Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 8. 2007 20:03

vavatu
♥♥-----

Sleva na poplatníka

Právě jsem na jedné interaktivní kalkulačce zjistila, že manžel by měl na mě dostávat slevu na poplatníka - na manželku bez příjmu. Jsem na rodičovské dovolené, nevydělávám si. Jediný můj příjem je rodičák.

Je to tak, nebo ne?

A pokud ano, dá se toto nějak zpětně vyúčtovat? Stejně tak daňové zvýhodnění na dítě - začátkem roku ještě nedostával zvýhodnění na jedno z dětí, přestože měl nárok. Nevím jestli nás prostě zapomněl nahlásit hmm, nebo v tom mají v účtárně guláš - každopádně jsme se tím ochudili o nějaké korunky. Poradí mi někdo?

Není tady

#2 26. 8. 2007 21:41

selaviii
♥♥♥----

Re: Sleva na poplatníka

Dá se to dorovnat v ročním zúčtování mezd. Stačí požádat na mzdové účtárně.

Není tady

#3 26. 8. 2007 21:45

Adamíra
♥♥♥♥---

A taky při podání společného zdanění manželů.

Není tady

#4 26. 8. 2007 21:50

vavatu
♥♥-----

Společné zdanění manželů ještě bude?
A rodičovský příspěvek se jako příjem tedy počítá nebo ne?

Není tady

#5 27. 8. 2007 8:28

Adamíra
♥♥♥♥---

vavatu napsal(a):

Společné zdanění manželů ještě bude?
A rodičovský příspěvek se jako příjem tedy počítá nebo ne?

SZM bude ještě za tento rok (prozatím to tak vypadá ...), tzn. podává se v r. 2008. Rodičák se do příjmu nepočítá, ale počítá se tam mateřská (28 týdnů), proplacená dovolená atd. (tzn.,VĚTŠINOU v roce,kdy mamča pobírala mateřskou,tak si manžel nemůže ženu odečíst jako osobu bez příjmů-tuším,že je to do příjmu cca 38 tis./rok)

Není tady

#6 27. 8. 2007 9:48

vavatu
♥♥-----

Áha - tak v tom mám jasno a děkuju za odpověď.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí