|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
chtěla bych se na pár věcí zkušených matek poptat
první příkr je mrkev, petržel a brambůrek, to pak rozmixuju a podávám třeba 4 dny, pak mohu přidat brokolici, zas 4 dny, květák zas 4 dny (to vše kvůli alergiim)
po měsíci do toho mohu přidat i kuřecí masíčko.
je to tak?
1x týdně uvařený žloudek
co olivový olej, může se nebo ne?
už pak by měl začít i pít čajíky? a čajík sladit troškou medu nebo vůbec? z čeho mu ten čaj dávat, z lahve se savičkou, z pítka nebo po lžičkách?
díky a určitě si brzo zas přijdeme pro radu
Není tady
ještě jsem si vzpoměla, mohu to jídlo zamrazit? at nemusím každý den dělat pidi porci?
Není tady
Ahojky pupí.
První příkrm je jen mrkvička. Uvařit (nejlépe nastrouhanou) v kojenecké vodě, přidat olivový olej a rozmixovat.
Po 4 dnech můžeš zkusit přidat další složku. Třeba bramboru. Takže Mates bude mít bramboru s mrkvičko. Za další 4 dny dáš třeba bramboru s brokolicí atd.....
Vždy přidávej nejlépe panenský olivový olej.
Uvařit si to můžeš na ten den a na druhý do ledničky. Více v ledničce ne. Do mrazáku to je velmi dobré. Tuším že měsíc je naprosto v pohodě.
Já si např navařila mrkvičku, dala do sáčků na led a zamrazila. Denně jsem vařila jen bramboru. A porce jsem upravovala dle potřeby počtem mražených kuliček zeleniny.
Také si můžeš jídlo zamrazit do skleniček od přesnídávek (nesmíš jí ale naplnit po okraj, nech tak 2,5 cm rezervu).
Brambora moc zamrazit nejde.
Po měsíci můžeš přidat králičí, krůtí, kuřecí maso.(také jsem uvařila do sáčků na led).
1x v týdnu můžeš dát místo masa uvařený žloutek.
Na pití je nejlepší dávat jen vodu. Pokud vodu nechce, tak zkusit čajíčky. NESLADIT !!. Kdyby bylo nejhůř, tak jedině glukopurem, ale je to zbytečné učení na sladké. Med do roka nedávat.
Není tady
vhodné potraviny
6. - 7. měsíců
mrkev, brambory, cuketa, špenát, brokolice, dýně
banán, jablko, hruška, meruňka
kukuřice, rýže, pohanka, proso - jáhly, amaranth
kvalitní rostlinné oleje - olivový, slunečnicový, kukuřičný
brambory
dětský čaj, bylinkové čaje - šajvěj, sléz, lipový květ, fenykl, černý bez, ovocné a zeleninové šťávy
Není tady
vhodné potraviny
7. - 8. měsíců
fenykl, červená řepa, černý kořen, petržel, květák, černý kořen
borůvky, třešně, švestky, mirabelky, hrozny, meloun, avokádo
oves, ječmen, žito, pšenice
libová masa - drůbeží maso - kachna, husa, kuře, krůta, králičí, jehněčí, telecí, hovězí
žloutek
rýže
Není tady
vhodné potraviny
8. - 9. měsíců
zelený hrášek, kedluben, zelené saláty, čínské zelí, pórek
červená čočka
bílý jogurt
křehký chlebík, suchar
těstoviny, kuskus, rýžové nudle
kmín
Není tady
vhodné potraviny
9. - 12 měsíců
okurka, zelí, kapusta, baklažán, růžičková kapusta, patizón
libová drůbeží šunka
bezmléčný margarín, kousek másla
hrách, čočka, fazole
žervé, lučina, kefír
chleba, rohlík - bílé i tmavé
ovocný čaj
Není tady
spunti děkuju
já teda namrazila kousky mrkve s petželí
pak budu dodávat čerstvý bramobor
no a ještě jsem se chtěla zeptat mohu namrazi i jako kostečky třeba vařený květák, brokolici, kuřecí masíčko?
ještě k tomu pití z čeho mu má dávat pít?
Není tady
Pupí, krom zmíněných brambor můžeš zamrazit všechno. Tedy i ty brambory, ale to je pak takové hrodkovité, oddělí se voda.... no je lepší tu bramboru uvařit.
Těstoviny i rýže pak zamrazit jde velmi dobře. Můžeš zamrazit i rozmixované ovoce a přidávat ho do kaší.
Pití dávám zatím z lahve, ale to protože holky pily od narození mléko z lahve. Jinak můžeš zkusit nějaký nekapací hrneček, ale to některé děti zvládají brzy, jiné až tak kolem roku. Každá maminka si chválí něco jiného. Já mám lahve od aventu a pak k tomu mám místo klasické savičky nástavec a udělám z toho nekapací hrneček.
Není tady
Taky jsem všechno mrazila, navařila ve velkém, pak dávala do skleniček a zamrazila. Jinak čajík jsem dávala i při kojení a to z lahvičky se savičkou, na hrníček jsme přešli až po roce. Pokud můžeš, zkus nejdřív nekapající hrníček a kdyby malý nechtěl z toho pít, tak pak sáhni po savičce....
Není tady