Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 25. 9. 2007 16:46

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Velmi vážný problém

Astino, budeme vám všem držet všechny palce.pussa Maminka ale asi nebude nejmladší? Soudíc podle tvých dětí.......a ve vyšším věku se rakovina šíří pomaličku, takže je mnohem míň nebezpečná, než u mladých lidí smile
Napiš, jak to u vás pokračuje, jo?

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#77 25. 9. 2007 23:49

astina
♥♥♥----

Děkuji za ty vaše palce, co nám držíte....Včera jsem sama celou noc lovila informace na netu a přečetla si, že ve vyšším věku po menopauze je rakovina prsu pomalejší a méně nebezpečná. Sice mě to strachu o mamču nezbavuje, ale trochu mě to uklidnilo. Mamča se zatím chová jako maximální hrdinka a dokonce o tom mluví se svýma kamarádkama, což jsem ráda. Ona je jinak velmi málomluvná co se týká jejich vlastních problémů. Takto na to není zcela sama. V pondělí nastupuje do nemocnice, pak budeme vědět víc.
A ještě jsem si uvědomila jednu věc, že mi asi život tímto ukazuje: holka uvědom si, co jsi celou dobu řešila.....vždyť syn (dcera) je zdráv, co bych chtěla víc?

Život je vzdušný vír, který nám občas zvedne prach u cesty, po které jdeme...........

Není tady

#78 26. 9. 2007 23:19

lulu24
♥♥♥♥♥♥-
Web

Holky já vím, že tohle určitě není lehká situace, ale jak už tu naznačila Astina, pokud nejde o život, jde o ho..o. Takže Vám všem přeju at se to hlavně vyřeší ve zdraví, tobě Astino aby se maminka uzdravila a vše dopadlo OK.

Není tady

#79 27. 9. 2007 9:11

kklarkaa
♥♥♥----

Astinko,  moc Ti, vlastně vám, Tobě i mamince držím pěsti, ať to dobře dopadne..Vážně je pravda, že nádor v prsu bývá obyčejně snadno diagnostikovatelný a navíc vyšší věk je v tomhle momentu plus. Maminku to určitě zvládne, i proto, že Ty ji dokážeš být oporou, jsi statečná..ani nevíš kolik toho ženská jako jsi Ty dokáže zvládnout...
Já jsem tady už dřív psala, že mi onemocněla sestr, ale měla rakovinu vaječníků, tudíž přišla pozdě, protože je to ta nejzákeřnější forma rakoviny, která existuje..zemřela po dvouletém boji, bylo jí 33...přesto že je to několik let zpátky, přehodnotilo to celý můj žebříček hodnot..dalo mi to spoustu vnitřní síly..ta bolest byla a je tady pořád...ale vím, že musím být silná..kvůli rodičům, jejím dětem..své dceři(co stále tápe a hledá sama sebe)..
Věřím, že Tvoje maminka se uzdraví...drž se, Astinko
Klárka

Rázem, jakoby nebylo proč se znova nadechnout........

Není tady

#80 27. 9. 2007 10:33

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ahojky Asti.
Já jsem měla rakovinu dělohy minulý rok. Přesně na chlup stejně onemocněla má kolegyně z kanclu rakovinou prsu. Byla to vlastně docela švanda. Chodili jsme spolu do nemocnice na "koktejly" do žíly a pozorovaly jak nám chátrá tělo a hádaly se, kdo je na tom hůře. No vidíš, a obě žijeme. První chémka byla sice děsná, záchod byl můj nejlepší přítel. Ale pak to šlo. Sice smrdíš, ale zase zhubnešsmile)) A těch paruk co jsme vyzkoušela. Kdy by se mi podařilo být blondýna, druhý den zase bruneta. Ale neraději jsem chodila "naostro". Druhá Shinead O´Connor,jen ten hlas mi chybí.)))
Takže jak říkám, nikdy není tak zle aby nemohlo být hůř. Anorexie v 17-ti letech mě vysála asi víc.
První pocit, je asi velký šok, pak lítost, zmatenost a pak už se jen soustředíš na to, aby jsi se nějak dopotácela do postele a odpočinula si. Pak už nepřemítáš proč já. Prostě to tak je a teď to budeme rešit.

Měj se a neboj ty to zvládneš. Babi taky a syn jakbysmet.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#81 28. 9. 2007 11:53

astina
♥♥♥----

Holky moje zlatý - děkuji za vaše slova, co dodávají tolik síly. Pevně věřím, že to mamča zvládne a bude tu s námi ještě hooooodně dlouho. Udělám možné i nemožné, abych jí byla oporou. První šok mám za sebou, takže teď už se snažím vidět vše pozitivně. Musím jen říct, že se můj pohled na život opravdu změnil od základu - nejenom tím, s čím se mi svěřil syn - ale hlavně nemocí mamči.... A věřím, že zase bude dobře. Už se těším na to, až se jednou společně s dcerou a mamčou všemu zasmějeme a řekneme si - jó tenkrát, ty byly divný časy......
Klubko, klobouk před tebou dolů - jsi úžasná.
A Klárko, ty taky.
Díky.

Upravil(a) astina (28. 9. 2007 11:55)

Život je vzdušný vír, který nám občas zvedne prach u cesty, po které jdeme...........

Není tady

#82 3. 10. 2007 17:30

astina
♥♥♥----

Holky, k PC se téměř nedostanu, ale chci dát vědět, že mamča má po operaci - zákrok to byl rozsáhlejší než všichni čekali, odebrali celý prs i uzliny....umírám o ní strachy. Podle výsledků, které budou za týden, uvidíme jaká  léčba bude následovat.... Mám pocit, že mi došla veškerá životní energie.
Ale musím věřit, že to dobře dopadne.

Není tady

#83 3. 10. 2007 18:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

už se zajímejte o lymfatické masáže, bude jí příšerně opuchat ruka bez těch uzlin... ideální by bylo, kdyby se to naučila sama a dělala dennodenně.

Strach je malá smrt...

Není tady

#84 3. 10. 2007 21:13

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Moc na tebe myslím, nějak mne ani nenapadají slova útěchy, snad jen drž se. Mamince hodně síly, ať to zvládne. Pa

Není tady

#85 3. 10. 2007 23:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kamoške brali len hrčku, prso nechali, ale aj uzliny šli - a bolo dobre... Nebrala ani chemo, ani rádioterapiu. Teraz má zasa nebjaké problémy, ale skôr s hormónmi, ktoré jej predpísali. Držím mame palce a nestrácajte ani jedna nádej...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#86 6. 10. 2007 7:01

astina
♥♥♥----

Holky, tak mám malinko veselejší náladu, protože mamka se cítí po operaci dobře a vše se hojí, tak jak má. Ještě je tedy stále v nemocnici, ale možná v pondělí už půjde domů - moc si to všichni přejeme. Jaká další léčba ji čeká, nevíme, ale optimismus se mi vrací..... Zatím zdravím a děkuji za podporu.

Není tady

#87 6. 10. 2007 20:15

Jakub
♥------

Dobrý den , mam dotaz . Je mi 16 let a mam problém chci popsat  myšlenky ktere mě občas napadají  uvědomuju si že  jsou špatné a trápí mě . Jde o to , že vžy kdyš vidím v televizi nějaky dokumentární nebo hraný film kde se vraždí , například jsem minule koukal na 112 v tel a tam bylo jak nějaký 25 letý kluk  vyvraždil svou rodinu kvuli  penězum , a pak jsem si představil jake by to bylo kdybych to udělal já . A takhle to  byvá často .Ty myšlenky mě pronásledují a ja  z toho mam furt hruzu že mě vubec tyto myšlenky napadají .Mám svojí rodinu rád a nebyl bych toho schopen  a začínám mít strach sám ze sebe  PROSÍM PORADTE MAM SI ZAJÍT K PSYCHOLOGOVI NEBO CO MÁM  SE SEBOU DĚLAT ??????? sadgrater Dekuji nashledanou ......

Není tady

#88 6. 10. 2007 20:24

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Jakub napsal(a):

Dobrý den , mam dotaz . Je mi 16 let a mam problém chci popsat  myšlenky ktere mě občas napadají  uvědomuju si že  jsou špatné a trápí mě . Jde o to , že vžy kdyš vidím v televizi nějaky dokumentární nebo hraný film kde se vraždí , například jsem minule koukal na 112 v tel a tam bylo jak nějaký 25 letý kluk  vyvraždil svou rodinu kvuli  penězum , a pak jsem si představil jake by to bylo kdybych to udělal já . A takhle to  byvá často .Ty myšlenky mě pronásledují a ja  z toho mam furt hruzu že mě vubec tyto myšlenky napadají .Mám svojí rodinu rád a nebyl bych toho schopen  a začínám mít strach sám ze sebe  PROSÍM PORADTE MAM SI ZAJÍT K PSYCHOLOGOVI NEBO CO MÁM  SE SEBOU DĚLAT ??????? sadgrater Dekuji nashledanou ......

Myšlenky - žádné myšlenky nejsou špatné a Ty nemůžeš za to, jaké myšlenky Tě napadají.
Za co odpovědný jsi, je Tvoje chování.
Takže je v pořádku, když si představuješ "hrozné" věci, důležité je vědět, že v reálu to prostě neuděláš, a taky to neuděláš.
Nikam chodit nemusíš, jenom si uvědom, že myšlenky a činy jsou dvě věci. Každého občas napadnou hrozné myšlenky, nad tím není kontrola. Stejně jako třeba není kontrola nad sny, taky nemůžeš za to, když se Ti bude zdát, že jsi někoho zabil...
:-) Netrap se tím, jsi normální :-)

Není tady

#89 6. 10. 2007 20:42

x256987
Host

Mně pomáhá, když se vypíšu na papír, pak to dám do rámečku a pod to napíšu něco jako "I tohle jsou moje myšlenky, respektuju je, ale nenechám se jimi ovládat. Mám svou vůli a jenom já rozhoduju, jak se svým životem naložím, co udělám a co ne." Zkrátka dostat to ze sebe a zaujmout k tomu vědomý postoj, pak tě to nebude tolik děsit.

Jakube, máš věk na to, aby tě napadalo ledacos, člověk prostě probírá různé varianty a představuje si co by, kdyby... Myslím, že skoro každý si někdy třeba představoval vlastní pohřeb a trochu se tou myšlenkou kochal, ale to neznamená, že půjdu a skočím pod vlak. Je dobře, že si to uvědomuješ, ale netrap se tím, že bys byl nějaký "špatný". Nejsi. Já třeba občas při řízení přemýšlím, jaké by to bylo, strhnout volant, co by se dělo. Ale zároveň vím, že to neudělám.

#90 6. 10. 2007 22:43

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Ahoj Jakube. Martinka napsala, že žádné myšlenky nejsou špatné....s tím rozhodně nesouhlasím, protože myšlenka je jednou z nejsilnějších energií. Jenže.......kdo z nás občas takové myšlenky nemá, že jo? Já taky občas bojuju sama se sebou, to když mě začnou napadat myšlenky podobné těm Tvým, nebo Juditiným. Když se mi dostala do ruky knížka od nejznámější americké astroložky Lindy Goodmann,  Sluneční znamení.první co jsem si přečetla, když jsem ji zkusmo otevřela, byla stať právě o práci se svojí myšlenkou. Bylo tam psáno právě o tom, že myšlenka je silná energie a že pouhou myšlenkou lze ublížit ( jiným i sobě) a taky tam bylo psáno, jak se sebou pracovat, abychom eliminovali dopady takových myšlenek. V první řadě, pokud už takové představy přijdou, přijmout je. Dále se snažit se v nich nepitvat a dál je masochisticky nerozvíjet. Nakonec vzít pomyslnou gumu, nebo hadr a svoji představu pěkně důsledně vygumovat, nebo utřít, nebo použít pomyslný rejžák a kýbl a hezky drhnout a drhnout, dokud z nich nezbude nic. Mě osobně tato technika pomáhá. Měj se krásně.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#91 6. 10. 2007 22:53

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Lueta: Jakub:
bylo to myšleno: Ty nejsi špatný, ať Tě napadají jakékoliv myšlenky...
Jinak můj názor je, že všechno na světě má svoje místo a já osobně začínám velmi zvažovat, co zaškatulkuju jako "dobré" a jako "špatné".

Znáš to: bůh v přestrojení přišel do domu bohatého sedláka. Sedlák ho nechal přespat ve stodole a na jídlo mu přinesl suchý okoralý chleba a k pití vodu. Sám měl bohatou hostinu. V noci si bůh všiml, že ve zdi stodoly je díra. Tak ji opravil.
Druhý den bůh v přestrojení přišel do domu velmi chudého nuzáka. Nuzák ho nechal přespat ve své posteli a dal mu svoji večeři. Sám spal bez večeře na seně. Ráno když se vzbudili, nuzák našel svoji kravku mrtvou.
Viděl to anděl a ptal se: Ale bože, proč jsi udělal takové zlé skutky? Lakomý sedlák Tě nechal přespat ve stodole, ani večeři se nerozdělil. A Tys mu za to spravil díru ve stodole. A nuzák Ti dal svou postel, i večeři, a Tys mu za to zabil kravku. To není spravedlívé!
Bůh řekl: myslíš? Bohatý sedlák měl za dírou ve zdi schovaný poklad. Tak jsem tu díru zacelil, aby se k němu nedostal.
V noci přišla smrt do domu nuzáka, aby zabila jeho ženu. Přemluvil jsem ji, aby si místo ní vzala kravku.
Nic není takové, jaké se na první pohled zdá.

(Nepamatuju si to přesně, ale smysl odpovídá).

Co je špatné a co je dobré? :-)

P.S.: Lindu Googmanovou jsem četla taky :-) nejvíc mě zaujala pasáž o nesmrtelnosti (ale možná je to v jiné její knížce).

Upravil(a) Martinka1 (6. 10. 2007 22:54)

Není tady

#92 9. 10. 2007 21:17

Jakub
♥------

Dobrý veče ... tak vám  všem tedy děkuji  za vaše  rady a názory  určitě na tom něco bude  a doufám , že se to zlepší ... smile

Není tady

#93 23. 10. 2007 0:02

astina
♥♥♥----

Ahoj,
musím vám dát vědět, že ve středu bude velký den. Syn(dcera) jede na 1.konzultaci k doktorce, jsem hrozně zvědavá - asi více než on. Taky to bude den, kdy vše chce sdělit BM - toho se obávám, tedy myslím reakce BM, zatím nic netuší. A také mamča jde na kontrolu, kde by se měla dozvědět, jaká další léčba jí čeká. Neměla jsem teď moc času na psaní, dny byly jako na kolotoči. Tak si ve středu na nás všechny vzpomeňte a držte palce. Díky.

Není tady

#94 26. 10. 2007 23:42

astina
♥♥♥----

Mám radost jako hrom, tak se o ní musím podělit. Mamča na kontrole dopadla skvěle!!! Zatím má první bitvu vyhranou - nečeká ji ani ozařování a ani chemoterapie - je to skvěléééééé, chce se mi štěstím křičet. Snad to tak bude na dlouho.
A syn (dcera) je taky spokojený - 1. konzultace se nesla ve smyslu toho, co ho spostupně čeká....tak 1. krok je odborné vyšetření a pak se to asi už rozjede. Jsem z toho sice ještě kapánek rozpačitá, ale syn září jako sluníčko. S tatíkem odložil rozmluvu na zítra, tak uvidíme.
Krásný víkend přeji všem.

Není tady

#95 26. 10. 2007 23:56

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Hurá! Tak ti dál držíme všechny palce! Ať vám to všem všechno dobře dopadne...však si to zasloužíte! tummenupptummenupp

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#96 27. 10. 2007 0:14

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

astino, máš můj obdiv. Ať se vše daří smile

Není tady

#97 27. 10. 2007 13:07

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak to je fajn. Držím palec tummenupp

Upravil(a) Míša Kulička (27. 10. 2007 13:08)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#98 27. 10. 2007 19:59

astina
♥♥♥----

Holky, děkuji za vaše milá slova..... Jsem teď jak na trní. Syn je u tatíka a má mu vše sdělit, tak jsem zvědavá, jak to tatík ustojí a co bude následovat - tak držte ty palce ještě chvíli, jo?

Není tady

#99 27. 10. 2007 20:06

x52658
Host

Asti,gratuluju,přeju a držím.... pussabig_smile

#100 29. 10. 2007 8:15

kklarkaa
♥♥♥----

Astinko, moc na Tebe i syna i maminku myslím a držím pěsti....zvládáš to na jedničku  a už bude jenom líp...Moc Ti to(Vám všem) přeji. K.

Rázem, jakoby nebylo proč se znova nadechnout........

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí