|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Zdravím, chtěla bych kohokoliv, kdo se trochu zajímá o výklady snů poprosit o radu. Za poslední tři dny se mi zdály podivné sny, ještě nikdy se mi nestalo, aby byly tak živé a tolik jsem si z nich zapamatovala. Bojím se, že by se mohlo jednat o nějakou formu zlé předzvěsti, jen bych potřebovala ubezpečení, že ty sny zas tak hrozné nejsou.
První sen se mi zdál z neděle na podnělí:
Stála jsem v domě a dívala jsem se z balkónu, byla jsem velice roztěkaná, na někoho jsem čekala, vedle mě stál kamarád a stále mi říkal, že to bude dobrý. Z okna jsem viděla dvě pole a mezi nimi pěšinku, po které šla má sestra s kamarádkou. Obloha se začala zatahovat a začalo pršet (uvědomila jsem si, že jsem se bála o sestru). Začala jsem na ni řvát, ať se vrátí, ale odcházela pryč. Vyběhla jsem ven a stáli jsme všichni čtyři uprostřed holé pláně a obloha ztmavla a viděli jsme oranžovou planetu s prstencem, možná to mohlo být i ufo, prostě objekt na obloze, strašně jsme byli vyděšení. V tom sen skončil, podívala jsem se na hodiny bylo 2:49, nevím jestli jsem byla ještě ve snu, nebo ne, ale najednou jsem cítila, jako by si něco ke mě do postele přilehlo, nemohla jsem se otočit, snažila jsem se to vytlačit z postele, ale bylo to moc silné, cítila jsem i otisk obličeje na krku a zádech, chtěla jsem volat mamku o pomoc, ale nešlo to, jen jsem sténala, pak mě to jakoby rukou objalo kolem pasu a najednou to odešlo, podívala jsem se na hodiny - byly přesně tři. Okamžitě jsem rosvítila světlo a kolem pasu jsem měla červený otlaček. Až do rána jsem se třásla.
Druhý sen následoval z podnělí na úterý:
Byla jsem ve velkém městě, a pozorovala různé lidi, to město bylo plné lidí. Najednou se otočím a vidím samé prázdné ulice. Domy byly vyrabované, jdu na nějaké parkoviště a zastavuju taxikáře (měl vytlučené okna), nasedám do auta, uvnitř sedělo několik lidí, prý jedeme pryč z města, nevím co se stalo, ale přišlo mi to jako bych jela jen na nějaký výlet. Zastavujeme na okraji města, jsou zde ještě lidé, snaží se odjet pryč, nějaký muž nám nabízí peníze za to auto, nakonec ho odmítneme a jedeme na venkov. Jeden ze spolucestujících pak vypydl z auta, ale nic se mu nestane, sedne si na přední sedadlo (seděl vedle mě), podívám se na něj a vím, že není živý, uvědomím si, že i ostatní, co se mnou jely nejsou živí, ale ani mrtvý...
Třetí sen:
Jsem sama v pokoji a myslím na své staré kamarádky, už dlouhou dobu se s nimi nebavím (dá se říct, že se nemáme moc rády, s jednou z nich se přímo nesnášíme). Nevím, proč jsem si na ně vzpomněla. Jdu spát, ráno jsem zase v tom pokoji, a oni vchází do místnosti, sednou si do křesel a začneme si povídat. Otec za mnou jde a ptá se mě, s kým si to povídám, říká, že tu nikdo není. Dostanu hysterický záchvat, a říkám jsou tu, jsou tu. Brečím a odcházím se uklidnit do kuchyně. Dostávám nějaké prášky na uklidnění, říkají, že mám schizofremii, že nejsou skutečné, pouze mé představy. Vracím se za nimi do pokoje, zkouším se jich rukou dotkout, ale ruka prochází skrz je. Beru si další prášky. Další den se zase probudím, oni zase přicházejí, řvu na ně, že nejsou skutečné. Zkouším se jich dotknout, ruka už neprochází skrz je. Zdají se mi živé. Najednou si uvědomuju, že to nemůžu posoudit, jestli to jsou představy, že mám třeba další stádium nějaké nemoci (nejdřív si je představuju, potom je i vidím, a teď se jich i dotýkám), jsem zmatená a ničemu nevěřím, opět odcházím do kuchyně, sedám si do klubíčka a ruce si držím na uších.
Někde jsem četla, že takvé sny, můžou být způsobeny problémy s nízkým tlakem (hlavně konec toho prvního snu).
Děkuji všem za jakýkoliv názor. Popřípadně mě na někoho odkažte, kdo by mi poradil.
Není tady
Dito, asi tě nepotěším, ale analýza snů je jedna z nejsložitějších metod v psychoanalýze. Nejznámějším psychologem, který to všechno kompletně zpracoval a popsal je Jung, protože se právě jeho prací zabývám trochu do hloubky, tak vím, že pracoval s pacienty po celé roky, než se dobrali společně k nějakým závěrům.
Jestli tě tato oblast zajímá víc než jen ta serie tří snů, které tě tak poplašily, měla bys zkusit hledat k tomuto tématu něco v esoterické literatuře a naučit se se svými sny pracovat sama. To je totiž ta nejspolehlivější metoda.
Jinak se tě pokusím trochu zklidnit, protože "prorockých" snů bývá jen velmi mizivé procento .Většinou si naše podvědomí ve snech vyrovnává a kompenzuje vědomou složku osobnosti. Upozorňuje nás na určité chyby a chybné vzorce chování, ze kterých by se později mohly fyzické obtíže vyvinout a to za předpokladu, že své podvědomí a intuici budeme trvale ignorovat.
Proto je pochopení a poznání této oblasti neoddělitelně důležitou součástí, chceme-li prožít kvalitní život...... nejen ta vědomá část.
Nejsem žádný expert, ale připadá mi, že ty sny mají dvě společná témata - někdo nebo něco odchází, a ty se to snažíš zadržet, vrátit. Posléze se ukazuje, že problém je právě v tom, že to neodešlo...
Připadá mi to, že jsi ve fázi, kdy něco ve tvém životě končí, a ty se s tím nechceš smířit, chtěla bys to zadržet. Ty sny jsou podle mě varování, že se nemáš snažit nic uměle držet při životě, protože to bude takový ten stav neživý-nemrtvý, napůl průsvitný... nebo by se to mohlo týkat nějakých myšlenek, přesvědčení, na kterých lpíš a ony už jsou neživotné.
Můj dojem, však ty budeš nejlíp vědět, jestli na tom něco je nebo ne.
Take nejsem expert.Ale napisu i tak co si myslim.
Sen Ti ukazuje to s cim se mas v zivote vyporadat.Coz je totez co ostatni uz napsaly.
Vis to ale jen Ty ,s cim. Prave proto si to pamatujes aby jsi to mohla sama analyzovat.
Kdyby to nebylo dulezite pak verim ze se o to nezacnes ani zajimat.
Drzim Ti palce.
Není tady
Jj, taky mi to připadá, že ve hře je minulost. Jako bys chtěla i nechtěla ji opustit...........("nejsou skutečné, pouze mé představy") Jdeš dokonce tak daleko, že si ve snu přivoláš na pomoc i kamarádky, se kterými už dávno nemáš nic společného.
Neboj se; minulost může být minulostí právě proto, že jsme ji opustili 
Ale ten první sen.........popravdě, připadá mi, že se trochu vymyká ze souvislostí s těmi dvěma a už vůbec netuším, co má znamenat ten velmi silný fyzický vjem.......ledaže by to, co tě drží nekde na místě a nechce tě pustit, bylo tak silné, že to vnímá už i tělo.
Není tady
Jára Foglar v Rychlých šípech psal o Rychlonožkovi, který se přejedl uzeniny a měl z toho potom divoké sny. Z toho vyplívá, že na noc uzeninu moc nejíst..... aby nebyly divoké sny. Ale nebyl sám, Maxipes Fík je měl také 
Ale nechi to zlehčovat, ani z toho dělat velké drama.
Mozek pracuje a vyvolává podprahové vjemy:
1/ halucinační uspokojení vytěsněného přání, jež bylo pro vědomé ego nepřijatelné, a proto musí být snem zamaskováno. Sny mají buď manifestní obsah, který se předvádí na povrchu, je zřetelný a zapamatovaný, nebo latentní obsah, který je hluboký, nevědomý, se skrytým smyslem a odkrývá se interpretací.
2/ sen obrazně ukazuje snícímu, co ve svém životě opomíjí. Protože individuace člověka směřuje k plnosti života v souladu s jednotným prazákladem světa, stává se sen prostředníkem duše člověka a duše světa. Ve snu se často objevují obsahy individuálního i kolektivního nevědomí, individuální prožitky se spojují se symbolikou archetypů a sen tak uvádí člověka do smysluplně celistvějšího vztahu k životu. Tímto směrem se ubírá interpretace snu v analytické či hlubinné psychologii. Sen mnohdy souvisí s předtuchou a předvídáním (intuice). Okolnosti, funkce a druhy snu jsou rozmanité.
3/ v opozici proti hlubinně psychologickým teoriím existuje stanovisko, že sen je nesymbolický, zkreslený, vlastně bezvýznamný psychický produkt.
4/ skutečnosti, které k nám každým dnem promlouvají skrze sny mohou být jakýmsi spojením s paranormálním světem. Zajisté každý z nás si již někdy řekl při nějaké události „vždyť to jsem již jednou prožil!“ A právě ve snech jste se s tím mohli poprvé setkat.
5/ sny nás ale mohou i varovat před katastrofami. Někdy však těmto snům nepřikládáme důležitost a pak nás trápí otázka, zda by se vše stalo jinak, kdybychom o snu řekli té pravé osobě.
Nelze z toho vyvodit jasný závěr. Doporučil bych tak hodinku klidu, sednout do křesla, meditovat a zeptat se své Duše, co tím chtěl autor říci.
( Nebo zajít za katolickým farářem, dát příslušný bakšiš a s pokorou si nechat rozžehnat
)
Není tady
Dito, taky nejsem expert, ale taky si myslím, že je to nějaká obava z něčeho budoucího. Nebo z nějakého nepříjemného rozhodování. Já můžu dát k dobru svoje sny i s vysvětlením:
Zdálo se mi nedávno o BM, že přijel i se svojí současnou manželkou a prosili mě, jestli bych jim neuvařila nějaké jídlo. Tak jsem v tom snu rozmrazila kachnu a udělala jsem jim jí s knedlíkem a se zelím. Pak jsem za tři dny přišla ve skutečnosti do bazaru, kde máme společnou známou a zjistila jsem, že tam BM dal spoustu věcí k prodeji a to i svůj mobil, kytaru, rychlovarnou konvici a tak dále.
Z neděle na pondělí se mi zdálo opět o BM, že přijel s tím, že by se jako i s NM nastěhovali ke mě. I ve snu jsem ho odmítla. V úterý mu reálně přišel dopis na moji adresu, že dluží Zdravotní pojišťovně asi 40.000 Kč.
Takže mě když se zdá sem, tak čekám průšvih. 
Není tady
Tetomámo, jak to čtu, to máš na BM pěkně velikou vazbu, stále mezi tebou a ním je véééliké pouto a můžeš říkat stokrát, že už k sobě nepatříte. Nechci malovat čerta na zeď, ale může se stát, se se s NM rozvede a vrátí se k tobě. 
Není tady
Kazaline, děkuji ti moc za předpověď. Bohužel nejsi první, vyšlo mi to i v kartách.
My jsme se totiž fakticky rozešli před třemi měsíci, on ač byl již ženatý s jinou, stále se vracel ke mě. Já jsem dřív cítila na dálku i jeho pocity, ale bylo to velice depresivní, tak jsem všechna vlákna a kořínky odstříhala, ale asi ne dost dobře. Stále jsme spolu nějak spojení. 
Není tady
Výklad snov býva veľmi zložitý. Sny sú obrazy nášho cítenia kombinovaného s vedomým alebo podvedomým vyciťovaním skutočnosti. Rovnaký sen u dvoch ľudí neznamená u oboch to isté. Reč obrazov, ktorou sa k nám prihovárajú, je u každého iná. U niekoho je sestra vo sne aj skutočnou sestrou v živote. U iného človeka je symbol sestry niekto veľmi blízky. Odchod je symbolom rozdelenia duchovných ciest alebo znakom neporozumenia.
Tlačenie "niečoho" je v skutočnosti nočná mora. Objavuje sa pri zaspávaní alebo v stave prebúdzania. Žiaľ, veľmi dobre to poznám a naučila som sa takto brániť:
V modlitbe k Bohu som poprosila o pomoc, aby ma to zlé opustilo a aby som sa mohla pohnúť a dýchať. Pomoc prišla rýchlo, ale aj tak sa mi zdalo, že to trvá dlho. A aby ma mora viackrát neprekvapila, každý deň som v modlitbe poprosila Boha, aby mi pomohol vytvoriť ochranné zrkadlo, cez ktoré to zlo ku mne neprenikne a vráti sa k tomu, kto ho na mňa poslal. Po 14 rokoch používania môžem povedať, že to funguje.
Mŕtvi odchádzajúci z mesta je opäť symbolika, nie horor.
Tretí sen s priateľmi, ktorých nikto okrem Vás nevidí, je opäť symbolika. Neviem, či Vám niečo hovorí pojem "duše na druhej strane". Na druhej strane sú naši priatelia, ktorí nás majú radi a prihovárajú sa nám cez podvedomie. Žiaľ, moderný svet to pokladá za preludy alebo duševnú poruchu a tak sa na psychiatriách ocitajú ľudia, ktorí len vidia o trošku viac než iní.
Není tady
Myslím si, že uchylovat se při výkladu snů ke snářům je dost pošetilé. Sny, které v nás zanechají trvalý dojem a silnou vzpomínku jsou velmi důležité a je třeba o nich hluboce přemýšlet. Sama jsem to několikrát v životě zažila a vždy následoval důležitý životní zlom nebo změna. Těm počátečním jsem něvěnovala tak velkou pozornost, ale informovala jsem člověka, o kterého se jednalo. On se lekl, ale já jsem se tomu smála. Šlo o ohrožení života, ale tehdy jsem tomu nevěnovala pozornost.Dopadlo to, bohužel, špatně. Pak se mi to stalo ještě několikrát, ale už jsem se zachovala jinak a musím napsat, že ty dva sny, které jsem stoprocentně poslechla, zachránily život můj a později i mého vnoučka. To varování jsem vzala tak vážně, že jsem se např. spojila s porodnicí, kde byl se měl narodit. Mám vše vytištěno na počítači i s datumem. Událost následovala další den, přesně podle snu. Jsem ráda, že jsem to udělala, protože vše se stalo tak, jak v tom snu a vše dobře dopadlo. Vytištěné stránky mám schované, pro případ, že by mi rodina nevěřila. Všichni, včetně lékařů, to vzali vážně. Dodatečně mi poslali fotky z ultrazvuku, že jsem měla pravdu.
Od té doby vím jistě, že existuje propojení současnosti a budoucnosti a že čas je veličina velmi relativní.
Velice doporučuju dobře přemýšlet o všech snech, které v nás při probuzení zanechají hluboký prožitek a dobře si je pamatujeme.
Není tady
Tak mohu jen doplnit, že sice nevím přesně, co mé sny znamenaly, ale volal BM před týdnem, a mimo jiné mi řekl, že jeho NM omylem odhodila nedopalek do koše a málem vyhořeli. Ona je psychycky nemocná. Začal sem zase jezdit.
Není tady