Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 8. 2007 23:38

x56325
Host

Noční můry

Ahoj vespolek. Možná to sem na psychologickou ani nepatří, ale nějak nevím, kam jinam s tím.
Poslední dobou mě trápí noční můry nebo spíš děsy. Zdá se mi pokaždé něco jiného, ale vždycky to skončí tím, že se probudím zpocená jako myš, srdce mi tříská v krku, mám šílený strach, bojím se pohnout, bojím se i nadechnout.
Zní to asi debilně, vždyť stačí natáhnout ruku po vypínači, rozsvítit a můry jsou pryč i se strachem... ale já se prostě nedokážu hrůzou ani pohnout.
Nejhorší to je, když je přítel v práci a jsem sama v posteli. Když je se mnou, dokážu se po chvíli zklidnit tím, že slyším jeho dech (někdy velmi hlasitý,  dumbom ale díky za něj). Ale když jsem sama, je to k zbláznění.
Někdy už mám i strach, jít si lehnout...

Tak jsem se chtěla zeptat, jestli tu náhodou není nějaký spolutrpitel, nebo někdo kdo ví, jak ty můry zahnat, abych mohla zase v klidu  sova
Možná jsem zralá na Chocholouška... gratergrater

#2 23. 8. 2007 7:50

tempora
♥♥♥♥---

Re: Noční můry

Přesně tohle zažívám v poslední době i já. Je to hrozné, snažím se dívat před spaním minimálně na televizi, nesleduji hrůzy ani na zprávy už se pomalu nedívám, ale noc co noc je to zpátky. Netuším čím to je. Poraďte někdo, vysvětlete.

Není tady

#3 23. 8. 2007 10:37

Ráček
♥♥♥♥♥--

Tak holky já se přidávám se strachem usínat....když nejsem v baráku sama je to v pohodě, ale jak jsem sama mám strach usnout.
Uši nastražené na všechny možné zvuky...je to na dumbom Asi máme moc velkou fantazii a představivost.
Možná máme uvnitř něco, čeho se podvědomě bojíme hmm

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20081120/k/ab7c/preg.png
Bude to kluk :-)
KO 16.7
4.7 velký UTZ ve 20.tt

Není tady

#4 23. 8. 2007 10:42

Dastinka
♥♥♥----

Na internetu jsem objevila stránky www.wahlgrenis.cz. Můžete se podívat na na článek o transformacích. Je docela zajímavý a možná Vám pomůže smile

Není tady

#5 23. 8. 2007 11:06

vavatu
♥♥-----

Já jsem spolutrpitel.
Jak se mi začaly rodit děti, tak můry přešly (ne zcela) - ale dřív to bylo šílené. Budila jsem se ze sna s brekem, nemohla se zklidnit a bála se usnout znovu, aby se to nevrátilo. I další noc se bála usnout, aby to zase nepřišlo. To jestli je chlap doma nebo ne nemá vliv. Kolikrát jsem ho tím brekem probudila a on mě uklidňoval. Zrovna nedávno se mi jeden sen zdál a přes to, že téma nebylo ani zdaleka tak hrozné jako kdysi, jsem se stejně probudila vyděšená a ubulená. Už jsem kdysi přemýšlela, že by s tím chtělo něco dělat - ale popravdě se i trošku bojím, co bych se o sobě mohla dovědět (protože se mi vracelo stejné téma a dost šílené) - třeba něco z minulého života......va
No ale jestli se ty můry zase vrátěj, tak to budu muset řešit. Protože už je nechci!
Na transformace se kouknu, díky za odkaz.

Není tady

#6 23. 8. 2007 11:28

Dastinka
♥♥♥----

Jen doplním : je třeba kliknout na "aktuality" a potom "zde" smile

Není tady

#7 23. 8. 2007 12:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Podľa mňa to je "zaneřáděné" podvedomie. Cezx deň potláčnaé strachy v noic dostanú svlay a dvíhajú pokličku. Začala by som to podvedomie čistiť... ja som mala dočasne zlé sny nejaký čas po rozchode, ale potom samy prestali. Ak to neprejde, skúsila by som buď psychoterapiu, alebo niekoho z ezoterickej oblasti, kto rozumie snom či podvedomiu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#8 20. 11. 2008 20:07

Lucie_82
♥♥♥----
Místo: Berlin, berlin ... :-)
Web

mi se posledni dobou objevuji taky, zrovna ted, kdyz jsem myslela, ze uz je vsechno vicemene na dobre ceste. opakovane se objevuje hrozny strach z vysek. v noci na dnesek se mi zdalo, ze jsem byla se svou byvalou polovickou, stevohaly jsme nabytek. ona vylezla na vysokou drevenou konstrukci, pak se hrozive zapotacela a padala dolu, nekolik sekund, nez dopadla na zem. chtela jsem skocit za ni, pak jsem se probudila vlastnim placem. v ruznych souvislostech se mi strach z vysek objevuje opakovane, v bdelem stavu ho pritom nemam. nema nekdo podobnou zkusenost?

To see a World in a Grain of Sand ... W. Blake

Není tady

#9 20. 11. 2008 23:38

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Ja mám občas sny, že nemohu  docestovat do cíle, a to buď busem  či vlakem nebo letadlem. Nesnáším ty sny, vždy se něco stane, proč nedojedu a jsem táák blízko.  Už vím, že se musím vzbudit a přerušit to.

Není tady

#10 21. 11. 2008 6:52

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Kolem 37. roku života jsem prodělala 2 gyn operace těsně za zebou, následně lékaři nepoučená jsem byla dostižena operacemi vyvolaným předčesným přechodem. Co to udělalo s mou psychikou bylo úděsné .Strach usínat, že  bouchne plyn, vznikne požár, přijdou zloději, někdo ublíží dětem . Prostě děs, pan doktor mi předepsal Rohypnol na uklidnění a nedal mi k tomu návod, jak ráno v 6 , po požití tablety mám plnohodnotně pracovat, když jsem přicházející děti viděla následkem rohypnolu 2 krát a víčka mi padala.
Přestala jsem to užívat.
V jedné škole v přírodě z té doby jsem byla tak vyděšená nočním tichem přírody a¨opravdovou tmou, že jem spala s lampičkou, kterou jsem si přivezla a se zapnutým tranzistrákem. Měla jsem neustálý pocit knedlíku v krku, taže další děs, že rána nedožiju a udusím se.

¨Pomalu se všechno začalo upravovat, ale aby nebylo málo, v tomto stavu můj drahý usoudil že se se mnou nedá být, protože on potřebuje sex a pěkný vztah, takže si našel náhradu.
Myslela jsem, že mi to srdce utrhne, zoufalá vyděšená,  odkopnutá. Nejhořší období mého života.
Ale všechno jsem zvládla, bez AD, bez odborné pomoci- jo 2krát jsem byla u psychologa, to na tlak vedení školy, jinak mi prý nemohou schválit neplacené volno. Následovala lavina dalších souvislostí.
Prostě malé soukromé peklíčko.
Holky, my ženy vydržíme víc než kůň.
Držím vám palce, abyste se z toho dostaly dříve než já. Vyjdete z toho mnohem silnější, než jste byly, bohatší o mnohá poznání.
Něco vás zastavilo, abyste mohly něco v životě přehodnotit a jít jinou cestou.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí