19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Stránky: 1 2
Tak nám začal kolní rok a ná třeák zuří v pokoji, protoe píe úkol. Asi ho jednou zabiju.
Ve je patně, tuka je na prd, idle je prý na ho :-). Blbý seit a debilní ruka, co neumí psát. Na stole prý je binec a nedá se tam psát! (Kdo ho tam asi udělal?)
Kadou chvíli se ozve rána, jak s něčím práskne o stůl. Chudák kočka, divím se jí, e z pokoje jetě neutekla.
Dřív jsem měla snahu mu pomáhat, uklidňovat ho, ale svůj vztek akorát obrátil proti mně a skončilo to stejně výpraskem. (Zatím biju já jeho. )
Nedá si poradit, hned se vzteká. Napíe to blbě, pak z toho obviňuje vechny kolem sebe, nechce to opravit (prý nesmí).
Boe, neastná povaha. Člověk by ho v takové chvíli daroval nepříteli...
Jene pak přijde, a se uklidní, je milý, hodný, chce pomáhat, prostě zlatý a mně to přijde akorát vechno líto.
Chudák holka, co ho jednou dostane. Budu ji varovat předem, ne se stane netěstí...
Není tady
Damilo a to jsem si říkala jak se trápíme oba u učení a u vás je to horí. Já přela na metodu bez křiku a chválení a celkem to zabírá, ale nevím jak dlouho to vydrí moje nervy.
Není tady
tak u nás se včera 15 slov psalo přesně 2 hodiny. Ale nemůu popřít, e za tu dobu jsem zjistila, jak je učitelka nemoná, kolik neumí Luba slovíček, proč se nesmí zabít pavouk - a rovnou ho odnesl ven, proč se v deti a zimě nejlíp jezdí na kole v krátkém rukávu, a fůru dalích věcí. A také si stihl udělat kakao, sníst dva kousky bábovky a dva rohlíky. Pochybuju, e dokáe v klidu sedět a dávat poroz ve kole jedinou hodinu.
Není tady
ahoj, u nás se neděje nic...moje 3 děti úkoly nemají, nic dělat nemají, vude byly, vechno znají, vechno ví a vechno viděly...říkám jim brouci pytlíci....
Není tady
ahoj, tak dneska jsem po hodně dlouhý době vztáhla na svého prvňáka ruku. Teda dostal pohlavek e vzal málem druhou o zem. Z notýsku umudlaná koule (neměl čas ho dát do desek), roztrhlá a zvandaná mlíéčná kreditka (nevěděl kam si jí má dát, tak jí prdnul do penálu tak blbě, e je zničená), tuky mimo penál (nebyl čas zastrkat), bordel v tace (nebyl čas srovnat) a naprosto patně (z nepozornosti) udělaný úkol. Boe, tisíckrát jsem si řekla, e zachovám klid v jakékoli situaci, e nebudu řvát ani pouívat násilí, no a vydrela jsem to přesně týden a půl. Holky je to normální nechat se takhle vytočit? Nakonec jsme vechno napravili, padli si do náruče a oba brečeli, no odpoledne k pohledání Poradte jak zachovat klid, kdy jdu na něj s klidem, nebere vůbec vánost situace na zřetel, musím minimálně zařvat aby si důleitost věci uvědomil....
Není tady
Čekanka napsal(a):
ahoj, tak dneska jsem po hodně dlouhý době vztáhla na svého prvňáka ruku. Teda dostal pohlavek e vzal málem druhou o zem. Z notýsku umudlaná koule (neměl čas ho dát do desek), roztrhlá a zvandaná mlíéčná kreditka (nevěděl kam si jí má dát, tak jí prdnul do penálu tak blbě, e je zničená), tuky mimo penál (nebyl čas zastrkat), bordel v tace (nebyl čas srovnat) a naprosto patně (z nepozornosti) udělaný úkol. Boe, tisíckrát jsem si řekla, e zachovám klid v jakékoli situaci, e nebudu řvát ani pouívat násilí, no a vydrela jsem to přesně týden a půl. Holky je to normální nechat se takhle vytočit? Nakonec jsme vechno napravili, padli si do náruče a oba brečeli, no odpoledne k pohledání
Poradte jak zachovat klid, kdy jdu na něj s klidem, nebere vůbec vánost situace na zřetel, musím minimálně zařvat aby si důleitost věci uvědomil....
Já myslím, e kadá máma si během první třídy svého děcka minimálně jednou řekla:
"Jeden z nás tu 1. třídu nepřeije!"
A vichni nakonec přeili!
Týden a půl na vypěnění je opravdu brzo. Tak Tě vítám do klubu maminek-nerváků s dětmi, co se proti nim ve spiklo...
Není tady
Čekanko,tak u nás je to stejné,myslím v tom učení.kola ho baví,ale domácí úkoly u ne.Sotva přijde ze koly,u se vidí venku s klukama.Bez řvaní to u nás prostě nejde!Pořádek v batohu si celkem udruje,i kdy se mu písmenka občas válejí vude.Včera ztratil kartičku na oběd a protoe se válela asi někde na zemi,tak on ji prostě hledat nebude!Natěstí jetě existují dobří lidé a nalezenou kartičku odevzdali.
No uvidím,jak se to vechno bude vyvíjet dál.Pořád říkám,e kvůli němu jednou skončím u Chocholouka!
Přeju vem pevné nervy a chladnou hlavu!
Není tady
Holky, to chce klíííd.
Já kdysi svého syna zmydlila na pr... (dodnes se stydím!!!!), ale fest. Nebyl s to pochopit, e MÁMA se nečte TÁTA! a diktáty psal zásadně tak, e rozděloval slova na písmena!!!!
Myslela jsem e padnu, hlavně v porovnání s kamarádčinou holčičkou, která vzorná a pilná chápala vdy vechno a hned a tak mě hned před kolou informovaly, jak mají krásnou velkou jedničku a my jsme zase blbci!
Nic mě neomlouvá, ale já to pak doma zkoukla, při čtení mi dělala ty psí kusy a u jsem se prostě nudrela.
Je mi to moc líto dodnes a to je syn u v 6. třídě a blbec není. Ovem při hrozícím konfliktu ,u přezkouení z probrané látky, raději ustupuju, abych na něj nedosáhla.
Dcera chodí do první třídy týden a zatím bez potíí a protoe jsem poučená od syna, počítám do 50.
Pevné nervy to chce, ale kde je vzít?
Není tady
úkoly ho baví, kola taky, s tím problém není, ale prostě nedokáe rozliit co je a co není důleité, teda mi to tak přijde. Já povauji za důleité aby dával seity do desek, ale pro něj je důleitějí pochlubit se e snědl celou svačinu no a ten nerv mě chytil kvůli čurbesu ve věcech a jak jsem byla nastartovaná, tak u mě vytočilo úplně vechno, dneska se tomu směju, ale zase se hrozím co zas bude dneska
Není tady
Čekanko, tak u nás dneska nastoupila horečka! Ráno la do koly s rýmou a po obědě u mi hlásila paní učitelka, e je Kačka unavená a nemocná. To nám ten kolní rok pěkně začíná, u se hrozím, aby nebyla víc doma ne ve kole.
Není tady
Darjo to je pech, ale teď ze začátku to jetě jde, je větinou o lehké věci, horí to bude tak ten listopad, a začnou pořádné chřipajzny a učení bude víc náročné, taky mám z toho strach, syn trpí záněty uí a pak je dva týdny hluchej jak poleno, take to vidím, e půlku koly promarodí a tu druhou neuslyí tak se dejte rychle do kupy, to bude jen třídenní viroza ne?
Upravil(a) Čekanka (13. 9. 2007 15:28)
Není tady
TO chce klid, počítat do padesáti, vysvětlovat a učit. Vdy to jetě prvnáci nikdy nemuseli dělat. Větinou pomohla s chystáním maminka, on potřebuje navést, kdy si má věci srovnat kdy uklidit a trpělivě a důsledně a někdy i s tím pohlavkem
Není tady
Čekanka napsal(a):
Darjo to je pech, ale teď ze začátku to jetě jde, je větinou o lehké věci, horí to bude tak ten listopad, a začnou pořádné chřipajzny a učení bude víc náročné, taky mám z toho strach, syn trpí záněty uí a pak je dva týdny hluchej jak poleno, take to vidím, e půlku koly promarodí a tu druhou neuslyí
tak se dejte rychle do kupy, to bude jen třídenní viroza ne?
Čekanko, má pravdu, pak příjde psaní a čtení, to bude něco. Ui jsou taky ná problém, sice se to kadým rokem zlepuje (uk, uk), ale virózy jsou nae vechny i kdy letí 5 km daleko.
Dneska u je bez teplot, take v pondělí zasedne do lavice.
Kačka má spí problém s autoritou a dost diskutuje, co vechny učitelky nesnesou.
Má taky dost blbý zvyk, e kdy jsem vedle ní já, tak přestane s učitelkou komunikovat a tváří se, jako by jí celý den ubliovali i kdy to není pravda a ne se ukáu, je ve OK.
Není tady
Tak dneska ztratil čip na oběd a jetě mě vychytala maminka holčiny se kterou sedí v lavici, e jí pořád otravuje. On se duuje e si jí nevmá, jsem zralá opravdu na chocholouka. Pomooooooooc, asi se přesunu do psychologické poradny
Není tady
Čekanka napsal(a):
Tak dneska ztratil čip na oběd a jetě mě vychytala maminka holčiny se kterou sedí v lavici, e jí pořád otravuje. On se duuje e si jí nevmá, jsem zralá opravdu na chocholouka. Pomooooooooc, asi se přesunu do psychologické poradny
Vydr!! Čipovku jsem děrovačkou v rohu procvakla a zavěsila na ten popruh, co je na telefon, vzadu podepsala centrofixem a přelepila izolepou, aby se to nesmylo- to starímu synovi (také u ji letos hledal) a Kačka ji podepsanou odevzdala druinářce a ta si je nechává celý rok u sebe.
A jestli holčičku otravuje, tak ho učitelka brzy přesadí a má klid, moná bude sedět sám. vydr!!
Není tady
Darjo taky má čip na tom provázku na mobil, ten provázek je navíc podepsanej, i čip, ale to nic nemění na tom, e nae hvězda je schopná ho ztratit v nenávratnu dneska jsem se ptala holčiny která sedí za synem a nenápadně jsem sondovala jak je to s tím otravováním a ona řekla, e spí otravuje ta holčička ne můj kluk a e si pořád vymýlí, tak nevim. Syn tvrdí, e ona se na něj lepí
no to je fakt mazec, ve středu je třídní schůzka, tak se zeptám učitelky.....
Není tady
to ví, baby jsou potvory, určitě se na něj lepí, na feáka!!
Není tady
Čekanko - to jsou teprve začátky.
Tý mamině přítě řekni, e ty to řeit nebude, at poádá ona o přesazení.
A budou horí a horí věci - za pár let.
Není tady
já vím e bude hůř, normálně tyhle situace zvládám s přehledem, ale teď v těhu mě rozbrečí a vynervuje kadá kravina, zvlá teď ke konci, holt hormony, pak zas bude estinedělí a druhej prcek a to budu taky labilní hysterka, no potě
Duí taky jsem říkala, e se zeptám učitelky jestli syn nezlobí a kdy to bude v pohodě, nechám to být.....
Dajro asi jo, je to feák a holkám se líbí, ona sama si vybrala, e s ním chce sedět a teď toho asi lituje, no enská
Není tady
Milá Damilo, přesně popisuje a vystihuje i naeho dnes u pátáka. Líčila jsem pí uč e i krátké úkoly z matiky dělá 2,5hod s přísl.divadlem a e kola je pro nás boj! její odpověd? Tak bojujte bojujte popř mu přidala dalí úkoly aby procvičoval!Na konci 4té třídy kdy přinesl 3 z mat na vysvědčení jsem s ním sama absolvovala psycholog.vyetření a výsledek?Lehká mozková(někdy říkám spí těká :-) )dysfunkce + porucha pozornosti + dyskalkulie!! A doporučili nám změnit učitelku resp třídu. pokud nechceme mít z dítěte neurotika, e má zaděláno!! Ty dva si jednodue nesedli. Od září tedy chodí do jiné třídy (sám tam chtěl) a je spokojenej. nepoznávám ho, sklidnil se i doma.Paní uč je úasná, bere ohledy na jeho dyskalkulii.Syn sice musí navíc navtěvovat 1xtýdně hodinu speciální výuky pro dyskalkuliky ale i on sám ji vítá.Proberou zde v klidu a v malé skupine co nepochopil v norm hodině + procvičují učivo. Dnes mám zlost na sebe.Měla jsem něco podniknout u dříve.Mám za zlé bývalé učitelce,která se často nazývá zkueným pedagogem, e sama nerozeznala monou dyskalkulii a neposlala nás na vyetření ona. Jeho neúspěchy sváděla na patnou domácí přípravu!!! Já si konečně uívám synka který chodí vysmátý nejen ze koly ale i ráno do koly. Hurááááá
Není tady
tedy Akiré...to se mi a chce brečet...jak je to smutné....místo aby měla učitelka lidksý přístup...navalí mu dalí úkoly.... kravka!!!
Tak hlavně e je ted synek spokojený!!!!!
JE TO JENOM A JENOM O UCETELKACH(o lidech jako takových)...musím zatukat e my jsme padli na vynikající paní učitelku s lidským a velmi milým postojem....:-)))) bez ironie...
včera jsme měli rodičák a mám z ní straně dobrý dojem!!!!
Není tady
To u jsem se tak dlouho nepobavila,jako při čtení těchto příspěvků.Mohla byh tu vykládat do rána.Nejstarí dcera 12let,nejchytřejí,nejhodnějí,nemusí se vůbec učit.Paní učitelka chválí a chválí.Druhé dítě syn 4 třída, aktovka horor,seity děs,učení katastrofa,kadý den mě krábe v krku od řvaní u úkolů.No a nae třetí sluníčko je ve 2 třídě,ale u od 1třídy prohlauje,e ji nenávidí,e tam rozhodně chodit nebude,e si tam můu klidně chodit sama,e ona u končí,protoe ze psaní jí bolí ruka.Ukoly píe v bundě ve dveřích,aby to u měla za sebou.Před pár lety jse nechápala některé maminy,e se těí na prázdniny,teď u chápu!!!Hezký večer a pevné nervy.
Není tady
MagAlleno, máme také jetě starího syna(o 10let) chytrý nadaný na jazyky odmaturoval s vyznamenáním. Moná i kvůli tomu mě nenapadlo, e by mladí syn mohl mít jakoukoli mozkovou dysfunkci ( Ve jsme přičítali jeho rozmazlenosti a vzteklé povaze) Peklovali jsme se se kolou straně dlouho.Ke konci kolního roku (4tř)jsme byli značně psychicky vyčerpaní. Nic nelo,učení bolelo,slzy ráno,odpoledne, při dom.úkolech. Nakonec mě výhrůka uč.,e pokud nepřidá - nezvládne přítí rok ,přinutila hledat odbornou pomoc!Začala jsem EEG vyetřením.S okujícím výsledkem- vzhledem k věku abnormální zpomalený základní rytmus - na úrovni předkoláka! Ne mentálně jen ten mozek je pomalý,potřebuje na ve víc času,laskavý přístup. Následovala PPP,která odhalila ADD, poruchu pozornosti a dyskalkulii. Změnili jsme třídu,máme "sluníčkovou" paní učitelku, s milým přístupem,pochvalou,povzbuzením. Neříkám e je úplně po trápení, ALE Luká od září kvůli kole neuronil ani slzu, domácí úkoly dělá bez remcání a zatím nepřinesl horí známku ne 2. Dnes u vím, e jeho vztek a chování (jak popisuje Damila u svého synka ) byla vlastně obrana,nebo vzkaz nám,e něco není v pořádku, e po něm chceme víc ne je schopen zvládnout. Své pocity bohuel neuměl vyjádřit jinak. Juch,to jsem se zas rozepsala
Není tady
Tak máme novinku, u neztrácí mikiny a nevandá seity, ale dneska přiel bez jedné ponoky, prostě ztratil ponoku, to u fakt není normální
Není tady
Ahojky,jak vás tu ted pročítám,tak jediné co mě "těí" je to,e v tom nejsem sama..dnení psaní písmenka O me natolik zdrtilo, e tu sedím a přemýlím, kde udelali soudruzi z NDR chybu Máme doma prvnáka, ale at pátrám jak pátrám, nevím po kkom to díte je...
jedním slovem hrůůza..Je chytrrej, ikovnej, má takový mylenkový pochody, e někdy ani dospělý nechápe
chce být zásadne jen zubař
ale kámen urazu je v tom,kdy člověk po nem neco chce, musí neco udelat..třeba napsat ten ukol..jak se mu neco nedaří, je zle, chytne ho amok,začne se válet po zemi a popadne ho hysterie...výhoda je,e máme plovoučku tak naletěnou, e bych ani nemusela vytírat
ale jinak je to hrozný...řve a řve a řve...take kdy jsem nastínila, e nejdřív bude vlnky psát nanečisti..řádek dva..a teprve pak do písanky,hodil ipku na zem a hotovo..řve na me at s to napíu sama. e nic psát nebude ani náhodou..proste hrozný...za kadým slovem řev,odmlouvá
dneska u me to sebralo uplne totálne, co se zas tady dělo....je mu jedno e bude bit, čím víc je bitej,tím je to horí...no a ted tou kolou to vechno graduje
snaím se mu vysvetlit, e bude vysvědčení a e se musí troku snait...prostě to nepochopí, stále si jede tu svou..myy jsme zlí a nemá nás rád...hotovo
u nevím jak nej
Není tady
Stránky: 1 2