Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 3. 9. 2007 20:37

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

školní družina

ahoj holky, tak jsem dneska vedla syna poprvé do školy. Protože ve třídě skoro nikoho nezná (jen dvě holčiny, jsme z malé školky) a syn je velmi společenský, nahlásila jsem ho do družiny. Jaké bylo moje překvapení, když mi vedoucí družiny syna odmítla vzít, protože čekám mimčo a jaksi automaticky se předpokládá, že když jsem doma, budu si syna vyzvedávat po o. Celkem mě to naštvalo, šestiletej kluk potřebuje čas trávit s vrstevníky a v kolektivu, ne se nudit s mámou a uřvaným miminem. Dotklo se mě, že syn bude pykat za to, že budeme mít mimčo, nemá na výběr jako ostatní děti, protože má matku doma. Do družiny se těšil. Přednost prý mají zaměstnané matky. Takže já zaměstnaná celodenní péčí o mimčo asi nebudu,  budu mít prst strčenej v nose a nudit se, můžu se tudíž věnovat stejnou měrou mimču a školákovi. Tak nevím, jestli mám hned v počátku udělat "vzpouru" a ozvat se, že o družinu stojím a trvám na ní nebo zda mám sklopit uši a vysvětlit synovi, že prostě zrovna on kvůli očekávanému sourozenci do družiny prostě chodit nebude...... prosím o rady a zkušenosti..... díky

Není tady

#2 3. 9. 2007 20:47

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: školní družina

Nic si z toho nedělej. Já normálně pracuji, a mně děti vyhodili vloni z družiny (kluci byli ve 2. a 4. třídě)až během škol. roku, protože tam nechodili denně! Že některé dny jsem družinu opravdu potřebovala (mám nepravidelnou prac. dobu), to nikoho nezajímalo.
Fakt děsná situace. Lepíme to jak se dá, nejednou mě kluci museli čekat i hodinu před domem, než se vrátím z práce...sad

Upravil(a) Damila (4. 9. 2007 5:25)

Není tady

#3 3. 9. 2007 22:56

Helča2
♥♥♥♥♥--

Čekanko, to se ale nemůžeš divit,že přednost mají zaměstnané matky.Oni jinou možnost nemají.Těžko si dítě vezmou s sebou do práce.Maminky ,,doma,, si děti mohou nechat doma. Vezmi si to z jejich pohledu,taky by se ti  nelíbilo, že maminka na MD má dítě v družině a ty pracující ho nemáš kam po škole dát.Bohužel je málo míst ,jak v družinách,tak ve školkách.
Ale jinak máš pravdu, že dítě potřebuje být mezi vrstevníky.U nás jsme zase před 2 rokama bojovali o to, aby byla družina i ve 4.třídě.Nějak jsme nemohli a nechtěli připustit,že by 9.leté děti byli sami doma celé odpoledne,než dorazí rodiče z práce.

http://ticker.7910.org/as1cA1P0g410010Mzk0MTIxfDAwMDY3NDRkfCBadXphbmthIG3h.gif
nar. v úterý 15.5.2007 ve 23:55 hod v Motole, váha  3,60 kg a  49 cm *

Není tady

#4 4. 9. 2007 9:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Čekanko - zkus to ještě jednou. Seš přeci normálně zaměstnaná, ale seš ted na neschopence ne? To by ti nevzali kluka do družiny, kdyby si byla např. v nemocnici na udržování?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#5 4. 9. 2007 10:45

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

u nás je to samé...děti maminek ma mateřské nemají nárok na družinu...tedy pokud družina nebude naplněná děti maminek ma MD chodit mohou ale jinak ne...stejné to bylo ve školce...kdo měl maminku doma chodil po o...fakt blbé...prostě unikátní školský sytém!!!! dumbom

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#6 4. 9. 2007 11:52

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Adro ono to není jen o systému, ale i o financích. Ubylo žáků a to se promítlo i do výše dotací, které škola dostává. Zrušila se nejedna školka, pronajala se za výhodné peníze a myslíš, že zastupitelstvo jako vlastník objektu už nějak sleduje zvýšenou porodnost? Kdepák, z pronájmu jdou městu pěkné penízky a školka by je spotřebovávala.

Myslím ale, že kdybyste chtěli písemné vyjádření školy a rodičů by bylo víc, muselo by s tím ředitelství něco dělat.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#7 4. 9. 2007 14:20

Stranpa
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ahojda holčiny, také mi včera nastoupil syn do první třídy.Dneska jsem stepovala s kočárem v 10hod u školy,zítra v 10,30 a v pátek jim končí výuka v 11,30..ale příští týden počítám s družinou.Jsme na malém městě, ve tříde je jen 17žáků, ale přesto doufám,že mi syna do družiny vezmou..pravda ještě jsem se neptala.Měsíčne se platí 100kč.

Není tady

#8 4. 9. 2007 14:21

adra
♥♥♥♥♥♥♥

no PavliH máš pravdu je to i o korunkách...já vím...:-((((

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#9 4. 9. 2007 18:55

masa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Web

4ekanko, u nás to teda není žádnej problém, nevím jak velkém mněstě bydlíte, ale loni v srpnu se narodila dcera a syn šel taky poprvé do školy a do družiny mi ho vzali bez problémů. Bejt tebou, tak si zajdu za ředitelem a optám se. To že děti nechodili do družiny bylo za totality... to nechodili ani na oběd. Já jsem sice taky doma na MD, ale bez družiny se neobejdu.

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21567.png
http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21571.png
http://my.mondozoo.com/mondozoonfs/7de5254796a99182e1802eb20c912b9d.png

Není tady

#10 4. 9. 2007 20:33

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

No na září jsem družinu dostala, na mateřskou nastupuju až 24 září takže i když jsem na neschopence, řekla jsem že do práce chodím a družinu tedy mám. Od října mám ale prý smůlu (takže o kapacitě to nebude, když září družinu mám a v říjnu najednou ne...)

dneska jsem byla znovu za vedoucí a řekla jí, že se s tím nedokážu srovnat, že můj syn pyká za to, že bude mít malého sourozence a že plánuju po porodu práci doma na pár hodin, tak slíbila, že se pokusí něco s tím udělat, ale řekla hlavně toto: no ale když dám družinu vám, budou jí chtít i ostatní maminky....    tím mi došlo, že naše děti tam prostě nechtějí, ne že nemají místo...

pokud to nevyjde, budu žádat písemné vyjádření a dojdu za ředitelkou, nelíbí se mi, že automaticky vypadávám ze hry proto, že čekám mimíse. Jo a chápu situaci i z jejich pohledu, že přednost mají zaměstnané matky, ale já péčí o miminko taky budu zaměstnaná a myslím že rozhodně víc, než spousta maminek v práci. škola by měla umět zajistit tolik míst, po kterých je poptávka.

Není tady

#11 7. 9. 2007 9:13

adra
♥♥♥♥♥♥♥

čekanko moc mě to zajíma...dej prosím vedet....dík smilesmile

Není tady

#12 7. 9. 2007 9:27

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Čekanko, tak to bych se určitě hned vzbouřila, do družiny koneckonců může chodit klidně i celá třída, nikde není psáno, že děti s maminkami na mateřské do družiny nesmějí. Právě pro to ztmelení dětského kolektivu a navázání přátelství je družina - hlavně u těch nejmladších - tím nejlepším místem.
Určitě bych se znovu ozvala a klidně bych šla i za ředitelkou/lem. A osobně bych se hájila i pojmy typu "diskriminace matek na MD", protože tohle je diskriminační a ten, kdo to odnese, je právě to dítě.

Není tady

#13 7. 9. 2007 9:39

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Zajímavý postoj školy, myslím, že tam JENOM??? nechtějí mít tolik dětí! Můj problém byl, že jsem nestíhala vyzvedvávat dítě do 17,00, kdy končila družina....Za žádost o prodloužení jenom o 30 min. jsem byla napadena, že jsem zlá matka, když strčím dítě na celý den do školy! Jsem samoživitelka, výživné není..asi jsem fakt zlá, že se starám! Ale učitelky ani NEHLY prstem pro děti a nebyly schopné převést děti z družiny přez málo frenkventovanou ulici do školy, nebot družinu hodili mimo budovu! Prý když máme zájem na kroužcích a rozvoj dítěte, tak mám na 13,00 přijít do družiny ,převést dítě 1 minutu přez cestu a zase jít do práce! jO, pak vyzvednout a dovést zpět do družiny...
V jiné škole, jiná družina....klidně jede do 17,30, ale platí se tam 250 (to už asi všude v Ph).

Není tady

#14 7. 9. 2007 10:34

adra
♥♥♥♥♥♥♥

u nás je družina do 16,30/120 měsíc...
družina je ráno od 6,00 v jedné budově a další družina je od 6,15 v budově školy....ze té první budovy dšti odvádí družinářka ráno v 7,30 do školy...
odpoledne po uvyučování zůstavají děti vě škole v družine do tech 16,30
naše měso má asi 12 tis.obyvatel jen pro představu

Není tady

#15 8. 9. 2007 20:55

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

Tak za mnou přišla vedoucí družiny sama, že prý byla na městě aby zvýšilo kapacitu družiny, to prý není problém, ale až od příštího roku, takže je jasný, že tento rok škola prostě zaspala, mohli si taky o zvýšení kapacity zažádat, asi mají opravdu málo míst, ale zase tak málo určitě ne, když není problém abych měla družinu v září, ale už je to problém v říjnu...... no nakonec mi řekla, že mi syna tedy přijme i na další měsíce i s ohledem na to, že bych družinu stejně potřebovala po dobu pobytu v porodnici a potom asi taky nějaký ten den než budu moct s prckem ven a tak... takže pro mě to dopadlo dobře, ale co ostatní maminky resp jejich děti? Zdá se mi to opravdu diskriminační postoj a bohužel maminky to vezmou jako fakt a už se nebrání, já jsem si šla za svým cílem, kterého jsem dosáhla a do revoluce se mi nechce, nic to ale nemění na faktu, že s tím nesouhlasím, aby maminky na MD automaticky neměly nárok na družinu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí