18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nyní je levny lilek.Co z něho a jak děláte.
Upravil(a) mejada (8. 9. 2007 18:56)
Není tady
Ahoj Mejado, mrkni na starí diskuze:
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=10115
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=4177
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=7285
A já jetě přihodím dva recepty, které jsem nala na internetu, jsou od Maggi:
Zapečené těstoviny s lilkem a mletým masem
Doba přípravy: 60 minut
Energetická hodnota: cca 3499 kJ (837 kcal)
1 větí lilek | 200 g mletého masa | 300 g MAGGI Mulí | 2 strouky česneku | 1 rajský protlak (malý) | 1 balení MAGGI Dnes Sýrové omáčky | 1 petka oregana | 2 líce soli | 1 sklenka oleje | 1 sklenka vývaru
V osolené vodě uvaříme těstoviny "al dente". Lilek nakrájíme na kolečka cca 8mm, osolíme, necháme 10 minut uleet a z obou stran osmaíme na oleji do zlatova.
Na česneku nakrájeném na plátky orestujeme mleté maso a zalijeme rajským protlakem smíchaným s vývarem. Přidáme oregáno, osolíme a vaříme 20 minut.
Ohřejeme MAGGI Dnes Sýrovou omáčku.
Do vymatěné zapékací mísy vrstvíme ingredience v tomto pořadí: 1/2 dávky těstovin, lilku, mletého masa s protlakem, sýrové omáčky. Druhou dávku ve stejném pořadí.
To ve dáme do trouby zapéct cca na 20 minut.
Inspirace z Řecka bez masa
Doba přípravy: 90 minut
Energetická hodnota: cca 1539 kJ (368 kcal)
1 lilek | 4 rajčata | 1 česnek | 1 lička soli | 1 balení MAGGI irokých nudlí | olivový olej | 2 líce másla | 5 lic hladké mouky | tvrdý sýr
Uvaříme MAGGI iroké nudle, promícháme je s olivovým olejem. V horké vodě na těstoviny můeme spařit čtyři rajčata, která jsme si nařízli, aby la lépe sloupnout slupka. Lilek nakrájíme na kolečka (neloupeme ho), potřeme kadý plátek utřeným česnekem se solí.
Potom do zapékací misky dáváme vrstvy: těstoviny, lilek, spařená - na kolečka nakrájená rajčata, těstoviny.
Zalijeme beamelem (rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a rozředíme mlékem, ochutíme pepřem dle chuti).
Dáme péct, kdy beamel zlátne, můeme přidat nastrouhaný sýr a dopéct.
Není tady
Já ho oloupu nakraju na kolečka a normálně obalím a osmaím jako řízky a je to dost dobré.
Taky ho obaluju,třeba jen v těstíčku.Máme ho moc rádi,ale bacha,hodně nasává tuk.
Není tady
tady je par receptu http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all taky ho ted casto delam
Není tady
dasad napsal(a):
tady je par receptu http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all taky ho ted casto delam
vyčerpávající dík
Není tady
díky dasad, taky mám tyhle stránky moc ráda. receptů je tam opravdu hromada a dobré.
Není tady
mejada napsal(a):
Nyní je levny lilek.Co z něho a jak děláte.
Ratatuja
Dva lilky, dve cukety, dve papriky, dve cibule, cesnek dle chuti.
Lilky nakrajet na 1-2cm kolecka, posolit a nechat vybrecet.
Cibule nakrajet na pulmesicky, papriku na kosticky - smazit na oleji s cesnekem a korenim dle chuti, pridat osuseny lilek nakrajeny na kosticky a jakmile vsechno zmekne az na konec pridat na kosticky nakrajenou cuketu - ta jakmile zkrupati je jidlo hotoveee....
jako priloha k masum nebo jako lehka vecere s pecivem
Není tady