Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 3. 9. 2007 4:30

agy
♥------

kojení přerostlé přes hlavu...

Zdravím všechny mamčismile Já teda mímo nemám, tak si tu připadám docela divně, ale chci se na něco zeptat. Protožemáte narozdíl ode mě zkušenosti, možná někdo bude vědět. Moje kamarádka je hospitalizovaná na psychiatrii, všichni říkají, že ji "vlezlo mléko do hlavy". Má už tři děti a nejmladší jsou 4 měsíce. Prý se taková věc občas stane, myslíte, že je to dlouhodobé či trvalé, nebo že se to dá vyléčit? Má přeci jen 3 prcky. Jenom doufám, že to teď nepůsobilo jako strašák, to bych nerada, jen jsem z toho v šoku a ráda bych o tom věděla více. Děkuji a přeju všem hodně štěstíčka a radosti:)

Není tady

#2 3. 9. 2007 19:19

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: kojení přerostlé přes hlavu...

to co popisuješ je laktační psychoza a je to opravdu velmi vážný stav. Vyléčit se může , ale je nutné ihned ukončit laktaci a nikdy už nesmí kojit. To je málo, co vím já.

Patří mezi poporodní psychické poruchy. Nejčastěji se objevují v prvním měsíci po porodu, nejpozději do půl roku. Prognosa je celkem příznivá, ale u cca 10% se může vyvinout chronická psychosa. Větší nebezpečí je tam, kde ženy byly psychicky nemocné i před těhotenstvím nebo se porucha již vyskytla v rodině. Léčba se řídí podle převládajících příznaků.  a tohle vyplivl google

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#3 3. 9. 2007 19:35

agy
♥------

Re: kojení přerostlé přes hlavu...

Tak laktační psychóza, pod tímto názvem už se dokážu orientovat v info. Děkuji ti moc, docela jsi mě uklidnila, protože před tím byla úplně v pořádku, tak by se z toho podle tvého info mohla rychle dostat. A předpokládám že 4. dítě taky neplánuje, tak to mám radost, protože jsem slyšela, že bude už pořád blázen a tak...to mě vyděsilo. Díky za dobré zprávy a přeju hezký večer:)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí