3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Prosím poraďte pokazil se mi hrnec zavařovací a jinak jsem to jetě nedělala. Takté jsem jetě nezavařovala maso atd. na cesty, dovolenou atd. Prosím poradíte mi co a jak zavařit? Dcera jede na dovolenou, jídlo si berou sebou a takté manel se chystá na cesty...take potřebuji rady, co zavařit, jak atd. Díky díky moc
Není tady
Při přípravě jídel se nemá pouívat cibule, jinak upravit dle vlastní chuti. Dělávám základ na rizoto - drůb. maso + kukuřice + hráek + strouhaná mrkev
základ na čínu - maso + sojovka + koření + paprika
obrané pečené kuřecí maso ve větích kousích i s kůí
masové mleté kuličky do rajské omáčky (tu dělám z pytlíku)
Zavařuji dvakrát po půlhodině s odstupem jednoho dne.
Vezla jsem i naloené maso na čínu zmraené.
Není tady
Zavařovat se dá i ve větím hrnci nebo v troubě. Maso, jak píe Petuna zavařovat dvakrát ob den, aby se nekazilo.
Není tady
A jak v troubě to mám zavařit? Normální sklínky roubovací nebo obyčejné víčko?
Není tady
Zavařování v troubě: zavařovačky naplníme a uzavřeme jako obvykle, poskládáme je do hlubího plechu s vlanou vodou a vloíme do trouby. Nejprve zapneme na střední stupeň, pak 10 min na nejvyí teplotu, pak znovu na nií. Ovoce, které se rozvařuje, vypneme hned po nejvyí teplotě. Pro přesnějí práci lze pouít teploměr. Taky se dá zavařovat v papiňáku (po 3 sklenicích, na dno pod sklenice dát sloené utěrky) a v normální pračce, co má ohřev vody.
Není tady