3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
mirka.. napsal(a):
doted jsem poplatky ve zdravotnictví tak nějak ignorovala. studuju, a kdy mě občas přepadne nemoc, dojdu si k doktorce a těch 60kč tam nechám, i s receptem. navíc, jetě k doplatku. jistě, mě to nezruinuje, dostávám peníze od naich, protoe vekerý čas trávím nad skriptama, občas jdu na nějakou brigádu, kdy vyetřím čas...ale absolutně nechápu, prostě nepobírám...proč se moje kamarádka musela dívat, jak jí pomalu a bolestivě umírá tatínek a přispívat mamince ze své brigády na to aby pokryly náklady na jeho pobyt v nemocnici.Dostal rakovinu, inoperabilní karcinom jater. Prostě jen čekání na smrt. Proč jeho rodina musela platit ? jistě, kdy jde někdo na zákrok, nebo je nemocný, pár dní si poleí, zaplatí....ale já se na tohle koukám asi i z toho lidskýho hlediska...a nechápu e rodina, která kouká na pomalou a bolestivou smrt jednoho z nich jetě musí platit za to, e umírá. Kámoka řikala e měl horzný bolesti, e by ho nejradi zabila sama, kdyby nějak mohla, e to je nelidský a doktoři mu jetě odmítli dát morfium, e prý je drahé...no já doufám, e mě v pravý čas přejede vlak a budu to mít rychle za sebou!ne jetě platit za vlastní smrt! prostě eutanazie tu povolená není...ale tohle ano...donutit někoho v bolesti zemřít za peníze. vichni tu mluvíte o těch 30 korunách...ty opravdu nikoho nezničí...ale nikdo u nehledí na ty u kterých tomu tak není. kdy u se státu nechce podpořít lidi, co prostě umírají a nic s tim nemohou udělat, měl by jim aspon umonit zemřít lépe. a ne z nich jetě vysávat peníze. hnus.
Také jsem se musela dívat na takovouto smrt příbuzného
Nicméně, pan Topolánek prohlásil, e poplatky ná národ simulantů vyléčí. Zřejmě pozapomněl, e i on můe umírat v bolestech.......jak smutné!
Není tady
Mendy napsal(a):
mirka.. napsal(a):
doted jsem poplatky ve zdravotnictví tak nějak ignorovala. studuju, a kdy mě občas přepadne nemoc, dojdu si k doktorce a těch 60kč tam nechám, i s receptem. navíc, jetě k doplatku. jistě, mě to nezruinuje, dostávám peníze od naich, protoe vekerý čas trávím nad skriptama, občas jdu na nějakou brigádu, kdy vyetřím čas...ale absolutně nechápu, prostě nepobírám...proč se moje kamarádka musela dívat, jak jí pomalu a bolestivě umírá tatínek a přispívat mamince ze své brigády na to aby pokryly náklady na jeho pobyt v nemocnici.Dostal rakovinu, inoperabilní karcinom jater. Prostě jen čekání na smrt. Proč jeho rodina musela platit ? jistě, kdy jde někdo na zákrok, nebo je nemocný, pár dní si poleí, zaplatí....ale já se na tohle koukám asi i z toho lidskýho hlediska...a nechápu e rodina, která kouká na pomalou a bolestivou smrt jednoho z nich jetě musí platit za to, e umírá. Kámoka řikala e měl horzný bolesti, e by ho nejradi zabila sama, kdyby nějak mohla, e to je nelidský a doktoři mu jetě odmítli dát morfium, e prý je drahé...no já doufám, e mě v pravý čas přejede vlak a budu to mít rychle za sebou!ne jetě platit za vlastní smrt! prostě eutanazie tu povolená není...ale tohle ano...donutit někoho v bolesti zemřít za peníze. vichni tu mluvíte o těch 30 korunách...ty opravdu nikoho nezničí...ale nikdo u nehledí na ty u kterých tomu tak není. kdy u se státu nechce podpořít lidi, co prostě umírají a nic s tim nemohou udělat, měl by jim aspon umonit zemřít lépe. a ne z nich jetě vysávat peníze. hnus.
Nicméně, pan Topolánek prohlásil, e poplatky ná národ simulantů vyléčí. Zřejmě pozapomněl, e i on můe umírat v bolestech.......jak smutné!
Nechci, aby to znělo cynicky, je samozřejmě strané, vidět umírat milovanou osobu. Ale ona osoba snad bere nemocenskou nebo invalidní důchod, take si péči v nemocnici hradí sama.
Není tady
mag napsal(a):
Mendy napsal(a):
mirka.. napsal(a):
Nicméně, pan Topolánek prohlásil, e poplatky ná národ simulantů vyléčí. Zřejmě pozapomněl, e i on můe umírat v bolestech.......jak smutné!Nechci, aby to znělo cynicky, je samozřejmě strané, vidět umírat milovanou osobu. Ale ona osoba snad bere nemocenskou nebo invalidní důchod, take si péči v nemocnici hradí sama.
Napadlo mě to samé co Mag, i kdy samozřejmě nechci nijak zlehčovat tuto rodinnou tragedii. Copak důchod či nemocenská toho pána nestačili na těch 60 Kč denně? Na co mu vlastně rodina přispívala (krom třeba přilepení v jídle)? Navíc dnes ji existují hospice, kde je mono důstojně s vekerou péčí doít. Ale tam je nutno zřejmě přispět více, ne 60 Kč denně. A to je hlavně o naich prioritách, co sobě nebo svým bliním pořídíme.
Není tady
mě spí udivuje, e ten člověk platit musí ne e by neměl jak. stát mu nedovolí zemřít pomocí eutanazie a jetě od něj vybírá peníze. no, to jen tak, e člověk ne ptká něco takhle osobně, tak řiká, no jo, 30kč, to je jako nic...a ted u se na to koukám jinak. i s tim kdo vechno musí platit, za pseudopéči v naich nemocnicích. radi se du zase učit.
Není tady
Mirko di se rači učit. Udělá lépe.
Není tady
mirka.. napsal(a):
mě spí udivuje, e ten člověk platit musí ne e by neměl jak. stát mu nedovolí zemřít pomocí eutanazie a jetě od něj vybírá peníze. no, to jen tak, e člověk ne ptká něco takhle osobně, tak řiká, no jo, 30kč, to je jako nic...a ted u se na to koukám jinak. i s tim kdo vechno musí platit, za pseudopéči v naich nemocnicích. radi se du zase učit.
Pokud si váně nemocný člověk opravdu přeje zemřít, je to velmi jednoduché... Volání po úřední etuanazii chápu v případech lidí, kteří jsou v bezvědomí či bez monosti se pohnout. Pokud má člověk vlastní vůli a zbytek sil, můe to vyřeit sám a důstojně.
Jinak péče v nemocnicích je myslím placená z veřejného pojitění. To, na co člověk přispívá 60 Kč denně je jídlo, voda, energie, prádlo... A nazývat práci lékařů a sester pseudopéčí bych si takhle mahem netroufla, zdá se mi to trochu jako znevaování.
Není tady
To vechno máme za to e jsem ty nenarance nechaly u koryt. Je třeba se postavit na odpor. Dnes mi bylo z ministersva zdravotnictví řečeno e je správné e platíme i při kontrole. Take u se neplatí jen kdy příjdeme s malou (jeliko má patné srdce a klinickou bronchitidu) k lékaři (to u jsem jak tak překous) u chtějí peníze i za kontrolu. Tak to je moc!!!!!! Doktorka mi řekla e na kontolu nemusím chodit (a pak na mně pole svin.ě sociálku). Začaly říkat e se jedná vlasně o kontrolní vyetření a to je ji placené. Je to vyetření. Prých chcou vyvolat diskuzi mezi doktorem a nemocným. Take dojné kravičky sem a plate. Je spíe potřeba vyvolat diskuzi mezi lidmi s následnou DEFENESTRACÍ ... a si uvědomí z čích jsou peněz placení.
Není tady
Tacvud napsal(a):
To vechno máme za to e jsem ty nenarance nechaly u koryt. Je třeba se postavit na odpor. Dnes mi bylo z ministersva zdravotnictví řečeno e je správné e platíme i při kontrole. Take u se neplatí jen kdy příjdeme s malou (jeliko má patné srdce a klinickou bronchitidu) k lékaři (to u jsem jak tak překous) u chtějí peníze i za kontrolu. Tak to je moc!!!!!! Doktorka mi řekla e na kontolu nemusím chodit (a pak na mně pole svin.ě sociálku). Začaly říkat e se jedná vlasně o kontrolní vyetření a to je ji placené. Je to vyetření. Prých chcou vyvolat diskuzi mezi doktorem a nemocným. Take dojné kravičky sem a plate. Je spíe potřeba vyvolat diskuzi mezi lidmi s následnou DEFENESTRACÍ ... a si uvědomí z čích jsou peněz placení.
Souhlasím s defenestrací. Socany a komunisty vyhodit z okna.
Není tady
Tacvud napsal(a):
Je spíe potřeba vyvolat diskuzi mezi lidmi s následnou DEFENESTRACÍ ... a si uvědomí z čích jsou peněz placení.
1. Ji vzhůru psanci této země,
ji vzhůru vichni, je hlad zhnět!
Teď právo duní v jícnu temně
a výbuch zahřmí naposled.
Od minulosti spějme zpátky,
otroci, vzhůru k cílům svým!
Ji chví se světa základ vratký,
my ničím nejsme, buďme vím!
R: [: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod.
Internacionála je zítřka lidský rod. :]
2. Dělníci, rolníci, té bratři,
jsme velkou stranou dělnickou.
Vem lidem jenom zemně patří
a zahaleči a ji jdou!
Dost napásla se naí muky
vran, supů hejna krouící,
rozptýlí den přítí jich shluky,
věčně vzplá slunce zářící.
R: [: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod.
Internacionála je zítřka lidský rod. :]
Není tady
Jeňo, jetě e jsi to připomněl. Málem bych zapomněl.
Není tady
Jetě tu o těch otrocích, tu jsem jako děcko děsně proívala ... jak vono to jenom bylo?
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Jetě tu o těch otrocích, tu jsem jako děcko děsně proívala ... jak vono to jenom bylo?
Ó, zazni písni vzneená,
o práci která vrozena
přírodou lidstvu jest.
Ve, čeho člověk uívá,
z lechetné práce vyplývá.
Buď práci čest,
buď práci čest. (Ta čest.)
sloka 2
Ta práce, matka pokroku
a s ní armáda otroků
jde hájit svoji čest
Zásada nae na světě
po astném boji rozkvete.
Buď práci čest,
buď práci čest. (Ta čest.)
Já jsem na rozdíl od vás na změnu připraven.......... učte se!
Upravil(a) Jeňýk (23. 9. 2008 11:19)
Není tady
jojojo, to je vonó ... armáda otroků, ta mě dostávala - a mého otce taky, kdy sem mu to tenkrát několikrát zapěla při galejích na zahradě ... normálně mě vstoupila slza do oka
Není tady
Vy si teda z toho děláte srandu. Takové váné věci.
Není tady
ta mě dostávala - a mého otce taky, kdy sem mu to tenkrát několikrát zapěla při galejích na zahradě... normálně mě vstoupila slza do oka
Kdy tě bacil rejčem jako odměnu za zpěv???
Není tady
Nééé, teď, při tej vzpomínce
Petře, srandu? Kdepak, my se připravujem, abychom byli připraveni ... myslíte, e časem zase zavedou 1. máje? A při Olympiádě jsem si vzpomněla na Spartakiádu ... třeba se rozpomene aj Vojta Filipůj, a se dostane k lizu a zase začnem pěkně kolektivně cvičit ...
Není tady
Chtěla jsi jistě napsat AGENT STB Vojta Filipůj!!!!!!
Není tady
Jj, chtěla, ale zapomněla ... na tu sklerózu Čei jednou dojedou
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
... na tu sklerózu Čei jednou dojedou
Nejen Čei.
Touhle sklerozo trpí lidstvo poslední dobou obecně.
Není tady
Jsem nala vcelku zajímavej článek. Myslím, e by mohl patřit sem
http://www.osel.cz/index.php?clanek=3231
Není tady
Nemám slov ,celá nae politika by měla jít do ha...lu.....co pokadé slyím v tv nebo v rádiu je ubohý....vdycky se íleně vytočím a vypínám...
Není tady
No vidíte, e to jde, i simulanti chodili do práce.
ČSÚ: Díky reformě ubyla čtvrtina nemocných zaměstnanců
http://domaci.ihned.cz/c1-29019240-csu- … amestnancu
Není tady
Petr100 napsal(a):
No vidíte, e to jde, i simulanti chodili do práce.
ČSÚ: Díky reformě ubyla čtvrtina nemocných zaměstnanců
http://domaci.ihned.cz/c1-29019240-csu- … amestnancu
O nikoli, odjeli si uívat zaslouených dnů volna od nataených rukou pravicových lékařů
Není tady
Tisíce léků jsou ode dneka levnějí
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot … ?id=620920
Není tady
A nazývat práci lékařů a sester pseudopéčí bych si takhle mahem netroufla, zdá se mi to trochu jako znevaování.
pokud bys umírala, břiní a hrudní dutinu plnou vody.tedy nepředstavitelné bolesti..a doktoři by ti odmítli dát morfium, protoe je to drahé..moná bys změnila názor. neřikám, e jsou takoví vichni..ale na více místech se setká s tím, e kdy u člověku nejde pomoci, tak se na něho kale, ak proč do něj vráet peníze, kdy stejně umře.e...
a taky v tomhle stavu, v nemocnici se moc dobře nepáchá sebevrada..váně nemocný člověk i kdy je při vědomí, tak to neznamená, e dokáe udělat tohle. jinak to je moc fajn názor...těm co není pomoci a maj volný ruce, ty se ak moou zabít sami..
Není tady