29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hezký den všem
Chtěla bych se zeptat zkušenějších jak je to od letošního roku s pracovním volnem na svatbu. Jelikož se vdávam v neděli, chtěla bych mít v pondělí volno. Na matrice mi bylo řečeno že mám na to nárok ze zákona. Jedná se však o placené nebo neplacené volno?? Našla jsem si zákon č. 590/2006 Sb., kde je psáno, že nevěsta a ženich mají nárok na dva dny volna. Z toho jeden den je placený a druhý ne.. Ale je tam dodatek, že placené volno je na den obřadu a neplacené mimo. V neděli do práce nechodíme tak jak to tedy je?? Stačil by mi jeden den volna.. Víte to někdo? Jen abych měla trochu přehled než půjdu na personální
Není tady
kde je receno, ze penize jsou jenom za den obradu? ten dodatek nevidim :-)
Není tady
Aha asi jsem to špatně pochopila píšou tam že mám nárok na 2 dny volna (placené,neplacené), z toho jeden den na na obřad. To znamená, že když mám obřad v neděli mám tudíž nárok pouze na 1 den (placeného)volna? Omlouvám se za zkomolený dotaz.. nejsem právník a nějak se do toho zamotávám
Není tady
presne, proste mate narok na dva dny omluvene absence, z toho jeden zaplaceny, nevidim duvod, proc byste v nedeli nemela mit neplacene a v pondeli placene volno
Není tady
my ani jeden nechodíme o víkendu do práce, takže volno nepotřebujeme, šlo nám hlavně o to pondělí.. (když je to volno mimo den obřadu) Děkuji za odpověď
Není tady
Pokud je v zákoně , že plalené volno je na den obřadu, tak si bohužel myslím, že tento den nedostaneš zaplacený.
Není tady
briza3 napsal(a):
Pokud je v zákoně , že plalené volno je na den obřadu, tak si bohužel myslím, že tento den nedostaneš zaplacený.
co kdybyste si to narizeni nejdriv precetla, nez zacnete radit? v tom narizeni nic takoveho neni, o tom se tu celou dobu bavime
Není tady
barunka01 napsal(a):
briza3 napsal(a):
co kdybyste si to narizeni nejdriv precetla, nez zacnete radit? v tom narizeni nic takoveho neni, o tom se tu celou dobu bavime
Dobrý den! Chtěla jsem se zeptat. Svatbu mám v sobotu, ale o víkendu nechodím do práce. monu mít v pátek před obřadem volno placené? Moc děkuji
Není tady
tady je to ustanoveni, vyklad at si kazdy udela sam :-)
5. Svatba
Pracovní volno se poskytne na 2 dny na vlastní svatbu, z toho 1 den k účasti na svatebním obřadu; náhrada mzdy nebo platu přísluší však pouze za 1 den. Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne rodiči na 1 den k účasti na svatbě dítěte a ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu dítěti při svatbě rodiče.
Náhrada mzdy nebo platu podle tohoto bodu přísluší rovněž zaměstnancům uvedeným v § 317 zákoníku práce.
Není tady
ještě že jsem si to zjišťovala právě jsem byla na personálním a tam mi tvrdili že na placené volno v pondělí nárok nemam, prý pouze před svatbou na zařizování.. Tak sem jim ukázala ten předpis a hrozně se divili že je to nějaký nový že to dřív nebývalo.. Ale to placené vono jsem nakonec pod tíhou argumentů dostala
baby jedny
Není tady
spravne! tak hodne stesti :-)
Není tady
jojo, taky jsem se vdávala v neděli a v pondělí měla placené volno.
Není tady