14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Ahoj,
vím, u se to tu probíralo párkrát , ale chtěla bych top znova nakousnout a sesumarizovat .
Take - co s nima? popíu své současné problémy: kdy suíme, tak jsou na padr a hlavně to zabírá děsně místa. Kdy je podusím a pak zamrazím, tak mám v mrazáku desítky kelímkou s mazlavou hmotou a to se mi pak skoro ekluje. Zavařovat neumím.
Mé dotazy:
1. jak je zpracováváte?
2. pokud suíte - jak? Které? Kde? (Četla jsem tu, e se suí i v horkovzduné troubě. Můu i v elektrický? to asi ne, co, to bych je pekla, ale stejnak...)
3. pokud mrazíte - jak uděláte, e z nich není břečka?
4. pokud zavařujete - dá se i bez čalamády a bez příchutí? A jak na to?
Díky předem za vechny odpovědi, cítím v kolenou, e se to letos bude náramně hodit
V.
Není tady
já houby nakrájím, spařím vařící vodou a je to polotovar
nejsou jako pasta a dál s nim pacuju podle toho na co je potřebuju
Není tady
Jejda, jestli Ti nikdo víc neporadí tak se zeptám maminky. Já houby pouze sbírám a pomáhám zpracovat. Sama jsem to nedělala ( asi taky protoe je nejím ).
Do mrazáku je dáváme lehce osmahnuté na sádle.
Zavařujeme je tuím na sladkokyselo,bez čalamády. Jsou pak jakoby v takovém fuj slizu. Kdy z toho dělám omáčku, tak je propláchnu v sítku a up s nima pod maso.
Suíme na niti, nebo na pekáčku na pečícím papíře volně na vzduchu. Horkovzdunou troubu zatím nemám, ale snad brzy bude, tak by mě to také zajímalo.
Není tady
Suím buď v suičce nebo klasicky - houby na irí prouky a suím na novinách. Co se týká mraení, tak postupuji stejně jako ivca. Nakrájet, spařit a up s nimi do mrazáku. Houby nezavařuji - fuj
Není tady
ivca napsal(a):
já houby nakrájím, spařím vařící vodou a je to polotovar
nejsou jako pasta a dál s nim pacuju podle toho na co je potřebuju
A jak dlouho je pak takhle můe skladovat?
Není tady
někde se píe e půl roku, ale já jsem statečná, tuhle jsem konzumovala loňské
Není tady
No počkej, spaří je a dá je zmrazit? nebo jen do lednice?
Není tady
spařím, rychle zchladím a dám do mrazáku
Není tady
Take ádnej olej. A dělá to se vema houbama nebo jen s hřibama (sbíráme i klouzky, liky, bedly...)
Není tady
úplně se vema
doufám e začnou růst
přítí týden jsem ve východních Čechách a houby bych opravdu nutně potřebovala....
Není tady
Dneska jsem přinesla 7 kg hub z křivoklátských lesůnááádhera...ale netuím co s nimi provedu...děkuju za vechny super tipy tady, určitě si něco vyberu...jdu nakoupit, vidím to zase a do rána...
Není tady
Jé, tak to bych hned uvařila kotel houbového guláe!!!
Není tady
Jsou vude po bytě a suej se, houbovej gulá jsem udělala do velkýho hrnce a dojídala ho jetě dneska...doufám, e mi nebude zle:D a usuit v troubě se mi je nepodařilo:butter:začaly mokvata poutět ávu, tak jsem to po hodině vypla a dala na pečící papír na radiátor...a dobrý
Není tady
Olomoucko,Přerovsko - tady rostou, snad i na betoně...a vechno, panské, babky,praváky,růovky,klouzky, no zkrátka ve.....suím v suičce, smaím v trojobalu jako řízek, gulá u nechtějí, ale karbenátky s kořením a česnekem jdou. Dobrá je pomazánka, ale nevydrí dlouho - uduené houby pomlet na strojku na maso,k tomu pomlet hodně cibule, koření a na topinky super. Mení dávám do sladkokyselém nálevu jako okurky, pak propláchnu, dávám k obloeným talířům. Starí suené houby z minulého roku přesuím, v hmodíři potluču, udělám práek a přidávám ho do veho - polévky, maso, pomazánky.....! Já jim dám, e to nebudou...
Není tady
Ahoj Aneri, kdyby vám "zaskočit" chtělo :-)) Já mám smůlu, holky je nejedí :-( tak budu muset přijet k Tobě.
Není tady
Ahoj,já jsem v Beskydech v neděli nala asi 10 kg hřibů,letos se nemusí ani hledat,opravdu se o ně v lese zakopává...Jinak já je nakrájené podusím na cibulce a po vychladnutí dávám do sáčků a zmrazím-mám základ na omáčku,smaenici apod.,ádnou mazlavou hmotu z nich nemám a taky poduené nejsou cítit.. Zavařuji je jako okurky,ale předem povařené a pořádně propláchnuté studenou vodou- nemám je potom slizovité... a někdy přidám cibuli,papriku a jinou zeleninu podle chuti jako čalamádu... /to mi poradily holky tady na babinetu-díky!!!/,jinak jsem taky neuměla zavařovat....
suím je klasicky na novinách-jednou za rok ten smrad přeijem...v zimě se potom hodí.... Vechny houbaře zdravím a jen a rostou!!!!
Upravil(a) D.elli (11. 9. 2007 8:42)
Není tady
Ahojky, Oto - zdravím !! To je smůla, e jsi tak daleko, já říkám, e centralizace by neměla být :-)...ale zase tam máte jiné výhody ! Přijet můe, uklidí, uvaří, nají se a zase pojede ! A hříbečky bych ti i na cestu dala, snad jen suené bych ti mohla poslat, ale u vás budou také, zkus nějakou lesní vílu okolo Prahy :-)
Není tady
Tak mě mlaďásek včera přinesl dvě bedny.Já houby jím jenom zavařované,tak se jdu pokusit.To bude dílo.Teď mi volal,e kolega z práce je mrazí nespařený.Já vude četla e se maj spařit,no tak nevim.Udělám to po jeho a je to.Kdy budou hnusný,můe nadávat jen sobě
Není tady
hlásím, minulý víkend v Jeseníkách houbové orgie, následně v okolí Bardejova ani mycí houba
Není tady
Slavkovský les - 3x 0,75 kg praváci!!! Spousta poddubáků. Byli jsme tam 2 hodinky a nesli plný koík. Doporučuju!
Není tady
Rostou
Není tady
Bety, Ty umí zkazit večer
Není tady
A jéje, tak tady má jako odkodnění troku houbové omáčky, je čerstvá!
Není tady
Bety, díky, chutná a voní báječně, mňam
Upravil(a) Ota (29. 9. 2007 7:19)
Není tady
Hledela jsem monost, jak zavařit poduené houby. Nala jsem tenhle vyčerpávající odkaz:
http://www.konzervace.info/seznam_houby.htm
Není tady