|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stránky: 1
Ahojte, mám problém, aj keď sa to možno druhým zdať ako problém nebude. Mám 37 a stále majú o mňa záujem len o 4 - 7 - 10 rokov mladší muži. Chcela by som prísť na to, čím to je? Neviem si to vysvetliť, či sa starší boja prihovoriť alebo v čom to väzí...
Máte aj vy podobnú skúsenosť a možno aj nejaké vysvetlenie?

Není tady

Mám. Chovám sa bláznivo, vyzerám garážovane, tak holt upútavam mladšie ročníky. Ale posledný ex bol o 9 rokov starší, takže to nemusí byť pravidlo... Momentálne mám nábeh na jedného o 8 rokov mladšieho. A Emmi - prečo si rozhodnutá, že mladší NIE?
Není tady
Seli, nesklamala si ma, odpovedala si...
Vieš prečo už nie? Lebo ja mám dieťa.... a oni väčšinou nie sú na to dosť zodpovední a zdatní. Myslím tým, osobnostne silní.

Není tady

No, ten súčasný mladší je - keď nie zdatnejší, tak určite ochotnejší než ten predošlý, rozvedený, ktorý bol sústredený len sám na seba a na svoje dieťa... Neoplatí sa tak celkom generalizovať.
Není tady
hm, ja mám zas skúsenosť, že tí slobodní, bezdetní sú práve egocentrickí, zameraní len na seba, svoje potreby a koníčky a nič viac...
Žeby sme si ich povymieňali? 

Není tady

No, ja teraz probujem práve takého už trochu vybúreného, liečiaceho sa z egocentirzmu... ale ešte nie je isté, v akej fáze je a aká bude nasledovať. Ten starší ma nechal "kvôli kariére a synovi", na to vraj potreboval dostatok času... No comment.
Není tady
Holky, taky zrovna řeším podobný problém - zamiloval se do mě človíček o 10 mladší. Byla jsem z toho v šoku, je svobodný, bezdětný a já mám na krku dva úžasný puberťáky...... Myslela jsem, že to bylo jeho momentální pomatení smyslů, ale už ho to nějaký čas drží. Tak tomu nechávám volný průběh, třeba se ukáže, že něco společného přeci jenom máme.......Nejdříve mě to děsilo, teď si to vychutnávám. Budoucnost je vždy nejistá, tak proč ji mám řešit dnes?
Není tady
Ja neviem, ja si to akosi neviem užívať. Veľmi ma to desí. Neviem to asi brať na ľahkú váhu. Napíš mi aj správu, ak chceš a popíš mi, prosím ťa, kedy v tebe nastal ten zlom, že si si to začala užívať?

Není tady
Emmo, to snad není ani o tom, že něco beru na lehkou váhu. Víš, život mi připravil různá "překvapení" - nejdříve jsem se ze všeho hroutila, ale pak jsem na tom viděla i to lepší. A to největší poučení je, že nikdy nevím co bude zítra, takže se učím žít přítomností. A také to, že je mi celkem jedno, co si o mě povídá okolí (samozřejmě mi není jedno, co si o mě myslí moje děti a rodina). A když se do mě zamiloval mladík, nejdříve jsem začala řešit to, co bude v budoucnu, že to nemá perspektivu - jenže to je to, co já NEVÍM - to mi dopředu neřekne nikdo. Také mě děsilo, že mi spíš připomínal moje děti, jednomu je u ž18. Pak jsem si uvědomila, že on má na ty svoje city právo, prostě se mu líbím taková jaká jsem - o tolik starší a i se dvěma velkýma dětma. Hned zpočátku jsem mu vysvětlila, že můj život rozhodně jednoduchý není, že mu nedokáži nabídnout to co nějaká svobodná dvacítka......poslouchal a světe div se, on si to vše uvědomuje a nežádá zázraky. Takže oba víme, jak to je a tak trošku žijeme dneškem. Dříve jsem hledala muže, se kterým bych chtěla zestárnout - ale teď prostě žiju dneškem. Netuším zda je to dobře, či ne....... Ale mě to naučil život. A proč tě tak děsí vztah s mladším mužem? Kvůli rekaco okolí? - na to se vyprdni. Nebo snad kvůli tomu, že by si stejně časem našel mladší? - tak na to se vyprdni taky, to může i muž starší, mluvím ze své vlastní zkušenosti. Nebo snad proto, že si neumíš představit, že by byl zodpovědný? - ale to není o věku.
Tak zatím ahoj, a držím palce.
Není tady
Maji, pekne si to napísala, na nič si nezabudla. Ja chcem mať nejakú stabilitu, ktorú som ani v detstve nepoznala. Preto chcem s niekým zostarnúť a preto mi je vlastne ľúto, že s tými mladými nemám perspektívu. A samotný milenecký vzťah nechcem, lebo by som to nevedela ukočírovať. Samej sebe by mi bolo zo seba zle. Tak radšej ich odháňam a som sama samotinká....
čo mi tiež nevyhovuje, ale sa ukľudňujem, že sa aspoň sebe môžem pozrieť do zrkadla do očí. Mne o verejnosť nejde, nech mi vyskočia na hrb. Ide mi len a len o môj pocit voči sebe samej. Ja si uvedomujem, že starnem a nekrásniem.... a takto mi vlastne uniká život medzi prstami....teda neuniká....len žijem v samote, nie v páre. A to mi je na tom najviac ľúto. Asi som to napísala trochu chaoticky, tak neviem, či tú podstatu z toho pochopíš... 
Práve preto som sa ťa pýtala, kedy nastal u teba zlom v tom tvojom rozmýšľaní.
Upravil(a) Emma (5. 9. 2007 13:57)

Není tady

No, ja som beznádejná, lebo môj brat má žneu o 11 orkov staršiu, ona bola rozvedená a mala dosť veľkú dcéru, a teraz majú spolu malú Johanku... Takže pre mňa už vekový rozdiel nie je taký strašiak. Nie sám osebe, vždy to záleží na konkrétnych dvoch ľuďoch, ale však to aj pri rovesníkoch.
Není tady
Vždyť věk je jenom číslo.
Upravil(a) astina (5. 9. 2007 22:33)
Není tady
Emmo, chápu podstatu tvých slov velice dobře - sama jsem se v tom motala stejně jako ty - u každého potencionálního partnera mě zajímalo jen jediné, jaké to s ním bude za rok, dva.....za deset let. Samozřejmě chci také v životě jistotu, ale nejvíc záleží na mě samotné - už vím, že spolehnout se můžu jen sama na sebe. A kdo mi zaručí, že zodpovědnější je muž starší než já, než mladík o 10let mladší? Moje manželství trvalo 16 let a já měla pocit, že je to napořád - omyl. Pak jsem měla přítele s malou dcerkou, už jsem se viděla, jak spolu zestárneme a vychováme malou (neměla maminku) - a zase jsem měla milné představy. A ještě bych mohla vyjmenovat několi situací, kdy mě život nakopl, protože jsem si dopředu nalajnovala, jak to má být. Takže já už dalece dopředu nepřemýšlím. A není to o tom, že bych mladíka chtěla využít - to absolutně ne. Jen musím podotknout, že náš vztah je v úplném začátku - nevím, co bude. Ale říkám si, proč třeba neprožít JEDEN hezký rok, nebo dva...nebo deset - kdo ví?
Selimo a příkladů, co píšeš ty, jsem slyšela už povícero - takže mě to utvrzuje v přesvědčení, že MLADÝ nerovná se HORŠÍ.
Není tady
Počujte bambuľky, u mňa nejde o príklady. Ja mám tiež príklady vo svojej rodine, kde väčšina našich žien má mladších. Ja som mala mladšieho muža o 5 rokov, moja mama má o 6 rokov, moja krstná mama má o 11 rokov, moja sestra len o 1 rok, moja teta o 2 roky....a tak ďalej. Ja viem, že mladší nie je horší. Práveže už mám tých skúseností s mladšími až - až.... Posledný priateľ bol o 4 roky mladší, dvaja pred ním o 7 rokov...
Asi tu nejde o ten vek u mňa.... Možno práve ide o to hlbšie, čo mám v sebe, čo možno vystihla Maja, že si začnem predstavovať budúcnosť, nezapadá mi do nejakých mojich predstáv a hneď som na neho zlá a odháňam ho.... a vlastne neviem ani čoho sa bojím... 
Chcela by som sa nastaviť tak, ako si sa ty nastavila. Žiť v prítomnosti a tú prítomnosť si užívať, kašlať na predstavy, plány, očakávania, veď aj tak sú nanič .... nič neriešia, nič nezaručujú. Budem sa snažiť si to vtĺcť do hlavy a možno sa raz ráno zobudím a budem preprogramovaná..... 

Není tady
Emma napsal(a):
............ Ja chcem mať nejakú stabilitu, ktorú som ani v detstve nepoznala. Preto chcem s niekým zostarnúť a preto mi je vlastne ľúto, že s tými mladými nemám perspektívu.........
Emma, ty sama jsi svoje stabilita. Na to si musíš sama přijít. Ty sama jsi svoje perspektiva, ty máš svůj život ve svých rukách, ty ho řídíš, ty rozhoduješ, co budeš a nebudeš dělat, ty ho můžeš ovlivňovat, ať se ti v něm děje (či dělo) cokoliv. Ty máš tu sílu a bylo by dobré ji v sobě objevit. Dítě s láskyplnými rodiči o té své síle nikdy nezapochybuje, takové se narodí a rodiče mu projevují, že je milují za všech okolností, i když není dokonalé ... Ne všichni z nás měli štěstí na takové rodiče a to nám udělalo šrámy na duši, tu rovnováhu jsme ztratili. A teď ji hledáme - u druhých. Ale tudy cesta nevede. Nejdřív ji musíš najít v sobě. Pa 
Upravil(a) Eva36 (6. 9. 2007 14:29)
Není tady

Emmi, snaž s atak nastaviť, je to tak naozaj lepšie... Mne sa to podairlo až pri poslednom vzťahu. Brala som ho takpovediac "vážne", t.zn. že prekročil hranice utajeného mileneckého vzťahu, zoznámili sme sa navzájom so svojimi rodinami, trávili spolu veľa času, mali sme aj spoločných kamarátov, aj každý svojich... Bolo to veľmi fajn a zdalo sa, že to prežije aj odlúčenie: no, prežilo, ale len krátko. Neviem, čo sa poondilo; niečo sa ale určite poondilo a vzťah šiel do... do kelu. Ale vzhľadom na to, že som si už nerobila nejaké konkrétne plány, tak som sa trochu rozčúlila, trochu si poplakala, hodne som bola zmätená, že sa nevedel rozísť nejako dôstojnejšie - ale potom som sa zdvihla a išla ďalej. Môj život sa tým nijako výrazne nezmenil, hádam len viac cestujem a viac sa venujem práci a sebe... toť vše. Pritom som si predtým fakt užívala každú chvíľku s ním, lebo to bolo neuveriteľné, ako sme si rozumeli, ako sme sa vedeli dohodnúť, stráviť spolu príjemné chvíle, prijímali nás navzájom naši kamaráti... Možno to bolo až príliš idylické, neviem. Viem len to, že to bolo strašne pekné a som za to vďačná, za to, že to VôBEC BOLO. No a že sa to skončilo??? No nič, tak pôjdem ďalej a počkám si na ďalší vzťah 
Není tady
Hej, máš Evi pravdu v tom, že nemám nikde inde hľadať perspektívu a budúcnosť a domov, len sama v sebe. Nejako som na to zabudla.... Keď to tak cítim a som plná lásky a pohody, všetci okolo sú očarení a niekedy, keď ma niečo hnevá a všetko sa nejako se.e, tak strácam pôdu pod nohami a zrazu potrebujem ochranu a bezpečie a hľadám to u iného...
Seli, povedala som si, že už si budem užívať každú minútu prítomnosti a kašlem na budúcnosť....tak som zmäkla a mám dnes rande s jedným milým chalanom, ktorého poznám už asi dva mesiace... 

Není tady

Není tady
Majko71, zlatá slova, pěkně napsáno!
Není tady
Stránky: 1