29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu: pracovník jezdí v pekárně- jezdí od 2 do 12 hod., pak spí, takto 3 týdny, čtvrtý týden navíc má službu 17-19. Takže jezdí a spí.Za prací dojíždí 25 km. Za toto má 9.000 Kč čistého. Měl 3 měsíční zkušební lhůtu, která mu před týdnem vypršela. Ozvali se mu však z jiné společnosti, kde měl požadavek již dříve. Majitel pekárny nepřistoupí na dohodu, špatně se místa obsazují, trvá ma výpovědi dle § 53 hrubé porušení prac.kázně, pokud mu zaměstnanec nenastoupí. Výplatu však dostává zálohově /6tis./, zbytek......snad do konce měsíce. Jenže nová práce by byla jezdit do zahraničí a mít za to 25 tisíc čistého.
Nový zaměstnavatel nebude čekat dva měsíce.....vím, že dohoda by byla řešení, ale není možná, jak nejlépe dát výpověď ?
Upravil(a) Aneri (28. 8. 2007 15:21)
Není tady
Vim, ze ted porusim sam sve vlastni moralni kredo, ale ja bych se mu na to vykaslal. Paragraf 53 neni zase takova pr..., musel by splnit HODNE veci, aby mu ho mohl dat. Musel by dokazovat, ze zamestnanec poskodil firmu atd.. Paragraf 53 se nedava "jen tak".
Není tady
Sexíku - nemáš pravdu! To už se jednou tak vyjeb...., kamarád jezdil na taxíku, byla jsem u toho, když se domlouval se zaměstnavatelem, že během týdne půjde jezdit jinam.....a stejně ho majitel taxi podrazil a dal mu směle 53ku a ještě pro zápočtový list jsem šla v doprovodu policie. Takže je to jednoduché :-) !
Není tady
Ja mam porad dojem, ze pokud bych chtel nekomu dat vypoved s pragrafem 53, ze musim minimalne oznamit neco policii, musi probehnout nejake dukazni rizeni ze me, jako firmu, zamestnanec poskodil, jsou sepsany dukazni materialy a pak teprve mohu ten paragraf dat??
Jak ja nekomu dokazu, ze jsem byl v praci, kdyz mi zamestnavatel da 3x Acko, a na to paragraf 53? V tomhle trochu pravne plavu...
Není tady
Pokud nepřijde do práce, může s ním okamžitě zaměstnavatel ukončit pracovní poměr a to dle § 55/1b.
Není tady
Zkus se podívat do prac.zákonníku ohledně špatné platební morálky zaměstnavatele. Jednou jsem ukončovala OKAMŽITĚ pracovní poměr (ale je to už 10 let zpátky), když neposlal mzdu do výplatního termínu.
Není tady
dnes výplatní termín nic neznamená. Zaměstanavatel může mzdu poslat až do posledního dne v měsícia pak ještě do dalších 15 dnů. Takže výplatu za červen, může poslat až do posledního července a až pokud ji nepošle do 15.8. je to protizákonné. Ptala jsme se na to v pracovněprávní poradně, když mi zaměstanavatel posílal výplatu čím dál později. Ale vždycky to stihl.
Není tady