Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 8. 2007 12:20

kokarda
♥♥-----

otaleji mi s vydanim zapoctoveho listu

Prosím, ůže někdo poradit:
Jsem na MD-pobírám rodičovský příspěvek. Od 1.1.2007 je moje firma, kde jsem byla doposud zaměstnaná v likvidaci.
Od září nastupuji na nové místo, potřebuji výpověď a zápočtový list.
Likvidátorka stále není schopna mi tyto doklady vydat-ohání se tím, že si musí "něco" zjistit atp..
Řekla bych, že tento problém nachala u ledu, až sám vykvasí. Mám nějaká práva či nároky týkající se urychlení vydání dokladů?

Nehovoří slova, ale činy.

Není tady

#2 23. 8. 2007 12:56

barunka01
♥♥♥----

Re: otaleji mi s vydanim zapoctoveho listu

jako prvni krok bych se na ni obratila doporucenym dopisem (idelane s dodejkou), kde zadejte vydani zapoctoveho listu a soucinnost pri vypovedi, zminte ze budete narokovat nahradu skody pokud o nove misto prijdete a ze se budete domahat svych prav prostrednictvim inspektoratu prace pripadne soudu. od tohohle samozrejem vytvorit kopii, pokud mozno overenou. s tim znovu zaslete vypoved pro potvrzeni. opet doporucene, od vseho to chce doklady. pokud nebude zadna reakce, sepiste stiznost na inspektorat prace, tam idealne jeste predem zavolejte, jsou ochotni radit i anonymne, pravdepodobne i po telefonu, tam by vam meli poradit jak stiznost formulovat, k tomu prilozte kopie a potvrzeni od doporuceneho dopisu atd. a pak se uvidi, co na to inspektorat.

Není tady

#3 23. 8. 2007 13:05

kokarda
♥♥-----

Děkuji moc:-))

Přemýšlela, jestli bych si ten zápočták, v rámci urychlení, nemohla nějak vyžádat sama...
Ale nevím, na koho se obrátit-na sociálku? Do "boje" s likvidátorkou bych se pustila raději až nakonec-může se "seknout" a ještě mi dělat naschvály. Byla na mně velice nepříjemná-do telefonu, když jsem se jí ptala, kdy to bude.Asi jí moc uháním-vrátila se z dovolené.Ale já nesnáším, když ze mně někdo dělá blbce.

Není tady

#4 23. 8. 2007 13:30

barunka01
♥♥♥----

zapoctak vam musi vydat zamestnavatel pri skonceni pracovniho pomeru, jak to mate s vypovedi? a co ostatni zamestnanci? socialka vam nepomuze se obavam, jedine ten inspektorat, tam by meli poskytnout i pravni poradenstvi, mam pocit, ze za urcitych okolnosti by melo byt mozne nove vydani zapoctaku. jinak nechapu na kom jinem byste si ho chtela vyzadat.

Není tady

#5 25. 8. 2007 21:24

siska
♥♥-----

pokud je firma v likvidaci, tak to je vážně problém. Likvidátoři mají na vše čas. Pod každým bývalým okresním městem funguje bezplatná pracovněprávní poradna, na Úřadu práce ve vašem městě by Vám měli podat veškeré informace. Pokud Vám je nedají, napište mi, já mám číslo na naši poradnu, ale mám ho v práci. tak až ve všední den.

Není tady

#6 27. 8. 2007 23:02

kokarda
♥♥-----

Sisko,
děkuji, ráda využiji Vaší nabídky tl. na poradnu.Jsem z Olomouce.Hovořila jsem s účetní/bývalou/, s likvidátorkou prý nemohly nalézt ty zápočťáky.Prý ještě budou hledat, slíbily zápočťák dodat nejpozději do 8 dnů od nástupu do nového zaměstnání-prý je na předložení zápočťáku ze zákona 8 dní.Výpověď také ještě nemám-sama ji poda nechci, aby nevyužili výpovědní lhůty.Také si myslím, že prac.poměr by mi měl skončit dnem zániku společnosti?/tj.1.1.2007/?
Prý je možnost nechat si na sociálce vyhotovit kopii?Kopie je plnohodnotná originálu?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí