29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva36 napsal(a):
vašek napsal(a):
aby ti doma za chvíli nemusel ukazovat výplatní pásku :-)))))))))))))))))))))
... blboune ...
.. ten by se tak nechal k tomuhle zblbnout ... a já ostatně taky ... to úrčitě...
zblbnout nikoho nemusíš, stačí ho naučit stojku
Není tady
Selima napsal(a):
Baba, Peter, to je presne problém, že druhá strana môže mať iný pohľad na vec(otázka je, či oprávnený)... Môj bývalý by možno tiež napísal, že som na ňom 9 rokov parazitovala - zarábal viac ako ja, tak mal ten pocit. Iná vec je, že on celých rokov platil akurát nájom a energie(bývali sme v starom byte, kde bolo skoro všetko na plyn, II. kategória, takže všetky platby dokopy boli cca 2000 SK), ja drogériu a jedlo, skrátka domácnosť -cca 7-8 000 Sk mesačne, aspoň posledných pár rokov. On netušil, ako sa ceny zvýšili, takže keď sme si oddelili hospodárenie, chodil mi plakať na rameno, aké sú potraviny drahé. Nato som mu mohla len s úsmevom odpovedať: "Viem, ja na rozdiel od teba ich musím platiť stále..." Konečne pochopil, na čo ja stále míňam toľko peňazí... A okrem toho som bohužiaľ(z hľadiska vzťahu) robila doma. On si moju prácu doma preložil ako "domáce práce". A čudoval sa, že ich nie vždy stíham (spolu s výchovou jeho syna a jeho doučovaním). Proste dosť veľa vecí nechápal alebo nechcel chápať. ("Ja predsa platím aj prevádzku auta!" - áno, ale jazdiť na ňom tiež jazdil prakticky sám... Okrem dovoleniek, kedy som ja zvyčajne zorganizovala a zaplatila ubytko, on financoval beznín a jedlo sme kupovali spoločne...) Ja mám pocit, že som na vzťah celkovo doplatila(nehovoriac o búrlivom rozchode) a je dosť dobre možné, že on má ten istý pocit.
A ťažko pvoedať, ktor z nás má pravdu. Asi je niekde uprostred. Toľko k otázke "financie vo vzťahu".
no, také moc "pěkný" příklad
Není tady
Kalupinko,
to je právě ten život jeden zamotaný, spletitý, potvůrka... . Přála bych bývalé partnerce Evina přítele pohodu, přála bych ji i Evě. Jenže pitomé je, že se už v tom jejich životě vzájemně něco odehrálo. Je to vlastně poměrně těžké. Proč by bývalka měla být nevěrou a následných odchodem svého partnera o něco ochuzena a zároveň proč by Eva, která doufala v lepší život, než měla s tím svým bývalým, taky měla být v současnosti čímsi "ochuzována", že.... Ono by asi bylo ideální, kdyby si další partnerky zavčas uvědomily, že ten jejich rozvedený je prostě - člověk s minulostí, kterou ony bohužel musí brát v úvahu... No nevím, jediná možnost je samozřejmě to vyříkání, pokec, debata. Já si fakt na základě toho, co Eva napsala, myslím, že ji rád má...jenže mi zároveň připadá takový "neženící" typ. (Ovšem zase na druhé straně, co s opačnými povahami, které svatby absolvují třeba 4, že?)
Pak jsem ještě jednou při čtení Evina příspěvku trochu zavětřila, a to v případě, když napsala, jak je její přítel supr a vzápětí dodala, že jsou spolu pár měsíců...To jsem si tehdy řekla: a jéje, to je málo na to, aby člověk člověka "poznal" doopravdy. I když nepředpokládám, že by se vrátil k bývalé. Ale zas, už jsem poznala i typ chlápka, který se strašně chtěl ženit s novou přítelkyní, ovšem na rovinu jí řekl, že bývalé manželce na zavolání pojede s čímkoliv pomoct. Tak to by se mi nelíbilo , ale stává se to. Můj otec by se dnes po 15 letech soužití s novou ženskou raději vrátil k matce.
Moc Evě držím palce, po tom, co popsala svého bývalého; i když ona můj názor na milenky zná .
Není tady
baba:
Ahoj, no máš pravdu, že by ji mohl jen tak vyslechnout a takzvaně jedním uchem sem, dovnitř ven....To znám, občas tuto metodu používá manžel, ale má smůlu, já už to po čtvrtstoletí soužití s ním poznám (A patřičně zareaguju)
Ale oni jsou spolu krátce, tak ji určitě poslechne "doopravdy".
Není tady
Ale nééé, Evi, neobviňuj se, že jsi snad na prachy. Jistý pořádek ve finančních záležitostech prostě být musí. Ten já uznávám taky. Pokud je chlap rozumný, uzná Tvoje argumenty. No akorát mám pocit -a Tebe to jistě napadlo taky, že jakmile "prakticky" stopne podporu své bývalé, ta to nenechá bez odezvy (bych si tak tipla). Ty totiž v tomto případě ještě teprve narazíš na situaci, že některé milenky zdaleka nemají tušení, na čem se rozcházející partneři domluvili. A pokud jí Tvůj přítel kdysi něco přislíbil, těžko se toho ona vzdá jen tak. Otázkou ale je, zda si tedy ona skutečně vyžívá z 25 tisíc nebo třeba jen z 12. V tom bych viděla ten nejzásadnější rozdíl pro veškerý další postup v případě Tvého přítele...
Není tady
Ahoj, všem. Jasně, že mě napadlo, že jeho bývalá nenechá stopnutí peněz bez odezvy. Ale to si musí vyřešit oni dva. Já to beru tak, že se přítel vyjádřil, že se mnou tzv. plánuje budoucnost, on ví, že chci ještě dítě, chce ho také (vlastně ho chtěl dřív než já)...a to prostě něco stojí. Nehodlám zase vyžívat z mateřské a honit se u toho na vedlejšákách, zatímco on bude peníze dávat někam jinam (lhostejno, zda bývalé či do automatů nebo do nějakého koníčka apod.). Tohle je mezi námi jasné a pokud se situace nezmění, nezbyde mi, než se poohlédnout jinde (nebo zkrátka nemít dítě...já se totiž nebojím, že bych sebe nebo dceru neuživila, bojím se, že bych neuživila coby na MD další dítě k tomu). Na jednu stranu by byla škoda se rozcházet, protože přítel má dost dobrých stránek, ale na druhou - co s chlapem, který se nebude umět postarat o ženu a dítě? Pravděpodobně je v tom jeho slabost, výčitky svědomí - bývalá si "pískne" a on solí a solí ... jojo, má výčitky svědomí, určitě. Vždyť odešel, až co si našel mě. Prý by odešel stejně, ale se mnou se to asi tak nějak urychlilo a co vím, tak o svoje děti se vždycky postaral (s jinou ženou) a až od téhle nejmladší vlastně odešel dost brzy. Je jí 13. Takže ty výčitky, to on asi má a pak stačí už jen to, aby bývalá spustila. A on pro ten jeho jakoby klid ji vyjde vstříc. Ale každý má nějakou tu slabou stránku...
Jo a Tercilo, ten můj taky bývalé pomáhá. Nevidím na tom nic špatného, rozbil se jí kotel, tak jí to prostě spravil. No a? Měl snad nechat holku (a jí) bez teplý vody? ... Pak jí zase odvezl novou lednici, která jí se nevešla do auta ... Beru to. Pomáhá, má tam dítě... A jestli jezdí jen za bývalou, i tak to je jeho věc. Ne že by mě to ze začátku nevadilo, já třeba bývalého muže nemusím, tak se mi to těžko chápalo, ale pak jsem si řekla, že ji budu brát jako jeho kamarádku. A do toho mi je houby, stejně jako je houby jemu do mých kamarádek. Mně by se nelíbilo, kdyby mi "kecal" do kámošek. Pokud se ke mně chová slušně, nemám co se montovat do jeho věcí (a naopak). Aspoň já to tak beru.
Není tady
Ahoj Evi, tak nejak jsem dostal divny pocit.Milujes ho? Ze napises,ze se mozna porozhlednes jinde, to moc nechapu.Ve vsem je super a jedna vec te zere a ty premyslis takhle.S tim, ze holt miminko odlozis, to jo,to chapu.Ty vycitky mu asi zustanou,ale to neznamena, ze by mel odstrkovat tebe na druhou kolej.Podle mne je byvala zena proste zena byvala,tudiz krome decka s ni nema uz nic spolecneho, krome placeni na dite zadne jine zavazky.To, ze byvaleho nemusis a ona jo muze byt tim, ze on ji opustil a ona by ho brala zpet, u tebe to bylo jinak.Co pises, ma jen jednu vadu, ja jich mam vic a lidi co znam take,neres to takhle a dej tomu cas.Jen mne zarazi, ze ji vse dela a opravuje on,vysvetleni je logicke, ale ona nema rodice, tatu, kamarada, pritele....Ja nez abych neco delal u byvale M na dvorku, tak radsi vezmu rodinu na vylet, a to kompletni.Ale sem tam neco pomoci kdyz je v uzkych je ok, to se neda nic delat.A na vse jsou dnes firmicky.
Není tady
baba: jo, miluju ho. Jenže to jsem milovala bývalého taky, víš. A nepřemýšlela o tom, že nás např. vzhledem k jeho sobeckosti vůbec nemíní živit, omlouvala jsem ho, tolerovala to ... a pak přemýšlela, jestli mám koupit čaj, nebo šťávu, protože na oboje jsem neměla a do výplaty mateřské mi zbýval ještě týden ... Z lásky se holt nenajíš ... Něco jiného je, když partner nemůže, něco jiného, když nechce. To s těmi penězi si musíme zkrátka vyjasnit, doufám, že to dopadne tak, aby ani naše nová rodina nebyla nijak krácena, jinak se u mě celý vztah posune spíš do fáze chození (i když spolu bydlíme) - prostě každý za své ... a mně už zas není dvacet, abych na další dítě mohla nějak dlouho čekat ... počkám, rok, dva, možná i tři, ale pak už asi ne ... to jsou ale vážně předčasné závěry, na to je dost času
.... Co se týče bývalky, ona opravdu už nemá rodiče, jen dospělé syny, kteří ale žijí jinde. On u ní zas není tak často, jak by to mohlo vypadat (dvakrát, třikrát do roka možná). Přítele má (to vím od jejich dcery), ale toho prý jen přiváží na večer domů a večer ho pak veze zpět k manželce (vím opět od dcery....občas se mi nad tím zastavuje rozum, do čeho zatáhne svoji dceru - ale to je její věc). ... No, takže tak, no. Teď fakt neřeším, jen trošku mám strach, co když se on příští měsíc nepochlapí, co budu dělat. Je opravdu bezvadnej, myslím, že mě miluje, ale já, ženská to náročná, chci i nějaký to zajištění. (Dokud jsme spolu jen tak žili, tak fajn, ale když uvažujeme o děcku, tak už nehodlám přispívat jeho bývalé na úkor naší nové rodiny. O jeho dceři pochopitelně nelicituju, ale pokud dává bývalé, musí mít takový plat, aby mohl dávat i do naší společné kasy. Myslím si. Třebas i zcestně.)
Není tady
Eva36 napsal(a):
baba:
jo, miluju ho. Jenže to jsem milovala bývalého taky..
No tak, parada.Uvidis ze se to vyjasni, i kdyz se rika, ze nikdo neni dokonaly a jinak dokonaly je.Tak to jo, 3x do roka je u ni, proc ne, ja uz myslel ze kazdou chvili.Vim, ze mas zkusenosti a nechces se spalit,ale uvolni se, kdyz ho milujes, neni co resit.A kdyz se nepochlapi, tak se nepochlapi, s tim uz nic nenadelas, porad mu to vycitat nemuzes.Blby, jak si dopadlas BM,ale neres to a jdi do toho naplno.Obecne, prijde mi, ze ti, co maji za sebou rozvody a milenecke aferky jsou v dalsich vztazich az prehnane opatrni, mozna az nezdrave.Chapu to, zkusenost je k nezaplaceni.Nejen zeny,ale i my urcite pozname, kdyz neco nejede jak ma, rozumis?ON neni BM,TY nejsi jeho BM.Ale to neni tvuj pripad.Chlap s takovym mistem jak pises nemuze byt prece nezodpovednej *** .Vsak uvidis.
Není tady
... uvolni se ... to je ono... Někdy si to dovolím a pak to je super pocit. Dost často mě ale drží to moje "nojo, ale co když .... " (prostě - vymejšlení katastrofických scénářů) .... pracuju vědomě na tom vědomí, že on není můj BM, ale někdy mě to pěkně blbě chytne ... naštěstí už jen někdy a snad můžu říct, že ty intervaly, kdy jsem v klidu, se prodlužujou
Není tady
Eva36 napsal(a):
... uvolni se ... to je ono... Někdy si to dovolím a pak to je super pocit. Dost často mě ale drží to moje "nojo, ale co když .... " (prostě - vymejšlení katastrofických scénářů) .... pracuju vědomě na tom vědomí, že on není můj BM, ale někdy mě to pěkně blbě chytne ... naštěstí už jen někdy a snad můžu říct, že ty intervaly, kdy jsem v klidu, se prodlužujou
no a vo tom to je
Není tady