29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Právě jsem na jedné interaktivní kalkulačce zjistila, že manžel by měl na mě dostávat slevu na poplatníka - na manželku bez příjmu. Jsem na rodičovské dovolené, nevydělávám si. Jediný můj příjem je rodičák.
Je to tak, nebo ne?
A pokud ano, dá se toto nějak zpětně vyúčtovat? Stejně tak daňové zvýhodnění na dítě - začátkem roku ještě nedostával zvýhodnění na jedno z dětí, přestože měl nárok. Nevím jestli nás prostě zapomněl nahlásit , nebo v tom mají v účtárně guláš - každopádně jsme se tím ochudili o nějaké korunky. Poradí mi někdo?
Není tady
Dá se to dorovnat v ročním zúčtování mezd. Stačí požádat na mzdové účtárně.
Není tady
A taky při podání společného zdanění manželů.
Není tady
Společné zdanění manželů ještě bude?
A rodičovský příspěvek se jako příjem tedy počítá nebo ne?
Není tady
vavatu napsal(a):
Společné zdanění manželů ještě bude?
A rodičovský příspěvek se jako příjem tedy počítá nebo ne?
SZM bude ještě za tento rok (prozatím to tak vypadá ...), tzn. podává se v r. 2008. Rodičák se do příjmu nepočítá, ale počítá se tam mateřská (28 týdnů), proplacená dovolená atd. (tzn.,VĚTŠINOU v roce,kdy mamča pobírala mateřskou,tak si manžel nemůže ženu odečíst jako osobu bez příjmů-tuším,že je to do příjmu cca 38 tis./rok)
Není tady
Áha - tak v tom mám jasno a děkuju za odpověď.
Není tady