Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 24. 8. 2007 11:04

mysulka81
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2007
Příspěvky: 1

Nevím si rady s manželem

Dobrý den,
potřebovala bych radu. Manžel je žárlivý, když je naštvaný, tak docela agresivní. Přijde mi, jako by měl dvě tváře, jednu takovou, že by mě láskou snědl a snesl by mi modré z nebe a druhou takovou, že by mě ublížil. Párkrát už napadení bylo, naposledy jsem musela vyhledat lékařskou pomoc, tam mi doporučili, že to mám nahlásit na policii, tak jsem to udělala. Ale láska k němu mi nedala jinak, než že to musím stáhnout. Doufala jsem, že tohle ho poučí a že se začne ke mně chovat jako k manželce, že mě bude ctít jako ženu a nebrat mě jako jeho věc. Tento týden to vyvrcholilo, že podal návrh na zahájení řízení o rozvodu manželství. Den na to mi začal psát sms-ky a volat, jak to tak nemyslel, že ten návrh nic neznamená a že se to dá stáhnout a pod. Myslím si, že to udělal jen jako gesto, aby mi oplatil to, že jsem nahlásila jeho násilí na policii. Ale já k tomu měla důvod. Chtěla bych, aby si zašel k psychologovi nebo možná lépe k psychiatrovi. Myslím, že jeho dušička a jeho nitro po této stránce není v pořádku a potřebuje pomoc odborníka. Má i násilné sklony a v zápětí se pak chová jinak, omlouvá se a říká, že už to nikdy neudělá. Pak seká latinu pár týdnů a je to tu znovu. Myslíte, že mu psychiatr pomůže k změně k lepšímu, že mám šanci, že se změní a bude se chovat jako milující manžel se vším všudy? Je naděje na spokojené manželství nebo je třeba rozvod dotáhnout až do konce?
Vaše odpověď nebo rada mi pomůže k rozhodnutí. Předem Vám za ni děkuji. Martina

Upravil(a) mysulka81 (24. 8. 2007 11:08)

Není tady

 

#2 24. 8. 2007 11:12

qwassa
♥♥♥----
Registrovaný: 16. 4. 2007
Příspěvky: 125

Re: Nevím si rady s manželem

O jeho možné změně pochybuji, teda spíš ji úplně vylučuji. Nejen vzhledem ke statistice, ale že by z násilníka byl beránek si prostě neumím představit. Myslím, že dotáhnout rozvod do konce je třeba. Ale taky si myslím, vzhledem k popisu Tvého muže, že by to mohlo být i úplný peklo. Já bych Ti poradila, abys zašla k psychologovi, připravila se s jeho pomocí na peklo a z manžela udělala bývalýho manžela.


Pracuj na vlastním kameni.. jiné jen obdivuj.

Není tady

 

#3 24. 8. 2007 11:18

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic
Registrovaný: 3. 11. 2006
Příspěvky: 1936

Re: Nevím si rady s manželem

Tohle dobře znám, to je metoda: CUKR A BIČ Měla jsem to doma, dneska je manžel bývalý manžel, dlouho jsem zkoušela jestli se změní. Od lékařů vím, že to možné není - psychopat - se změnit němůže. Jednak je to vrozená dispozice k takovému chování, jednak špatná výchova v dětství.  Martino, jestli ti můžu poradit - honem pryč!

Není tady

 

#4 24. 8. 2007 11:26

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 8. 9. 2006
Příspěvky: 16397
Web

Re: Nevím si rady s manželem

Taky se přidám k holkám. Uteč, protože pokud zůstaneš a budeš se snažit mu pomoct, zničíš jen sama sebe. Ale svým odchodem můžeš paradoxně pomoct i jemu. Někdy pořádná afka přinutí takto založené lidi začít se sebou něco dělat. Ale někdy taky ne.
Psycholog ti rozhodně pomůže - hlavně v tom, aby ses naučila vyhnout podobným lidem v budoucnu.


"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

 

#5 24. 8. 2007 11:29

Ráček
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 973

Re: Nevím si rady s manželem

Martino, to že podal Návrh na rozvod manželství je ta nejrozumnější věc, kterou mohl udělat ! Můžeš milovat člověka, který ti bude ubližovat????
A Tvoje naivita , že po návštěvě psychologa z něho bude milující mažel - nebude nikdy !!!! Je to zřejmě labilní člověk, u kterého nevíš hodiny ani dne.... Uteč, rozveď se a najdi si takového, který Tě bude milovat a né ti ubližovat ..Přeju hodně štěstí a síly hjarta


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20081120/k/ab7c/preg.png
Bude to kluk :-)
KO 16.7
4.7 velký UTZ ve 20.tt

Není tady

 

#6 24. 8. 2007 11:52

luckaK
♥------
Registrovaný: 24. 8. 2007
Příspěvky: 1

Re: Nevím si rady s manželem

Nezmění se, věř tomu.Já to zažila na vlastní kůži, nějakou dobu to taky trpěla a pak konečně řekla DOST.
Naštěstí jsme nebyli svoji,já měla kde bydlet a navíc jsem na něm nebyla ani finančně závislá, spíše naopak.
A to jsem se rozhodla i ve chvíli, kdy jsem byla těhotná dudlik. Ale řekla jsem si, než takového otce a takový vztah,tak to raději budeme samy.Je to sice smutné, ale jsem přesvědčena, že pokračování takového trápení by bylo daleko smutnější a nejen pro mě , ale hlavně pro dítě. A to je pro mě teď na prvním místě. Teď jsem konečně v klidu, nikdo mě nedeptá, z nikoho nejsem na prášky a těhotenství si užívám i bez něho, za přispění pomoci mých známých a příbuzných. A jak se říká " pro jedno kvítí slunce nesvítí " ,věřím, že na toho lepšího ještě natrefím. Nemá smysl si zpackat život hlupákem, který za to nestojí !!!!!!

Není tady

 

#7 24. 8. 2007 12:44

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: Nevím si rady s manželem

Mysulko tohle se tady řešilo už x krát...chlap, který tě bije si tě nezaslouží, lásku k někomu nedáváme najevo tím, že mu jednu střihnem..nebo dvě, tři, k tomu pár pěstí. Návštěva psychologa na tom těžko něco změní, skoro se obávám, že tím, že manžel podal žádost o rozvod ti situaci velmi usnadnil, tak zdrhej dokud můžeš. Mít doma agresivnho žárlivce nemůže být nic hezkýho.

Není tady

 

#8 24. 8. 2007 13:08

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Nevím si rady s manželem

Já opravdu nemám co dodat, protože potřebné už tady napsaly holky přede mnou.
Jen několik vět:

1. Násilník se nezmění. Nikdy.
2. Čím dříve od něj odejdeš, tím lépe pro Tebe.
3. Vyhledej si na internetu stránky, určené obětem domácího násilí - protože ty JSI obě domácího násilí - a zkontaktuj rovnou tyto poradny.
4. Jestliže se manželem nechᚠuprosit abys zůstala, příští útok na sebe nenechá dlouho čekat a bude o to brutálnější. Na 99,99 % mám pravdu. Nejsem jasnovidec, pouze jsem žila s podobným dárečkem patnáct let stolt
5. A nakonec rada na míru Tvojí situaci. Jakmile Tvůj muž vycítí, že jsi jeho žádost o rozvod přivítala, okamžitě poběží na soud s tím, aby ji zase stáhl, protože nemysli si, že Tě nechá jen tak snadno vyklouznout ze svých spárů. V tomto směru se připrav na velice krutý a tvrdý boj.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#9 24. 8. 2007 13:21

siska
♥♥-----
Registrovaný: 6. 6. 2007
Příspěvky: 39

Re: Nevím si rady s manželem

mysulka81-tvůj M se nezmění. Je nemocný. Moje kamarádka na tom byla s manželem podobně, tak jsem o tom hodně přečetla. Agresivní chování u těchto lidí se časem mění, ale k horšímu. Od letoška platí zákon, kdy v případě napadení, je násilník vykázán na 10 dnů z domu. Nepsala jsi, jestli máte děti a jestli jsou přítomny, když se k tobě M chová agresivně. Jsi obě domácího násilí. A nevěř když ti slibuje, že už to neudělá. Má takové sklony i někdo v jeho rodině?

Není tady

 

#10 24. 8. 2007 14:50

Hanka1
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 16. 7. 2007
Příspěvky: 216

Re: Nevím si rady s manželem

Mysulko, plně se ztotožňuji s ostatními.
UTEČ!!! Pokud možno velmi rychle.hmm

Takový člověk se NIKDY NEZMĚNÍ. Je to v něm a představa, že to skončí, je jen Tvým tajným přáním ... Já vím, někdy je člověk ochoten za tu trochu lásky snášet i velká trápení, ale nesmí se při tom nechat ponižovat. A to Ty se nechávᚠa je to pod Tvoji důstojnost.  Tohle je jenom trápení, to není láska!!!

Nepostřehla jsem v textu, jestli máte děti. Pokud ano, je to trápení i pro ně. Pokud ne a plánujete, budou manželovým chováním trpět i ony. Proto, skoro se mi chce napsat "prosím" UTEČ!!!
Jo, a prosím, ještě před útěkem toho svého označ nějakým výrazným znamením, pro výstrahu ostatním ...

Psala jsi: "Přijde mi, jako by měl dvě tváře, jednu takovou, že by mě láskou snědl a snesl by mi modré z nebe a druhou takovou, že by mě ublížil."

Věř mi, že je spousta mužů, kteří mají tvář jenom jednu (tu první). Pohlazení, hezká slovíčka a pocit, že Tě má někdo rád a že Tě někdo potřebuje, určitě najdeš i jinde. stolt

Buď silnou ženskou a přestaň být manželovým otloukánkem!!!
Ber to třeba jako rozkaz. cool

Upravil(a) Hanka1 (24. 8. 2007 14:53)

Není tady

 

#11 24. 8. 2007 15:02

Maya.82
Host

Re: Nevím si rady s manželem

Utíkej dokud můžeš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

#12 24. 8. 2007 15:15

Somaia
Host

Re: Nevím si rady s manželem

připojuji se k ostatním nebo statistiky v tomto případě hovoří zcela jasně a nekompromisně. NEZMĚNÍ se  a při další sebemenší krizi se násilné vzorce chování budou opakovat. 
Jedinou možnost připouštím a to je ta, že by ho osvítil duch svatý a jeho motivace ke změně osobnosti by byly natolik silné, že by se sám rozhodl k radikálním změnám své osobnosti.
To musíš Mysulko, posoudit sama, jestli je něco takového vůbec reálně ve výhledu. Pokud jeho chování vykazuje především materialistické prvky a zájmy, považuji to v blízké budoucnosti  za sci-fi.

Jakoukoliv vlastní nečinností a liknavostí budeš jen prodlužovat agonii, stárnout, smutnět a malomyslnět.... samaritánstvím, které povede k sebedestrukci ,především uškodíš sama sobě a pokud mᚠděti, tak připomínám jedno pravidlo pro tento případ: Nebudou šastné, když bude trpět a bude nešastná jejich matka......

Upravil(a) Somaia (24. 8. 2007 15:16)

 

#13 24. 8. 2007 16:06

vavatu
♥♥-----
Registrovaný: 11. 4. 2007
Příspěvky: 40

Re: Nevím si rady s manželem

Víš co se říká - jednou neznamená nic, dvakrát už je zvyk! Tak dlouho mu budeš odpouštět a věřit jeho slibům, až budeš vymačkaná jako citrón a přestaneš vědět, kdo vlastně jsi, bez vlastní vůle, bez seběvědomí. Využij jeho návrhu na rozvod a najdi si chlapa, který se jako chlap chová, ne jako psychouš!

Není tady

 

#14 24. 8. 2007 16:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Nevím si rady s manželem

mysulka81 napsal(a):

Dobrý den,
potřebovala bych radu. Manžel je žárlivý, když je naštvaný, tak docela agresivní. Přijde mi, jako by měl dvě tváře, jednu takovou, že by mě láskou snědl a snesl by mi modré z nebe a druhou takovou, že by mě ublížil. Párkrát už napadení bylo, naposledy jsem musela vyhledat lékařskou pomoc, tam mi doporučili, že to mám nahlásit na policii, tak jsem to udělala. Ale láska k němu mi nedala jinak, než že to musím stáhnout. Doufala jsem, že tohle ho poučí a že se začne ke mně chovat jako k manželce, že mě bude ctít jako ženu a nebrat mě jako jeho věc. Tento týden to vyvrcholilo, že podal návrh na zahájení řízení o rozvodu manželství. Den na to mi začal psát sms-ky a volat, jak to tak nemyslel, že ten návrh nic neznamená a že se to dá stáhnout a pod. Myslím si, že to udělal jen jako gesto, aby mi oplatil to, že jsem nahlásila jeho násilí na policii. Ale já k tomu měla důvod. Chtěla bych, aby si zašel k psychologovi nebo možná lépe k psychiatrovi. Myslím, že jeho dušička a jeho nitro po této stránce není v pořádku a potřebuje pomoc odborníka. Má i násilné sklony a v zápětí se pak chová jinak, omlouvá se a říká, že už to nikdy neudělá. Pak seká latinu pár týdnů a je to tu znovu. Myslíte, že mu psychiatr pomůže k změně k lepšímu, že mám šanci, že se změní a bude se chovat jako milující manžel se vším všudy? Je naděje na spokojené manželství nebo je třeba rozvod dotáhnout až do konce?
Vaše odpověď nebo rada mi pomůže k rozhodnutí. Předem Vám za ni děkuji. Martina

No, ako prvoradé by som videla vôbec ho k nejakému psychlógovi či do poradne dosta... Mám dojem, že jemu stav vecí relatívne vyhovuje, tak čo?


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#15 24. 8. 2007 16:20

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Nevím si rady s manželem

Sel, hlavní meritus věci je v tom, že tihle dárečkové tvrdí, že ONI žádné problémy nemají, nemocní nejsou a jedinej, kdo by potřeboval psychologa či psychiatra je jejich fackovaná manželka usch


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#16 24. 8. 2007 16:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Nevím si rady s manželem

No však práve, keby bol ochotný k tomu psychológovi ís, kvitovala by som to ako prvý krok k riešeniu problému - uvedomenie si a uznanie... Inak dumbom E finita la commedia...


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#17 24. 8. 2007 18:52

Hanka1
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 16. 7. 2007
Příspěvky: 216

Re: Nevím si rady s manželem

Nevěřím, že by se takovýto člověk, jak ho popsala Mysulka, dal nějak změnit. Psychologové, psychiatři a třeba i indiánští šamani jsou na tyto typy krátcí... 
Možná se mýlím, ale jsem o této  mýlce přesvědčena.

Pokud chlapi občas podvádí, koukají na po*no, na fotbal, chodí na pivko ... tak to jsou prostě normální chlapi a tak nějak to k nim patří a občas je to na nich i roztomilé wink  (vyjma toho podvádění...)
Pokud však mlátí ženskou, tak to ... mad mad mad já si nemůžu pomoci, nemám na to slov. Respektive mám jenom ta hoooodně, hooodně sprostá.
Takové chudáky bych nejraději zašlápla hodně vysokým a tenkým podpatkem pomalu do země (bych si takové kvůli těmto týpkům i koupila... )

Zlaté  p o r n o,  p i v o   a   f o t b a l... vissla

Není tady

 

#18 25. 8. 2007 21:59

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Nevím si rady s manželem

Odejdi. Bude jen hůř. Znám to.

Není tady

 

#19 25. 8. 2007 22:33

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 28044

Re: Nevím si rady s manželem

Hanka1 napsal(a):

Nevěřím, že by se takovýto člověk, jak ho popsala Mysulka, dal nějak změnit. Psychologové, psychiatři a třeba i indiánští šamani jsou na tyto typy krátcí... 
Možná se mýlím, ale jsem o této  mýlce přesvědčena.

Pokud chlapi občas podvádí, koukají na po*no, na fotbal, chodí na pivko ... tak to jsou prostě normální chlapi a tak nějak to k nim patří a občas je to na nich i roztomilé wink  (vyjma toho podvádění...)
Pokud však mlátí ženskou, tak to ... mad mad mad já si nemůžu pomoci, nemám na to slov. Respektive mám jenom ta hoooodně, hooodně sprostá.
Takové chudáky bych nejraději zašlápla hodně vysokým a tenkým podpatkem pomalu do země (bych si takové kvůli těmto týpkům i koupila... )

Zlaté  p o r n o,  p i v o   a   f o t b a l... vissla

stoltstolt souhlas tummenupp


Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

 

#20 26. 8. 2007 0:10

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: Nevím si rady s manželem

Já si spíš myslím, že Tvoje  dušička a Tvoje nitro po této stránce není v pořádku a potřebuješ pomoc odborníka, jinak by sis nic podobného nenechala líbit a žádost o rozvod už bys dávno podala Ty.

Tím ale nechci říct, že jeho chování je v pořádku.
O to bych se ale v Tvé situaci nestarala a začala se sebou. Věř, že k silné (psychicky), vyrovnané, sebevědomé ženě, ze které je cítit, že má nějakou důstojnost a je si jí proč vážit, si to žádný nedovolí. A ten, co to potřebuje pro nějaké kompenzování vlastních komplexů, už vůbec ne - najde si takovou, která si to líbit nechá.

Promiň, ale to je prostě můj názor

Upravil(a) mashanka (26. 8. 2007 11:16)


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 

#21 26. 8. 2007 8:39

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 31. 10. 2006
Příspěvky: 11401

Re: Nevím si rady s manželem

Mysulko81, já bych si rady věděla vcelku hned, pryč od něj, chlap jeho povahy se nezmění, bude to jen horší. Zkus se zeptat těch holek z azylových domů. Na mě by chlap vztáhl ruku jednou v životě a potkal by mě až u soudu.


Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

 

#22 26. 8. 2007 10:06

Hanka1
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 16. 7. 2007
Příspěvky: 216

Re: Nevím si rady s manželem

Ach jo, když tu tak pročítám na babinetu příběhy různých žen se svými muži, a že to teď dělám hodně často ..., tak si říkám, že to hlavní pro svobodnou holku asi nebude najít toho pravého, ale ... ale vyhnout se velkým obloukem všem těm nepravým. hmm   

Mysulko, já mám vážně sto chutí tomu tvému, a všem ostatním hrubiánům a násilníkům, nakopat prd... neutral
A nebo všem těm ženám, které se s takovými muži potýkají, zvýšit mávnutím kouzelného proutku sebevědomí, aby to byly schopné udělat samy. Bohužel, nemám ten proutek...

Není tady

 

#23 26. 8. 2007 10:20

Johny_Cage
♥♥-----
Registrovaný: 25. 8. 2007
Příspěvky: 71

Re: Nevím si rady s manželem

Rozhodně jej přimějte k tomu, aby se léčil. Sama si zajistěte schůzku s psychologem a zhodnote v klidu celou situaci. Sbalit se a utéct z manželství jako husa při prvním závanu nesnází dokáže každý. Pokud ale vaše zranění bylo vážné a skutečně naprosto bezdůvodné a nešlo jemu jiným chováním předejít, potom vážně nejde doporučit nic jiného než rychlý úprk daleko od manžela. Tohle můžete s náležitou přesností posoudit ale jen Vy sama. Nečekejte, že se jen tak rozvedete, najdete si někoho jiného a budete dokonale šastná(ačkoliv může být). Ten druhý může být zase „děvkař“ nebo alkoholik….a výsledek bude obdobný – pláč. Pokud to jen trochu půjde, problém řešte neprodleně na odborné úrovni. Pamatujte, že dokonalost je vlastnost bohů, jenom snem a přirozenou touhou lidí.

Upravil(a) Johny_Cage (26. 8. 2007 11:47)

Není tady

 

#24 26. 8. 2007 12:47

Hanka1
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 16. 7. 2007
Příspěvky: 216

Re: Nevím si rady s manželem

Johny_Cage napsal(a):

Rozhodně jej přimějte k tomu, aby se léčil. Sama si zajistěte schůzku s psychologem a zhodnote v klidu celou situaci. Sbalit se a utéct z manželství jako husa při prvním závanu nesnází dokáže každý. Pokud ale vaše zranění bylo vážné a skutečně naprosto bezdůvodné a nešlo jemu jiným chováním předejít, potom vážně nejde doporučit nic jiného než rychlý úprk daleko od manžela. Tohle můžete s náležitou přesností posoudit ale jen Vy sama. Nečekejte, že se jen tak rozvedete, najdete si někoho jiného a budete dokonale šastná(ačkoliv může být). Ten druhý může být zase „děvkař“ nebo alkoholik….a výsledek bude obdobný – pláč. Pokud to jen trochu půjde, problém řešte neprodleně na odborné úrovni. Pamatujte, že dokonalost je vlastnost bohů, jenom snem a přirozenou touhou lidí.

Proboha, z toho se NEVYLÉČÍ!!!
Nikdo není dokonalý, ale tohle??? va
Když chlap opakovaně mlátí ženskou, potom si nezaslouží žádnou další šanci. To je prostě neodstranitelná vada softwaru. butter

Není tady

 

#25 26. 8. 2007 15:12

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Nevím si rady s manželem

Johny_Cage napsal(a):

Rozhodně jej přimějte k tomu, aby se léčil. Sama si zajistěte schůzku s psychologem a zhodnote v klidu celou situaci. Sbalit se a utéct z manželství jako husa při prvním závanu nesnází dokáže každý. Pokud ale vaše zranění bylo vážné a skutečně naprosto bezdůvodné a nešlo jemu jiným chováním předejít, potom vážně nejde doporučit nic jiného než rychlý úprk daleko od manžela. Tohle můžete s náležitou přesností posoudit ale jen Vy sama. Nečekejte, že se jen tak rozvedete, najdete si někoho jiného a budete dokonale šastná(ačkoliv může být). Ten druhý může být zase „děvkař“ nebo alkoholik….a výsledek bude obdobný – pláč. Pokud to jen trochu půjde, problém řešte neprodleně na odborné úrovni. Pamatujte, že dokonalost je vlastnost bohů, jenom snem a přirozenou touhou lidí.

to jsou akorát žvásty

"Pokud ale vaše zranění bylo vážné a skutečně naprosto bezdůvodné a nešlo jemu jiným chováním předejít" = to je hrůza, hrůza!!!  dumbom usch mad


Strach je malá smrt...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů