19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
.....a na to, e budou u lékařů platit i děcka pod 15-náct let? Mě je z toho... Nevím, kde ty peníze máme brát. Vechno bude draí, ale ty výplaty jaksi nerostou......
To jsme to dopracovali......
Není tady
Mně je z toho patně. S ohledem na fakt, e mám děti 3 a z toho jedno zdravotně postiené, tak svolávám vechny svaté, aby takhle hrůza neprola. Jinak se můu rovnou nastěhovat pod most.
Není tady
A to chtěji, aby se rodily děti....
Není tady
....no comment
Není tady
Julínkova reforma smrti: U lékaře budou platit i miminka s rakovinou!
Tomá Julínek
PRAHA Tak to je teda ok! Ministr zdravotnictví Tomá Julínek (ODS) bude nemilosrdně vybírat poplatek 30 Kč za návtěvu lékaře i od těce nemocných pacientů, kteří musí k doktorovi třeba obden. Také za pobyt v nemocnici (včetně pobytu v lázních) budeme platit vichni bez výjimky. 60 Kč za den ťvysolí na dřevoŤ i dlouhodobě a chronicky nemocné děti (rakovina, leukémie) či děti mentálně postiené. Navíc edesátikorunový poplatek za pobyt v nemocnici zaplatí i rodič nebo jiný průvodce dítěte. Poplatky by neměly platit jen děti z ústavů a děti, jejich rodiče berou dávky pro lidi v hmotné nouzi.
Ano poplatek za pobyt v nemocnici se vztahuje na vechny bez rozdílu. Pokud s tím bude mít nějaká rodina problém, tak se musí obrátit na sociálku a poádat o nějaké peníze, řekl deníku Aha! mluvčí ministerstva Tomá Cikrt. Navíc nebude ádný finanční strop za placení pobytu v nemocnici. Pokud tedy těce nemocné miminko s jedním z rodičů stráví v nemocnici třeba půl rok, bude je to stát více ne 21 000 korun! A poplatek za pobyt se týká i ozdravných zařízení a lázní.
Poplatky za pobyt v nemocnici budou muset platit i těce nemocní dettí pacienti.Ministerstvo zdravotnictví bude také vybírat poplatek 30 Kč za kadou návtěvu lékaře i u těce nemocných lidí, kteří musí často k doktorovi na prohlídku. Od poplatků jsou osvobozeny jen chronicky a dlouhodobě nemocné děti, Cikrt tak potvrdil, e se poplatky vztahují i na dospělé s rakovinou, kardiaky či cukrovkáře. A za návtěvu pohotovosti zaplatíte dokonce 90 Kč i kdybyste třeba umírali...
Přesto budou některá vyetření od poplatků osvobozena. Třeba kdy půjdeme na odběr krve, tak 30 korun platit nemusíme. Kdy vak bude odběr krve i s klinickým vyetřením, tak u poplatek zaplatit musíme. Poplatku se vyhneme i v případě, kdy si u lékaře vyzvedneme jen výsledky vyetření, nebo vám pouze vystaví recept.
A jak tomu bude v případě, kdy nás do nemocnice doveze sanitka třeba po autonehodě? Poplatek platit nemusíme. Pokud ale v nemocnici zůstaneme, pak u nás poplatek 60 Kč za kadý den hospitalizace čeká. Doma také utratíte za jídlo a teplo. Třicetikorunový poplatek za návtěvu a recept není nijak vysoký. Kdy má někdo na pivo a cigarety, tak si můe dovolit zaplatit za poloku na receptu, sdělil nám mluvčí Cikrt.
TO JE HNUS!!!!
Není tady
Tak to je opravdu ok!!!.ale já se tady u ničemu nedivím.!!!!!
Není tady
Schváleno, můeme jít rovnou na pastvu. Kdo z vás to finančně utáhne ? Já asi sotva :-(
Není tady
Mam take nazor - tvrdy, ale je to MUJ nazor.
Osobne nechapu, KDE se v lidech bere pocit, ze maji mit stale dokola neco zdarma. Nekdy je mi z tech "socialu a komousu" na bliti.
Skolstvi zdarma, zdravotni peci zdarma, a zaplati to KDO????
Na auto, barak, pocitac, TV s domacim kinem a nejmodernejsimi mobilnimi telefony, abyste pred sousedem NAHODOU nebyli OUT, to mate, co????
A zaplatit za svy zdravi se vam nechce, CO!!!??? Me se zase nechce ze "sveho" dotovat socansky prizivniky.
Není tady
Sexynete, souhlasím. Pro vás je opravdu tak moc dát 30 korun za návtěvu u lékaře nebo 60,- za den v nemocnici???!!!!
Není tady
Ladie napsal(a):
Sexynete, souhlasím. Pro vás je opravdu tak moc dát 30 korun za návtěvu u lékaře nebo 60,- za den v nemocnici???!!!!
Tady nejde zdaleka jen o poplatek 30 kč za kadý napsaný lék a za kadou návtěvu lékaře.
Řeknu vám ale jetě jeden důsledek této reformy, o kterém se absolutně nemluví, ale je nedílnou součástí právě přijaté reformy.
Mám zdravotně postienou dceru, je jí 5,5 roku a trpí metabolickou nemocí - fenylketonurií. Kdo neví, oč se jedná, tak v játrech se nevytváří jeden enzym, tudí dítě neumí zpracovat jednu aminokyselinu, kterou vak obsahuje vekerá běná strava. Jedinou dosud známou léčbou je, e dítě ze stravy musí vynechat naprosto ve, co obsahuje bílkoviny (co dost dobře nejde, bílkoviny jsou i rostlinného původu, take i takové rajče obsahuje onu aminokyselinu, která je pro mou dceru toxická). Dítě - fenylketonurik smí bez omezení pouze olej, vodu, cukr, sůl, ocet, speciální nízkobílkovinné potraviny, které lze sehnat jen ve dvou obchodech v ČR a v cenách stovky kč za ks. Ve velmi omezené míře můe vybrané druhy ovoce a zeleniny, ve na gramy odváené a na fenylalanin a Kcal přepočítané. Absolutně nesmí nic od masa, nic od mléka, ořechy, oříky, brambory, rýi, těstoviny, lutěniny, pečivo, čokoládu, suenky, cereálie ...
Tahle strava měsíčně vychází na cca 5-6tis. kč a stát na to nepřispívá ani korunou.
Protoe nízkobílkovinná strava dítěti nedodá potřebné bílkoviny k vývinu a růstu, jsou zde jetě speciální aminokyselinové směsi, které tělu dodají aminokyseliny nutné k normálnímu a zdravému vývoji. Tyto aminosměsi dítě musí konzumovat v průměru ve 3-4 dávkách denně (je to práek po*né chuti a zápachu, který se rozmíchá ve vodě a ten dítě musí vypít).
Jen na tom, jak dítě bude dodrovat tuto ílenou dietu, na tom, e nebude jíst nic z pro něj zakázaných potravin a e bude poctivě pít své aminokyseliny, jen na tom závisí, zda z něj vyrostě zdravý a plnohodnotný dospělák, jen s odlinou stravou, či zda mu vysoké hladiny fenylalaninu v krvi trvale pokodí mozek a dítě skončí jako těce mentálně retardované.
Rodič pečující o takto nemocné dítě byl s dítětem doma a pobíral příspěvek při péči o osobu blízkou (PPOB), běně do jeho 18-i let (ono toti neustálé váení kadičkého sousta do gramů a počítání velkou násobilkou a podle moudrých tabulek ve na PHE a Kcal vůbec není jednoduché).
Od 1.1.07 veel v platnost zákon o sociálních slubách, který nahradil PPOB a tento zákon na tuto skupinu nemocných poněkud zapomněl, prostě je nezařadil do tabulek a tito nemocní jsou zřejmě náhle "zdravý".
Tento deficit měl být odstraněn zařazením těchto pacientů do druhé kategorie dle zákona o sociálních slubách, tj. pacient by pobíral příspěvek 5tis. kč, ze kterého by si "platil" sluby pečující osoby (ve větině případě rodiče) a tento by tudí mohl s dítětem zůstat doma, v návrhu bylo do ukončení povinné kolní docházky dítěte.
Na MPSV vak tento návrh tak sesekali, e do sněmovny přiel naprostý paskvil, dle právě schválené reformy tito pacienti budou zařazení do kategorie první, příspěvek 3tis. kč. Nic proti, ale za tyto peníze si nikdo z rodičů nemůe dovolit zůstat doma, navíc tento příspěvek by měl být jen do 10-i let věku dítěte. Jakoby 11ileté dítě - fenylketonurik uměl ji potraviny odvaovat na gramy, velkou násobilkou přepočítávat na PHE a Kcal, být tak uvědomělý, aby si nevzal nic ze zakázaných jídel a dobrovolně pil po*né aminokyselinové směsi. Ve kolním stravování přitom dítěti jeho speciální PKU stravu nikdo nepřipraví s ohledem na velmi vysokou pracnost při jeho přípravě i na finanční náročnost, donesené jídlo z domova mu neohřejí, protoe tohle nedovolují hygienické předpisy .. a dítě o hladu také zůstat nemůe, hladovění nebo-li nízký příjem Kcal má za následek katabolismus, fenylalanin uloený ve tkáních se znovu zpět vyplaví do krve a následek je stejný jako nedodrování či poruování PKU diety - vysoké hladiny PHE, pokození mozku a mentální retardace.
To těm zmetkům modrým bylo tak zatěko dovolit rodičům PKU dětí o tyto děti pečovat alespoň do těch 15i let ? To je tak vytrhne úspora na těch 250-i neastníků ? Ty rodiče to u takhle mají velmi těké, děti jakbysmet a tohle je doslova nů do zad. Stát je tímto úplně odepsal, protoe 10iletý fenylketonurik se jetě o svou stravu neumí postarat. To není kydnout na talíř den předem připravené jídlo, je to nekonečné váení a nekonečné počítání !!!!
A těch 30 kč za kadou poloku na receptu ? Není to tolik, uznávám, ale jen za recept na aminokyseliny mi to půlročně bude dělat skoro 1500 kč. A kde je to ostatní ?
Děti mám celkem 3, PKU má natěstí jen nejmladí dcera, ale pokud někdo z dětí omarodí, nemoc postupně naskáče na vechny tři a jetě se minimálně jednou otočí. Pokud kadé dítě dostane atb, je to jen za recepty minimálně 90 kč, spí víc, málokdy lékař napíe jen 1 lék + doplatky za léky a poplatky za léky typu kapky do nosu aspol. Mám jít krást rovnou, nebo si mám zaloit veřejnou sbírku ?
I tohle je ta úasná reforma na ozdravení veřejných financí, jak to řekl jeden můj známý - modrý postřik na likvidaci zdravotně postiených, dlouhodobě nemocných a důchodců.
Upravil(a) Ela.. (21. 8. 2007 22:11)
Není tady
Eli, to e má tvoje malá fenylketonurii je mi moc líto - je to svinstvo a bohuel na celý ivot . Ale s reformou souhlasím. U jen to, e u prarodičů jsme po jejich smrti nali neskutečné mnoství léků, které si nechávali napsat "do zásoby", ani by je uívali... To, kdy vidím lidi ze svého okolí, kterým nic není, ale celé dny tráví běháním po doktorech... Vím, e takoví nejsou vichni, ale... A co se týká platby v nemocnicích - vdy v tom je vechno. Dneska si za 60,- v restauraci nedá ani blbou snídani...
Není tady
3. Budou platit i děti?
Ano, vechny děti budou platit poplatek. S výjimkou těch, které jsou v
ústavech nebo jejich rodiče jsou v hmotné nouzi.
Dalí výjimkou jsou děti v takzvané dispenzární péči tedy ty, které
musí chodit k lékaři soustavně kvůli své váné chronické nemoci třeba
na dialýzu s ledvinami./nikoliv ty nae ZP!!!/
4. Existují výjimky, kterých se placení netýká?
Ano. Poplatek neplatí lidé, jim bylo soudem nařízeno ochranné léčení
(sexuální nebo třeba kvůli alkoholismu). Neplatí ani ti, kterým úřady
nařídily izolaci v karanténě v nemocnici kvůli léčbě infekčního onemocnění*
Take pokud jste sexuální deviant či notorický alkoholik, je to v pořádku a neplatíte nic. Pokud o své zdraví řádně pečujete, přesto vás stihla váná nemoc, či jste si dovolili s vánou nemocí se ji narodit, musíte solit jak mourovatí.
To je taky v pořádku ?
Není tady
Ladie napsal(a):
Eli, to e má tvoje malá fenylketonurii je mi moc líto - je to svinstvo a bohuel na celý ivot
. Ale s reformou souhlasím. U jen to, e u prarodičů jsme po jejich smrti nali neskutečné mnoství léků, které si nechávali napsat "do zásoby", ani by je uívali... To, kdy vidím lidi ze svého okolí, kterým nic není, ale celé dny tráví běháním po doktorech... Vím, e takoví nejsou vichni, ale... A co se týká platby v nemocnicích - vdy v tom je vechno. Dneska si za 60,- v restauraci nedá ani blbou snídani...
Ladie, s poplatkem za pobyt v nemocnici 60 kč souhlasím. Ale jsou tam věci, které mi vůbec nesedí (viz. ji výe popsané) a o kterých se vůbec nemluvilo, jako by byly druhořadé. Moná to byl účel, zabudovat to do megazákona, čím více je toho najednou, tím snáze se něco přehlédne a uteče pozornosti...
... A PKU děti tím doslova a do písmene odepsali...
Není tady
Promin, je mi lito (osobne lito) kazdeho nemocneho, ditete zvlast.
Muj nazor je, ze nikdo nema zadne pravo (a to ani moralni pravo) povinovat nekoho placenim za svuj, by sebevetsi problem.
Nemam nic proti zakladani dobrocinnych organizaci, ktere pak budou dotovat ze svych penez kohokoli. Ale proc by to mel delat stat = vsichni lidi????
JA jsem proti vyplaceni socialnich podpor.
A co se tyka toho, co pises o alkoholicich a sexualnich deviantech - okamzite zavedeni verenoprospesnych poprav.
Není tady
Uz se k tomu nebudu dal vyjadrovat, me komousi, socani, a vubec, cela politika nesmire se.re.
Radeji delam pro sebe maximum, abych mel prachy na nevypocitatelne zivotni situace. A budu delat vse proto, abych JA platil tomuhle .nymu statu uplne nejminimalnejsi castky.
Není tady
To je síla Elo, jsi dobrá, e to tak dlouho zvládá. Smekám
Drím palce!
Není problém, kdy pracující bude občas nemocný, problém budou mít ti dlouhodobě nemocní, závislí na lékařské péči.
Snadno se to říká zdravému člověku, s pravidelnými příjmy, ale být v kůi někoho, kdo je ivotně závislý na lékařské péči, musí být hodně nepříjemný. Člověk má tak problémy se svou nemocí, navíc jej budou stresovat dalí ... a kdy ne jeho, tak jeho nejblií rodinu.
Vizitkou vyspělosti země je také to, jak se dokáe postarat o ty slabí. Jsem ráda, e jsou v této zemi ale také lidé, kteří organizují různé sbírky, charitativní akce na podporu či dotaci těm potřebným. Není málo lidí, kteří rádi přispějí...
Je mi líto, jak uvaujete Sexy, Ladie
Někdo tu charitu v sobě má a jiný zase ne. No, buďme rádi, e jsme zdraví...
Snad tato reforma chce skutečně "vyléčit" populaci...
Není tady
Ra, mě litovat nemusí. Já si za svými názory stojím.
Není tady
Sexynete, to co píe nezní ani tak tvrdě, jako spí hloupě. Kolik má dětí, e tvrdí, e je kolství zdarma? Měl si někdy postieného v rodině, e tvrdí, e je zdravotnictví zdarma? Je hodně smutné, kdy se musejí zakládat velijaké charity, aby se pomohlo někomu těce nemocnému, za to ti nahoře se mají jako prasata v itě. Jsou horí ne komančové, ti aspoň nemlaskali tak nahlas. Neustále si zvyují své platy a prebendy a to dotuje také Ty, to u Ti asi nevadí. Kdyby si se dostal do nějakých zdravotních problémů (ti Ti nepřeju ani náhodou), nemohl pracovat, nikdo by Tě nezaměstnal, rychle by si přehodnotil. Vyspělost společnosti se projevuje hlavně solidárností a ne uráením někoho, e je socka.
A jen na vysvětlenou, nikdy jsem nebyl v ádné straně, komanče nerad a v politice jsem to dotáhl akorát na "jiskřičku" v pionýru u mě něchtěli.
Není tady
Oto, puvodne jsem nechtel reagovat vubec, protoze tohle je tema, ve kterem jsou me nazory zrejme jedny z neextremnejsich vubec a proste - nechci byt zly na nekoho, kdo to ma tezke i tak, beze me... Navic, muj nazor neni dulezity pro nikoho jineho, nez pro me.
Kde tvrdim, ze JE skolstvi zdarma? Kde tvrdim, ze JE zdravotnictvi zdarma? Tvrdim, ze tito lide by CHTELI vse zdarma...
Napisu jedno, kazdy si to pochopi po svem. Zakony prirody - preziji jen silni, tak to bylo zarizene, diky tomu jsme se vyvinuli v lidi. "Socialni pomoc" je lidsky nesmysl, ktery zamerne nici lidsky genom. A ja tom podil mit nebudu.
Jsem si vedom toho, ze me 80% mistnich odsoudi, ale je mi to jedno, me na 80% lidske populace nezalezi a neuzajimaji me
Není tady
Nezlob se Sexynete, ale načpak si platíme takové sociální a zdravotní pojitění??? Abychom pak jetě připláceli na recepty, za návtěvy lékaře, za léky, mare atd??? Já jsem drobný podnikatel společně s partnerem, zároveň jsem zaměstnaná na pracovní úvazek (pokud nejsem na mateřské samozřejmě). Nechci ti tady popisovat, e si ve, co se týče podnikání děláme komplet sami, sedíme kolikrát do noci nad fakturami a oháníme se, aby keft vydělával, aby nám pokryl hypotéku, náklady a jetě něco zbylo. Zaměstnance si bohuel prozatím dovolit nemůeme. Z tohoto podnikání já osobně platím pojitění jak soc., tak zdrav., kdy jsem byla v zaměstnání, tak se za mně pojitění také odvádělo. Při mém výpočtu jsem měsíčně na sociální a zdravotní odváděla včetně zaměstanavatele a podnikatelských plateb téměř deset tisíc korun. Za rok něco kolem sto dvaceti tisíc. K lékaři nechodím, jak je rok dlouhý. Jediný "luxus", který jsem si dovolila v poslední době byl porod. To byl docela drahý pás, dle výpisu pojiovny. A ten luxus zaívám dodnes. Zapla Pánbůh, e zvýili rodičák, protoe ze 3500,- (jetě před rokem nebylo moné si přivydělávat v neomezené výi) byl z nouzecnost. Partner se oháněl od rána do večera, aby ta blbá hypotéka byla splacená. Kolik stojí dětské potřeby (ne ty nejluxusnějí) ti asi vyprávět nemusím. Makám od svých dvaceti let (nyní je mi estadvacet), odvádím daně, oboje pojitění, nikdy jsem nebyla vedena na úřadu práce. Nezlob se na mě, ale stát, pokud chce něco od občanů vybírat, musí jim něco poskytnout (aneb jak se říká - dejte lidem chléb a hry). Jinak tu budem jak v Americe, tam není ádný sociální systém a jak se tam lidi mají??
Není tady
A by the way, předpokládám, e ty jsi vystudoval jetě zdarma :-) za ty pinavý komunistický peníze. A u nás nepřeívají nejsilnějí, ale ti nejpinavějí a nejpodvodnějí. A to je bohuel rozdíl.
Není tady
Koukám e proti sexykolegovi jsem úplnej beránek
No ale otázka zněla co říkám na novou reformu? Já říkám, u poněkolikáté, e dokud tady nebude zaveden větinový systém, tak nikdy ádná opravdová reforma neprojde. Pořád bude třeba ustupovat "Melčákům a Pohankům". Reformu a zákony by měla dělat jedna strana a taky si za ně nést plnou zodpovědnost včetně trestní. Takhle se jedni schovávají za druhý a nikdo za nic potom nemůe.
Dalí věc je e čas na pořádnou reformu byl ji dávno provihnut. Dneska kdy se lidem daří dobře a různý půjčky jen svití, se nikdo nechce omezovat a nedejboe si platit za recept nebo jízdu sanitkou. Tyhle věci se tady měli rovnou zavést v roce 1990 a dneska u by se třeba na operaci nemuselo čekat dva roky a v nemocnicích by nevařili nepoivatelný sajrajty. Bohuel dneska si lidi berou "výhodný" půjčky i na dovolenou v Chorvatsku ale 30Kč za návtěvu lékaře je pro ně likvidační částka.
Jinak já osobně jsem pro minimálně zdvojnásobení nastavených tax Například za den v nemocnici bych nechal platit okolo 100Kč (kolik zaplatíte za 3 jídla v restauraci?) a za návtěvu lékaře 50Kč samozřejmě včetně dětí (jistě mají zodpovědné rodiče,e) Ono se toti na tu charitu musí nejdřív vydělat a neustále brát jaksi bohuel nejde. Navíc pokud vím tak je nastaven finanční strop po jeho dosaení u dotyčný nebude platit nic.
V reformě mi taky chybí (pokud se nepletu) i zvýené poplatky na zdravotní pojitění pro kuřáky, alkoholiky a lidi s nadváhou. To jsou nejrizikovějí skupiny lidí na jejich léčení jdou největí částky. Proč kdy někdo má na cigára, chlast a přeírá se, by si neměl na léčení platit víc, ne člověk který se o svoje zdraví stará?
Reforma je sice pro tohle poněkud přehnaný termín ale aspoň něco..........
sexynet napsal(a):
me na 80% lidske populace nezalezi a neuzajimaji me
Tohle zní opravdu dost blbě....... dávej pozor aby tě někdo z těch 80% netrefil někde na silnici nárazníkem mezi oči. To je pak se sebevědomím amen.
Není tady
alexxandra: To, co ty zaplatis za rok na pojisteni stoji jeden den leceni kuraka s rakovinou. A proc to mas platit ty? On na cigarety mel 20 let? Utratil za ne za tu dobu 300.000,-? Co je mi do obeznich lidi s cukrovkou, ktery potkavam v krame s plnyma kosema narvanyma hnusama od salatu, pres jitrnice, spek, tlusty masa, sladky buchty, a jiny odpadky, sezerou to, a - doktere, me je blbe, uzdrav me. Je to jen JEJICH problem, ne muj, tvuj, ani nikoho jinyho. Pokud ale maji takovou zivotni pojistku, kterou si plati, a ktera jim dovoluje kourit a zit nezdrave, tak klidne, to je normalni komercni obchod, proti kteremu nejsem.
Az budes potrebovat lecit ty, tak na to nebude. Uz ted vidim 3x - 4x do roka, jak nekdo shani v TV sponzora na operaci sveho ditete, protoze pojistovna mu 6 milionu na operaci neda. Celej tenhle pojebanej statni system je uplne k hovnu.
Jedinna cesta z tohodle socialniho hnoje vede pres komercializaci zdravi, s tim, ze lidi konecne do zakladu pochopi, ze o zdravi je absolutne nezbytny se starat a platit si za jeho leceni. Stejne, jako za cokoli jinyho je uplne prirozene platit a nikomu to neprijde divne.
Jsou samozrejme extremy, ano. To jsou napr. prave deti a lidi s vrozenymi vadami... Ty na tom budou spatne vzdy, at je system jakykoli.
Není tady
alexxandra napsal(a):
Jinak tu budem jak v Americe, tam není ádný sociální systém a jak se tam lidi mají??
Čoveče já bych to emerický zdravotnictví docela bral.
alexxandra napsal(a):
u nás nepřeívají nejsilnějí, ale ti nejpinavějí a nejpodvodnějí. A to je bohuel rozdíl.
Ano to je bohuel výsledek 40letého lámání charakterů pod vládou rudé lůzy.
Kdyby se ná stát měl monost vyvíjet normálním způsobem tak by tady nikoho ani nenapadlo e by měl něco od státu dostávat zadarmo.
Není tady
Jetě jsem zabudol na jednu věc. Řeknu vám tajemství!
Ty poplatky za lepí pokoj v nemocnici, za přednostní operaci nebo i návtěvu kvalitního lékaře se u dááávno platí! Akorát e z toho nae společný zdravotnictví nevidí ani korunu ale dotyční lékaři za to mají sluný vilky a fajn dovolený. Oni si ty neplatící "socky" toti v klidu těch pár měsíců na operaci počkají, mají to přece ZADARMO.
Není tady