6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
mám už dlouho problém s nejstarším synem - je mu 19. Od 14 žije s bývalým manželem a kupí problém na problém. Přestal chodit do jedné školy, před rokem nechal druhé, nechodí nikam do práce, doma bral nějaké věci. Bývalý manžel ho z domu vyhodil a syn teď bydlí u mých rodičů (já bydlím v jiném městě, 400 km vzdáleném). Situace je pořád stejná - nepracuje a hlavně lže, lže, lže. Tolik jsme se už s ním všichni nazlobili, ale pořád se mu snažíme pomáhat, v létě jsem mu pomohla najít práci - právě v těchto dnech se ale na práci vykašlal. Byl teď u mne pár dnů na návštěvě a pak jsme se dozvěděli od jeho dobrého kamaráda, že si půjčil 2000 Kč a zmizel. Taky v místě bydliště prý má plno dluhů u kamarádů. A včera jsem se dozvěděla, že prý často chodí hrát, snad ruletu. Prý hraje pořád. Tak tuším, že problém asi bude větší. Má s tím někdo nějakou zkušenost? Co můžeme dělat? Mám o něj a taky o mé rodiče strach.
Poly
Není tady
nemam co rict, ale drzim palce, a to fest!!!
Není tady
Ahoj Poly. Zkušenosti mám, bohužel nijak zvlášť pozitivní. Jediná rada zní: Odstřihnout od financí a všech způsobů, jak se k nim dostat a vyhledat odborníka. Co nejrychleji.
Není tady
Anda napsal(a):
Ahoj Poly. Zkušenosti mám, bohužel nijak zvlášť pozitivní. Jediná rada zní: Odstřihnout od financí a všech způsobů, jak se k nim dostat a vyhledat odborníka. Co nejrychleji.
Myslíš Andy, že mám vyhledat odborníka i bez syna? S ním teď vůbec není rozumná řeč. A koho mám vlastně vyhledat? Psychologa? Psychiatra?
ale děkuji za radu
měj se hezky
Není tady
Klidně i bez něj. Nečekej, až Tě nějaký psycholog objedná, zajdi do jakéhokoliv centra pro drogově závislé. Buď budeš mít štěstí a odborníka na tento druh závislosti najdeš i tam, nebo Ti dají kontakt. Můj ex manžel se ambulantně léčil v tomto centru u nás v Brně, a hospitalizovaný byl v Opavě a pak i Kroměříži. Občas jezdil i na konzultace k MUDr. Nešporovi do Prahy. Ale počítej s tím, že budeš muset přesvědčit i syna. Bez jeho spolupráce to nepůjde.
Není tady
Děkuju, Ando, za rady. Člověk by si chtěl myslet, že se to nějak spraví, nebo by si to spíš strašně přál, ale tuším, že to bude vážnější.
Není tady
Bude to chtít čas a tvrdě na tom makat. Držím vše, co se držet dá.
Není tady