29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,
chci dát výpověď a vůbec nevím, jak na to. Nejhorší na tom je, že chci podat výpověď teď v pondělí 27.8.07 a 3.9.07 už nepřijít. Mám totiž na rychlovku nové zaměstnání, do kterého už musím 3.9. nastoupit. To znamená, že oznámím výpověď pouze týden od mého odchodu. Lze to? A jak na to? Nejhorší na tom že, že se vedením máme dobré vztahy a bojím se, že to budou brát jako podraz. A co vůbec říct? Zaklepu na dveře kanceláře a řeknu... Chci dát výpověď... Nebo jak se to říká? Jak se to dělá? V životě mě to nepotkalo,tak nevím, jak na to. A je možnost, aby mě takhle na rychlovku pustili? poraďte prosím. Děkuji
Není tady
V tvém případě lze ukončit prac. poměr dohodou. ALe musí na ni přistoupit i druhá strana. zkus si zadat dotaz spíš na právní.
Není tady
Aby tě pustili takhle na rychlovku, to má jediné řešení - že rozvázání pracovního poměru neproběhne formou výpovědi (ta je jednostranná a je u ní ze zákona výpovědní lhůta, při výpovědi podané zaměstnancem jsou to 2 měsíce, které se navíc počítají od prvního dne následujícího kalendářního měsíce), ale formou dohody, kdy je možné ukončit pracovní poměr k dohodnutému datu.
Trochu nefér to od tebe je, hlavně proto, že firma bude mít velice málo času na hledání náhrady za tebe, nicméně nezbývá ti než doufat, že ty vztahy jsou ne snad dobré, ale solidní a že se domluvíte.
Pro úplnost dodávám, že k okamžitému rozvázání pracovního poměru, tentokrát ze strany zaměstnavatele, může dojít v případě nepodmíněného odsouzení zamestnance na více než 1 rok či po opakovaném menším nebo jednom velmi hrubém porušení pracovní kázně.
jaňulec napsal(a):
Ahojky,
chci dát výpověď a vůbec nevím, jak na to. Nejhorší na tom je, že chci podat výpověď teď v pondělí 27.8.07 a 3.9.07 už nepřijít.Mám totiž na rychlovku nové zaměstnání, do kterého už musím 3.9. nastoupit. To znamená, že oznámím výpověď pouze týden od mého odchodu. Lze to? A jak na to? Nejhorší na tom že, že se vedením máme dobré vztahy a bojím se, že to budou brát jako podraz. A co vůbec říct? Zaklepu na dveře kanceláře a řeknu... Chci dát výpověď... Nebo jak se to říká? Jak se to dělá? V životě mě to nepotkalo,tak nevím, jak na to. A je možnost, aby mě takhle na rychlovku pustili? poraďte prosím. Děkuji
pokud chcedš nastoupit 3.9. výpověď musí být dohodou=že se obě strany dohodly..... Pokud se nedohodnou...
to ti fakt nezávidím a přeji hodně štěstí........
Není tady
Taky si myslím, že tady by byla lepší výpověd dohodou. Kdyby tě nechtěli propustit tak musíš pak dva měsíce počkat než můžeš odejít.
hlavne pisemne. musi tam byt vase udaje, datum vzniku pracovniho pomeru, jeho druh a datum, ke kteremu chcete zkoncit. a zminka o dohode by tam mela byt. ovsem pokud se nedohodnete, riskujete nejen ztratu druheho zamestnani, ale navci se na vas zamestnavatel nebude koukat moc dobre. oznamit vypoved tyden predem neni moc slusne. zkuste vymyslet nejake verohodne zduvodneni :-)
Není tady
Ahoj Jaňulec,
já před více jak rokem udělala to samé. Byla jsem zaměstnaná jako zástup za MD, který měl končit za 2 měsíce. Šéf se vůči mně choval ke konci hrubě a já vyhrála výběrové řízení na pozici, o které jsem snila. Neměla jsem vůbec žádný důvod tam zůstávat - stejně by mi za 2 měsíce řekli "good bye" a šéfovo chování bylo příšerný. Šla jsem tudíž za ním s Dohodou o ukončení pracov. poměru, že jsem dostala skvělou nabídku a ráda bych skončila ke konci měsíce. Samozřejmě na mě řval, vyhrožoval, bla bla bla.... Ale já jsem si stále stála za svým, až za mnou 2 dny před plánovaným odchodem přišel a řekl mi, že mi tu dohodu podepíše Jak říkám, vztahy byly strašný, tudíž jsem byla rozhodnutá, že tam nebudu dýl jak do konce měsíce tak jako tak.
Věřím, že máš se šéfem lepší vztahy a že se nějak rozumně domluvíte A ten nový zaměstnavatel by ti nemohl případně pár dní/týdnů počkat?
Není tady
jiná možnost, než skončit zaměstnání dohodou není. Pokud by na to zaměstnavatel nepřistoupil, tak buď dáš výpověď a 2 měsíce budeš ještě pracovat, nebo už nepřijdeš, a zaměstnavatel tě propustí pro hrubé porušení pracovní kázně (absenci), ale poneseš si to s sebou do dalšího zaměstnání (myslím, že teď se ten důvod do zápočtovýho listu nepíše, ale zaměstnavatel může požádat o posudek bývalého zaměstnavatele). Pokud to tvému novému zaměstnavateli nebude vadit, nic se celkem neděje. Jen to, aby on to nebral tak, že i ty ho časem budeš chtít takto opustit.
Není tady
siska napsal(a):
jiná možnost, než skončit zaměstnání dohodou není. Pokud by na to zaměstnavatel nepřistoupil, tak buď dáš výpověď a 2 měsíce budeš ještě pracovat, nebo už nepřijdeš, a zaměstnavatel tě propustí pro hrubé porušení pracovní kázně (absenci), ale poneseš si to s sebou do dalšího zaměstnání (myslím, že teď se ten důvod do zápočtovýho listu nepíše, ale zaměstnavatel může požádat o posudek bývalého zaměstnavatele). Pokud to tvému novému zaměstnavateli nebude vadit, nic se celkem neděje. Jen to, aby on to nebral tak, že i ty ho časem budeš chtít takto opustit.
Siska, přesně tak. Teď už se to do zápočtovýho listu nepíše. Mně tím bývalý zaměstnavatel taky vyhrožoval, ale já jsem si zjistila, že opak je pravdou.
Není tady
ale dokud pracovní poměr neskončí, nemusí mu zaměstnavatel vydat zápočtový list vůbec .... ani evidenční list důchodového pojištění - taky až po skončení zaměstnání....
nevím jak je to s placením zdravotního a sociálního pojištění po dobu absence....
Není tady