29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
.
Upravil(a) Lily (22. 5. 2009 20:38)
Není tady
Když nemáte důkaz, je to těžké. A navíc nemáte ani smlouvu...
Není tady
Bez smlouvy.....
Není tady
Podud jsem si jistá, že fotoaparát opravdu vzala ona. Ona byla sama v bytě? Vyměnila bych zámky a už ji do bytu nepustila (bohužel jsem přišla o 13.000). Pokud ten fotoaparát ukradla, tak k vám už asi nepřijde.
Není tady
Až se vrátí z prázdnin, můžete na ni zkusit s manželem "uhodit". Pokud se z toho sesype a přizná se, šance nějaká je. Jinak máte smůlu. Přes oficiální instituce to nemá cenu řešit.
Pokud seš si jistá, že jste to nemohli nikam založit, v nouzi prodat/třeba manžel/,nikdo odnést při mejdanu, a pod - to není urážka, ani osočování, ale možnosti. Já bych jí zavolala, že s ní potřebuji velice nutně mluvit a podle toho bych poznala, jak se zachová a dala bych jí šanci s tím, že ji nebudu dělat ostudu. Pokud by se bránila a zapírala, tak bych zašla na policii a podala na ni oznámení. Oni se budou snažit věci dohledat v jejím okolí, zastavárny, kamarády a pod. A podle výsledku, kdyby se nenašly, bych jí udělala takovou ostudu, že by se z města odstěhovala. Zašla bych za rodiči, do školy...ale to už předbíhám. Nevadí, že nemáte písemnou smlouvu, byla by lepší..... Záleží, jak velké je to město, oni policajti už většinou ví, kam zajít......doufám, že máte doklady o koupi - já bych to nevzdávala!
Není tady
Aneri, ty bys na každýho hned podávala oznámení.... A jak Lily doloží, že u nich v bytě ta holčina vůbec byla?
Ne na každého, jen na toho, kdo mi něco ukrade :-) Ono je jednoduché, popíše dívčinu, kde k ní přišla/inzerát/, kde vzala na ni kontakt a v neposlední řadě - otisky dívčiny v domě by určitě někde byly:-). Možná ji tam i někdo viděl, sousedi, kamarádka, manžel a pod.
Není tady
Aneri - ach jo. Opravdu bez komentáře. Colombo hadr.
Nemohla jsem se udržet a nenapsat svůj názor. Už chápu, proč sem skoro žádní právníci nechodí. Při čtení takových "rad" by umřeli smíchy.
Mno, to je ošemetná situace. Ono to také mohlo být tak, než uklidí, tak tam měla nějakou kamarádku a nebo je dalších x možností. Vzhledem k tomu, že je to delší čas, tak se domnívám, že už nemá cenu podávat nějaké oznámení.
I kdyby to byla ona, tak už se jí teď nic nedokáže a ještě by se ti mohlo stát, že by ona se po tobě povozila pro křivé obvinění a to by tě přišlo dráž než foťák a navigace.
Za tohoto stavu je asi nejlepší to nechat být a radši si najat úklidovou službu.
Nicméně pokud máš doklady s výrobními čísly, můžeš to předat policii, kdyby na to někde náhodou narazili, aby věděli komu to vrátit.
Upravil(a) šarik (13. 8. 2007 18:20)
Yellow - dávej pozor na mé příspěvky, aby jsi neumřela smíchy. Já jsem se o sobe vždycky postarala, třeba i za pomoci policie mi byl zrovna vrácen telefon, který mi ukradli a pod. Ale nikdo v mém okolí neumřel smíchy....bylo by tě škoda, jsi asi ještě mladá :-), nechápu, proč bych se měla nechat okrádat...ale asi hodně vyděláváš...ať se ti daří !
Není tady
Lily, poslala jsem ti soukromou zprávu.
Nevím, v jak velkém městě bydlíš a kolik tam máter zastaváren-prošla bych si je. Já takto nalezla pár věcí z našeho vykradeného bytu (mimochodem zloděje poliši nikdy nenašli).
Není tady
Taky si myslím, že policie nic nezmůže, napíše protokol, foťák se nenajde, věc se odloží.
Není tady
Zkusit nejak psychologicky zjistit, jestli to ukradla. Pokud se nejak neprimo prizna nebo to na ni bude videt, tak ji udelat desnou ostudu. Pokud neda nic najevo, tak to vzdat, protoze vzdycky je alespon malinka sance, ze to ona nebyla a krive obvineni by nebylo moudre.
Není tady
NO abych se zastala Aneri - osobně bych to sice neřešila ale těžko bych se s tím smiřovala. Napsala bych asi trestní oznámení na neznámého pachatele, poslala státnímu zástupci - policii ne - požádala bych o oznámení o vývoji šetření do 30 dnu a nechala bych je ať se ptají. Já nic já muzikant nikoho nepodezírám ale kdyby poicie chtěla, ať veme na vědomí že někdo cizí v bytě byl. Třeba už měla prušvih a v databáze ji už mají.
Ošetřila bych tím fakt, že jsem nikoho nenařkla. Nic tím nestratíš.
Není tady
Moc Vám všem děkuji za rady. Je to opravdu těžká situace, za kterou si mohu sama, protože jsem příliš důvěřivá. Ta holčina u nás byla do konce července a pracovala od dubna tohoto roku jednou týdně odpoledne. Poslední tři týdny v červenci jsem k ní už pojala důvěru a nechávala jsem jí v bytě samotnou a chodila s malou ven. Chovala se totiž vždy velmi slušně. Říkala jsem si - zdravotní sestřička, ta přeci musí mít dobré srdce, když pomáhá lidem. A ejhle - nejdříve jsme koncem července začali postrádat foťák a Ivana nás vůbec nenapadla. Mysleli jsme si, že se někde najde. No a teď o víkendu jsme si chtěli vzít navigaci, kterou máme stále jen v jednom šuplíku a navigace fuč! Podotýkám, že je manžela a ten je pěkně naštvaný. Nikdo jiný v bytě nebyl. Kdyby odcizila třeba jen nějakou kosmetiku nebo oblečení, mávla bych nad tím rukou, ale toto jsou věci skoro za 30 000,- Kč. Proto všem radím - nenechávejte i sebeslušnější lidi v bytě samotné, dnes bohužel kradou už i zdravotní sestřičky!!
Není tady
Lily, a necháte to tak ? Tak si ji zavolej opět domu/ jajko že se nechumelí/ a tam na ni uhoďte ! Já jen, že bych ti také šla sem tam pomoci :-) , to se vyplatí...
Není tady
Lily napsal(a):
Moc Vám všem děkuji za rady. Je to opravdu těžká situace, za kterou si mohu sama, protože jsem příliš důvěřivá. Ta holčina u nás byla do konce července a pracovala od dubna tohoto roku jednou týdně odpoledne. Poslední tři týdny v červenci jsem k ní už pojala důvěru a nechávala jsem jí v bytě samotnou a chodila s malou ven. Chovala se totiž vždy velmi slušně. Říkala jsem si - zdravotní sestřička, ta přeci musí mít dobré srdce, když pomáhá lidem. A ejhle - nejdříve jsme koncem července začali postrádat foťák a Ivana nás vůbec nenapadla. Mysleli jsme si, že se někde najde. No a teď o víkendu jsme si chtěli vzít navigaci, kterou máme stále jen v jednom šuplíku a navigace fuč! Podotýkám, že je manžela a ten je pěkně naštvaný. Nikdo jiný v bytě nebyl. Kdyby odcizila třeba jen nějakou kosmetiku nebo oblečení, mávla bych nad tím rukou, ale toto jsou věci skoro za 30 000,- Kč. Proto všem radím - nenechávejte i sebeslušnější lidi v bytě samotné, dnes bohužel kradou už i zdravotní sestřičky!!
to že je zdravotní sestra, přece neznamená, že je slušná. Podívej se zdravotního bratra Petra Zelenku.
Jestli holka není protřelý recidivista a udělala to poprvé, ať na ni zkusí manžel uhodit s tím, že se obrátí na policii.Třeba to zabere a ona se pod tíhou svědomí přizná. Ale moc bych na to nespléhala. Každopádně, nemáte co ztratit.
Není tady
Lily napsal(a):
no, mozna dalsi radou by melo byt: nezamestnavejte uklizecky nacerno, pak vam zbydou jenom oci pro plac.
jinak na nejake domaci vyslechy bych nespolehala, bud trestni oznameni na neznameho pachatele nebo to asi nechat byt a priste neduverovat :-(
Není tady
to je zajimavý zrovna tohle řeším s kamarádkou které krade v bytě uklízečka taky, nekrade veci ale peníze nejprve na to přišli tak že jim ukradla z místsa kam peníze schovávají skoro 60 tisíc pak vybírala peníze v řádu stovek z kabelek ale nestyděla se i z kapes. Už si na ní políčili a mají jí i natočenou jak obrací kabelky a vybírá peníze nejen z toho místa kam chodila ale dokonce i jejich dceři z kasičky!!! Oni ted neví co s tím, jestli na policii jenže ti jak známo kameru neuznají a peníze už nikdy neuvidí nebo jí vystrašit tím že záznam pustí nejen její rodine ale celému paneláku kde bydlí a dalším dvema rodinám kde uklízí, aby podepsala dlužní upis. Chtějí co nevidet sklapnout past. Tak vám dám pak vedet jak dopadli a vy pište svoje nápady do pátku chtějí počkat a ještě si natočit jak jim šacuje skříně. Ještě je zajimavé, že ta zlodejka s s paní domu zná od jeslí tj 35 let a jsou nejlepší kamarádky. Když uklízečce paní domácí svěřila že se jí ztrácí peníze, tak ta zlodejka prý celá dojatá říkala jaká je to hrůza, že by si u nich nevzala korunu kdyby tam lezel milion. Záznam z kamery jsem viděla a musím říct, že to je šokující videt jak profesionálně krade. Místo uklízení hodinu hledala peníze. Pak si pustte do bytu kohokoli
Není tady
xxxx já si nejsem tak jistá že videonahrávka nestačí jako dukaz k obžalobě a odouzení zloděje.
Pakliže se nepovede vynutit dlužní úpis tak bych podala trestní oznámení a pokud policie projeví zájem o nahrávky což určitě projeví tak bch je odevzdala.
Myslím že mechanika je taková - přehrát stánímu zástupci nahrávku, on požádá o souhlas k další pasti od soudce, poslední nahrávka a zloděj je usvědčený.
domácí videonahrávka není pŕípustná jako dukaz po námitce advokáta protože opravdu muže jít o montáž. Ale i v tomto případě záleží na soudci. Už jsem viděla případ že soudce nahrávku uznal. No na Slovensku...
Není tady
taky jsem zvedavá jak to dopadne na té nahrávce je vidět že bere třeba balík peněz ale není logicky vidět kolik, mají jí nahranou asi z peti dnu po sobě, kdy pokaždé kradla, ty kamery instalovala odborná firma s tím že veděla že jde o sledování zlodejky a není to domací video, je to na počitač nahrávané a upravovat to nejde, nahrává to totiž čas a datum v obraze. Myslím že se bude hodně bát ostudy a podepíše to.
Není tady
Jediná rada je - nikomu nevěřit, i kdyby vypadal jako andělíček, nenechávat volně ležet peníze a cennosti, ale řádně je zabezpečit. Já teda nevím, ale když už bych cítila potřebu přechovávat doma šedesát tisíc, vzhledem k tomu, v jaké době žijeme bych si na tak velký obnos pořídila trezor, zasekaný do zdi (aby se nenechal odnést).
Nejde jenom o to, že může krást člověk, který do domácnosti dochází kvůli úklidu - každý z nás se může stát obětí profesionálního bytaře, to za prvé a za druhé - po svých zkušenostech bych nevěřila ani rodinným návštěvám, potažmo rodinným příslušníkům.
Měla jsem kdysi paní na úklid - téměř kamarádku. Musela jsem se s ní rozloučit, protože za mými zády se mi nevhodným způsobem dost vměšovala do manželství a s mým manželem řešila věci, které zcela určitě nespadaly do její kompetence. Po jejím odchodu - kdy ve mně hlodal červíček pochyb, jestli jsem té dobré ženě náhodou nekřivdila - jsem pohřešila tolik věcí (od bot po vybavení domácnosti), že seznam by byl dlouhý téměř jako moje ruka. Za ruku jsem ji nechytila, písemná smlouva rovněž nebyla, takže jsem si mohla vzít kapesník a nad pohřešovanými věcmi akorát tak hořce zaplakat. BTW jenom lodičky stály skoro 1500,-
Jinak na adresu všech takovýhle zlodějů - znečistit jim ruce a nepustit je k vodě (velice slušně řečeno )
Není tady
xxx Kiaro ona samozřejme trezor ve zdi a v něm ty peníze měla,ale ta uklízečka jí je kradla přímo z něj a je u toho natočená. Ptáš se jak se dostala ke klíčum? Taky sem se ptala viděla jsem video kde si vzala dotyčná kabelku z ní klíče od domu na kterých mela majitelka i klíč od trezoru/aby nikdy nebyl klíč doma když ona opustí dům/ a pak si drze odemkla a ty peníze na nekolikrát vzala/ . Majitelka to vubec nechápala tím že klíče byly doma jen když ona byla doma si myslela že to bere někdo z rodiny. Proto dala instalovat ty kamery. Uklizečka to brala v době kdy si majitelka třeba foukala vlasy a ona slyšela fén nebo když si dala ráno petiminutovou sprchu a ona slyšela téct vodu. Opravdu hodne otrlá zlodejka. Nejhorší je, že uklízí i dalším lidem...
Upravil(a) xxxx (17. 8. 2007 4:56)
Není tady