Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 8. 2007 20:19

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

trvalé bydliště

Lidičky,
nevíte někdo jak to udělat s odhláškou z trvalého bydliště a přitom na starém trvalém bydlišti exmanželovi zachovat provozovnu jako OSVČ? Na městském úřadě mi bylo řečeno, že ho odhlásit a přihlásit na trvalý pobyt na městě mohu jen za předpokladu, že se v trvalém bydlišti nezdržuje víc jak půl roku a nedojíždí sem ani za dětmi. Pokud by sem jezdil, tak ho odhlásit nelze a na přechodném bydlišti kde momentálně bydlí mu trvalé nedají a s provozovnou také nesouhlasí. Je to začarovaný kruh, ale mě se nezdá, že to nejde. Vždyť už jsme cizí lidé a tak proč by tu nemohl mít jen provozovnu? Také v rozvodových papírech máme ujednání, že část dluhu vůči němu splatím bezplatným užíváním provozovny na mé adrese. Hlava mi dnes nebere a tak doufám, že jsem to napsala alespoň trošku srozumitelně. Děkuji za rady.
pussa M

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#2 28. 8. 2007 12:03

deves
♥♥♥----

Re: trvalé bydliště

pokud jste rozvedení a máte dohodu o majetku - mělo by tam být i vyřešené bydlení. Pokud to tak je spolu s rozsudkem o rozvodu vzít na úřada a odhlásit. Pokud nemáte písemně vyřešené bydlení po rozvodu, záleží jestli bydlíte ve vlastním domě, v družstevním nebo v obecním bytě a také kdy jste ho získali jestli před sňatkem nebo po něm.

Někteří lidé vstoupí do našeho života a rychle z něj zase odejdou. Někteří v něm nějakou dobu zůstanou a zanechají stopy v našich srdcích. My už pak nikdy nejsme stejní.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí