3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Ahojky. Přitáhli jsme si domů robota Moulinex Ovatio 2 Duo Press a já jsem teď úplně natěená na to,dělat vechno v robotu. Jen mě nenapadá co Nemáte nějaký recptíky typu "hodit do robota,rozmixovat,uvařit,podávat" ?
Jinak tam mám nějakej nástavec na emulgování So to je,k čemu to je? Kuju vem
Upravil(a) Luizi (3. 9. 2007 12:21)
Není tady
Hehe, Luizi, ja dostal krasny mixer, strasne jsem se tesil, jak si zacnu delat koktejly, michane napoje...
Za 3 roky jsem ho nezapnul ani jednou
Není tady
Taky čekám,e ho za chvíli schovám,ale teď nadení vítezí:-D Koktejl u proběhl... Ví co to byla tak výhodná koupě,e jsme ho nemohli nevzít
Není tady
Jo jo, takovych vyhodnych koupi jsem uz k popelnicim odnosil hafo
Není tady
Tak do mne jeden funkčni mixer hoď-namisto do popelnice. Můj z r.1979 kvůli jedné součástce komplet nefunguje...a na nový???? nemám....Chtěla bych zavařit a nakrouhat jablíčka..
Není tady
Mám starý robot s plno přísluenstvím ve skříňce a pouívám snad jen mlýnek na mák, na koření a struhadla na jablka na zavařování. Na ve ostatní tyčový mixér a minirobot od WS Internacional - na mletí, sekání...
Upravil(a) ita (3. 9. 2007 17:22)
Není tady
Tak u vím,e sexynet vechno vyhodí,Kamilii mixér nefunguje a e ita radi pouívá tyčový mixér a minirobot od WS Internacional,ale recept ani jeden no tak lidičkové,nedělejte mi tu z toho gulá
a radi poraďte
Není tady
Ahoj, tak tady se dost zaměňuje mixér s robotem. Mixér pouívám dvakrát za rok - kdy mrazím penátový protlak a podruhé kdy dělám česnekovou pastu. Robot jsem koupila před 4 lety Bosch Profi Mixx 46 a není dne, kdy bych ho nepouila - dělám v něm vekerá těsta, i máslová a toi na vánoční pečení, lehám sníh, krouhám vekeré ovoce a zeleninu, strouhám strouhanku, i sekanou míchám v tom robotu. vechny pomazánky...pravda ale je, e hodně vařím a peču, take nic nemíchám v ruce ale vechno dělám v robotu. Nemám pekárnu, ale kynuté těsto z Bosche je úplně super a pikotová a máslová těsta taky. Neumím si u ani představit, e bych ho neměla. Vůbec ho neschovávám, mám ho pořád na lince.
Jak jsem ji psala, hodně vařím, ale recepty typu "hodit, rozmixovat a uvařit" nepouívám - to si nedovedu představit, co by to asi tak mělo být...
Upravil(a) Bety (3. 9. 2007 18:31)
Není tady
No a jaké recepty bys chtěla - vdy v kuchyňce je spousta receptů, tak si vyber a k přípravě pouij ten robot!
Není tady
To bylo hodně nadsazený Take já jakoto ne moc velká kuchařka,bych ho asi nejvíc mohla vyuít na nějaký pomázančičky a na míchání těsta na dobrůtky,jo? Tak díky.
A nevíte jetě k čemu je to emulgování?Já tam toti nemám lehací metly,ale takhle prej jde udělat i sníh z bílků,tím emulgačním dílem...
Není tady
Tak to netuím - já v tom mám metly i hák na kynutý těsto, tak tam vhoď dva bílky, vylehej, po částech přidej trochu cukru a a to bude tuhé tak zamíchej do toho drcené ořechy nebo strouhanou čokoládu a na pečící papír udělej takové kopečky a upeč, je to dobrota - hlavně ty čkoládové.
A má to vyzkouené jestli emulgátor lehá bílky.
Není tady
no supr Díky. Jiank na dneek,u mám zaděláno na perníček,u se těím a bude
Není tady
na plech? Nebo klasické vykrajované? Vechno to mám ráda...
Není tady
Na plech,recept vyčtený a několikrát vyzkouený odtud
Není tady
Paráda, já ráda peču a hrozně ráda jím... hlavně moučníky, zákusky, koláče, a vůbec vechno.
Není tady
Já taky,ale zkueností zatím moc není a kdy dostanu chu něco píct,tak mi větinou chybí půlka věcí.No přítě si to musím vechno naplánovat a nakoupit dopředu MYslí,e se dá drodí do kynutých těst nahradit prákem do pečiva? Nějak mám z toho drodí respekt... Asi to půjde jen v pizze a nějakých jednoduchých těstech,viď? Třeba chlebík bez drodí asi nezvládnu,co? nikdo sem nechosí,tak si tu můem vesele "offtopic" ovat
Není tady
Luizi, kvasnic se neboj, práek se dává do třených těst, které se nedávají kynout, hned se pečou. Ke kvasnicím přidej cukr, líci mouky a trochu vlaného mléka, za chvílku vykynou a pak je přidá do ostatních přísad. Dobře propracuje (robotem) a nechá na teplém místě zakryté kynout, (zdvojnásobí objem, kdy píchne prstem, zůstane důlek). Udělá buchty, na plechu znovu nechá kynout a upeče. Nebo zkus suené drodí, to smíchá a dá kynout.
Není tady
Luizi, koukni na www.nadoma.cz Jsou tam super recepty rozdělené do spousty kategorií a můe si je vybrat i podle obtínosti.
Není tady
Ahojte - Bety môem sa a spýta? Hladala som niekoho s týmto robotom a skúsenosami a nala som toto forum a registrovala som sa - som tu totál nováčik - Bety mám ten istý robot a málo skúseností s pečením :-) Dnes osm sa konečne dostala ku kysnutému (kynutému) cestu - a neviem neviem- bolo to z kila múky, ilo tam 4dcl oleja (dos) je to niečo podobné ako toto - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1002 pečené kysnuté buchty - a miesilo sa to hákom asi 40 minút a nebolo to ono - nejako sa to celé nespojilo alebo čo.... Ked som skúala kysnuté cesto na pizzu tak sa tie nepodarilo, ale to bolo len 250g múky a myslela som, e je to málo tak som skúsila tento recept z kila múky a bolo to to isté... Akoby sa to celé dobre nemiesilo. Neviem ked som robila chybu - postup? (najprv som dala múku, kvások, mleiko, olej, vajíčka a pustila som hák) doba mieania? (asi 40 minút) mala som to pred tým ručne predmiesi?? - porad prosím prosím... Inak si ten robot neviem vynachváli, mám ho na linke a stále pouzávam, vačinou na krájanie a na lahanie a hlavne mlynček na mak...
Díkkkkk. Neastná kuchárka amatérka.
Není tady
Boni, vdy se dává nejdřív tekuté a a potom sypké. Tohle není sice z kuchyně, ale je to to samé, kdy se míchá sádra, tak se vdy sype do vody a ne naopak (nespojila by se).
Přeju úspěch a hezký den.
Není tady
Boni, zkus tak jak píe Ota, je pravda e jsem jetě nepekla z kila mouky, větinou z půl kila, ale půl kila nebo mení mnoství mi nikdy neudělalo problém, nemyslím e je problém v tom mnoství. Mně se kynuté těsto vdycky podařilo, netuím kde by mohl být zádrhel, i recept je v pořádku...a na ten olej, to mi přijde e je ho tam zbytečně moc, dala bych mnohem méně, deci nebo deci a půl????
zkus mrknout sem, tady mám celý postup i s fotkama:
http://www.venusanka.cz/index.php?page= … p;idcl=493
Ale nemíchá to nějak dlouho???? Já to nechám jen tak dlouho, ne se hmota spojí a začne dělat vzduchové bubliny, ten čas míchání mi připadá děsný, já to míchám pár minut... a kdy nakyne tak na dvojnásobek, jetě jednou promíchnu, vytáhnu hák a lus.
Upravil(a) Bety (28. 10. 2007 9:42)
Není tady
Jak je těsto hladké, tvoří bubliny a nelepí se na povrch mísy, je to hotové, dál u to nemíchej.
Není tady
Jej to som rada, e ste mi tak rýchlo poradili. Dík obom - musím to skúsi ete raz. Ja som tie expert, robím to prvý krát a hned z kila - mali sme rodinnú selos a chcela som sa pochváli makovými buchtami :-) Tak mono nabudúce. A dík za ten link - nepoznala som to - pretudujem. A knedlíky vyzerajú úasne - vyskúame - len či to nebude ma za následok kilá navye :-) to je aj dôvod mojho "nepečenia". Ete raz dík.
Není tady
Boni tak s těma kilama počítej najisto - to mám vyzkoueno
Není tady