19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Mám éfa, který mne terorizuje -ikanuje a jeho zájem je abych odela pravý důvod je,e se přede mnou necítí dobře tzn.jako profesionál...tak ze své pozice vedoucího prostě intrikuje pomlouvá mne u naich společných nadřízených odebral mi osobní příplatek s odůvodněním,e jsem poruila etický kodex na tři měsíce dnes je to měsíců sedm a stále jej nemám pokud si o něj řeknu řekne mi, e mi ho dá atd. je toho spousta nemám chut vechny podrobnosti vypisovat je mi jasné, e mi poradíte odejít, ale není to jednoduché u proto,e mi skoro 50let a v tomto věku jsou i doktorky se specializací nezaměstnatelné... navíc mě vadí to, e bych se měla podvolit takovému nefér jednání, ale na druhou stranu mne to nesmírně ničí... setkal se někdo z vás s nějakou ikanou na pracoviti a podařilo se mu to vyřeit jinak, ně odchodem z pracovitě? Zatím sbírám materiál pro výzkum k danému tématu a chtěla bych najít nějaký způsob řeenídíky sisa
Není tady
Ahoj to co popisuje je mobing v práci je v dnení době dost častý,pokud se nezarazí hned v začátku,pak je to těí řeit,také jsem se s tím setkala na vlastní kůi,take ti vůbec nezávidí.Někde na internetu je oficiální poradna pro mobing.Zkus pohledat.No a moje zkuenost z mobinkem.Měla by sis promluvit narovinu s vedoucím co proti tobě má a co mu na tobě vadí.Pokud to bude blb a nepodaří se ti to s ním hned vyřeit,tak zajdi hned za jeho nadřízeným.Kdy sním bude mluvit nech emoce stranou,mluv rázně konkrétě,musí vypadat sebevědomě e ví co chce ne zničeně.To znamená neříkat e se ti ubliuje,ale e má navíc cítí,e má právo na prémie,nejsi kvalitně ohodnocena atd.nakonec můe říct,e ti připadá,e vedoucí je proti tobě zaujatý z nějakých osobních důvodů o kterých neví a,e k tobě nemá profesionální přístup a e jsi to sním snaila projednat,ale vedoucí nemá zájem.Pokud bude jeho nadřízený schopný člověk dobře to dopadne a věc projedná a proetří, pokud bude jetě větí blb ne vedoucí tak tě vyhodí nebo nic neudělá a v takové firmě ti nestojí za to dělat.Bude mít nervi v kýblu, nebude spát a můe se z tebe stát neurotik.Jde to vyřídit i soudně,ale z toho bys zbláznila a po vítěství by se ti tam těko pracovalo.Drím ti palce a ti to dobře dopadne.
Není tady
Siso,
těká situace. Asi bych neodcházela, protoe skutečně dobrou práci hned tak člověk nenajde, ale pokusila bych se překonat a pozvat ho na kafe a promluvit nějak - jiným způsobem ne dosud. Hlavně na přátelské úrovni, protoe jednou jsi podřízená, tudí nějaké Tvé případné siláctví on samozřejmě srazí právě díky tomu, e má nad Tebou moc. Já jsem kdysi s mým protivným bývalým éfem začala vycházet, a mi po letech jeho ikany ruply nervy a tekly slzy (jednalo se o moje nemocné dítě), tehdy asi pochopil, e jsem taky jen člověk a ne jen stále se usmívající, vechny úkoly vyřeiví maina.... A kdy mi pak jednou nechtěně práskly před ním v průvanu dveře, on dokonce podotkl, e jsem na prásknutí dveří (co bych si nikdy vědomě nedovolila) měla právo... Holt, jsou lidi různí. Drím palce.
Není tady
Tak tady má ode mě to kafe, Vávro...?
Těká věc. on nikdy nepřizná, neuzná Tvůj argument ohledně profesnosti. Z pozice silnějího Tě bude směrovat do patřičných mezí. Stále jednej v mezích striktně pracovních. O vrácení příplatku jej poádej písemně a odůvodni to, e tě ústně navrácení slíbil a e ádá o zpětné proplacení. jakmile ukáe, e si to nechá líbit, bude Tě stále postrkávat do kouta...Neboj se poněkud víc vystrčit hlavu. Tahle situace je stejně na houby. Odejít se dá vdycky. Je sprosté, kdy éfové moc dobře vědí, e zaměstnanost je problém a dovedou z toho nepatřičně těit...!
Není tady
:supr:Tak jo holky díky za vae názory váím si jich z kadého vaeho příspěvku se dá něco vzít, ale stejně mě přijde, e to teda na to mnoství lidí co tu je to málo názorů... njj, asi to je vyjímečný problém, e???
nikoho moc nezajímá nejspí, ale je to o vztazích a ty podle mě důleité jsou. Souhlasím, e je to hodně o sebevědomí jak se postavit ikaně na pracoviti a také je dost rozdíl jestli práci člověk opravdu potřebuje, nebo má monost se na ni vykalat, e ho neiví.... mě přijde, e čím je enská starí a nezávislejí-samostatná tj. bez mani, tím mení má sebevědomí, nevím jestli to náhodou není můj subjektivní pohled... moná mě napíete svůj pohled i zkuenost budu za to ráda dík.
Jinak moje situace se po dovolené změnila, e mám zpět svůj osob.přípl. bez jakéhokoliv slovního případně papírového vyjádření svého nadřízeného tak se také nijak nevyjadřuji a mlčím. po sedmi měsících teroru, pomluv a ikany u dalích nadřízených mého nadřízeného mám stejný plat jako na začátku. Pokud porovnám výsledeky své práce s kolegy je to nesrovnatelné nechci působit jako nějaká vychloubačná pipina, ale vůbec to není objektivní hodnocení ze strany vedoucího tedy mého vedoucího. Prostě je to osobní averze a zároveň jeho obrana proti mému asi z jeho pohledu příli sebevědomému profesnímu přístupu z mojí strany??? Fakt se v tom u nevyznám a to mám do důchodu jetě tak asi 15let.....
Není tady
siso, ono je těko tuhle situaci řeit. Znám ji z tvého pohledu, i kdy já jsem nebyla natěstí mezi těmi "vyvolenými" k odchodu. Jene ta atmosféra pro mne nebyla udritelná , já jsem odela, ale dost mých postarích kolegyň zůstáválo, ze stejných důvodů jako ty. Časem bylo zapomenuto a éf odeel, ony dostaly nového a bylo jim zase dobře...... Jene tohle je na léta.
Není tady
No, můj mu zaíval v práci mobing více ne 2 roky, pak se z toho psychicky zhroutil a byl asi 2 měsíce na nemocenské a docházel pravidelně na psychinu. Pak mu psychiatrička navrhla testy a v těch psychotestech mobing vyel.
Dolo to tak daleko, e kdy byl na marodce, tak pro něj přichystali výpověď, nejdřív jednu a pak druhou, kadá byla sepsána jinak.
Můj mu ji odmítl podepsat, tak to podepsali svědci.
No a tak se můj mu po vyléčení vratil na tři měsíce do práce a hledal si místo. zael si ale pro jistotu za právníkem a ten mu poradil, aby se pokusi dohodnout s organizací nejdříve po dobrém o odkodnění na základě psychotestu a kdy by se cukali, tak podat alobu u soudu. No a dopadlo to výborně. Dostal odkodnění a jetě odstupné.
Taková práce je opravdu na zhroucení.
Není tady
.
Upravil(a) Olympia (13. 4. 2010 18:33)
Nemuzu moc radit, protoze jsem o mobingu cetla ale nikdy ho nezazila. Kazdopadne je mi dost smutno z toho, ze dospely lidi jsou schopni nekoho na pracovisti sikanovat tak, ze se zhrouti. Jsem jeste schopna pochopit, kdyze se sikanujou decka na zakladce, protoze si to vysvetluju tim, ze nemaj dost rozumu ale sikanu na pracovisti proste nechapu. Nedovedu si predstavit, ze bych nekoho nicila systmaticky, tak ze mu otravim zivot. Hruza.
Drzim palce, at to dopadne dobre.
Není tady
Moja známa dojednala keft za aké milióny, ale asi práve preto, e je ikovná, začala vadi - obvinili ju z úplatkárstva. Nemali samozrejme iadne dôkazy, to by ju rovno hnali na pracovný súd, ale odporúčali jej, aby odila sama. Ona je taká Xena, bojovníčka za spravodlivos, ale nakoniec zvíazil pragmatizmus - odila, dostala 4 platy a zatiaž pomáha muovi podnika. Mono časom si niečo nájde... A na jej miesto prijali éfovu sesternicu... Prekvapí to vôbec ete niekoho? Asi nie...
Není tady
Díky moc za to, e píete je to fajn prosím o kadou zkuenost vechno se mi hodí budu vás zase informovat o dalím průběhu i kdy je mi jasné, e moc obrany není v případě éfa, fakt vím, e je to větinou emocionální a vůbec to není objektivní jako ve kole známky je to o lidech a sympatiích k někomu víc protoe si víc rozumíme někdo je ně nesympatický tak i kdyby měl nevím jaké pracovní výsledky tak nikdy nebude z mojí pozice éfa lepí jsem si toho veho vědoma, ale podle mně by se měli lidi na místa vedoucích víc vybírat vedoucí by neměl být hned tak někdo.... no, ale to je zase na diskuzi dnes vím, e i kdy je mě někdo něčím protivný hledám v něm jeho lepí stránky a hned tak ho neodepíu moná je to pro mne také lekce jsem taky člověk a asi jsem byla ve svém průběhu ivota málo schopná dělat kompromisy směrem k lidem jejich povahovým vlastnostem....jsem byla moc kritická? moná. díky za vae zkuenosti váím si jich zatím pa
Není tady
myslim ze se moc litujes a malo bojujes. prave takovy lide se sklonem k sebelitosti se prave stavaji tercem arogantnich sefu, kteri v nich vidi vhodnou ovecku na leceni vlastnich komplexu. je to zacarovany kruh. kazdopadne kdyz uz to jednou zacne je to tezke zastavit, jak uz ti nekdo radil, utnout se to musi hned ze zacatku, dat jasne tomu cloveku najevo co si k tobe muze nebo spis nemuze dovolit, jak uz se to jednou rozjelo budes to tezko resit. nejlepsi by opravdu bylo odejit a zacit jinde a jinak drz se
Není tady