29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poly napsal(a):
Nevím, jestli nejsem vedle, ale hned mě napadlo, jestli té tolerantní manželce nepomáhá třeba to, že si může říkat: vždyť ona je vlastně chudinka, vždyť ona by bez nás byla asi pod mostem, vždyť ona by ani neměla velikonočního beránka, co by si bez nás počala atd. atd. Ono má člověk úplně jinou pozici, když je existenčně nezávislý (nebo aspoň potenciálně), tvoje pozice v tomto aspektu není vůbec záviděníhodná - být vděčná za střechu nad hlavou.
Jj, když jsem o tom tak přemýšlela, tak to je jediný důvod, který by mě asi přiměl k tomu, trpět milenku i s dítětem ... ale ještě by se ke mně manžel musel chovat naprosto úžasně - jako milující partner a nedostižný milenec - jak ve filmech Rosamundy Pilcherové - a pak by to snad šlo, pak bych brala jakoukoliv vtěrku (sorry Kiršnerová, svého času jsem tak "našim holkám" říkala) jako bližního svého, kterému je třeba pomoci
Není tady
Napadá mě, že ti manželé jsou vůbec nějak moc zodpovědní... (teda po tom manželově úletu). Manžel si dokázal přestěhovat milenku domů a dát jí práci, manželka jí a jejímu dítěti nosí jídlo... Je to takové zajímavé, neobvyklé. Taková dobráckost vyššího stupně. Hmm...
Není tady
Nic proti ničemu, ale pojmenování "vtěrka" je více, nežli na místě Taky mám svoje zkušenosti.
Na svoji povahu můžu říci, že dvojrodinu by si mi můj manžel v životě neodvážil navrhnout, natož něco takového vůbec uvést do reálu. Já jsem ze staré školy- manžel je ze staré školy. Kdykoliv by někdo z nás překročil pomyslnou čáru a udělal by něco podobného, asi by tekla krev Užít života - ano, ale bez následků
Není tady
Kiara napsal(a):
Poly: kiršnerová necítí potřebu cokoliv měnit
panč klovla movitého ženáče, mají spolu dítě a dle jejího vlastního úsudku je v současné chvíli za vodou
![]()
![]()
Hmm.... aby se jednou moc a moc nedivila
Ježiš, ty máš teda zlomyseľné vyjadrovanie... a kuvikáš/sýčkuješ... skoro ako keby si jej závidela. Jedubaba jedna...
Není tady
Kiara napsala,že kiršnerová necítí potřebu nic měnit,klovla movitého ženáče...Tak na to jsem čekala od začátku,že někdo připomene ty prachy!!Psát,že o tom to není,by bylo zbytečné,tomu se těžko věří.
Na vlastní bydlení už pracuji,nebýt toho,že jsem podědila po otci dům,horko těžko bych něčeho dosáhla.Mám zodpovědnost především za své děti,a nemíním riskovat,že kdyby se příteli něco stalo,bude jeho rodina brát ohledy na nás.Přesto,že mám řádnou nájemní smlouvu,a naše malá by byla pravoplatný dědic,ne,ne.Půjdeme do vlastního.Můžeme takhle vedle sebe žít ještě třeba dlouho,já nevím co přinese čas,ale finanční nezávislost je fajn.
Tak se s vámi loučím babynetky,dík za názory,některé člověk nerad slyší,ale i to je život.P.S.jsem ráda,že se přítel postavil k tomu tak jak to je,bylo by smutné zplodit dítě a víc se nestarat.Ale připouštím,že jednodušší.
Není tady
Selimko, nezlob se na mě, ale takovéto uspořádání teda nepřeju nikomu
BTW v tomhle případě opravdu není nikomu co závidět a že jsem jedubaba? Hmmm, spíše vědma
Není tady
kiršnerová napsal(a):
Kiara napsala,že kiršnerová necítí potřebu nic měnit,klovla movitého ženáče...Tak na to jsem čekala od začátku,že někdo připomene ty prachy!!Psát,že o tom to není,by bylo zbytečné,tomu se těžko věří.
Na vlastní bydlení už pracuji,nebýt toho,že jsem podědila po otci dům,horko těžko bych něčeho dosáhla.Mám zodpovědnost především za své děti,a nemíním riskovat,že kdyby se příteli něco stalo,bude jeho rodina brát ohledy na nás.Přesto,že mám řádnou nájemní smlouvu,a naše malá by byla pravoplatný dědic,ne,ne.Půjdeme do vlastního.Můžeme takhle vedle sebe žít ještě třeba dlouho,já nevím co přinese čas,ale finanční nezávislost je fajn.
Tak se s vámi loučím babynetky,dík za názory,některé člověk nerad slyší,ale i to je život.P.S.jsem ráda,že se přítel postavil k tomu tak jak to je,bylo by smutné zplodit dítě a víc se nestarat.Ale připouštím,že jednodušší.
kirš: sorry, ale já na tom, že si chlap s nevyřešenou minulostí uplete s milenkou dítě, nic zodpovědného nevidím. On je v podstatě typický buridanův osel (viz jedno z dalších vláken) - a svou ženu dostal do situace, kde asi nikdy být nechtěla, a ve které je dosud jen proto, že se svým mužem chce žít. Věřím tomu, že ji to dost trápí, ikdyž se tváří, že ne. A věřím tomu, že si oddechne, až zmizíš z jejího života. S dítětem se asi smířila - ono taky za nic nemůže. Ale pochybuju, že by se někdy smířila i s tvou existencí.
Asi su taky jedubaba, ale na tvém příkladu nevidím nic pozitivního (kromě toho, že máš s dětmi střechu nad hlavou). Nic ve zlém. Přeji ti, ať se ti brzy podaří se osamostatnit. A ať se ti podaří najít někoho, s kým budeš moc sdílet normální plnohodnotný vztah, který nebude na úkor nikoho dalšího.
Není tady
Trošku mi to připomíná mou kámošku. Její story mě fakt občas dostávají. Naťukla si ženáče s děckem. Ona hrozně ráda flirtuje a chlapi jsou jak utržení ze řetězu. Ten ženáč si prý s ženou nerozumí, navštěvují dokonce poradnu, byli spolu na dovolené. Udržuje manželku ve stavu, že se snaží, ale zároveň se snaží na opačném břehu. Tam je to přijemnější, protože kámoška ho má ráda tou nezávislou láskou. Je jí s ním dobře, když příliš prudí jde si po svém, ale měnit nic nehodlá, protože je vlastně spokojená. Když se jí zeptám, zda jí nevadí, že ubližuje té ženě, která snad ani nic netuší, tak říká, že je si vědoma toho co dělá, ale že to není její problém, ale jeho. A vyřešit si to musí on. Ví moc dobře, že s ním žít nechce, že to není ten pravý muž a k tomu všemu je tam to dítě. Ví, že by za dítkem chtěl jezdit a to ona by mu netolerovala, prostě ví, že to k ničemu nevede. Přemýšlela i o ukončení tohoto vztahu,ale nakonec vycouvá, protože jí to dodává sebevědomí, že má pořád někdo zájem, že někdo o ní usiluje, že dostane puget za stěrač, že jde na výbornou večeři, že když luskne má ho u nohou. A tak vyčkává, co bude dál. No a tak vyčkávají všichni, milenka je spokojená, manželka nešťastná a osel pobíhá
Není tady
hm, to opravdu vypadá, že jsme tady na Kiršnerovou zlí. Já jsem to ani tak nemyslela, že by zneužívala pracháče, ale že je sama v příliš ponižujícím postavení. A nemusela se tam dostat z vypočítavosti, ale spíš z naivity a ze strachu.
... Jinak ta manželka je fakt třída. Zřejmě má život ve svých rukou a řídí i milenku, která se jen veze bez nároku na vlastní rozhodnutí.
Není tady
Ahoj,
případ Kiršnerové považuji za hodně zajímavý.
Ty prachy bych tu nerozebírala ani tak ze strany Kiršnerové, ale spíš ze strany manželky. Přemýšlím, jak moc by mi nevadilo třeba po 20letém úsilí o nějaké rodinné úspory, o rozmach nějaké rodinné firmy, o našetření dětem na studia pak ve zralém věku "věnovat" část financí ženské, která se svlíkala před mým manželem, ačkoli věděla o mé existenci....
Přemýšlím, kolik těch skrupulí měla či neměla Kiršnerová, když s kuframa a děckem dorazila do domu tohoto manželského páru a věděla, že se s tou manželkou setká. Že udělala věc, která se nedělá, a ještě byla schopná přijmout jakési zajištění (a myslím, že to zajištění zdaleka není jen dílem chlapa, že na tom narůstání jeho majetku se celé ty roky podílela i jeho paní). Já jsem teda odvážná holka , ale představa této situace mi nějak bere dech.... já bych se možná zpočátku bála i nějakého fyzického napadení té manželky
a vůbec bych se jí nedivila.
Každopádně je to hezké, když se lidi dokážou podpořit v těžkých chvílích. Je to možná ta nejvyšší forma člověčenství. Já dnes už skoro "vím", že kdyby mi manžel přišel, že má s jinou dítě, z okna bych neskákala (teda to vím na 100%) ; nemám zatím pocit, že bych ho vyhodila z domu, pokud by sám nechtěl jít. Možná bych byla schopná nakonec i toho upečeného beránka jí donést. To by asi záleželo na případných sympatiích či nesympatiích k té ženě. Čím víc jsem si jistá sama sebou jako hodnotným člověkem, tím víc dobra dokážu poskytnout druhému. (To nebyl popis mé osoby, to bylo čistě filozofické zamyšlení)
Ale asi by mi to "skousnutí" buď dlouho trvalo - s vědomím, že život je holt pestrý - co nadělám, tyhle věci se stávají; nebo bych musela vědět, že se mi tahle situace i tak prostě "vyplatí" (mám na mysli aspoň částečné fungování manžela doma, jeho (naše) firemní peníze, jeho vztah k našim dětem, uvědomění si svého vyššího věku a neochota si hledat někoho jiného, nevím co ještě...) anebo bych musela být duchovně hodně na výši (o čemž u sebe pochybuji
), protože vím, že v duchu!!! bych za tu nefér hru vůči mně oba dva liskala až do zmodrání, o použitých slovech běžně neuváděných v akademickém slovníku ani nemluvě
.
Není tady
Tercillo, nefér chování si takové zacházení zaslouží. Když dostanu facku, vrátím ji. Rovnováha musí byť. Já se trápím, že mi někdo nejbližší vědomě ubližuje a někdo další toho bezostyšně využívá.
Takže ženáče milence, ať si to sním užije, ale mně zajištění pro mě a děti a nárok na většinu jeho volného času pro výchovu dětí. Milenka je pak béčko, ať je jaká chce. Jednička jsou většinou děti. Ne milenka, ne manželka. Proto jsem necítila výhru, když se manža vrátil. Dodnes to tak necítím.
On měl možnost odejít a žít s láskou svého života. Já jsem holt byla béčko. Přežila jsem to. Tak proč je zpátky?
Proč milenka měla do měsíce dalšího a do dalšího měsíce byla těhotná? To mého muže tak milovala, že o něj nebojovala? Co jí nakukal za žvásty?
Tvrdil, že mě už nemiluje, choval se ke mně hůř jak k hadru na podlahu a já zoufale nechápala proč a nechala si to líbit. Ale o děti se staral vzorově, dával mi pořád peníze na domácnost, jen se tam jaksi pořád nevyskytoval. Byl dostupný pro děti, pro rodiče, pro kamarády, pro milenku a já sakra nechtěla vysmahnout, nechtěla jsem opustit námi zbudovaný dům, mnou porozené a vychované děti, nechtěla jsem odejít s kufříčkem a nebo skočit pod most.
Panebože, jak já mu vadila! Že dýchám, že existuju! A já si to furt vyčítala. Udělal všechno, abych ho nenáviděla, a já ho pořád milovala a mám stále ráda.
Neptej se mě proč.Mně na to slova nestačí.
Byla to moje VOLBA.
Řeknu jen, že jsem se musela totálně předělat, že jsem musela nabírat sílu přiznat si, co bylo blbě ode mně a dodnes jsem milence vděčná, že jsem poznala, vedle koho žiju a kdo jsem já. JÁ. Byla jsem rohožka. Už nejsem. Manža byl bůh. Už není.
Milenka byla jen něco, co nás oba muselo potkat, abychom se budto rozdělili nebo znova sešli. Nic víc, nic míň.
To říkám s čistým svědomím po 3,5 letech od manželova fyzického návratu.
Mám kopřivku, když si na to vzpomenu, ale je to jako přežít havárii letadla, kdy je šance jedna promile, že to přežijeme oba. A přežili. Se šrámama, s jizvama, co se občas otevřou, ale jsme tady. Oba víme, a ona snad taky, že se to může stát, že ten nejbližší ublíží nejvíc, že jsou horší věci, než nevěra.
Láska? Co to je? Utéct z boje? Vyčítat? trápit se? Mstít se?
Je jednodušší být v rodině dva, co dokážou pomoci, když se něco hroutí.
A když jsou to dva, co jim je spolu dobře, co si dokážou odpustit, co dokážou pro druhého udělat něco, i když jim to není příjemné, co se spolu občas zasmějí, co se občas seřvou jako psi, aby nakonec zjistili, že jim na tom druhém ZÁLEŽÍ.
A tak znova opakuju:pokud si zvolíte, že chcete čekat, čekejte. Pokud si zvolíte cestu samoty a dočasné sebelítosti, udělejte to. Pokud se chcete mstít, udělejte to. Je to vaše volba a neste si za to důsledky.
Rozhodněte se a učiňte volbu. Minimálně se vám uleví. Ale nečekejte na zázraky, život je krátký na čekání. A příliš překvapivý.
Nejsem pyšná za svoje ústupky, ale vím, že umím stát za svým rozhodnutím.
Upravil(a) Regina (4. 9. 2007 20:45)
Není tady
Regino, nááádhera
Pod tohle se s radostí podepisuji
Není tady
Ano, Regi, máš pravdu, hezky napsáno. Taky si nemyslím, že by nevěra bylo to nejhorší, co koho potká, kdepak, zdaleka ne. A slovo výhra v tomto případě? No, to taky funguje jen chvilku. Ale je fakt, že (jak někde na jiném vlákně píše někdo slova paní Šmolkové: "každý by měl dělat, co mu vyhovuje". A nést pak za to odpovědnost, přesně jak říkáš Ty. Ani to nemusíme říkat či psát, ono to tak v životě stejně funguje "samovolně".
Není tady
Holky, napíšu Vám příběh mojí kamarádky. Nevím, jestli to sem patří, ale asi jo, je to taky příběh o životě ve třech i o jeho konci. Klasika, kamarádky manžel si našel milenku. Když se to kamarádka dozvěděla, tak mu sbalila kufry a rozloučila se s ním. Spal asi 14 dní někde v kanceláři a pak se vrátil s prosíkem. Nemůže bez ní a jejich dcery žít a chce se vrátit. Vzala ho zpět. Mezitím si milenka ( vdaná, ale rozhodnutá opustit všechno ) sehnala byt, bylo to někdy před vánoci, s tím, že na vánoce už budou spolu. Nebyli. Zůstal u manželky. Ona pak začala psát kamarádce i výhrůžné smsky, takoté to: "Stejně u tebe nezůstane, stejně se scházíme, stejně bude jednou se mnou..." On v tom zřejmě ještě chvilku plaval, ale po čase, když ho milenka začala nahánět i v práci, se nechal zapírat atd. Tohle se táhlo zhruba 3/4 roku. Znáte takovou tu nejistotu: "Je s ní, není, schází se, neschází...." Kamarádka opravdu nezažívala pěkné chvíle, každopádně on byl doma a choval se slušně. Mezitím doplatili hypotéku, nechal opravit auto. Jednou řekl, že je moc miluje a odešel do práce. Z práce ještě psal smsky, které od něj snad v životě nedostala. Četla slovíčka, která chtěla číst a slyšet celý život s ním... Dopoledne jí volali z práce, že z ničeho nic omdlel a je v nemocnici. Za tři dny zemřel. Před smrtí "ukončil život ve třech"....
Není tady
Regino,taky se pod to podepisuji.Pravdivě a krásně napsáno. Každý má možnost volby.
Evko, to je fakt síla.Opravdu nevěra není to nejhorší co nás může potkat.
Není tady
tak to byl frajer!
připomělo mi to, že jsem do "křepelice" taky dostávala takové sms, jednou jsem nevydržela a zatelefonovala jsem jí. To mi řekla, že už nemám nárok, že mě nemá rád a ona si na něj počká (bylo jí 20 a jemu 42). děsně mě to drtilo a stala se ze mně úplně jiná osoba. Když přes všechno manžel pokračoval a omlouval ji, tak jsem se musela smířit s tím, že já jsem ta druhá. Odstěhovala jsem se na týden z domova a nechala mu všechno na krku. Tak mi napsal sms, že se s ní rozešel, ale volat ji prý nemám. Pak jsme zažili krásný cca měsíc, ale za půl roku bylo všechno zpět a ještě horší.
Takže dnes jsme každý zvlášť, on má to mládí vedle sebe a stará se, jako kdyby byl na mateřské - vaří, pere, nakupuje, učil se s ní, teď jí vozí do práce...no jo no...
Není tady
Jen ještě podotýkám, bylo mu 37, kamarádce 33....
A "ONA" pak psala kámošce ještě jakoby "ze záhrobí" smsky... z jeho internetového účtu, takže to vypadalo jako od něj.... hrůza, jak může být někdo takovej.... ale to už je úplně jinej příběh.
Není tady
Já, když čtu, co jsou milenky schopné manželkám napsat, zavolat atd., tak si říkám, že o toho chlápka už bych si ani kolo neopřela. Kvůli tomu, jakou blbku si našel.... ale Kukaččin muž dokazuje, že oni na to dokážou dojet sami...
Není tady
Eva36 - sám o sobě tvrdí, že se moooc dobře...ovšem okolí si myslí něco jiného. Často na něj myslím, nevím proč. Nebo vím - nevymažu 20let z hlavy a mimoděk pořád pátrám po tom, co já jsem udělala špatně. Moc věcí ne. A jako pragmatická Panna se tím budu trápit hooodně dlouho.
Není tady
Jak se Vám stalo,že jste se o tom ,že žijete ve třech dozvěděli. Manžel to určitě sám neřekl? Donesli Vám to lidé?
Já si myslím,že všechno musí prasknout.Vždycky je spousta nahod,nikdy nevíš kdy kde koho potkáš. Já bych teda milenka ( sama vdaná) být nemohla. Psychicky bych to nezvládla,asi bych za chvíli měla schyzofrenii. Bála bych se kdy,kde,kdo mě s milencem potká a tak. A taky bych to hlavně nezvládla sama ze sebou,nemohla bych klidně spát vedle a s manželem.Z toho se mi dělá špatně. Neubližuju nikomu.
Není tady
Kukačka: to víš, že nejspíš nepřizná, že ho to zmáhá. A třeba to fakt dělá rád. Jeho život. Vždyť ti to může být fuk. (Nemůže, vím, těch dvacet let je dvacet let. ... já byla s bývalým 12 let vdaná a předtím jsme spolu 4 roky chodili, takže ani mně neje ten život s ním vymazat. A ani si nemyslím, že je to potřeba, jen už tak nepitvám to, co bylo špatně, jako jsem pitvala třeba před rokem. Ale já s ním nežiju už přes dva roky, rok žiju s novým přítelem. I přesto se mi ale občas vybaví něco, oč jsem zrovna nestála.) ... víš, já jsem taková rozpolcená. Jsem bývalá manželka, jejíž muž měl milenku a zároveň jsem tou, jejíž milenec od manželky odešel k ní. Chápu manželky, které se potýkají s milenkami a zároveň chápu i ty milenky. Rozumím oběma a příkrý soud snad umím udělat jen nad těmi, které (a kteří) se perou o dítě a přitom jim jde víc o svoje vlastná Já než o to dítě. .... Jak říkám, pochopení mám pro obě ženy, ať jsou na jakékoli straně, já jsem holt taková rozervaná Ryba (vidíš, každá máme něco).
Není tady
..já jsem to asi nějak poznala sama. jeho chování a tak. Taky mi to měl snahu vyprávět...je to blbé, ale je to tak. My jsme si spoustu věcí vyprávěli u vína a on začal mít takové blbé dvojsmyslné narážky - že si ještě pořídí děti, až jeho "vyvolená" dostuduje, že si do nového auta pořídí novou partnerku...Když jsem se natvrdo zeptala, co to má znamenat, tak vždycky cuknul, zasmál se, že si dělá legraci, ale když už byl jiný čím dál víc, začaly se objevovat vlasy v posteli na chatě a podobně, tričko, zlatý řetízek...vlezla jsem do mobilu (po 10ti měsících) a dnes se tím nerada chlubím. Pak jsem na něj uhodila. Zapíral do poslední chvíle a dokonce ještě u soudu se kroutil po dvou letech jak žížala, když měl říct, zda má přítelkyni.
Ale ze mně dělal paranoidní osobu, prý si nerozumíme, prý potřebuje načerpat životní energii. Tak čerpá.
Bože, to jsem toho po čase zase nějak plná...
Není tady
OTZI: Já to nevěděla, představ si. Docvaklo mi to, až když jsem bývalého opustila kvůli jiným věcem. Došlo mi tehdy, že za tím, že nechodil domů, nezvedal telefony, nedával peníze atd. , že za tím mohla být ženská. Úplně mi to došlo, když jsem je spolu viděla. A to už jsem měla informace, ještě když jsem s ním byla, že spolu byli na sobotu na horách...dokonce jsem jednou na týden byla s ním, s naší dcerou, s milenkou a její dcerou na dovolený na horách... a to jsem pořád neviděla, že je jeho milenkou....když jsem ho opustila, pár lidí mi řeklo, že je vidělo už dřív a rozhodně se k sobě chovali víc než kamarádsky.... já jsem prostě pitomá důvěřivka a když někdo řekne, že jde do práce, tak neřeším, kde vážně je. .... Spíš jde v životě o to, jak se chová ten člověk, když je se mnou. Jestli mi naslouchá, jestli prostě uspokojuje moje potřeby, který už dneska mám ujasněný a vím, z kterých z nich už slevit nemůžu.
Není tady
Ahoj Kukačko,
ještě to na nás občas "dopadá" , že ? Škoda, že naši manželé nebyli idioti, líp by se zapomínalo... Ale na druhou stranu lepší hezké vzpomínky než zatrpklost. Já když teď novému "kamarádovi" říkam, že BM byl fajn chlap, tak nechápe. A když on mi řekne, že jeho BM byla mrcha, tak ho krotím, ať to neříká, že to tak určitě není. Sice nechápe můj přístup, ale zase se mu líbí, že jsem, jaká jsem ... Prostě neprošel babinetem
Není tady
Ahoj Evi 36,
už jsem vás holky dlouho neviděla a i málo čtu, ale občas sem ještě zajdu. Docela ráda bych vás i viděla, ale nějak to nevychází.
Není tady