|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Prosím o radu při koupi nového počítače. Ráda bych kvalitní, ale za rozumnou cenu.Je lepší si ho nechat složit z komponentů nebo koupit v kamenném obchodě nebo i třeba přes internet.Díky za Vaše zkušenosti.
Není tady

Já bych byla pro ho poskládat, protože budeš mít PC na míru. To, co prodávají v akcích v obchodech nemusí být zrovna to, co chceš nebo potřebuješ. Mám známeho, který PC skládá, BM to dělal taky. Nám tohle vyhovuje víc.
Není tady
Tiež si myslím, že keď máš niekoho, kto Ti ho vie poskladať, tak radšej tak... pri kúpe počítača záleží na tom, čo s ním plánuješ robiť. Potrebuješ iný počítač, keď s ním chceš len surfovať po internete a pracovať d dokumentami, iný, keď chceš strihať video a iný, keď sa chceš na ňom Ty, alebo Tvoje deti aj niečo zahrať...
Není tady
Určitě nechat poskládat, vyjde too hodně levněji/ pokud tě nenatáhne/ a pak si můžeš dokupovat a obnovovat, rozšiřovat ......jen zatím nekupovat TV kartu-hybrida!
Není tady
Jaká je záruka u "poskládaného" počítadla?
Není tady
S internetovým obchodem mám zatím dobré zkušenosti - kupují komponenty a nechám je poskládat a zahorovat u kolegy. Záruka je 2 roky na komponenty ze zákona ale mužeš si připlatit i 3 roky a záruku mám do té doby dokud nedá kolega výpoveď 
Jsem rozhodně za skládačku. Víš co tam je. Komponenty kupuji u české firmy alza jsou rychlí spolehliví a nakupuje tam celé ministerstvo. Ještě jsem neslyšela že prodali vadný komponent. A zejména mají blízko zastoupení.
Není tady
Samozrejme, ze je lepsi skladany pocitac na miru. Hlavne pro usporu ceny. Zaruka na skladany pocitac je dle pouzitych komponent. Na dost casti je zaruka 3 roky i vice. (napr. pevne disky maji 3 roky, pameti i klidne dozivotni (dozivotni zaruka = 5 let po ukonceni vyroby produktu))
Hlavne dej prednost profesionalni firme, nikdy si nenech stavet pocitace od znamych a kamaradu - jsou z toho jen problemy, a nesplnena ocekavani. JA pro sve zname, presto, ze mam maloobchodni prodejnu s vypocetni technikou, nikdy nic nedelam. (slevu jim nedam, zadne vyhody taky ne, obchod je obchod, a to kamaradi a znami nikdy, NIKDY nepochopi)...
Není tady
sexynet napsal(a):
nikdy si nenech stavet pocitace od znamych a kamaradu - jsou z toho jen problemy, a nesplnena ocekavani. JA pro sve zname, presto, ze mam maloobchodni prodejnu s vypocetni technikou, nikdy nic nedelam. (slevu jim nedam, zadne vyhody taky ne, obchod je obchod, a to kamaradi a znami nikdy, NIKDY nepochopi)...

ale niekedy to porusujem - u ludi, co to nezneuzivaju
Upravil(a) Oxi (15. 8. 2007 15:37)
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Za rozumnu cenu sa da kupit aj znackovy pocitac - ved nieje problem si zvolit vlastnu konfiguraciu - aj taky DELL uz ma dnes webovy konfigurator, kde si dokazem naklikat presne to, co tam chcem mat. Nemam rad skladacky s noname vecami a mam rad profi support.
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady

Petře, tam je záruka na jednotlivé komponenty, některé firmy občas dávají akce a záruka je třeba 5 let.... takže to někdy může být lepší než celé PC 
jinak určitě je lepší PC složené, cena kompletu je výrazně vyšší.......... ale přijde na to, abys Blanko tomu člověku věřila, pokud tomu nerozumíš, sama si těžko vymyslíš parametry počítače 

Není tady
mala.popelka napsal(a):
... jinak určitě je lepší PC složené ...
Nesuhlasim s tebou. Lacnejsie, ako pises dalej, to ano, ale lepsie asi tazko 
Oxi: To je velmi velmi velmi po*n :-) Predevsim si musis definovat slovo "lepsi".
Jiste, skladane PC nebude mit zrejme on site support do 4 hodin, ale to u toho DELLu BEZ zakoupeni care packu za 5000 mit taky nebudes.
Vykonejsi? Taky ne - postavim ti vykonejsi delo za mene penez, na 100%.
Mene poruchove? Hm, to taky neobstoji, za 3 roky nemame jedinnou reklamaci naseho pocitace. Stavime jen pouze ze znackovych komponent.
Tak v cem "lepsi"?
Není tady
5000? A to si kde zobral? Pri desktopoch je "Tríletý mezinárodní servis NBD (príští pracovní den) na míste" v cene .... to je standardna záruka. Nemusim sa pri akejkolvek poruche dohadovat v obchode ... "musime objednat, nemame na sklade, take sa uz nevyrabaju ..., najskor o mesiac ..."
Mam poistenie proti kradezi a proti kopcu dalsich neocakavanych udalosti ... a nemusel som koli tomu obehavat poistovne
Fakt chces povedat, ze za 3 roky vo vasich pocitacoch neodisiel ani jeden disk?
Upravil(a) Oxi (15. 8. 2007 16:17)
Oxi: Presne tak, za 3 roky neodesel ani jedinny disk, a me osobne nedesel ZADNY disk za nejakych 15 let. A to jsem jich mel opravdu uz hodne 
Není tady
Tak to mas kopec stastia a drzim palce nech ta neopusti.
Oxi, ja jsem si naprosto jisty, ze je to v 90% pripadu tim, jak se k elektronice chovas. Kdybych ti mel vypravet - kamarad si koupil vykonne PC na hry, nadupany PC, vykon, vybaveni... Po 14 dnech sel reklamovat disk. OK, dostal novy. Po dalsim tydnu mu odesel druhy (mel v PC dva disky).
Pak jsem nahodou mluvil s jeho dalsim kamaradem, a on mi povida - hele, on ma PC na stole, a kdyz hraje, a prohrava, mlati pestma do klavesnice ze PC vyskakuje 10cm nad stul. Jsem z toho byl uplne "štajf".
To samy, kdyz nam lidi nosi na reklamace treba mobily, nebo MP3 prehravace - nektery jsou tak dojebany, ze je mi hned od pohledu jasny, kde je problem
Lidi se k tem vecem za tisice chovaji jak dobytek. A pak rikaj, jaky jsou to smejdy. Bych fakt mohl vypravet cely eseje...
Není tady
Uz mi odislo strasne vela diskov a do pocitaca nemlatim (a hry nehram) ... dokonca raz mi odislo cele diskove pole (bolo zamknute, nemal k nemu pristup takmer nik a nikto mu na drzku nedaval
- len slapalo 24h/d).
Vies, ked mi chlapik z malej firmicky musel behom 2 dni 3x menit disk, bol cely nestastny (bolo to radicom, ale to mu nedoslo, ked som mu povedal aby vymenil MB a problemy skoncili bol totalne happy) - ale mal na starosti servis, takze to bol jeho problem.
Kamenom urazu pri takychto firmach je to, ze su casto neochotni, nekvalifikovani, neprijemni, vyhybaju sa zodpovednosti aj praci, ktoru povazuju za pracu naviac a clovek ktory nieco reklamuje je pre nich od podstaty svina co sa snazi s nimi vy***at.
Mam proste rad u compov "istotu" a moj nazor sa nezmeni, takze je zbytocne o tom polemizovat.
Upravil(a) Oxi (15. 8. 2007 16:58)

Tak já se chovám k elektronice velice pečlivě. Pc až na výměnu hlučného větráku šlape už čtvrtý rok, ale na mobily mám smůlu. To s k nim chovám až moc přepečlivě, kupuji v kamenných obchodech. Poslední mám 3 měsíce, začal samovolně vypínat a to neustálé mailovaní s prodejnou je únavné, tak, že bych to nesváděl jen na zákazníky. Někdy se prostě výrobek nepovede. A chování některých prodejců je dost žalostné. "Miluju" jak se někdy chovaj k zákazníkovi stylem "seš naprostej debil a vymejšlíš si".
To jen abys Sexynete viděl i druhou stranu mince. Nic ve zlým.
Není tady
.
Upravil(a) mia (10. 2. 2013 20:54)
Není tady
Ota: Oto, mas pravdu, ze nekdy se vyrobek skutecne nepovede, za to muze pak opravdu pouze vyrobce. Co se nas tyka, vsechny reklamace resime bez jakychkoli naznaku "delani ze zakaznika debila" (nakonec, jsme ze zakona povini reklamaci prijmout). Pote to zasleme servisu, at se stara znackovy servis. Pouze evidentni mechanicke poskozeni do reklamace neprijimame (to je evidentni)
Ano, znam par lidi, kteri i kdyby si koupili uplne to nejlpsi na svete (napr. vojensky pocitac, co vydrzi zasah jadernym granatem), tak se jim do par dnu podela
Ale to uz je jina kapitola 
Není tady
mia: Co se tohoto tyka, ja radim lidem jednu vec - at si urci maximalni castku, jakou do toho chteji dat, a podle ni si vyberou to nejslepsi, co se do te castky vejde. U notebooku jeste jakz takz plati, ze cim vyssi cena, tim vetsi vykon, vybaveni, kvalita. Notebook za 15 s DPH je tak pro stredoskolskeho studenta na par let studii - www, mail, psani dopisu, tabulky, drobna grafika, sem tam prehrat DVD, a to je tak vse... Nevydrzi vetsinou vic, nez 3 roky pouzivani.
Není tady
sexynet:plánuju něco kolem cca 25 tis.,ale jak poznám, že je to to nejlepší, co se do té částky vejde? Mám na to ještě tak měsíc, do té doby musím něco vybrat.
Není tady
Mia: Za 25 tisic uz sezenes pomerne slusny notebook. Co se tyka meho pohledu na znacky, tak pokud pomineme Apple - to ma jiny system a je predrazene, tak bych to poskladal asi takhle (od "nejlepsi" znacky, po "nejhorsi"): Dell, HP, Lenovo, Fujitsu-Siemens, Toshiba, Sony, Asus, Acer, Umax
Je to jen muj nazor, nekdo jiny muze mit jine preference. Dell tolik neznam (neni v klasicke distribuci), HP ma modely spise pro firmy, Lenovo - to je takove po*n, drive to bylo IBM, a byla to spicka, ted je lenovo s kvalitou asi nekde niz, Fujitsu-Siemens je takove... za sve penize dostanes hodne muziky, Toshiba dela dost multimedialnich modelu, takze spise pro studentny a do domacnosti, Sony - platis hlavne znacku, jinak prumer, Asus - skoro to samy, jako Toshiba, Acer - nejprodavanejsi znacka, hlavne kvuli cene, maji dobry servis, kvalita je podle me mizerna, Umax - no, dost spatny, podle me.
Pro sebe bych si koupil notebook zrejme od HP nebo Fujitsu-Siemens. Nejhorsi je, ze prestali skoro delat modely s klasickym 4:3 LCD a vsude cpou ty sirokoukly lesky blbosti

Není tady
Namátkově - napřiklad bych šel možná do tohoto HP - http://www.cellcom.cz/zbozi/gb866ea-akb … 866ea-akb/
A kdybych chtel neco více přenosného, tak možná tohle Fujitsu-Siemens - http://www.cellcom.cz/zbozi/vfy-em77v32 … pro-v3205/
To ma mensi display (12,1"), je to roztomile male, a lehke 
Upravil(a) sexynet (15. 8. 2007 21:24)
Není tady
.
Upravil(a) mia (10. 2. 2013 20:55)
Není tady