29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu, přemýšlím nad tím, že zkusím práci realitního makléře. Již po několikáté jsem přišla o zaměstnání (podotýkám ne vlastní vinou) 2xkrach firmy, reorganizace atd. Již jsem toho začala mít dost a ráda bych byla svou paní. Bohužel nevím , co tato práce obnáší a zda je opravdu možnost se tímto uživit. Mám 2 děti je mi 35 let a jsem z Ostravy. Prosím sdělíte mi své zkušenosti a rady prosím!!
Není tady
Muzes to hned zkusit Shanim prostor pro prodejnu, v Praze, tak 60m2, najem do 35.000,- / mesic, nemusi to byt centrum, ale urcite co nejlepsi spadova oblast
Není tady
nejdříve rady pak akce
Není tady
po napsal(a):
Prosím o radu, přemýšlím nad tím, že zkusím práci realitního makléře. Již po několikáté jsem přišla o zaměstnání (podotýkám ne vlastní vinou) 2xkrach firmy, reorganizace atd. Již jsem toho začala mít dost a ráda bych byla svou paní. Bohužel nevím , co tato práce obnáší a zda je opravdu možnost se tímto uživit. Mám 2 děti je mi 35 let a jsem z Ostravy. Prosím sdělíte mi své zkušenosti a rady prosím!!
Upravil(a) love01 (10. 8. 2007 13:54)
Není tady
love01 napsal(a):
po napsal(a):
Není tady
po napsal(a):
Ahoj, realitniho maklere delam pul roku, neni to dost na to, abych vedel vse co bych mel, ale myslim, ze je to dost na to abych ti relk o cem to je.
Nejdrive vyhody:
1)Opravdu vsestrana a zajimava prace. Budes se setkavat se zajimavymi lidmi a resit rozmanite problemy.
2)Budes casove nevazana, kdyz budes potrebovat, muzes si zaridit osobni veci. Dovolenou si dat kdy chces a jak dlouho chces.
3)Vydelek uspesneho realitniho maklere je nadstandartni. cca 50-200 tisic Kc.
A ted nevyhody:
1)Jestli je nejaka obchodni branze fakt nechutna a dejou se tam priserny praseciny, tak jsou to reality.
2)Vetsina lidi se kterymi budes komunikovat bude neprijemna a ty se rozhodne nemuzes zachovat stejne a bejt hnusna i na ne.
3)Ctyri z peti realitnich makleru to po cca 3 mesicich vzdaji. Duvody jsou ruzne.... penize, chovani lidi, psychickej tlak, atd.
4)Budes sice casove flexibilni, ale pocitej s tim ze ti spousta lidi rekne "mam cas tehdy a tehdy" a pokud se jim nepodridis, mas smulu, dalsi prilezitost z valne vetsiny pripadu uz mit nebudes a o obchod prijdes.
Jinak co budes delat?...
Budes volat lidem co dali ruzne inzeraty do tisku a na internet, ty se budes snazit presvedcit, aby te pozvali k sobe. Jsou i dalsi zpusoby jak nabirat byty, ale to je know-how nasi firmy (cili ti je nereknu). Kdyz se ti to povede, tak prijdes, ukazes jim jakym zpusobem pracujes a co pro ne muzes udelat (tvuj hlavni cil bude od nich dostat exkluzivni smlouvu k pronajmu), kdyz svoli, tak byt nafotis. Fotky spolu s udaji o bytu (domu) das na internet a nabidnes lidem o kterych vis, ze podobnou nemovitost poptavaji. Pak prichazi na radu prohlidky nemovitosti... to je o tom, ze nemovitost prezentujes zakaznikum a cekas kdo o ni projevi zajem. Ve chvili kdy ti nekdo rekne, ze to koupi prebiraji obchod pravnici (v tuhle chvili ti nejsem schopen perfektne popsat co se dal deje, protoze ja skutecne pravnik nejsem). Tak jen jednoduse: Dal to vypada asi tak, ze se pripravi "rezervacni smlouva", nebo "smlouva o smlouve budouci", zakaznik slozi rezervacni zalohu cca 100 tisic korun. V pripade ze si zakaznik bere nemovitost na hypoteku, tak se mu pomuze s hypotekou. Pak se podepise kupni smlouva a prevedou se penize na ucet prodejce. Dal se nemovitost preprihlasuje na katastru nemovitosti pod noveho majitele. Ja osobne pak jeste beru od prodavajiciho a kupujiciho plny moci na preprihlaseni plynu a elektriny. Tot vse :-), lehky jak facka, ne? :-D
Ne, jako fakt to neni lehka prace a nesnasim lidi co rikaj, jak ti makleri muzou mit takovy penize, vzdyt to je hrozna zlodejna... at si to ti chytraci zkusej... je to BRUTALNI prace a fakt malo kdo to psychicky zvladne.
Jeee sem se nejak rozepsal :-)... no nic, kdybys mela jeste nejaky dotazy tak mi pisni na mail
Mej se. Pavel
Není tady
Pro paj186: (nebo i klidne nekdo jiny kdo o tom neco vi ;-) )
Ahoj. Uz je to delsi dobu co tu je tvuj prispevek. Chtel bych se jen zeptat, taky jsem uvazoval o teto praci, a zajimalo by me, jak takovy normalni clovek v teto branzi zacina? Kolik obchodu je schopny udelat v zacatcich a napr. jak se v prvnich mesicich pohybuje financni ohodnoceni apod.. Staci jen par vet..nemusis se o tom tolik rozepisovat, ale i kdyby tak nevadi ;-) ..diky
Upravil(a) RikerCZ (27. 6. 2009 2:23)
Není tady
paj186 napsal(a):
po napsal(a):
Ahoj, realitniho maklere delam pul roku, neni to dost na to, abych vedel vse co bych mel, ale myslim, ze je to dost na to abych ti relk o cem to je.
Nejdrive vyhody:
1)Opravdu vsestrana a zajimava prace. Budes se setkavat se zajimavymi lidmi a resit rozmanite problemy.
2)Budes casove nevazana, kdyz budes potrebovat, muzes si zaridit osobni veci. Dovolenou si dat kdy chces a jak dlouho chces.
3)Vydelek uspesneho realitniho maklere je nadstandartni. cca 50-200 tisic Kc.
A ted nevyhody:
1)Jestli je nejaka obchodni branze fakt nechutna a dejou se tam priserny praseciny, tak jsou to reality.
2)Vetsina lidi se kterymi budes komunikovat bude neprijemna a ty se rozhodne nemuzes zachovat stejne a bejt hnusna i na ne.
3)Ctyri z peti realitnich makleru to po cca 3 mesicich vzdaji. Duvody jsou ruzne.... penize, chovani lidi, psychickej tlak, atd.
4)Budes sice casove flexibilni, ale pocitej s tim ze ti spousta lidi rekne "mam cas tehdy a tehdy" a pokud se jim nepodridis, mas smulu, dalsi prilezitost z valne vetsiny pripadu uz mit nebudes a o obchod prijdes.
Jinak co budes delat?...
Budes volat lidem co dali ruzne inzeraty do tisku a na internet, ty se budes snazit presvedcit, aby te pozvali k sobe. Jsou i dalsi zpusoby jak nabirat byty, ale to je know-how nasi firmy (cili ti je nereknu). Kdyz se ti to povede, tak prijdes, ukazes jim jakym zpusobem pracujes a co pro ne muzes udelat (tvuj hlavni cil bude od nich dostat exkluzivni smlouvu k pronajmu), kdyz svoli, tak byt nafotis. Fotky spolu s udaji o bytu (domu) das na internet a nabidnes lidem o kterych vis, ze podobnou nemovitost poptavaji. Pak prichazi na radu prohlidky nemovitosti... to je o tom, ze nemovitost prezentujes zakaznikum a cekas kdo o ni projevi zajem. Ve chvili kdy ti nekdo rekne, ze to koupi prebiraji obchod pravnici (v tuhle chvili ti nejsem schopen perfektne popsat co se dal deje, protoze ja skutecne pravnik nejsem). Tak jen jednoduse: Dal to vypada asi tak, ze se pripravi "rezervacni smlouva", nebo "smlouva o smlouve budouci", zakaznik slozi rezervacni zalohu cca 100 tisic korun. V pripade ze si zakaznik bere nemovitost na hypoteku, tak se mu pomuze s hypotekou. Pak se podepise kupni smlouva a prevedou se penize na ucet prodejce. Dal se nemovitost preprihlasuje na katastru nemovitosti pod noveho majitele. Ja osobne pak jeste beru od prodavajiciho a kupujiciho plny moci na preprihlaseni plynu a elektriny. Tot vse :-), lehky jak facka, ne? :-D
Ne, jako fakt to neni lehka prace a nesnasim lidi co rikaj, jak ti makleri muzou mit takovy penize, vzdyt to je hrozna zlodejna... at si to ti chytraci zkusej... je to BRUTALNI prace a fakt malo kdo to psychicky zvladne.
Jeee sem se nejak rozepsal :-)... no nic, kdybys mela jeste nejaky dotazy tak mi pisni na mail
Mej se. Pavel
Dělala jsem v realitách asi rok a psychicky jsem to prostě už ,,nedala". Když tak čtu Tvoji odpověď, napsala bych to naprosto stejně.
Není tady
nevite jestli se tato prace da delat jen na pul uvazku, nebo jako privydelek, alespon zezacatku, nez bych si to "otukala", a zjistila jestli by se mi chtelo to delat naplno? ja zatim praci mam ale jeste bych u toho klidne neco stihla..
Není tady
ahoj. něž jsem otěhotněla, dělala jsem asi 7 měsíců realitního poradce ve firmě bart reality. na takovou práci nemusíš mít tisíc titulů. stačí mít obchodního ducha navíc mě dost baví práce s lidmi, takže to byla paráda. uvažuju, že se k tomuto oboru do budoucna vrátím!!
Není tady
Moje známá pracuje v nepovolená reklama a aktuálně je to prý docela šichta, hodně realit k prodeji a málo kupců a rozmazlených k tomu.
Není tady
Elko napsal(a):
Moje známá pracuje v nepovolená reklama a aktuálně je to prý docela šichta, hodně realit k prodeji a málo kupců a rozmazlených k tomu.
To je klasický pohled ze strany obchodníkovy:dumbom:-rozmazlení kupci prý
za tu druhou-kupující stranu (jinak jsem taky profesně i duševně:)obchodník tělem i duší-tak snad právě proto)realitky už neví kolik by si přihodily a není jim trapné,při prodeji malého bytu za 400-500tisc. si kolikrát přihodit 50tis.provizi a vyšší.A potom zákonitě ten kupující,který si peníze jen tak netiskne,ale vydělává,jako např.i já jako ten kupující,sakra rozmyslí,jestli do toho jít.
Mě osobně realitky jen zdržují od investování,kdy musím nejdříve zapojit své "detektivní smysly" a zjistit si osobně majitele a pak hl.kontakt na něj a koupit nemovitost přímo od něho;protože za to,co zvládnu pravou zadní+si vyřídit úvěr,nemám potřebu někomu platit těžkédesetiticíce.
Navíc sleduji,že stále více kupujících,ale i prodávajících nechce s rk spolupracovat.Kupující z výše uvedených důvodů a prodávajícímu se tak zase stává,že jeho nemovitost se díky navýšení o provizi stane zcela neprodejnou a čas letí Nemluvě o faktu,že dnes je stále míň a míň lidí,kteří vůbec mohou koupi bytu realizovat,i když by chtěli - buď jsou v registru a kolikrát o tom ani neví anebo kvůli prac.smlouvám a prac.poměru vůbec jsou pro banky nevyhovující.
Upravil(a) Jaku (24. 4. 2012 12:27)
Není tady