|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj!
Určitě to všichni znáte...Blíží se písemka a vy se musíte tzv. "šprtat"..Stejně jako teď já, protože mě čeká reparát ze zdravotní nauky:( Mám ale problém, že se na učení nedokážu moc soustředit...Proto jsem vás chtěla poprosit, jestli nemáte nějaký spolehlivý návod na to, jak se správně učit, aby to všechno pořádně lezlo do hlavy...? Předem mockrát děkuju;)
Není tady
ahoj Lil.,
zkoušela sis všimnout, kdy ti to jde, za jakých podmínek?
Kdy a kde se ti nejlépe daří soustředit se?
Není tady
Myslím, že večer, ale pak si vyčítám, že jsem se neučila přes den 
Není tady
jasně, tomu rozumím, že máš pak výčitky. Ale jaksi to takhle funguje, večer je větší klid a taky tlačí ten čas končícího dne. Můžeš si přes den třeba něco zopakovat, co už ses učila?
Jinak moc držím palce, aby ti to dobře dopadlo 
Upravil(a) Ra (28. 8. 2007 10:05)
Není tady
Pro mě bylo vždycky nejlepší vypadnout z bytu-od televize,počítače a hlavně ledničky.Takže doporučuju kaváárnu nebo tak něco...Jinak taky držím palce.
Není tady
Ja se ucit nenaucil nikdy. Bud mi to jde samo (umi to po prvnim poslechu / precteni), nebo na to prdim, a ucim se neco jineho :-)
Nejvic me deptaly klasicke obory, ktere vyzaduji latku zapamatovat. Letopocty, kdo kdy se uprd, mel dite, proste - vesmes humanitni obory.
Jsem schopen z mala informaci domyslet zbytek, ale nezapamatuju si nikdy basnicku.
Není tady
Me všechno leze do hlavy většinou samo, ale když ne tak se zachumlám večer v posteli a čtu si to pořát dokola než se to naucím. Když se učím přes den tak si pustím televizi a koutkem oka ji sleduju no a asi to bude znít divně, ale po skončení toho filmu, seriálu nebo toho co jsem sledovala už to umím. Nebo ješte rychlejc mi to leze do hlavy, když se učím před hodinou, když vím že každou chvílí už může přijít učitel/učitelka..... já vím, není to zrovna normální
Přeju ti hodně štěstí

Není tady
na základce jsem se musela učit pořád, ale na střední jsem objevila super systém: večer jsem si s učením vylezla do postele, hned jsem usla a doháněla jsem to v autobusu a o přestávkách
no nemůžu si stěžovat, šlo to jako po másle 
jinak taky přeju hodně štěstí a dej vědět, jak si dopadla 

Není tady
to já se učim tak že si navečir lehnu na postel uvařim si čaj a třeba nějaky sušeny ovoce si k tomu dam a začnu si to všechno pomalu čist a pořadně to vnimat pak si to nahlas zopakuju jako bych to přednašela dokuď to neumím 
Není tady
Najít si denní dobu a prostředí, které mi nejvíc vyhovuje - to je velmi individuální, někomu to leze do hlavy ráno v autobuse, jinému večer v posteli, někdo potřebuje absolutní ticho, jiný zvukovou kulisu... Vyplatí se zvyknout si na určitý postup, jakmile si mozek všimne, že vždycky když sedím v tomhle křesle, učím se, bude čím dál rychleji ochoten naladit se na učení, jakmile do křesla usednu. Pokud mě ruší nějaké myšlenky, zapsat si je na papír a dát bokem, klidně si přitom říct - teď se tím nebudu zabývat, teď se učím. Nařídit si na kuchyňské minutce nebo na budíku 30, 45 nebo 60 minut a během té doby se plně soustředit - žádné odbíhání, zvedání telefonu, nic takového. Vědomě si dělat pauzy. Někteří studenti se rádi učí ve dvou, to je taky individuální. Výborná metoda ovšem je snažit se učivo vysvětlit někomu dalšímu. A úplně zlaté je prolistovat si odpoledne po škole zápisky z toho dne, barevně si je podtrhat, doplnit si nejasnosti - zabere to pár minut, a efekt je mnohanásobný. Taky je dobré podívat se na učení těsně před spaním, přes noc se to hezky usadí. Nebo se hodinu učit, pak jít třeba na hodinu ven se psem a po návratu si to znova projít.
Mockrát děkuju všem za rady!! Reparát jsem udělala za 2, takže spokojenost veliká
Není tady
Já to vždycky dělám tak že si všechno přečtu a pak si zkusím udělat takovou malou písemečku(tak za půl hodiny odučení)nějakým perem nebo propiskou...Střídám pera a propisky a když to něčím napíšu dobře,tak si to peru vezmu do školy a píšu ním tu písemku.Je to voskoušený!
Není tady
Gratuluju!!!!! 
Nádherně jsi to zvládla, jsi šikovná slečna!!! 
Už víš jak na to 
Není tady
Já to vždy přes den nestihnu a pak se teda musím učit večer.A potom mám taky výčitky.Ale když mám čas tak si sepíšu co se mám učit, soustředím se jenom na učení a to co jsem se naučila tak si vždy škrtám.A pak mám volnej večer.Což je super.Můžu si hrát s bráchama nebo se dívat na televizi :-)
Není tady
Mě třeba pomáhá den před písemkou být naučenej, a v den písemky už se na to ani nekouknout, abych nenarušil chronologiku zápisků....platí to hlavně u dějáku, kde je to důležitý.....nevím čím to je, v noci se to v tý hlavě krásně uleží a upevní....
Není tady