6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ráda bych vás poádala o radu. Jsem sama se dvěma syny - 16 a 18 let. S tímto jsem smířená, myslím, e si ijeme celkem dobře a spokojeně. Ale problém je v tom, e se mi starí syn svěřil, e je transsexuál a uvauje o změně pohlaví...... Sebralo mě to, jeliko jsem si ani jako matka ničeho nevimla, vdy byl velmi velmi uzavřené dítě. Miluji ho, budu stát při něm, i jsem mu to tak řekla.....vím, e ho čeká velmi těké období. On má ve vem hodně jasno, probírali jsme to spolu. Ale teď mám velký problém já sama se sebou, jak si to ve v sobě srovnat - nejde to. Zatím nejím a nespím a neustále myslím na ve, co ho čeká - jak to přijme rodina, okolí, mladí syn. Podotýkám, e odbornou pomoc si hledám, jeliko vím, e tento problém sama nezvládnu. Prostě si neumím představit, e tu jednou vedle mě nebude sedět můj syn, ale dcera. Babinet navtěvuji ji velice dlouho a vím, e vae rady mohou člověku pomoct. Mohla bych psát jetě dlouho, jsem toho plná...... K netu se dostanu a večer, tak se budu na vae názory těit. Děkuji.
Není tady
Píe, e tvému synovi je 18. Nepřemýlela jsi o tom, e by to mohl být jen "pubertální" výkyv? Prostě v tomhle věku lidé procházejí změnami... Dala bych tomu čas, třeba se rozmyslí. No a kdy ne, tak ho zkus podporovat, jak to jen půjde, je to tvůj syn. A okolí zatím neře, dej tomu čas.
Není tady
Kdysi jsem o tom neco malo cetl, a myslim, ze pred zmenou pohlavi dochazi ke vsem moznym psychologickym vysetrenim, testum, atd., a ze jen priprava na zmenu pohlavi trva snad 5 let.
Mam syna, a kdyby za mnou s timto prisel, nikdy bych ho nezavrhnul, a ve vsem bych se mu snazil, pomoct, protoze - pokud by opravdu byl "zena" v muzskem tele, i on sam musi prozivat velke utrpeni. Uz jen to, ze by s tim za mnou prisel, a chtel si o tom se mnou povidat, musi pro nej byt velka odvaha. Navzdy bude mym milovanym synem. A co na to reknou lidi? Lidi at si polibi prde.l
Není tady
no to nevim jestli je to pubertální vybočení myslím,e člověk v 18 u ví jak se cítí a myslím,e jestli se tak cítí teď tak asi ve třiceti se nebude cítit jinak jako,e by si řekl,e jé to jsem byl,ale v 18 hloupej,e jsem se chtěl přeoperovat. Je to jen otázka času kdy se s tím kadý srovná myslím rodina okolí.Určitě to nebude tak e no hele on se přeoperoval pohoda tak je to holka.Asi takhle to neproběhne no bude to asi těké,ale já si myslím,e v téhle době je u toho tolik e větina lidí si s ničím u hlavu nedělá a začíná tyto závané věci neřeit a brát je jako zcela normální věc. Já drím palce a to dobře proběhne a začni jíst nebo nebude mít sílu vak je to tvůj syn a bude tě potřebovat :-)
Není tady
přesně tak lidi a si políbí chichichi trefa do černého
Není tady
Jednoduché to nebude, ani pro něj, ani pro celou rodinu.
Ale pokud projde vemi testy a bude si stále jistý, e chce být enou, moc ho v tom podpořte. Bude to potřebovat.
Nakonec, syn tu stále bude, nezemře, "jen" z něj bude holka.
Drím taky moc pěsti, a to zvládne.
Není tady
Sexynet to sice pojal trochu drsně, ale má pravdu. Hlavní je, ho kvůli tomu nezavrhnout, on sám musel trpět jako zvíře a to, e přiel a řekl ti to, dokazuje jeho velkou odvahu a taky to, e si pro něj asi velmi blízký člověk a tedy dobrá matka. Buď pyná.
A co si řeknou lidi, to je jejich problém. Tím bych se vůbec nezabývala. Inteligentní pochopí, ostatní tě nemusí zajímat.
Není tady
Tiina: Drsne, drsne, no jo, kdyz ja jsem chlap
Není tady
Je to divné - transexuál se u od dětství chová tak, e bys to musela poznat, protoe děti nemají zábrany - musel dávat přednost holčičím věcem. Ale na druhou stranu, já jsem holka, bývala jsem jako malá hodně klučičí a ádný transexuál nejsem - tak nevím, ale měli jsme ve třídě kdysi kluka, který je dnes ena, a choval se trochu jinak. Nehrál si na vojáky,byl takový jemný, kamarádil s holkama, zajímaly ho účesy, móda...... a později taky kluci. Bylo to prostě poznat, e je jiný.
V 18ti mu stejně nikdo přeměnu dělat nebude, tak je na traumata jetě nějaký čas.
Zatím se nepla a uvědom si, e pokud jednou tu změnu opravdu chtít bude, nebude ty věci kolem cítit jako nepříjemné, ale udělají ho astným.
Není tady
Astino,já myslím e má perfektně nakročeno,chová se jako milující správná máma...take to zvládne i kdy to teď vypadá íleně.Ta přeměna opravdu trvá dost dlouho na to,aby si syn mohl ujasnit,jestli to není jen nějaký "rozmar"(co si nemyslím)...a s pomocí to vechno zvládnete...
Co řeknou otatní,je to těký,já to sama znám,pořád se dívám přes rameno,co ostatní,ale oni ti na chleba nedaj a pokud budou mít nějaký řeči...jsou prostě omezený,co víc.Neříkám,e jsou patný,ale prostěje něco (předsudky) omezuje.
A es to nepoznala dřív,to si taky myslím,e není tvá chyba,některé děti jsou mnohem empatičtějí ne ostatní a myslí si,e jsou věci potřeba skrývat,aby tím někoho koho milují neurazili a neublíili mu a to mohl být postoj tvého syna...snail se jen být ohleduplný.
No,drím palce,ale věřím e u vás vechno bude v pořádku...
Upravil(a) bazalka (9. 8. 2007 17:40)
Je pravda, e před samotnou změnou pohlaví musí dojít k mnoha psychiatrickým vyetřením, celá záleitost trvá velice dlouhou dobu a není to jen problém rodiny, společnosti, zdraví ale také úřední. Po změně pohlaví se soudem změní jméno, univerzalní - můe se pouít jak pro holky tak pro kluky a potom samotný člověk poádá o trvalou změnu jména, ale rodné číslo zůstává.
Je třeba od prvopočátku spolupracovat s psychiatrem a to nejen sám člověk, ale také rodina. To co syn potřebuje je podpora a pochopení, je to teké, ale stále zůstává vaim dítětem.
Není tady
Astina,můe být na sebe pyná,e máte se synem tak dobrý vztah.Podporuj ho,stůj při něm,bude to potřebovat i on. A co se lidí týče,ti kdo ho mají rádi to budou respektovat a ty ostatní ti můou být ukradený. Buď silná,drim palce a pi.
Není tady
Astino, jediné co asi můe dělat je svého stále jetě syna podporovat, vysvětlit mu jaké procedury ho čekají pokud bude chtít změnit pohlaví. To e se ti s tím svěřil bez jako důkaz důvěry v tebe. A rozhodně si nemyslím e by toto měl být nějaký rozmar. Prostě při něm stůj, budete oba potřebovat hodně psychických sil, protoe okolí takovou věc málokdy pochopí. Drim palce
Není tady
PetrHl napsal(a):
Astino, jediné co asi můe dělat je svého stále jetě syna podporovat, vysvětlit mu jaké procedury ho čekají pokud bude chtít změnit pohlaví. To e se ti s tím svěřil bez jako důkaz důvěry v tebe. A rozhodně si nemyslím e by toto měl být nějaký rozmar. Prostě při něm stůj, budete oba potřebovat hodně psychických sil, protoe okolí takovou věc málokdy pochopí. Drim palce
Naprosto souhlasím s názorem a pripojuji se k němu.
Není tady
Astinko, to není ádná tragédie, tvůj syn se cítí jinak, podpoř ho, pomo mu, nebude to mít jednoduchý, ta cesta je dlouhá a těká, bude potřebovat oporu. Má velkou odvahu, kdy ti to řekl,věří ti, e mu pomůe a hlavně, e ho nezavrhne. Pokud ho miluje jako syna, bude ho milovat i jako dceru. je to pořád tvoje dítě a chce to čas, i pro tebe, ale srovná se s tím, právě proto, e ho miluje. Nebuď z toho nijak smutná, i to je ivot.
Není tady
Děkuji vem za názory a za podporu. Musím napsat, e u syna se opravdu o ádný rozmar nejedná - ani pubertální. Podle jeho slov má ve vem tak jasno, jak je to jen moné. Zjitěno má téměř ve, dokonce i přímo lékařku, která se tímto problémem zabývá - teď hledá odvahu se tam objednat. Přes net komunikuje s enou, která si tím vím prola. Po prázdninách jde do čtvráku a čeká ho maturita - do té doby se pokusí ít tak jako doposud - ale u chce podstoupit martirium vech vyetření. Od něho vím, e léčba (přeměna) je počítána na roky. Ano, uvědomuji si, e to od syna chtělo velkou odvahu se mi svěřit - říci to jetě dříve, ne začal sám něco podnikat...... Váím si toho. Problém mám teď hlavně já . chci pro něho udělat ve co bude třeba, podpořit ho a stát při něm. Ale.... mylenky mám stále na pochodu, nemohu si to srovnat v hlavě. Já se ani tak nebojím co řekne okolí, jako toho, e ho čeká sloité období......... A taky toho, e kdy 18 let miluji syna, tak nevím jestli stejně budu za několik let milovat i dceru. Bylo by toho jetě víc, co bych mohla napsat - hlavu mám před explozí. Rozhodně mám v úmyslu ve zvládnout spolu s ním. Jetě jednou děkuji.
Není tady
Mashanko,
transsexual nemusí svým chováním zřetelně dávat najevo, e není tím, kým by si přál být. Stejně to nemusíme pozorovat v dětství ani u homosexuálů. Je ale pravda, e syn nezapadal do kolektivu třídy - měl vdy takový svůj svět. Nepotřebuje kolem sebe hordu kamarádů a vdy si rozuměl s holkama. Ale nebylo to nic mimořádného.....take jsem si opravdu ničeho nevimla. Proto je pro mě přijmutí stávající situace těké. Asi si i sama sobě některé věci vyčítám....
Není tady
astina napsal(a):
Mashanko,
transsexual nemusí svým chováním zřetelně dávat najevo, e není tím, kým by si přál být. Stejně to nemusíme pozorovat v dětství ani u homosexuálů. Je ale pravda, e syn nezapadal do kolektivu třídy - měl vdy takový svůj svět. Nepotřebuje kolem sebe hordu kamarádů a vdy si rozuměl s holkama. Ale nebylo to nic mimořádného.....take jsem si opravdu ničeho nevimla. Proto je pro mě přijmutí stávající situace těké. Asi si i sama sobě některé věci vyčítám....
To je blbost, něco si vyčítat - tyhle věci člověk neovlivní - a kdybys to zjistila , kdy mu bylo 10, stejně by se nedalo nic dělat.
věř, e to dobře dopadne a bude mít dceru - neříkej, e jsi původně nechtěla páreček
Není tady
Astino,
je to tvé dítě, miluje ho a bude ho milovat i kdyby se z něj stala ena. Teď je to pro tebe ok, ale uvědom si co musel sebrat odvahy on ne ti to řekl a začal o tom mluvit. Teď je ve ve stádiu mluvení a tvého trápení. Půjde k lékaři a věř, e oni posoudí jestli to k tomu je. Pokus ne, zůstane synem, pokud ano, zbytečně by se trápil po zbytek ivota v muském těle. Netrap se s tím a citově si teď hodně pomáhejte. Dopadne to dobře.
Není tady
Astino, musi to byt neskutecne tezke se s timhle vyrovnat,ale s tim se nic delat neda, jen se smirit a nic jineho ani nezbyva, tak zkus si to treba zlehcovat, je to jeho zivot, to si porad rikej.
Není tady
Milá Astino, z tvých řádků je vidět jak moc svého syna miluje. Neboj se toho, e pokud se stane enou něco se změní. Je to tvé dítě a vdy bude jistě stát při něm. Teď jsi jen zmatená a vystraená, vidí vechny ty problémy, které syna a vás nejblií čekají. Přeji moc těstí a drím palce. Jsi správná máma ty to zvládne.
Není tady
Ano, snaím se být správná máma, a ve zvládat. Ale prozatím mi to nejde, tak jak bych chtěla. Vím, e syn je daleko odvánějí ne já. Ale jemu trvalo roky, ne si ve v sobě urovnal a pochopil co se děje. Ani já nemohu čekat, e si ve srovnám v hlavě za týden. To hlavně teď mám potřebu o tom mluvit, zatím to toti téměř nikdo neví. Chceme to tak nechat do maturity, bydlíme na maloměstě, a tak se dá očekávat i negativní reakce okolí. Stačí mi, kdy si vzpomenu na sebe, e jsem maturovala v pokročilém stupni těhostenství (ano, s tímto synem) a jak mi dal zabrat hlavně profesorský sbor naí koly.....a to ji dlouho před maturitou. Vidíte, já si syna vybojovala proti vem a teď budeme proti vem bojovat znovu a pevně doufám, e i tento boj zvládneme.
Není tady
asitno,určitě to zvládnete,vá vztah je pevný a stojíte při sobě.Ono to nebude hned,tak se zhluboka nadechni.
Sama jsi psala,e sis syna vybojovala,tehdy sis taky moná připadala,e to okolí nepochopí a jestli to s mimčem zvládne a ZVLáDLA si to skvěle.Chce to čas,postupně se vechny emoce zklidní a ne dojde na operaci,bude u ve v klidu a ty bude vědět má dceru,kterou jsi vlastně vdycky měla(jen si to neviděla).
Není tady
Astino co si vyčítá ? To je vrozená věc, s tím se nedá nic dělat a je dobře, e tvůj syn nael odvahu si to přiznat. A co se týká toho, e sis ničeho nevimla, ale upřímně, koho by tohle napadlo ? To, e si kluk rozumí s holkama přece jetě automaticky neznamená, e je transsexuál ( případně gay ).
Není tady
Tak jsem tu po pár dnech zpět - byla jsem na víkend mimo domov, bez dětí, jen s kamarádkou - tak troku si vyčistit hlavu - protoe jinak ji mám plnou starostí z toho, jak to bude. Vím, e momentálně neovlivním běh času - nezpomalím ho (to aby to zůstalo jak to je) a ani nezrychlím (to aby to u bylo ve za námi)....teď můu jen klidnit svoje emoce a z hluboka dýchat. ivot je fakt oříek. Neznáte někdo rodiče, kteří museli řeit stejný problém u svého dítěte? Pomohly by mi názory lidí, kteří si tím proli - hlavně z pozice rodičů. Děkuji
Není tady