Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 31. 8. 2007 14:34

Barbra
♥------
Registrovaný: 15. 12. 2006
Příspěvky: 6

Styk dítěte s otcem po rozvodu

Ahoj všem,

chtěla bych se poradit, co si myslí širší spektrum lidí o mém problému. S manželem jsme necelý rok rozvedeni, máme 3a půl letého syna. Od narození našeho syna nebyl manžel nikdy otec, co má o dítě zájem. V podstatě s ním nebyl téměř nikdy sám, odmítal vzít ho ven s kočárkem nebo později třeba zajít společně na hřiště. Jedině si s ním pohrál třeba půl hodinky doma - když zrovna ale nebylo důležitější sedět u počítače nebo u tv:-)
Po rozvodu za synem docházel do naší domácnosti také vždy tak na půl hodiny, v pracovní dny, o víkendech ne. Neprojevil nikdy zájem si syna vzít na dýl, aby spolu byli sami. I za manželovými rodiči jsem se synem jezdila já na návštěvu, nikoliv on. Manžel nyní bydlí sám v bytě 3+1, pro syna tam nezařídil žádný prostor, nikdy si ho tam ani nechtěl vzít.
Když byl syn nemocný, ani jednou manžela nenapadlo zeptat se, jak mu je, syn je také astmatik, manžel se vůbec nezajímá, nezeptá se, jaké například momentálně má syn léky, zda se to lepší nebo ne.
Tím vším chci říct, že mám pocit, že bývalý manžel sice má svého syna rád, ale nikdy neměl zájem mít určité povinnosti, které vyplývají z role otce.

Nyní najednou projevil zájem a 1 jeli na celou sobotu spolu k manželovým rodičům. Jenže tenhle výlet proběhl tak, že o našeho syna se starala většinu dne 13ti letá teta, s ní dokonce jel sám na koloběžce po silnici, manžel syna vozil na motorce a ještě jim kluk spadnul do potoka. Já vím, možná si myslíte, že to přeháním. Nechci bránit styku otce se synem. Ale na druhou stranu - mám čekat až se synovi něco třeba i vážného stane? Nějaký úraz? Pak už může být pozdě říkat si, že jsem ho neměla s tatínkem pouštět. Navíc, můžu si to vůbec dovolit, nepouštět ho s tátou samotného? Asi sotva...
S manželem nemáme soudně určenou frekvenci jeho styku s dítětem, nechali jsme to na naši dohodě.
Nyní si manžel chce syna vzít na celou neděli. Tak jsem to dovolila, co taky jiného...? Ale bez jakékoliv zášti vůči bývalému manželovi - myslím si, že s ním není nᚠsyn v bezpečí, že není dobře hlídán. Máte někdo radu, co s tím?

Není tady

 

#2 2. 9. 2007 12:06

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 25. 8. 2007
Příspěvky: 1348

Re: Styk dítěte s otcem po rozvodu

Co s tím? - No, když nemᚠproblém navštívit rodiče BM, tak to udělej a předlož jim své obavy. - Už jejich reakce napoví, co můžeš od BM očekávat. - Jestli se ho zastanou a budou možná nebezpečí zlehčovat, je jasné, že tak oni vychovávali jeho. - Můžeš jim namítnout, že před 20,30,40 lety byla jiná doba, že nebylo všude kolem nás tolik nebezpečí.
Když ani to s nimi nepohne, tak je každá rada drahá. - Jsem dalek toho, nabádat tě, abys styk s otcem nějak omezovala. - Líbí se mi, že jsi tak vstřícná. Je to znakem tvého rozumného přístupu k životu a je to hodno obdivu. - Jenže zdraví a život dítěte je nejdůležitější (a je i důležitější než obdiv kohokoli  - a teď zase nenabádám k paranoidním obavám). Chce to prostě rovnováhu vstřícnosti a zdravého rozumu. Vozit synka na motorce ve 3,5 letech je bezesporu dost velký nerozum, mj. je to i hrubé porušení vyhlášky silničního provozu (zákon to zakazuje i mimo silnice). Taky mě kdysi táta vezl na motorce, dodnes na to rád vzpomínám (seděl jsem před tátou na nádrži a řídítek jsem se držel jako klíště).... ;o)) - A už to samo o sobě dokazuje, že mi aspoň bylo o nějaký ten pátek (rok) více.

Upravil(a) Slavek17 (2. 9. 2007 12:29)

Není tady

 

#3 6. 5. 2009 22:05

Danuska
♥------
Registrovaný: 25. 2. 2009
Příspěvky: 8

Re: Styk dítěte s otcem po rozvodu

Ahoj,je těžké radit, chápu, že nezájem otce tě zraňuje, ale na druhou stranu jen těžko můžeš jistým věcem zabrínit. Jestliže si otec syna vzít chce, musíš tomu dát voný průběh a zbytečně se nestresovat, stejně s tím nic nenaděláš. Zkus si na dobu, kd bude syn u bývalého manžela, udělat volno sama pro debe a zbytečně se nestresovat.Přeju hodně stěstí.

Není tady

 

#4 5. 7. 2009 10:57

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: Styk dítěte s otcem po rozvodu

že před 20,30,40 lety byla jiná doba, že nebylo všude kolem nás tolik nebezpečí ??
Například motorky byly. Tutéž ptákovinu praštěný otec mohl udělat bez problémů.
Já bych řekla, že v tomto případě je argumentem spíš to, že otec syna je nezodpovědné pako, které ještě samo nedospělo, než že by to bylo dobou

Na druhou stranu, to, že tříleté dítě spadne do potoka, bych jako drama neviděla - přežil, takže ho zjevně hlídali, když ho včas vytáhli wink
Ono je to všechno napsáno dost dramaticky, ale záleží hodně na okolnostech. Pokud kluka svezl někde v Kotěhůlkách v ulici 100 metrů na motorce, to se dá i pochopit - jsou to chlapi a tohle je pro kluky extáze. Mně, osobně by víc vadila ta koloběžka s 13ti letým doprovodem po silnici.

Nejsmutnější na tom všem  je, když si žena vybere za otce pro své děti člověka, ke kterému nemůže mít důvěru. Trpí tím ona, otec i to dítě, ale už se s tím nedá nic dělat sad

Upravil(a) mashanka (5. 7. 2009 11:10)


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů