29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, prosím nemáte s touto biopsii někdo zkušenost? Je to na zjistění OVU.
Není tady
Ahoj leni,neco jsem o tom cetla na www.arleta.cz je tam spouta dotazu na Dr.Zadala jsem do vyhledavace sliznice.Zrovna tam je dotaz+odpoved na tohle ze 5.1.2007-zdena.Treba tam toho najdes vice.pa
Není tady
Paty, díky moc...no tak nevím, jestli taky neuteču
Není tady
Ještě jsem něco našla
Dotaz: Zdena Blahovcová 25.11.2006
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,už rok čekáme na miminko,já jím kyselinu listovou,calibrum-baby plan,vitamín E a zinek a pořád nic.ted 5.12. mám jít na první vyšetření na předmenstruační biopsii.Prý je to bolestivé vyšetření,a já se chci zeptat,zda je nutné a důležité.Děkuji Blahovcová
Odpověď:
Dobrý den, užívání Vámi jmenovaných vitamínů neusnadňuje početí, pouze zvyšuje pravděpodobnost, že v době početí nebudete trpět nedostatkem některých důležitých prvků, které by mohly negativně ovlivnit vývoj plodu - například preventívně působí na vznik rozštěpových vad. Biopsie endometria je metoda diagnostická, jež má potvrdit nejen ovulaci, ale i dostatečnou hormonální podporu pro uhnízdění embrya. Výkon není většinou tak bolestivý, jeho diagnostická hodnota je však slabá, zejména pokud není přesně načasován. Výion poatří mezi základní vyšetřovací metody některých pracovišť. Opakovaně jsem se setkal s případy, že po biospii ve stejném cyklu nebo následujícím žena otěhotněla. S pozdravem MUDr.Jiří Doležal
Tak jestli to funguje, tak do toho jdu
Není tady
Ahoj lenasku , já jsem na tom zákroku byla, popravdě to moc příjemné nebylo. Jak tam píše, že jeho diagnostická hodnota je slabá, tak mi to říkal i můj dr.(že už to 4 roky nedělá), ke kterému jsem právě po tomhle zákroku přešla, protože mi z něj indikovali anovulaci a tím to haslo - ovuluju dle folikulometrie ovšem normálně, takže to vyšlo asi na anovulační cyklus. Nevím, co by mělo po tomhle zákroku usnadnit početí - sáhnou Ti přes čípek do dělohy a kousek uštípnou, tak nevím
. Pokud chceš slyšet můj názor, já bych do toho nešla
. To raději nějakou mojžíšku, bylinky, teď se přiznám, že nevím, co všechno už jsi zkoušela
.
Není tady
Vikky díky...a fakt to hodně bolí??? Mám jít 2x za sebou
Není tady
leni, nechtěla jsem Tě vystrašit
, myslela jsem, že o tom jen uvažuješ, nevím, nejsem dr., ale po tom zákroku jsem hodně hledala a vycházelo mi to jako relativně zbytečný zákrok, ovulace se dá zjistit z krve a UTZ, ale určitě to není nic, co by se nedalo vydržet, je to chvilková bolest jako při silnější MS
už musím běžet, ale večer se připnu, kdybys chtěla cokoliv vědět
Upravil(a) vikky (14. 8. 2007 16:33)
Není tady
Já už jsem na to Vikky objednaná 2x za sebou ob den...mám strach, ale změnila jsem Dr. a říct novýmu, že na to nejdu je asi blbý. Je to bývalý primář. Říkal, že se občas i touto reakcí dá ten cyklus otěhotnět. Po pravdě nechápu jak, kdy je to na konci cyklu
Není tady
leni, nedalo mi to, psi počkaj
2x ob den a neříkal proč? hm, tak to nevím, já šla tuším 26 DC, hele, vážně to není nic hrozného, já jsem jen cíťa , u mě to asi dělalo i to, že jsem přišla na krev a čekalo mě i tohle, takže spíš šočík
Není tady
Jen aby...třeba jim uteču
Obden proto, že nemám pravidelnou MS...milunle 33DC ted 31DC tak proto. Jen tam jdu ráno a pak hned do práce...to budou dny
Není tady