6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Všechny Vás zdravím,
chodím na tyhle stránky docela často, ale většinou jen jako čtenář a abych se v něčem poučila, ale ted mám docela velký problém se kterým si nevím rady.
Mám přes 2 roky přítele, se kterým jsem spokojená a miluji ho a on byl se mnou doufám taky, jen od začátku (každého) vztahu špatně reaguji na problémy a vždy jsem vzteklá až hysterická a chovám se v tu chvíli – což je tak cca 1x za 14 dní a můj minulý přítel se kvůli tomu se mnou rozešel. Od začátku mi současný přítel vyčítal to samé a já tomu nepřikládala takovou váhu, takže když jsem to zatím nezměnila, tak mi v pátek řekl, že mě má moc rád, ale že potkal nějakou jinou, se kterou je mu fajn (nic s ní zatím kromě posezení snad neměl) a ted neví, co má dělat a že já se asi nezměním, takže je mu to líto, ale asi to nejde jinak než se rozejít. Celý víkend jsme to řešili, myslím, že jsem byla docela rozumná a klidná a hlavně se sebou chci něco udělat, takže jsme to probírali a on ted neví, co má dělat, je se mnou nejistý, neví, co hočeká, kdežto s ní je vše nové krásné a nepoznané. Nechci ho ztratit, moc ho miluji, ale mám strach. Potřebovala jsem se trošku vypovídat, nevím komu bych se svěřila a budu ráda za každý názor, či připomínku. Díky. M.
Není tady
njj moni, nikoho k ničemu nepřinutíš ať prosíš, nebo zuříš, nemluvíš, snažíš se, nesnažíš se, je to fuk, záleží to pouze na tom, jak se rozhodne on sám a protože je to chlap, tak dá nejspíš přednost něčemu novému co jej láká právě tím, že to zatím nepoznal. Ty pokud chceš něco se sebou dělat, tak to uděláš i bez něj.... no a on možná za čas pochopí nebo se zorientuje a nebo mu to s novou láskou nevyjde tak za tebou přijde a bude vykládat jak jej to mrzí, že poznal jakou chybu udělal když se s tebou rozešel no a tak nějak dokola :-))) pak se pozná jestli je tvoje láska nezištná, opravdová, vše odpouštějící jestli ho dokážeš vzít na milost, než si zase najde něco co ho bude lákat protože to je nové a.... ach ty vztahy!!!!! člověk je řeší neustále až do rakve a nikdy není dost chytrý, faktem je to, že když se nějak rozhodne neměl by své rozhodnutí zpětně revidovat měl by si vzít poučení pro příště a jít dál, tak hodně úspěchů ve vztazích...
Není tady
Ahoj, mono. Muzu se zeptat, proc jsi nechtela prehodnotit sve spatne vlastnosti, na ktere te tvuj pritel upozornoval?
Není tady
No asi proto, že jsem úplně blbá. Já vlastně chtěla, ale nějak mi to nešlo a nešlo a bohužel vím, že jsem ho tím strašně otravovala a strašně ho to mrzelo a já vždy naslibovala a pak přišla situace a sliby byly tatam. Teprve ted jsem se nad vším zamyslela do hloubky, pracuji na sobě, myslím, že už je to pár měsíců lepší, ale asi už s křížkem po funuse. Nedivím se mu, taky jsem mu to řekla, ale chtěla bych to hrozně moc zkusit ještě jednou a vše napravit. Je to bezvadnej chlap. Ach jo, ty vztahy mě jednou zničí...
Není tady
Ted aspon vis, kde jsi udelala chybu. Priste budes moudrejsi. Jen si dej bacha a snaz se to v sobe kontrolovat.
Není tady
A proč člověk musí na všechno přijít pozdě a musí o něco důležitého přijít, aby si uvědomil spoustuvěcí Je mi smutno...
Není tady
Ahoj,já jsem taky dělala tomu mojemu v poslední době často"scény", ale bylo to hlavně tím, že už jsem byla zoufalá. Taky vím, že on tohle moje chování nesnáší, ale když to nejde po dobrém...musíš si asi ujasnit, proč jsi na něj vzteklá, hysterická apod.,jestli si za to může sám svým chováním vůči tobě, nebo opravdu nic extra špatného nedělá a ty na něj jen křičíš téměř bezdůvodně...já se totiž takto nechovám ke každému, jen k tomu, kdo se chová nějak hnusně ke mě... ale jestli píšeš, že je bezvadnej chlap, tak bys asi měla zapracovat na sobě... jinak je to hodně o temperamentu, jestli jsi od přírody výbušná /cholerik/, tak to asi moc nepůjde, protože temperament je z větší části vrozený, můžeš to zkoušet potlačovat, ale stejně nakonec v některých situacích zase "vybuchneš",možná o to víc, že to bude v tobě nakumulované tím, jak jsi to potlačovala... pak už asi budeš muset lovit v jiných vodách a najít si nějakého opravdu kliďase, který tě vždycky nechá"vyřvat"...nevím
Není tady
Moni, je to tva chyba. Sorry, ale je to tak. Ex pritel se s tebou rozesel taky kvuli tomu. Vubec ses nepoucila. Ted to mas zase. Snad ti to ted pomuze si to konecne uvedomit.
Upravil(a) vlcice_samotarka (13. 8. 2007 10:46)
Není tady
Mono, změnit stereotypy chování je hrozně těžký, sama vím. A chlapi veškeré chování co jen trochu zavání hysterií nesnáší. (I když pozitivní chování tzv. hysterek se jim líbí, protože, co si budeme namlouvat, kdo jiný dá tak krásně najevo emoce, že). Takže pro příště: když si to uvědomuješ, to je polovina úspěchu. Vyzuřit se či vyvztekat raději někde v úkrytu a ještě není nic ztraceno, když tolik váhal, může se vrátit, bu´d brzy nebo časem. Hlavně teď nevyvádět a nevyčítat a nehysterčit (vyčítavé telefonáty atd.) Držím palce
Není tady
Ja jsem zase az moc klidna, chtela bych nekdy vybuchnout a vubec se k tomu nemuzu donutit :-). Hystericke sceny a krik jsou mi po*n ;-)) Muj ex zase, si myslim, potreboval od me trochu vic akce ;-)) Holt kazdej jsme nejakej.
Není tady
ahoj ... pritel by te podle mne mel milovat ne proto jaka ses, ale i presto jaka ses. jestli jsem to spravne pochopila tak se s tebou nerozchazi kvuli nekomu jinemu ale proto ze jsi takova a makova - podle mne kdyby mu to taaak strasne vadilo jak rika tak by se s tebou rozesel i bez toho aby mel uz nabrnknutou nejakou jinou ... snad si nebyla jeho prvni holka a vedel ze vztah muze fungovat i bez hysterie, a byl si toho vedom ... muj nazor - rozchazi se s tebou prave kvuli ni a dobre mu nahrava prave tvoje povaha ... na druhou stranu je dobre ze s tim chces neco delat - ale delej s tim neco kvuli sobe ne kvuli nemu ... pokud ty sama nejsi se sebou spokojena, zacni treba u toho ze kdyz te neco nastve tak si napocitej do peti nez zareagujes, nebo se na par minut nekam uklid a promysli si co reknes a jak zareagujes, treba prijdes na to ze co se stalo vlastne neni tak hrozny ... jeste jedna drobnost - je si tebou nejisty? chodili jste spolu pres dva roky ... to ta druha by mela byt pro nej nejistota, treba ho ona ani nebude chtit, nebo si tim uz je jistej? ...
Není tady
balonek napsal(a):
Mono, změnit stereotypy chování je hrozně těžký, sama vím. A chlapi veškeré chování co jen trochu zavání hysterií nesnáší. (I když pozitivní chování tzv. hysterek se jim líbí, protože, co si budeme namlouvat, kdo jiný dá tak krásně najevo emoce, že). Takže pro příště: když si to uvědomuješ, to je polovina úspěchu. Vyzuřit se či vyvztekat raději někde v úkrytu a ještě není nic ztraceno, když tolik váhal, může se vrátit, bu´d brzy nebo časem. Hlavně teď nevyvádět a nevyčítat a nehysterčit (vyčítavé telefonáty atd.) Držím palce
muzu se zeptat co je presne mysleno tim pozitivnim chovanim hysterek? ... uved nejaky konkretni priklad
Není tady
Já vím, že je to v tomhle případě moje chyba právě proto, že už se mi to stalo, nepoužila jsem se a ted to mám. Vždycky jsem měla "důvod", ale ten důvod byl třeba, že mi řekl, že jede na službní cestu, nebo že přijel o půl hodiny později, nebo se ve společnosti začal bavit s nějakou holkou, prostě jsem magor , ale moc bych s tím chtěla něco udělat a hlavně to dokázat jemu i sobě, ale je to těžké i když se moc snažím, jde to pomalu. Má povaha je na zabití... A ted to ještě budu muset dělat jen kvůli sobě a to je ještě těžší..
Není tady
Navážu trochu na Algidu -podle mě je ten tvůj přítel tak trochu srab - jestli jste spolu 2 roky, za tu dobu už musel poznat jaká jsi mnohokrát, ale rozchází se s tebou, až když si našel nějakou jinou - kdyby mu až tak vadilo tvé chování, rozešel by se s tebou podle mě už dříve - a ne, až když si nabrnknul náhradu...
Nemůžu si pomoct, ale přijde mi to od něho tak trochu zbabělé - jak tady už někdo kdysi přirovnával tohle chování k opici, která se pustí jedné větve až v momentě, kdy drží další ...
Vlčice:Vidíš, chlapům se nikdy nezavděčíš !
Není tady
Ale jinak by mě taky naštvalo, kdyby mi přítel vyčítal, že jedu na služebku apod.
Upravil(a) Me (13. 8. 2007 11:11)
Není tady
No on už rozhovor o rozchodu kvůli tomuhle naznačoval několikrát, já vždycky naslibovala hory doly a tak nějak se to na chvíli uklidnilo a za čas zase, bohužel ted už mu asi i díky té holčině vytekly nervy... Ach jo. Já si to vždy uvědomím až zpětně, že má reakce je přehnaná a když se omluvím, vezme to, ale říká, že některé věci se nedají vzít zpátky.. Moc to potom bolí, o to víc, když je větší vina, neříkám, že všechna, ale větší část na mně.
Není tady
mona123: nejsi magor, jses asi jeste hodne mlada.A ten duvod k rozchodu si dala ty, ano, protoze jemu se to hodilo,aby mel ciste svedomi, bude si dokola omilat az to na nej prijde, ze si byla stejne takova a makova.Kontrolovat to v sobe je spravna vec, ale nesmi ti to ublizovat.Clovek se proste radikalne nezmeni.Jak tu nekdo psal, i klidna zena muze byt duvod k rozchodu.Na me zene mi vadi prave to, ze se nechce moc hadat, spis se ji to dotkne a to je na pytel, ja bych se radsi vykecal a pak na to zapomnel.Taky jsme kazdej jinej.Ale k tobe,kdyz si mysli ze ta nova je lepsi, nic s tim neudelas, urcite si casem najdes novyho, zdravyho...
Není tady
Tak Me to si dovolím nesouhlasit..Mě přijde dva roky až dost vydržet s holkou, která má hysterické záchvaty když musím na služebku, zdržím se o půl hodiny nebo se bavím s někým jiným. Možná její ex-přítel konečně poznává že to tak být nemusí a nedivila bych se mu kdyby to chtěl zkusit jinde - pokud můžu něco říct o chlapech tak to že většina má ráda klid.
Já to nemyslím zle Mono, oceňuji že se chceš změnit a pracovat na sobě, každý máme někde problém. Ale upřímně jestli ses chovala takhle, on tě na to opakovaně upozorňoval a žádná změna, tak u mě není srab, ale naopak světec že to vydržel tak dlouho. Tohle se totiž člověku zají, to ti můžu říct. doufám že se ti podaří se nějak posunout a v příštím vztahu necháš partnera volně dýchat. Držím ti palce.
Upravil(a) Ronja (13. 8. 2007 11:17)
Není tady
Jo díky všem moc za příspěvky a názory, moc si jich vážím, a vlcice, kdyby měl klidase jako jsi ty, byl by asi nejvíc spokojený, protože hádky nesnáší a nikdy za celou dobu, co jsme spolu nevyvolal ani jednu....
Není tady
mona123, snad už se tentokrát poučíš. Jsi na něm závislá, závislost na člověku je stejná, jako na drogách, nejkratší cesta k tomu, aby vztah šel k šípku, jsi olověnou koulí na noze přítele. Podívej se třeba na Život po nevěře a šup do školičky, abys našla své sebevědomí, aby ses zbavila žárlivosti. A že udělat něco kvůli sobě je těžší? Kecko, přemýšlej, ať ti konečně dojde do hlavičky, že VŠECHNO musíš dělat jen kvůli sobě, jakmile děláš něco kvůli někomu jinému, jde to do háje. Máš na sobě hooodně práce. Vím to, tohle jsem u sebe absolvovala. A věř, že až se ti to jednou povede, až se staneš nezávislou sebevědomou ženou, bude ti krásně na světě a všem kolem tebe taky. Držím ti palce.
Upravil(a) majkafa (13. 8. 2007 11:26)
Me napsal(a):
Navážu trochu na Algidu -podle mě je ten tvůj přítel tak trochu srab - jestli jste spolu 2 roky, za tu dobu už musel poznat jaká jsi mnohokrát, ale rozchází se s tebou, až když si našel nějakou jinou - kdyby mu až tak vadilo tvé chování, rozešel by se s tebou podle mě už dříve - a ne, až když si nabrnknul náhradu...
Nemůžu si pomoct, ale přijde mi to od něho tak trochu zbabělé - jak tady už někdo kdysi přirovnával tohle chování k opici, která se pustí jedné větve až v momentě, kdy drží další ...
Vlčice:Vidíš, chlapům se nikdy nezavděčíš !
je dost mozne ze v chlapech vidime radsi ty hajzliky ... ty vypocitavy ... ale neco pravdy na tom mozna bude
treba je jeji pritel opravdu ten chudacek kterej to trpel cely kruty dva roky - a uz byl z toho zoufalej a nevedel co dal, snazil se ji s tim pomoct, ale s ni se nedalo jinak. tak si otevrel zadni vratka...
Není tady
mona123 napsal(a):
Jo díky všem moc za příspěvky a názory, moc si jich vážím, a vlcice, kdyby měl klidase jako jsi ty, byl by asi nejvíc spokojený, protože hádky nesnáší a nikdy za celou dobu, co jsme spolu nevyvolal ani jednu....
mekejs.................. delam si srandu
Není tady
Ahoj Mono 123, ono je to těžké. Být celý život s někým, o kom nemáš jistotu, zda a kdy zase začne vyvádět, není moc dobrá perspektiva. Na druhou stranu v tomhle stadiu informací nedokážu posoudit, zda je Tvá reakce adekvátní situaci. Zda si nevybíráš stejný typ hochů, kteří by šli na nervy vpodstatě každé. Ty ale potřebuješ teď řešit svůj rozchod. Podle mě nemá smysl se už vrtat v tom, co bylo a co skončilo.Prostě zkus udělat tlustou čáru a být sama. Aby sis trochu odpočinula od toho rozčilování. A pak se uvidí...Však je člověk vlastně pořád na začátku...Něco skončí, aby něco dalšího začalo...!
Není tady
baba napsal(a):
mona123: nejsi magor, jses asi jeste hodne mlada.A ten duvod k rozchodu si dala ty, ano, protoze jemu se to hodilo,aby mel ciste svedomi, bude si dokola omilat az to na nej prijde, ze si byla stejne takova a makova.Kontrolovat to v sobe je spravna vec, ale nesmi ti to ublizovat.Clovek se proste radikalne nezmeni.Jak tu nekdo psal, i klidna zena muze byt duvod k rozchodu.Na me zene mi vadi prave to, ze se nechce moc hadat, spis se ji to dotkne a to je na pytel, ja bych se radsi vykecal a pak na to zapomnel.Taky jsme kazdej jinej.Ale k tobe,kdyz si mysli ze ta nova je lepsi, nic s tim neudelas, urcite si casem najdes novyho, zdravyho...
baba, mýlíš se, člověk se dokáže radikálně změnit. Třeba až po tom, co spadne na totální dno, třeba až po nedokonané sebevraždě, ale dokáže. Já jsem zářným příkladem. Mona má hoodně veliký podíl na rozchodu, a ne že ne. Sama píše, že přítel jí několikrát řekl, co mu vadí, měl pravdu a ona s tím nic neudělala. Teď snad konečně.,
babo,když tě tady tak docela často čtu, myslím si, že ani ty ještě nejsi za vodou, že ses nepoučil a nepracoval na sobě.
Upravil(a) majkafa (13. 8. 2007 11:24)
Asi to chce takový kompromis...úplně klidná je na houby, co jen ječí kvůli kravinám, tak taky ... prostě některé věci jsou tolerovatelné, a kvůli některým si člověk musí"dupnout", aby nevypadal jako blbec, co si nechá vše líbit. Já jsem nedávno s tím mým řešila něco podobného, a prostě jsem mu řekla dopředu, které věci mi dost vadí, že když udělá to a to, bude muset počítat s tím, že na něho budu potom křičet . Samozřejmě to nesmí být takové blbosti jako v tvojem případě
Není tady