29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky moje,
chci se zeptat, jak to máte s usínáním?
U nás to bylo tak, že dokud byla Kája plně kojená, zkrátka usnula při kojení a byl klid.
Teď, když už přikrmujeme je problém s uspáváním. Já to vyřešila tak, že když vidím, že si šmoulá očička, tak jdeme do ložnice, zatáhnu žaluzky, vezmu ji k sobě jako na kojení, dám napít a pak šup dudlíka. Přimáčkne se ke mě, tahá mě za vlasy a za pár minut spí.
Jenže ráda bych ji naučila, aby usínala sama v postýlce, bez chování. Manžel mi "nadává", že to takhle bude chtít pořád. (Je pravda, že v kočárku už mi usne stěží. Prostě na spaní musíme domů
Jenže v postýlce, když ji položím, dám napít a dudlu, tak se hned začně otáčet, sedat, stavět a leze po postýlce jako motorová myš. Tisíckrát ji položím a ona se tisíckrát zvedne....
Máte někdo nějaký tip?
Budu ráda za všechny vaše zkušenosti:)
Není tady
Petrželko,tak v tom ti neporadim Naše Natulka večer jak jí dám do pokojíčku do postýlky,tak spí tak do deseti minut. Většinou tam už ani nemusím chodit. přes den dřív spávala v postýlce v obýváku,ale te´d se taky naučila spávat v pokojíčku a už neusne ani v kočáru. Takže jak vidím,že je unavená,nebo padne její hodinka,zanesu do pokojíku dám čaík,dudla a odcházim. když neusne a stojí,tak tam tak dlouho chodim a pokládám dokud neusne,ale už na ní nemluvim jen dělám pšššššššššššš
Tak ať se vám brzy zadaří
Není tady
Asi jen poradím zkoušet a hlavně VYDRŽET!!!! , Aduš spí od mala sama, sama i usíná, měla ale období kdy maličko vzdorovala, ale pomohlo jít třebas několikrát za ní do pokojíčku, pohladit, uložit, dát pusu a furt dokola, až přišla na to že je prostě čas na spánek ..Hodně jí pak pomohlo když byla už jen na lahvičce že chodila spát s flaškou mlíka, jen co dopila, zahodila a spala
Není tady
Souhlasím s Klaris - zkoušet a vydržet!!
Terezka má taky od prvního dne svůj pokojíček a svoji postýlku, s usínáním nemáme sebemenší problém.
Jakmile večer v 19hod vykoupu, dostane napapat, pomazlinkáme se na dobou noc, pokládám a do 10 minut spinká. Sem tam si chvilku brblá, ale usne sama a docela hned. Ale tohle jsi asi nechtěla slyšet, že??
Slyšela jsem, že se to může ještě změnit a možná budu mít taky úplně jíný mimino už za pár týdnů, stejně se to může otočit i u vás. Takže hodně štěstí a zkoušejte všechno možný
Není tady
metoda mrtvého brouka...začala jsi dobře.... postupně odbourávej jeden rituálek za druhým, nejprv prso, pak jen držet za ruku pak jen u ní sedět pak sedět ve stejné místnosti... zkus interval 1-2 TÝDNY NEŽ ZASE POSUNEŠ HRANICI....
Není tady
Ahoj holky,
já mám tedy Vojtu ještě malýho, ale taky mi pokaždé usínal jen u prsu a nikdy jinak. Dokonce jsem i pantofle sebrala z podlahy, abych při odchodu neklapala a nevzbudila ho
Teď jsem ale zkusila dávat ho spát prostě o dost později než dřív. Dřív jsem ho ve 20 koupala a pak hned do postýlky. Teď ho koupu ve 20,30 a on je do 22 hod čilej (i když si mne oči). Ve 22 hod ho šoupnu do postele, zachumlám a on usne. I bez prsu.
Tak myslím, že každý dítě je skutečně ospalý v jinou dobu, že se nedá říct, že by ve 20 hodin mimčo "muselo" do postele. Pokud se dítě po uložení mele v postýlce, možná to znamená, že ještě není jeho čas. Tak možná vyzkoušej dávat ho spát později. Až ti v určitou hodinu samo usne, tak víš, že je to jeho hodina. Vojta bude asi "sova", protože večer dlouho vydrží, ale ráno zase dlouho spí
Dobrou, moje sova už naštěstí hodinu spinká...
Není tady
Petrželko vítej v klubu já se s tím peru už dva měsíce,no co si poprvé stoupnul v postýlce tak je to u nás stejný,tak jsem nevydržela a uspávala u sebe v posteli,kde se mnou spinkal celou noc,sice se pořád budil,ale zase usnul, ale předevčírem mi odpoledne spadl z postele takže s tím striktně končím a opět učím spinkat v postýlce,jsou to nervy a nervy ale prostě musí to tak být,další pád už bych neustála
Megg doufej,že ti to tak vydrží,Matýsek mi do sedmi měsíců spinkal snad nejvzorněji ze zimních, v půl sedmý jsem nabaštěnýho položila do postýlky a sám usnul a bez keců...pak se to zlomilo,naučil se stát a bylo po spaní,ted už tam stojí i ze spaní a je to děs..třeba usne a jak se přetočí a narazí do šprušlí tak si hned stoupne a to pořád spíí!!! jenže jak stojí tak ho to vzbudí a začne řvát a je po spánku
můžu ti říct,že za ty dva měsíce jsem se ani jednou nevyspala dýl jak tři hodky v kuse
Není tady
Starmi tak to mame to same odbourala jsem nocni kojeni pomalu prachazime na nurilon jenze misto toho chlemta vodu nejdrive vyzunkla za noc 150ml pak 260ml a ted uz ani ta 260ml nestaci a chodim v noci doplnovat:( takze mame dalsi zlozvyk:( no usina vpoho nakojim a je u me v posteli par minut pak ji dam do postele a spi tak 2 hod. a pak zaciname s vodou pak od pul noci uz nechce vodu ale jit k nam do poatele takze si ji beru pak dam opet vodu a tak jedeme do rana kdyz nakojim zbytek co mam pak jeste usne na chvili a stavame. taky nespim v noci vic jak 2-3 hod. problem je ze vzdycky ji naucime zpet spat v postylce a tam moc nechlemtat vodu jenze pak zase roste dalsi zub a jsem tam kde jsem byli jak ji to boli tak rve jak silena takze je u nas a pije jak o zivot takze se obavam ze ted me ceka uplne odstaveni po dovolene pak budeme odbouravat to spani s nam a pak tu vodu ale vidim to ze se to zlepsi at budou zuby venku takze dalsi rok nic moc spanek:(((
Nebo jestli ma nekdo nejakou radu tak sem s ni . TEd budeme na dovolene tak jsem zvedava jestli se to zhorsi nebo zlepsi.
Není tady
holky, u nas to je (bylo) taky peklo, krmime UM, vecer jsme vetsinou nakrmili kolem sedmy, to nam krasne vytuhnul a spinkal, ale jak pise Starmik, co se naucil stat, mohl u krmeni sebevic vytuhnout, kdyz jsme ho dali do postylky, bylo po spanku, vesele stal a byla to hrozna p*del :-( ted uz nam vecer u jidla nevytuhava, ale je takovej pripitomelej, jak je ospalej, tak ho dame do postylky, dame mu "sudli decku" (klasicka deka, se kterou se od mala hrozne rad mazli) a on se do ni zabori a do deseti minut je tuhon, ja tam pak jdu, deku mu vemu a je to :-) kdyz se mi vzbudi v noci, dam cajik, pucim mu sudlidecku, behem chvili je tuhon a ja deku opet odeberu...sice je to jak u blbejch, ale funguje a ted nam trikrat po sobe usnul sam, coz sem fakt rada :-)
Není tady
Majko,
já chci taky šudli dečku
U nás taky jeden čas probíhala plínka na obličejík, ale teď s ní mrskne z obličeje a hopla, stojímeeeee!!!!
Teď jsem uspávala asi 3/4 hodiny. Povídala jsem pohádku, strašně ospalým hlasem k tomu hrála s plyšákem , malá zívala a zívala a najednou šup a stojí....
Tisíckrát jsem ji položila, až jsem to nevydržela a chvilku ji vzala do náruče. Hned zavřela očka a já ji asi po minutě dávala polotuhou do postýlky....takže jsem nevydržela... chjo....tak zase večer...už teď mám z toho nervy...
Není tady
Holky,
tak vám musím napsat, že u nás proběhl při usínání obrat k lepšímu. Opravdu to chtělo jen VYDRŽET !!!! Teď mi malá usíná v postýlce úplně "hladce".
Fakt bych tomu nevěřila, ale je to tak. Zvykla si na to a je to super. Takže vy všechny, co máte stejný problém, opravdu vydržte, chce to tak týden opravdu zatnout zuby a pak už je klídek.
Není tady
No tak u nas je to katastrofa dva dny co rostou horni rezaky rikala jsem si spi blbe ale aspon ze usne bez caviku a ted predevcirem sla spat az v 12 hod. a vcera v 11 desne:( a to ne ze by jsem pak o ni do rana nevedeli to je klasika po 3 hod. meceni:(
A ja ji nechala vyrvat a pak jsem ji musela krisit v koupelne takze uz nikdy vice:(((
Není tady
Babu,já ji nenechala vyřvat. Prostě jsem ji pokládala, když si stoupla, do zblbnutí. Pak si sednu k postýlce a držím ji za ruku nebo hladím a ona zavře očička a spinká.
V noci je to horší. To ještě někdy chovám. Chce ke mě. Snad to taky nějak překonáme.
Hodně zdaru....držím vám palce
Není tady
Maminky, jak uspáváte malé miminko? Berušce je teprve 19 dní... Většinou usne u prsa, ale jak ji dám odříhnout, budí se a pláče. A pořád dokola. Večer po té 19hod pláče a vydrží to až třeba do 22 hod s malými pauzami. Je přebalená, nakrmená, ale stejně pláče. Tak jí chovám, kolíbu, zpívám, chodím po bytě, povídám. Ona chvilku vydrží potichu, ale pak začne zas plakat. Po té desáté většinou usíná.
Kazím ji tím, že ji chovám, když pláče? Necháváte takhle malé děti "vyřvat?" Já k ní jdu hned, když zapláče, snažím se ji utišit...
Není tady
Gábi, mám to samé!!!
Tobík usíná tvrdě až kolem 22-23h. Do té doby mi poslední dny brečí, je hrozně unavený, ale né a né usnout, chovám, skoro spí a pak šup zas oči jak tenisáky a bulí, protože chce spát. Jeden den jsem zkusila nechat ho vzhůru od 16h, v 19h vykpoupat, nabaštit a spát - brečel do 22h. Říkala jsem si, že je přetažený. Druhý den jsem ho teda nechala spát do 18h, pak vykpupat, nabaštit a ... ??? řval do 21h, tže úplně stejný. Taky nevím co s tím. Navíc jak byl vyspalý, tak spal do půlnoci a pak zas nemohl usnout až do 2,30 a to jsem už byla hooodně naštvaná a hysterická
tak co maminy radíte????
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Maminky, jak uspáváte malé miminko? Berušce je teprve 19 dní... Většinou usne u prsa, ale jak ji dám odříhnout, budí se a pláče. A pořád dokola. Večer po té 19hod pláče a vydrží to až třeba do 22 hod s malými pauzami. Je přebalená, nakrmená, ale stejně pláče. Tak jí chovám, kolíbu, zpívám, chodím po bytě, povídám. Ona chvilku vydrží potichu, ale pak začne zas plakat. Po té desáté většinou usíná.
Kazím ji tím, že ji chovám, když pláče? Necháváte takhle malé děti "vyřvat?" Já k ní jdu hned, když zapláče, snažím se ji utišit...
takové malé miminko bych ještě vyřvat nenechávala. V žádném případě. Může plakat protože ji zlobí bříško a ona za to nemůže. Nějaké děti jsou prostě hodné a jiné ne. Kubík když byl malinký, byla jsem vzhůru skoro celou noc. Neplakal, jen nemohl zabrat. Jednou za týden jsem pak musela chtě nechtě Kubu někomu strčit a odpočinout si. Ono to všechno přejde samo.
Není tady
Gabriel mě když malá usnula u kojení tak jsem ji už odkrknout nedávala a nechala ji spinkat a nikdy se jí nic nestalo. Prostě jsem jí vzala až když se vzbudila a krkla si potom. Navíc si myslím, že i takhle malý miminka si hodně rychle zvykají na chování, takže když to zas až tak nezabírá, tak bych určitě pořád nechovala, ale dala do postýlky a třeba jen hladila, aby viděla že je maminka u ní.
Není tady
Tak zkus jinej nástroj a
, to je hezky, že to na ní zabralo. naše malá spinká naštěstí dobře, pouštím jí před spaním hrací kolotoč, ale to už jsi taky určitě zkoušela.
Není tady
Gabriel, nechci strašit, ale to vypadá na bříško. Nás taky dlouho trápily prdíky. Byla jsem z toho úplně vyšťavená. Začínalo to kolem páté odpoledne a kolikrát jsme si šli lehnout až kolem jedné v noci. Držím palce, aby to nebylo jako u nás. Odeznělo to opravdu až s věkem, koncem třetího měsíce. A to jsem opravdu držela přísnou dietu a na nadýmavé potraviny se ani nedívala....
Není tady
Jo a myslím si, že takhle malé mimi tě potřebuje cítit. Takže když pláče, myslím, že bys ho pochovat měla. Ale to je samozřejmě jen můj názor...
Není tady
Petrželko,
s těma prdíkama nevím, ona se moc nekroutí, spíš opravdu jen pláče a pláče. Když jí dám prso, tak si dumlá,nevzpíná se a nevyplivuje ho jako když ji bolí bříško. Ale kdo ví, možný je všechno...
Lulu, kolotoč zabere jen na chvilkou... Asi potřebuje jiný nástroj
Není tady