Oznámení

3. července : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěšný start letních grilovaček!

3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na naše tipy!

#1 16. 8. 2007 7:33

Petuna
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 938

Zavařování a jídlo na cesty

Prosím poraďte pokazil se mi hrnec zavařovací a jinak jsem to ještě nedělala. Taktéž jsem ještě nezavařovala maso atd. na cesty, dovolenou atd. Prosím poradíte mi co a jak zavařit? Dcera jede na dovolenou, jídlo si berou sebou a taktéž manžel se chystá na cesty...takže potřebuji rady, co zavařit, jak atd. Díky díky moc

Není tady

 

#2 16. 8. 2007 22:44

Stelička
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 1. 2006
Příspěvky: 1160

Re: Zavařování a jídlo na cesty

Při přípravě jídel se nemá používat cibule, jinak upravit dle vlastní chuti. Dělávám základ na rizoto - drůb. maso + kukuřice + hrášek + strouhaná mrkev
základ na čínu - maso + sojovka + koření + paprika
obrané pečené kuřecí maso ve větších kousích i s kůží
masové mleté kuličky do rajské omáčky (tu dělám z pytlíku)

Zavařuji dvakrát po půlhodině s odstupem jednoho dne.

Vezla jsem i naložené maso na čínu zmražené.


http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

 

#3 16. 8. 2007 23:03

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: Zavařování a jídlo na cesty

Zavařovat se dá i ve větším hrnci nebo v troubě. Maso, jak píše Petuna zavařovat dvakrát ob den, aby se nekazilo.

Není tady

 

#4 17. 8. 2007 9:21

Petuna
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 938

Re: Zavařování a jídlo na cesty

A jak v troubě to mám zavařit? Normální sklínky šroubovací nebo obyčejné víčko?

Není tady

 

#5 21. 8. 2007 13:31

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: Zavařování a jídlo na cesty

Zavařování v troubě: zavařovačky naplníme a uzavřeme jako obvykle, poskládáme je do hlubšího plechu s vlažnou vodou a vložíme do trouby. Nejprve zapneme na střední stupeň, pak 10 min na nejvyšší teplotu, pak znovu na nižší. Ovoce, které se rozvařuje, vypneme hned po nejvyšší teplotě. Pro přesnější práci lze použít teploměr. Taky se dá zavařovat v papiňáku (po 3 sklenicích, na dno pod sklenice dát složené utěrky) a v normální pračce, co má ohřev vody.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů