénář dokázala představit..
Netvrdím, že to shvaluju, ale umím si to představit - myslím tím, proč to tak je.

Upravil(a) Santala (11. 9. 2007 17:36)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#13 11. 9. 2007 17:41

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Santala napsal(a):

invisibleman napsal(a):

Myslím, že na sebe budou hodně fixovaný.

Na druhou stranu, mě to zase až tak nepochopitelný nepřijde - každé dítě má trochu jinak načasované dospívání.Třeba je ještě hodně nevyzrálý vissla dudlik

PS: Nevychovává ho sama bez manžela ? Pak bych si ten scénář dokázala představit..
Netvrdím, že to shvaluju, ale umím si to představit - myslím tím, proč to tak je.

Mám téměř 11-ti letého syna a je mamánek od narození. Neumím si vlastně představit závislejší dítě.
Ale mentálně pokud je normální, tak rozhodně tak velké dítě netouží sdílet s matkou i ty nejintimnější záležitosti, jako je koupání.
To se jako máma kouká na to, jak si myje penis a stahuje předkožku? A on, jak si máma myje ...tu svoji?
Omlouvám se za upřímnost, ale předpokládám, že když se spolu KOUPOU, tak se i myjí.
Při tak intimní chvíli bych u sebe nesnesla ani manžela, natož syna.
Jsem zkrátka z minulého tisíciletí...

Upravil(a) Damila (11. 9. 2007 17:43)

Není tady

#14 11. 9. 2007 17:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

tummenupp stolt

Brita

Není tady

#15 11. 9. 2007 20:23

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Jako malí jsme se nikdy s rodiči nekoupali, aspoň myslím, z koupacích sobot si pamatuju jen štípání třísek do kotle .D
Vůbec nevím jak vzniklo to že jsem bývala se synem ve vaně, možná moje obliba dlouhého pobytu ve vaně plné vody a pěny, Koupávali jsme se dokonce celá rodina a to při váze jen dospělých:skurt: - významně jsme ušetřili na vodě. smile
Nutno asi podotknout že to nespočívalo v mytí ale v cákání pěnou po komkoliv, posílání si lodiček na tom malém prostoru co někde vznikl.........a končilo to samostatnou sprchou každého.
Ještě v devíti letech mi syn lezl do vany, když jsem se koupala dřív než šel spát, nebo když vstal brzo ráno a já ležela v horké vaně, to byl nadšenýže mně načapal a okamžitě shazoval pyžamo a chtěl ke mně. Na jednu stranu  jsem přemýšlela jestli nedělám něco špatného, ale v sobě jsem věděla že to prostě není špatné. Nebo je něco špatného na nahotě matky a dítěte??? Jsem úchylná?????? Není to o tom že je nějaké všeobecné mínění které určuje že se za pár let bude trestat koupání tříletých dětí u rybníka bez plavek?
Nevím, necítím se úchylně a ačkoliv jsem se opravdu ke konci snažila z vany vylézt když tam chtěl on, automaticky myslím nastala doba kdy to chtít přestal, přestal se na mně dívat jako na maminku a začal si  asi všímat že jsem nejen matka. Jinak myslím že ve vnímání dítěte asi není rozdíl mezi tím jestli ho drhne matka v roláku nebo nahá matka, obzvl᚝ když mu teče šampon do očí...

A Ještě k předkožce, u nás to byla tragédie, když se ve druhé třídě zjistilo že matku nikdy nenapadlo bratra zkontrolovat a že musí na obřízku. Já to pro jistotu při koupání nejdříve jednou za čas kontrolovala osobně a asi od pěti let aspoň dotazem, jestli se prohlížel......

Mája

Není tady

#16 11. 9. 2007 20:32

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Májajája napsal(a):

Jako malí jsme se nikdy s rodiči nekoupali, aspoň myslím, z koupacích sobot si pamatuju jen štípání třísek do kotle .D
Vůbec nevím jak vzniklo to že jsem bývala se synem ve vaně, možná moje obliba dlouhého pobytu ve vaně plné vody a pěny, Koupávali jsme se dokonce celá rodina a to při váze jen dospělých:skurt: - významně jsme ušetřili na vodě. smile
Nutno asi podotknout že to nespočívalo v mytí ale v cákání pěnou po komkoliv, posílání si lodiček na tom malém prostoru co někde vznikl.........a končilo to samostatnou sprchou každého.
Ještě v devíti letech mi syn lezl do vany, když jsem se koupala dřív než šel spát, nebo když vstal brzo ráno a já ležela v horké vaně, to byl nadšenýže mně načapal a okamžitě shazoval pyžamo a chtěl ke mně. Na jednu stranu  jsem přemýšlela jestli nedělám něco špatného, ale v sobě jsem věděla že to prostě není špatné. Nebo je něco špatného na nahotě matky a dítěte??? Jsem úchylná?????? Není to o tom že je nějaké všeobecné mínění které určuje že se za pár let bude trestat koupání tříletých dětí u rybníka bez plavek?
Nevím, necítím se úchylně a ačkoliv jsem se opravdu ke konci snažila z vany vylézt když tam chtěl on, automaticky myslím nastala doba kdy to chtít přestal, přestal se na mně dívat jako na maminku a začal si  asi všímat že jsem nejen matka. Jinak myslím že ve vnímání dítěte asi není rozdíl mezi tím jestli ho drhne matka v roláku nebo nahá matka, obzvl᚝ když mu teče šampon do očí...

A Ještě k předkožce, u nás to byla tragédie, když se ve druhé třídě zjistilo že matku nikdy nenapadlo bratra zkontrolovat a že musí na obřízku. Já to pro jistotu při koupání nejdříve jednou za čas kontrolovala osobně a asi od pěti let aspoň dotazem, jestli se prohlížel......

Tak jak popisuješ koupání Ty, je to naprosto přirozené a neúchylné.
K předkožce-též jsme si užili, též občas připomenu, ale už to víceméně nechávám koňovi. Je to jako se zubama. Nejdřív jim čistíme zuby, ale pak se to stejně musí naučit sami, ikdyž zprvu to dělaj blbě...smile

Není tady

#17 11. 9. 2007 21:18

Olympia
Host

.

Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 16:34)

#18 11. 9. 2007 21:30

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Olympio, a co konktérně není v pořádku na tom jít synovi do koupelny?
Mně tam dnes syn přišel říct že na odvrácené straně Měsíce mrzne, přišlo mu asi nezbytné to řešit okamžitě.
Vážně.proto jsem tady i po delším přemýšlení odpověděla , zají má mně, co v pořádku není. Je rozdíl jestli jsme spolu na nuda pláži nebo jestli jsme v jedné vaně? Je to ta možnost dotyku? Je dotyk matky a dítěte nemorální? Nebo je nemorální až  v okamžiu kdy nejsou obaleni textilem? Nebo je nemorální v okamžiku kdy je dítěti pět, osum, deset, dvanáct?
Totiž ta myšlenka že to možná v pořádku být nemusí ve mně pořád hlodá, ale  vitřně to jako špatné necítím, nedokážu si odpovědět totiž na to ČÍM je to špatné.

Upravil(a) Májajája (11. 9. 2007 21:33)

Mája

Není tady

#19 11. 9. 2007 22:33

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Já si umím třeba představit, že se celá rodina, nebo její část, naveze společně třeba do obří vířivky a nestydí se před sebou nazí, pokud ji mají. A tam kecají o životě, řeší rodiiné záležitosti.... - ale v obyčejné vaně jsem s klukem byla naposledy, když mu byly asi dva roky

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#20 11. 9. 2007 22:45

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

invisibleman napsal(a):

Moje přítelkyně se koupe ve vaně společně se svým cca 10 letým synem. Asi tak 1x za 14 dní. Tvrdí mi, že je to normální, že si spolu hrají. Že je to pro ní ještě malé dítě. Mě to přijde kapku zvláštní. Nemyslím si, že je to zase až tak malé dítě. To se spolu budou koupat až bude synovi 16 let taky? A kdybych měl 10 letou dceru, mohl bych s ní do vany a nikomu by to nepřipadalo podivné?
Díky za Vᚠnázor

Mně přijde dost nepatřičná myšlenka, že bych se jako měla KOUPAT ve společné vaně se svým dítětem. Mytí a hygiena je jedna věc, spolu s tím jde ruku v ruce druhá věc a to společná nahota dítěte a dospělého a tady podle mě končí všechny meze. Vezměte si to, jak chcete, ale když jsem pobývala u moře, nikdy by mě nenapadlo sundat si horní díl plavek právě proto, že by na mě koukal můj syn a čím by byl starší, tím víc by to bylo pro mě trapnější stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#21 11. 9. 2007 22:48

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro, proč by ses měla stydět před svým vlastním dítětem?! Vždy tě zná i zevnitř! Chápu, že se člověk stydí před cizím, ale před svou rodinou???

Není tady

#22 11. 9. 2007 23:06

Zet
♥♥♥♥♥♥-

Zajímavá debata...
mému zlatíčku je zatím 1,5 roku - a pindíka mu tedy přetahuji - hlavně mám strach, aby se to muselo později řešit nějakým zákrokem, jak znám z okolí....Ale nekoupu se s ním....nějak mě to nenapadlo,ale ne z nějakého důvodu stydlivosti.....když se já myju a malej je vzhůru - tak jelikož je to mamánek, a asi bych mu vytekla odpadem (při mých rozměrech opravdu nemožné lol )... tak je tam holt se mnou... a vidí... stydět v rodině by se před sebou lidi asi neměli....ale mytí intimních částí těla v tomto věku dítěte je před svědky asi poněkud podivné....ale cachtání.....mytí zad....je něco jiného smile
jinak já stydlivá jsem, takže návštěva sauny je pro mě v podstatě nemyslitelná....ale víc odhalit svou intimitu než v porodnici na oddělení šestinedělí už asi nejde lol a tam mi to nějak nepřišlo...

Není tady

#23 11. 9. 2007 23:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Májajája napsal(a):

Olympio, a co konktérně není v pořádku na tom jít synovi do koupelny?
Mně tam dnes syn přišel říct že na odvrácené straně Měsíce mrzne, přišlo mu asi nezbytné to řešit okamžitě.
Vážně.proto jsem tady i po delším přemýšlení odpověděla , zají má mně, co v pořádku není. Je rozdíl jestli jsme spolu na nuda pláži nebo jestli jsme v jedné vaně? Je to ta možnost dotyku? Je dotyk matky a dítěte nemorální? Nebo je nemorální až  v okamžiu kdy nejsou obaleni textilem? Nebo je nemorální v okamžiku kdy je dítěti pět, osum, deset, dvanáct?
Totiž ta myšlenka že to možná v pořádku být nemusí ve mně pořád hlodá, ale  vitřně to jako špatné necítím, nedokážu si odpovědět totiž na to ČÍM je to špatné.

Podža mňa osobne nejd eo morálku, ale o pocit. Ja kžudne budem na nuda pláži, ale vycika s apôjdem proste inam. A kúpanie je pre mňa predstupeň tej intimity, ako vylučovanie. Dlho, vežmi dlho mi trvalo, kým som dopustila, aby sa mojej očisty zúčastnil aj môj partner. A keď mi vošiel na záchod vo chvíli, keď som trónila(nemali sme kžúč kvôli plynovému bojleru, s ktorým boli problémy), skoro som ho zabila. Na to som citlivá dodnes...
Každý to môže ma nastavené inak, ale okolo 10 rokov už nastupuje sexualita a asi aj hanba - nie za telo, ale proste vedomie a potreba(trebárs vyvsetlená zovnka) súkromia. Ani onanovanie nie je nič zlé, ale málokto natvrdo onanuje pred druhými.. Je to prosto osobná sféra a samozrejme, že do nej môžu patri aj blízki žudia, ale tá hranica môže líši nielen od rodiny k rodine, ale aj trebárs posúva s vekom.
Ja som napríklad spávala bez problémov v jednom spacáku s nevlastným synom, keď mal 6 rokov, ale keď mal 12, už som to nerobila, hoci som ho stále brala ako syna, a zrejme aj on mňa ako mamu, trebárs dočasnú. Jednak by sme sa tam už, bohužiaž, ani nezmestili - ale určite to nebol jediný dôvod.

Brita

Není tady

#24 11. 9. 2007 23:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Klukovi je 11 . Ješště před rokem jsme se občas, ne pravidelně společně koupali. Jde o to, že jsem si napustila plnou vanu vody s pěnou a on když mě viděl, hup do vody. Chechtali jsme se, jak voda málem přetejká. Byli jsme nerušený a mohli si povídat o všem, o jeho trápení atd. Pak ale zjistil, že už se spolu do vany nevejdeme.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#25 11. 9. 2007 23:21

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

a před klukama 14 a 11 let se nestydím. Jasně že se neproducíruju , ale klidně mi vlezou do koupelny, já ve vaně, starší si sedne na wc a kecáme. A opačně. Nepřijde mi to nijak úchylný.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí