Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 8. 2007 12:38

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

Rozvod-a co dál?

Ahoj všem,
čeká mě rozvod. Chtěla bych se zkušených zeptat, jak dál-nemyslím majetky, ale vztahy-s dětmi, BM a jeho rodinou. Nyní jsem ve fázi odmítání  M. a té jeho kopretiyn a nechápu, že bych s ní mohla časem nějak vycházet.
Jsou tu různé návody, jak se zachovat po odhalení nevěry. Když to čtu, vidím, že jsem postupovala / bez Babinetu a pana Šmolky špatně/
Existuje nějaký podobný návod, jak nedělat chyby v období těsně před a po rozvodu ?
Díky

Není tady

#2 24. 8. 2007 12:57

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Rozvod-a co dál?

Dceru jsem vždycky řešila výhradně s BM. Bylo to nezbytné vzhledem k tomu, že kopretiny střídal častěji, než trenky.

Alimenty jsem chtěla řešit přes účet, ale on mi je stejně dle své finanční situace posílá po dceři. Neřeším to - není to taková položka, na které stojí a padá můj rozpočet a nechci, aby peníze narušovaly jeho vztah s dcerou.

Návštěvy otce stojí a padají na dceři. Jede k němu, kdykoliv ona sama chce (v současnosti jsou to cca 1-2 víkendy v měsíci a půlka prázdnin). Taky jsem měla užírací období, kdy mi bylo samotné doma smutno, ale současně jsem měla tolik práce (2 zaměstnání), abych splatila byt, že jsem nakonec byla ráda, že si můžu odpočnout, pořádně se vyspat a vrátit se ke svým zálibám.

Kopretiny jsem po rozvodu neřešila nikdy. Pokud s některou měla dcera problém, vyříkali si to s jejím otcem. Odmítala jsem se něčím takovým nadále zatěžovat a myslím, že jsem udělala dobře.

Žiju si svůj život, dopracovala jsem se k nové rodince, cestuju, čtu, učím se, bavím se, mám vcelku dost kamarádů a známých ... a po starém životě se mi rozhodně nestýská.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#3 24. 8. 2007 13:07

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

Zapomněla jsem  napsat, že děti jsou dospělé-svobodné a pracující, dcera 24 v Brně a vrací se někdy na víkend, syn bydlí doma.Chtějí  nás oba, nejde to  a já nechci, abych něco i tak pokaženého pokazila ještě víc... Žárlím na to, když jsou i s M. -rozhodil rodinu a její jistoty a teď mám dál ustupovat-nemůžu to skousnout..

Není tady

#4 24. 8. 2007 13:15

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Můžu ti napsat, jak to máme my. jestli je to správné, to nevím. Manžel se odstěhoval ještě před rozvodem. Zúžili jsme si SJM tak, aby si mohl koupit byt jen sám na sebe. Tam se nastěhoval se svojí láskou a její dcerkou. Já jsem zůstala v našem bytě s dětmi, které jsou už sice dospělé, ale stále studující. Rozdělili jsme si SJM tak, že každý z nás má 1/2 bytu, ve které, já s dětmi bydlíme. BM jsem dala všechny naše úspory a garáž - asi blbost, ale já se nechtěla hádat. BM platí všechno co souvisí s bytem a hypotéku a také dětem spoří každému 1500,- Kč na stavební spoření. Na tom jsme se dohodli ještě před rozvodem. já platím všechno ostatní.
Vzhledem k tomu, že děti jsou dospělé, domlouvají si návštěvy u otce samy. Můj BM se mnou od rozvodu nepromluvil téměř slova, viděli jsme se asi 2x. Nemáme spolu, co řešit.

Není tady

#5 24. 8. 2007 13:48

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mikulenka napsal(a):

Zapomněla jsem  napsat, že děti jsou dospělé-svobodné a pracující, dcera 24 v Brně a vrací se někdy na víkend, syn bydlí doma.Chtějí  nás oba, nejde to  a já nechci, abych něco i tak pokaženého pokazila ještě víc... Žárlím na to, když jsou i s M. -rozhodil rodinu a její jistoty a teď mám dál ustupovat-nemůžu to skousnout..

Proč bys měla ustupovat? Děti jsou velké, tzn. že už s manželem kromě majetku nemáš co řešit. Majetek máš, jak tu čtu, asi vyřešen.
Začni si žít po svém. Najdi si koníčky, kamarády, nového partnera ... a starého hoď za hlavu. Tam už není nic k řešení.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#6 24. 8. 2007 14:04

Salen
♥♥♥♥♥♥-

MIKULENKO já jsem ti své zkušenosti kolem rozvodu už psala v SZ dříve. A z toho co vím a vidím kolem sebe, tak mohu jen říct, že průběh rozvodu je ukázkou skutečných povah. Jsem sama na sebe hrdá, že přes svoji složitou povahu jsem to dokázala zvládnout v klidu, s nadhledem a mnohdy i úsměvem. A i když cítím pořád ještě bolest, smutek, zášť vůči BM, tak musím uznat, že i on se zachoval slušně co se toho právního aktu týče. Moje známá psycholožka mi pak řekla, že jsme udělali vše pro pozdější dobré vztahy rozvedených manželů. No tak to zatím potvrdit nemohu, protože ze strany ex nejsou vztahy žádné, ale kdo ví, co život ještě přinese.
Takže když už se rozvést musíte, dokaž to na úrovni.
Jedna moje známá, které ex doslova vybílil byt, když už jí ho musel nechat, to zvládla se suchým konstatováním "co by mi to dalo za práci, kdybych všechny ty starý krámy měla vynášet postupně a sama" :-).
A s těmi známými a příbuznými, to už jsme si psaly. O některé přijdeš, jiní zůstanou a noví se objeví. A děti musíme nechat. Jsou dospělé a budou se stýkat s oběma. Pravděpodobně časem i s novými partnery rodičů. S tím mám já dost velký problém, ale zase - je to můj problém, ne mého syna. Vše chce svůj čas.
Myslím na tebe.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#7 24. 8. 2007 14:09

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

Taky s M. nemluvím/ v rámci zachování relativního klidu/, teď se rozhoupal k podání žádosti a ochotně vše zařídí, to jo.Nebrzdila jsem ho já ,nemohl se spíš rozhoupat ,ale v neděli se do nás pustila dcera, že se v té napjaté atmosféře špatně žije všem   a najednou to šlo..
Nevím, jestli s ním jet k soudu nebo sama, jak dál, jestli využít jeho pomoc-má auto, zná se s řemeslníky-budu muset byt dát dopořádku-po dobu zamilovanosti/5 let/ u nás už jen bydlel...Nemám příbuzné ze své strany, jen pár kamarádek.Neumím lidi kolem sebe jen využívat a pak je odstrčit jako M....Je mi líto přijít o příbuzné  z jeho strany-taky se postaral o to,aby si mysleli , že za všechno můžu jen já. Jak s nimi komunikovat-poraďte.
Jsou i v knize od p. Šmolky rady tohoto druhu ?

Není tady

#8 24. 8. 2007 14:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Mikulenka, neexistujú asi univerzálne rady, v konečnom dôsledku záleží u každého vzťahu na povahe a temperamente, príp. ďalších okolnostiach. Ale ak by som niečo radila, tak jedine: Nepestovať si zatrpknutosť - nikomu a ničomu to nepomáha. Treba si poplakať a ísť ďalej. Pomsta a podobné činy či pocity sú nezmyselné. Ak už nie láska, len ľahostajnosť, tak sa všetky odvetné opatrenia minú účinkom, a ak ide len o nejaké prechodné pominutie zmyslov, zhatajú sa tým akékoľvek šance na budúci aspoň slušný vzťah...

A deti nemôžu robiť rozhodcov vo vašom vzťahu... roll deti majú právo na obidvoch rodičov, veď sa ničím neprevinili, tak prečo by mali byť trestané? Ak sa otecko začne po rozvode správať ako chrapúň, väčšinou si to vyriešia samy, hlavne tie väčšie. Nemá cenu situáciu hrotiť, skôr uzvrieť minulosť a sústrediť sa na prítomnosť a budúcnosť. Zo svojich skúseností mám pocit, že jedinou pomstou(a vlastne skôr pocitom zadosťučinenia, než pomstou, lebo o tú mi nešlo) bolo, keď sa po čase karta obrátila, ja som bola spokojný single s črtajúcim sa vzťahom, a on bol po dramatickom rozchode, finančne zruinovaný, zdravotne na tom zle a úplne psychicky zdrvený... Ale to nebolo prvoplánové, tak sa veci po čase vyvinuli samy.
Inak, či ísť k rozvodu sama alebo s ním, ako sa správať ku poločným známym: zachovaj sa spontánne, ako to cítiš. Ja som prišlo o mnoho spoločných známych, lebo síce dávali najavo solidaritu, ale zároveň sa pri každej možnej príležitosti vypyvtovali na BP, na to, čo má nové, ako sa ja cítim... A ja som to zle znášala. Našla som si celkom nový okruh kamarátov, ktorý mi vydržal dodnes, a ktorý sa ma nevypytoval na minulosť. Netuším, či je to univerzálne riešenie, preto hovorím: Urob to, čo cítiš ako vhodné.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#9 24. 8. 2007 15:52

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Mikulenka, já jela k rozvodu s manželem, sám mi to nabídl. Když vidím vždycky v televizi ty čekací místnosti, kde každý z manželů sedí jinde, tak to tak u nás opravdu nebylo. Seděli jsme tam a bavili se o něčem neutrálním, už si nepomatuju o čem. Podotýkám, že jsem si ale dala trojnásobnou dávku lexaurinu. No a po rozvodu jsme odcházeli rozesmátí, protože to prostě byly trapáky a máme stejný smysl pro humor, já dávám ten průběh k dobru ve společnosti a věřím že ex také. Domů mě pak už nevezl, jen na autobus, protože on musel do práce jinam. Ale jak třeba někdo jde po rozvodu na kafe, to bych byla chuť neměla. Doma jsem to vylíčila synovi, ten se taky chechtal, no a tak jsem to přežila bez slziček.
Co se týče využití další pomoci od BM, tam já to měla nastavené sama v sobě tak, že dokážu, že se bez něj obejdu. Musela jsem si sehnat všechny možné řemeslníky, nechat si udělat různé cenové nabídky, objíždět prodejny s koupelnami, kuchyněmi, nábytkem, dohlížet na jejich práci. No stálo mě to možná dvakrát tolik, než kdybych to dělala s manželem, zedníka jsem si vzala asi nejdražšího v okolí, jak jsem pak zjistila, ale dokázala jsem to SAMA! Když mi jednou ex tak nějak naznačil jak jsem daleko - přeloženo, kdy už se odstěhuju - tak jsem mu ukázala fotky v počítači, to už byla hotová koupelna, kus kuchyně - klesla mu čelist asi víc, než by byl chtěl. To byl v tu chvíli úžasný pocit, vidět ho v šoku, že jsem to dokázala! Ale neodpustil si rýpnutí, že mi k tomu dopomohl jeho penězmi, co mi vyplatil.
A s těmi známými a příbuznými - nech to na nich. Víš, ono je to i pro ně těžké. Pravda je to, co píše Selima, že se ti okruh těchhle lidí změní. Většinou jsou ti společní známí víc od jednoho z partnerů a s tím se pak stýkají i po rozvodu, takže se to tak nějak rozdělí. Když budu opět mluvit o sobě, nedovedu si představit jet nebo jít někam s tou partou lidí, se kterými jsme chodili jako pár. Je to možná hloupost, ale připadala bych si nějak blbě a hlavně bych se bála, že ex tam bude s tou novou. Tak jsem se téhle party lidí musela vzdát. A co vím, tak i ex si "ponechal" jen pár starých přátel a má novou partu lidí z okolí své  přítelkyně. Asi to tak bývá.
Neřeš nic násillím, ono to samo vyplyne. Někdo z příbuzenstva se s tebou chtít stýkat nebude, jiní jistě ano, tak se tomu nebraň. Ale je zbytečné nad tím bádat předem. To všechno ukáže čas.

Není tady

#10 24. 8. 2007 16:12

Niclot Doglio
♥♥-----
Místo: Brno

Lexaurin - to si musím zapamatovat pro budoucnost!

Tak trochu tele!

Není tady

#11 24. 8. 2007 21:08

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

Jasně-v klidu a ve slušnosti, nějak to vyplyne...Chvíli je mi to jasné, pak zas začnu pochybovat...
Selimo-pomstu si nepřeju,ale kamarádství s člověkem, kterému jsem chtěla věřit a žít s ním naplno, zatím taky ne...Pomsty se obrátí proti dotyčnému dříve nebo později. Jen mi není jasný ten nepsaný zákon, jakto, že to TĚMTO lidem všechno tak vychází, víš...
SAL-víš, nechci být za povýšenou náfuku, že se bez něj obejdu-obejdu se, jen si to musím vyzkoušet, protože  celé roky snižoval mé sebevědomí poznámkami o věku, váze a své důležitosti...Když jsem ho potřebovala, dával mi to jasně najevo, když sem něco zařídila  nebo rozhodla pro jeho delší nezájem sama, nesl to těžce, že byl obejit a že si hraju na hrdinku/psáno doslova../.To, že jsem nastolila teď před rozvodem porozvodový stav- bez péče o M. osobu, nesl těžce, ale zkusil si, jak se postarat o sebe-tj. hodit to na jinou ženskou-nevím a je mi to už i jedno, kdo mu pere-jestli to  skoro v 50. letech hodil na mamku nebo konečně madam taky zapřáhl.
Dík za rady,bude to chtět asi to srdíčko-i když podle srdíčka jsem napáchala už nějaké škody po zjištění nevěry.
Všem ostatním přeju pevné nervy, trpělivost a  chladnou hlavu !

Není tady

#12 24. 8. 2007 21:57

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Niclot - kde ty ses vzal na Babinetu?? :-D

Není tady

#13 24. 8. 2007 22:09

Niclot Doglio
♥♥-----
Místo: Brno

Tak jsem na to narazil, potřeboval jsem jednou radu a navíc já jsem rád informován o věcech budoucích, nerad jdu do něčeho o čem nic nevím. Moje zkušenosti nejsou moc velké: pár týdnů chození a 1,5 roku s kamarádkou o sexu a pokecu. A vůbec chlapů je tu taky pár a dneska mám víc času, tak tu jsem. většinou to pravidelně jen pročítám. Ještě čtu žena.atlas.cz. Ale veřejně to nepřiznám!

P.S. Ten lexaurin si opravdu píši, to nebyl vtip.

jinak dnes dobrou!

Upravil(a) Niclot Doglio (24. 8. 2007 22:12)

Tak trochu tele!

Není tady

#14 25. 8. 2007 12:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Mikulenka napsal(a):

Jasně-v klidu a ve slušnosti, nějak to vyplyne...Chvíli je mi to jasné, pak zas začnu pochybovat...
Selimo-pomstu si nepřeju,ale kamarádství s člověkem, kterému jsem chtěla věřit a žít s ním naplno, zatím taky ne...Pomsty se obrátí proti dotyčnému dříve nebo později. Jen mi není jasný ten nepsaný zákon, jakto, že to TĚMTO lidem všechno tak vychází, víš...

Vychádza im to vtedy, ak nič "nespáchali", ak sa naozaj stalo len to, že sa proste zamilovali počas už existujúceho vzťahu(to si človek málokedy vyberie, ale môže si vybrať, ako to zvládne) a oni sa snažili zvládnuť situáciu s čo najmenšími stratami. Ak sa dopustili nejakých svinstiev na ľuďoch okolo seba, skôr alebo neskôr sa im to vráti. Lebo či sa to "postihnutým" páči alebo nie, zamilovať sa do niekoho nie je trestné. Ani nevera nie je trestná, hoci niekdy môže byť odsúdeniahodná(morálne) podľa okolností. Ale môže byť odsúdeniahodné to, ako s tou neverou potom naložia, ako sa zachovajú...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#15 25. 8. 2007 13:55

majkafa
Host

lollollol JJ, Lexaurin skvělý, okamžitě použitelná berlička, ale pozor, aby do toho člověk nespadl, je silně návykový. Na vlastní oči jsem zažila detox po závislosti na Lexaurinu u pacientky na psychiatrii.
Mikulenko, mám taky děti dospělé, žádné vztahy neřeším. Dcera s tatínkem sem-tam promluví přes ICQ, občas - jednou za několik měsíců,za ním zajde do práce,když přijede domů a on má noční. Syn zaujal strategii - nemám tátu a nehnu s tím,tak to neřeším. Vztahy s tchýní a tchánem perfektní, možná lepší, než v manželství. Ale taky jsem nijak neřešila, beru vše tak, jak to přichází. BBM jsem neviděla od ledna a je mi tak líp, ještě s tím nejsem asi srovnaná, osobní setkání bolela. Občas prohodíme mail ohledně dětí. Nevadí mi, kdyby se děti stýkali s tatínkem, je to jejich táta, stejně jako já jejich máma. Nežárlím. Žádný podrobný návod není, na to si musíme přijít každý sám, aby  srdce co nejmíň bolelo a abychom dušišce neublížili. Knížky,příběhy nám můžou pomoct v "sestavení svého osobního návodu", to je tak všechno. Držím palce. pussa
Materiálno - máme zúžené SJM u notáře, prodali jsme společný dům, každý z nás si koupil byt. BBM se pomalu dopracovává k rozvodu, překvapuje ho, že souhlasím a najednou váhá. Já zatím neřeším,nemám potřebu, ale pomalu k tomu docházím.

Upravil(a) majkafa (25. 8. 2007 13:57)

#16 25. 8. 2007 15:19

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

Díky všem.
Doufám, že se brzy taky budu moct zařadit do skupiny "ukončila jsem život ve třech"...  :+))
S  Vámi si to člověk líp a rychleji rovná v hlavě. Už rozvod  neberu jako životní prohru , ale jako vysvobození- konec jedné části života , po které přijde nějaká další. Zatím  se v této fázi zas pěkně "plácám". Tak  dík za trpělivost !!! Musím přestat  myslet na to, jak si M. děti najednou předchází a ovlivňuje a nechat je,ať si to dělají jak chtějí..to je fakt. Kámoška mi nabídla, že se mnou případně pojede k rozvodu, abych se !šťastně! vrátila a nebyla TAM sama..Stěhování věcí z chalupy od příbuzných bude asi taky napjaté, ale co, nějak bude. Je mi líp, díky  Vám, holky!

Není tady

#17 25. 8. 2007 20:12

siska
♥♥-----

Niclot Doglio-fakt si ten Lexaurin radši nepamatuj. Je na předpis a špatně se z něj odvyká. Ale je krásně růžovej. Hezčí nez ibalgin

Není tady

#18 25. 8. 2007 20:21

siska
♥♥-----

já se sice nerozvedla, ale od té doby, co jsem ukončila život ve třech a od M jsem se synem odešla z domácnosti, kterou jsem sdílela i s tchýní, moc hezky o mně tchýně před mým synem nemluví. Vždycky trnu, s jakýma rozumama můj puberťák od babičky zase přijde. A někdy to fakt stojí za to. takže u nás je asi  špatně to, že jsme spolu zůstali.

Není tady

#19 26. 8. 2007 15:38

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj, Mikulenko. Něco ti napíšu, třeba ti to pomůže:

"Vaše děti nejsou vašimi dětmi,
jsou syny a dcerami touhy po životě.
Přicházejí skrze vás, nejsou však vaši,
a třebaže i jsou u vás, nepatří vám.
Smíte jim dávat svou lásku, ne však své myšlení,
neboť mají vlastní myšlenky.
Můžete ubytovat jejich těla, nikoli však jejich duše,
neboť jejich duše dlí v domě zítřků,
který nemůžete navštívit ani ve svých snech.
Můžete se pokusit stát se jim rovni,
nesnažte se však učinit je rovné sobě."
Khalil Gibran

Já beru vztah naší dcery s mým bývalým manželem jako jejich vztah. BM taky žije s kdysi milenkou (dnes už je to jeho druhá manželka), taky se mi to nezkousávalo dobře, ale drželo mě při zdravém rozumu to, že jsem si vždycky, když na mě šel vztek nebo žárlivost, řekla "Co vlastně chceš?" A musela jsem si odpovědět, že chci, aby moje holka byla šťastná tak nejvíc, jak to jde. A je-li šťastná s jejím otcem a jeho novou ženou (která k němu zkrátka patří), tak já musím být ráda. Protože to zřejmě znamená, že i ta "kopretina" se k té dceři chová hezky. ... Už jsem tu kdysi psala, že první vánoce po našem rozchodu kupovala moje dcera (tenkrát 11.5 let) kopretině dárek k vánocům a mně ho ukazovala. Vzteky, bezmocí, strachy o lásku dcery, ponížením a nevím čím ještě bych byla ječela...trvalo mi naštěstí krátce, tak asi sekundu, než jsem si uvědomila, že já tý "krávě nebeský" mám spíš být vděčná, že si dokázala s vlastně cizí holkou vytvořit takový vztah, že jí ta holka upřímně kupuje dárek.....a musela jsem se za sebe trošinku zastydět... Nepřát vlastnímu dítěti štěstí? ... ale to přece ne .... Vím, že to tak nemyslíš, to jen emoce tebou cloumají, pokus se najít si taky takovou nějakou formulku, která ti je pomůže v danou dobu překonat. Za čas ji už potřebovat nebudeš. čas je opravdu velký lék. Pa.

Není tady

#20 26. 8. 2007 15:40

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Jo a moje bývalá tchyně? ... Já se s ní nevídám, dcera ano, však je to její babička. Mně tchyně např. odpoví na pozdrav jen, když je to nevyhnutelné (např. se potkáme v krámě a stojíme metr od sebe, jakmile to je víc, dělá, že mě nevidí). Dcera u ní ale bývá na víkend nebo o prázdninách a podle mě je to v pohodě. Říkám si, aspoň že vychází s vnučkou, když já jsem pro ni vzduch.

Není tady

#21 26. 8. 2007 18:27

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

Ahoj, všem...
EVA36  -popisuješ ty pocity  přesně. Vím, musím zas taky nějak tuhle fázi přežít.Jste  tak rozumný, to já ještě hned tak nedokážu.Taky dětem přeju jejich život šťastný, i když na konec dětství v nás nemají dobré vzory, ale to, že si jednou zvyknou na ni, TO mi dělá problém...A taky se za to stydím!
Tchán už nežije a tchýně si myslí, že nám do ničeho nikdy nemluvila-ale jakmile tam byl u nich M. sám,už to jelo-co, kdy a jak je potřeba u nich...A to mělo vždy přednost před našimi plány, takže to bylo denně nechat všeho a jet k nim, v sobotu  nejet jinam než k nim, v neděli nejet s dětmi na koupálko, na výlet ap., ale k nim..
Nechtěl pochopit, že už jsme taky rodina a máme svůj život, ze kterého jsem nechtěla nikoho z příbuzných vymazat.No, uvidíme...Tchýni jsem k narozeninám aspoň  zavolala a co bude dál je i na ní.Jinak je to hodná babička, jen jsem to neuměla s jejím synem.
Dávám  si za úkol se polepšit :+))

Není tady

#22 26. 8. 2007 18:46

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Mikulenko neboj, taky to tak mám, Eva to napsala perfektně a klobouk dolů před ní, že to tak dokáže brát. To holt se pozná jak jsme která daleko sama se sebou. Já moc ne :-( Ale víš co mi taky pomáhalo? Jeden z mých převozníků je podruhé ženatý a s druhou ženou už zase 5 let nežije a má samozřejmě děti. A já už měla možnost se s těmi dětmi (téměř dospělými) setkat. Najednou jsem to brala úplně jinak. Vůbec jsem se necítila jako nějaká milenka, snažila jsem se jim zalíbit, mít s nimi dobrý vztah ..... a pak mi to doma seplo - vždyť já v tu chvíli byla na druhé straně a jeho žena mě mohla nenávidět, co já se vůbec bavím s jejími dětmi. Trochu mi v té chvíli došlo, že všechno jsou hlavně naše fantazie, ty nám škodí nejvíc. Ta realita je třeba úplně jiná.
Další příklad - ex má tento týden 50tku. Před rokem jsme plánovali velkou oslavu pro kamarády, spolupracovníky, no jak se to dělává. Mě už to 14 dní leží v hlavě, jak bude mít oslavu beze mě, jak mu to ta jeho jistě udělá lepší než já. Syn ani slovo, tak já už jsem si říkala jak to přede mnou tají, aby mi to holt nebylo líto a co asi má pro tátu za dárek. A dnes jsem to nevydržela a prohodila jsem před synem, že táta bude mít to výročí. Syn chvíli koukal, plácnul se do čela, že málem zapomněl a ještě se podivil nad tím číslem. No zkrátka se ukázalo, že ještě že jsem mu to připomněla. Ale já už měla v tý chorý hlavě úplnej scénář jak to všechno je. On to ten p. Klimeš v té své knížce o rozchodech dobře píše, že ty naše fantazie mohou pěkně škodit.

Není tady

#23 26. 8. 2007 18:59

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

SAL-to je fakt! Těch představ tenkrát, kde M. je , s kým, pak co s ní dělá...hlavně mi vadilo nejen ty techtle mechtle v posteli, ale představa, že ji bezděčně vezme kolem pasu, že  JÍ říká, jak se měl v práci, že se  spolu smějí a seplo mi, až když ošklivě naboural auto. Nic se mu nestalo, ale vyjevený byl a utěšit se šel k ní.Pak přišel domů, brečel a ode mne se nenechal obejmout...to jsem pochopila, která z nás má navrch. Pochopila, ale nechtěla se s tím smířit  a už jsem zas jela ve starých kolejích/kde byl tenkrát pan Šmolka ??????  :+))  /
Oslava má být příští týden celorodinná-několik narozenin a svátků najednou , byla jsem mladými -nic netušícími -pozvaná, ale nepůjdu.A mi to úplně jeno, až se divím. Jsem tu s Vámi nějak vyrovnanější !V okolí je teď po několik víkendů spousta akcí, doma sedět a bulit už nemíním.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí