29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Míša Kulička napsal(a):
Petře a jsi si jistý, že je to takhle? Není to o tom, že když už se jí nezadařilo zachovat dětem úplnou rodinu, chce prostě jen, aby jim zůstal dosavadní standard?
Tvoje názory - to je přesně důvod, proč jsem odešla s malým děckem a dvěma taškami našich věcí do podnájmu, a proč jsem začla všechno budovat úplně od začátku. Abych toto už nemusela poslouchat.
Míšo, kdybych to neslyšel na vlastní uši a neviděl na papíře její návrh na alimenty, tak bych si nic takového nemyslel. Já mam stejně dojem že jsem růžové brýle ještě uplně nesundal, dost často bývalku ještě omlouvám. A co se dětítýče a standardu, tak naší jedinou dceru máme na střídavou výchovu a ona na rozdíl ode mne má z našeho manželství velmi nadstandartně zařízený barák (tedy uplně ne, 2. koupelna není dodělaná ), auto má, peníze na stavebním spoření. A co mám já? Jen ty peníze na stav. spoření a 7 let staré auto, jinak nic, dluhy se mi podařilo doplatit letos na jaře. Na akontaci na bydlení jsem si 100 tis pujčoval od rodičů, jinak vše ostatní musím řešit hypotékou, asi tak to je
Není tady
PetrHl napsal(a):
Ronja napsal(a):
Mě tedy přijde Petře žes tu jako slepej k houslím přišel k nálepce šovinisty a po*ného sexisty, který neuznává žádnou práci v domácnosti
![]()
ale pěkně se do tebe pustily....nu což, život už je takový a každému se nezavděčíš. Jestli tě to nějak utěší tak mě tvůj příspěvek přišel perfektně racionální a jako ženy se mě nedoktl, leda že se stydím že jsou ženské, které k dělení společného majetku přistupují takto.Ronjo, v pohodě, mě to neva že se do mně někdo pustil, každý člověk má nějaký názor.
No, to je síla, to se mi snad zdá....
Není tady
Evčo, tak to je super !!! Stačí si o tom promluvit, i když se to leckdy zdá jako nemožné a člověk se spokojí s tím, že se v tom rejpe, řeší to v hlavě, udělá z toho sám před sebou obrovský problém, se kterým se nedá žít a jeho partner vlastně "ani nic netuší" A´t už přísun bývalé zastaví nebo ne (což se dá těžko zjistit), důležité je, aby jsi Ty požívala také slušné zabezpečení, když prostředky na to jsou, pak nemá cenu se v tom vrtat. Někdo si může dovolit dotovat, u někoho bys poznala i chybějících tisíc korun. Ty peníze, to je fakt věc, že. Tak Ti přeju, ať prostě je to jak má být, respektive, aby ses Ty cítila ve vztahu hezky a bezproblémově.
A brzy ahoj na těhulích
Upravil(a) Nety (10. 8. 2007 12:05)
Není tady
Evi, tak to nema chybu.Vse jste si vyrikali, tvoje obavy naprosto chapu,ale i jeho postoj,s kterym se ale neztotoznuju.Tak uz to neres a pokracujte v budovani viry v sebe i druheho, to je to nejdulezitejsi ve vztahu(po lasce a zdravi), jinak to jde do kytek.Hodne stesti.
Není tady
Nety, baba: Díky, díky
Není tady
Nemas zac holka, sama sis to tak zaridila.
Není tady
PetrHl napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Petře a jsi si jistý, že je to takhle? Není to o tom, že když už se jí nezadařilo zachovat dětem úplnou rodinu, chce prostě jen, aby jim zůstal dosavadní standard?
Tvoje názory - to je přesně důvod, proč jsem odešla s malým děckem a dvěma taškami našich věcí do podnájmu, a proč jsem začla všechno budovat úplně od začátku. Abych toto už nemusela poslouchat.Míšo, kdybych to neslyšel na vlastní uši a neviděl na papíře její návrh na alimenty, tak bych si nic takového nemyslel. Já mam stejně dojem že jsem růžové brýle ještě uplně nesundal, dost často bývalku ještě omlouvám. A co se dětítýče a standardu, tak naší jedinou dceru máme na střídavou výchovu a ona na rozdíl ode mne má z našeho manželství velmi nadstandartně zařízený barák (tedy uplně ne, 2. koupelna není dodělaná
), auto má, peníze na stavebním spoření. A co mám já? Jen ty peníze na stav. spoření a 7 let staré auto, jinak nic, dluhy se mi podařilo doplatit letos na jaře. Na akontaci na bydlení jsem si 100 tis pujčoval od rodičů, jinak vše ostatní musím řešit hypotékou, asi tak to je
Myslím, že jde jen o to, že každý z nás má trochu jiné zkušenosti - nebo vlastně hodně podobné, ale vidíme se v těch protějšcích. Hned jak jsem podala žádost na rozvod, jsem se dozvěděla, jak chci toho svýho oškubat o poslední halíř ... tak jsem mu radši přenechala všechno, šla do podnájmu a začala šetřit na stavebku (hypotéky ještě nebyly moc k mání - zvláště pak pro samoživitelky). A když dnes slyším chlapa hořekovat nad tím, jak musel živit ženu na mateřské - tak si okamžitě představím nebožtíka, který mi vyčítal každou korunu. A dodnes vykládá, co všechno byl pro nás ochoten udělat, kdyby ... . Bohužel vždycky zůstávalo jen u té slovní ochoty, která pak v praxi narážela na různé nevysvětlitelné překážky, které jsem odmítala chápat ...
Holt - každý to vidíme jinak. Někdy je dobré se zamyslet, jestli na pohledu toho druhého není taky kousek pravdy a aspoň se ho pokusit pochopit.
Evi
Není tady
Míša K.: Taky Ď.
Já vám tak v půlce září napíšu, jak jsme dopadli.
Není tady
aby ti doma za chvíli nemusel ukazovat výplatní pásku :-)))))))))))))))))))))
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Tvoje názory - to je přesně důvod, proč jsem odešla s malým děckem a dvěma taškami našich věcí do podnájmu, a proč jsem začla všechno budovat úplně od začátku. Abych toto už nemusela poslouchat.Míšo, kdybych to neslyšel na vlastní uši a neviděl na papíře její návrh na alimenty, tak bych si nic takového nemyslel. Já mam stejně dojem že jsem růžové brýle ještě uplně nesundal, dost často bývalku ještě omlouvám. A co se dětítýče a standardu, tak naší jedinou dceru máme na střídavou výchovu a ona na rozdíl ode mne má z našeho manželství velmi nadstandartně zařízený barák (tedy uplně ne, 2. koupelna není dodělaná
), auto má, peníze na stavebním spoření. A co mám já? Jen ty peníze na stav. spoření a 7 let staré auto, jinak nic, dluhy se mi podařilo doplatit letos na jaře. Na akontaci na bydlení jsem si 100 tis pujčoval od rodičů, jinak vše ostatní musím řešit hypotékou, asi tak to je
Myslím, že jde jen o to, že každý z nás má trochu jiné zkušenosti - nebo vlastně hodně podobné, ale vidíme se v těch protějšcích. Hned jak jsem podala žádost na rozvod, jsem se dozvěděla, jak chci toho svýho oškubat o poslední halíř ... tak jsem mu radši přenechala všechno, šla do podnájmu a začala šetřit na stavebku (hypotéky ještě nebyly moc k mání - zvláště pak pro samoživitelky). A když dnes slyším chlapa hořekovat nad tím, jak musel živit ženu na mateřské - tak si okamžitě představím nebožtíka, který mi vyčítal každou korunu. A dodnes vykládá, co všechno byl pro nás ochoten udělat, kdyby ...
. Bohužel vždycky zůstávalo jen u té slovní ochoty, která pak v praxi narážela na různé nevysvětlitelné překážky, které jsem odmítala chápat ...
Holt - každý to vidíme jinak. Někdy je dobré se zamyslet, jestli na pohledu toho druhého není taky kousek pravdy a aspoň se ho pokusit pochopit.
Evi
Ano, rozumím Ti... to je to co jsem psala výše, člověk jedná, myslí, domnívá se, usuzuje, rozhoduje a ma své názory hlavně a převážně ze svých zkušeností, ze kterých čerpá
Není tady
Míša K.: určitě máš pravdu, nic není jednobarevné. A já vimže na tom mám svůj podíl, už jen tím že jsem BM navykl na to, že má svůj plat jen sama pro sebe na své osobní výdaje, a asi z toho pramení ta představa že já se vzdám všeho
Není tady
Ono taky neuškodí, když taková věc ppřijde ženské pod ruku. Nepřijde mi nic špatného na tom, když lidé, kteří spolu žijí znají svůj příjem
Není tady
Není tady
PetrHl napsal(a):
Míša K.: určitě máš pravdu, nic není jednobarevné. A já vimže na tom mám svůj podíl, už jen tím že jsem BM navykl na to, že má svůj plat jen sama pro sebe na své osobní výdaje, a asi z toho pramení ta představa že já se vzdám všeho
Z toho Petře můžeš mít jen dobrý pocit, že si ženě dopřál - bylo to z lásky, ne z vypočítavosti....Malokde se vidí, že si žena může nechat plat sama pro sebe... otázka druhá je, jak jí samotné je to "příjemné"
Není tady
vašek napsal(a):
... blboune ...
.. ten by se tak nechal k tomuhle zblbnout ... a já ostatně taky ... to úrčitě...
Není tady
Nety: Možná že máš vlastně pravdu... známá mojí mámy se nechala cca 12 let "opíjet rohlíkem", že její muž málo vydělává. Pak si našel jinou a rozváděli se. Ona nestíhala valit očka a on je klopit, když došlo na příjmy a on musel vytasit svoje výplatní pásky z minula....Nakecával jí, že má kolem patnáctky, zatímco měl dvojnásobek...ona mu to baštila a ze svýho platu učitelky mu šetřila, aby měl "Péťa" pěkný boty, který se mu líbily (rozuměj minimálně adidasky), aby "Péťa" měl pěknou košili (nejlépe Bushman apod....) .... no - pěknej hajzlík....
Není tady
Eva36 napsal(a):
vašek napsal(a):
... blboune ...
.. ten by se tak nechal k tomuhle zblbnout ... a já ostatně taky ... to úrčitě...
No a já vím dokonce, kolik tomu mému přidali v práci. Ale ted nevím, třeba mi to neřekl až tak úplně jasně a přesně !
Že bych si nechala ukázat nový pla´ták ?
Není tady
Tak to mi si doma místo občanek při hádce trháme plaťáky tak vím kolik vydělává
Není tady
Baba, Peter, to je presne problém, že druhá strana môže mať iný pohľad na vec(otázka je, či oprávnený)... Môj bývalý by možno tiež napísal, že som na ňom 9 rokov parazitovala - zarábal viac ako ja, tak mal ten pocit. Iná vec je, že on celých rokov platil akurát nájom a energie(bývali sme v starom byte, kde bolo skoro všetko na plyn, II. kategória, takže všetky platby dokopy boli cca 2000 SK), ja drogériu a jedlo, skrátka domácnosť -cca 7-8 000 Sk mesačne, aspoň posledných pár rokov. On netušil, ako sa ceny zvýšili, takže keď sme si oddelili hospodárenie, chodil mi plakať na rameno, aké sú potraviny drahé. Nato som mu mohla len s úsmevom odpovedať: "Viem, ja na rozdiel od teba ich musím platiť stále..." Konečne pochopil, na čo ja stále míňam toľko peňazí... A okrem toho som bohužiaľ(z hľadiska vzťahu) robila doma. On si moju prácu doma preložil ako "domáce práce". A čudoval sa, že ich nie vždy stíham (spolu s výchovou jeho syna a jeho doučovaním). Proste dosť veľa vecí nechápal alebo nechcel chápať. ("Ja predsa platím aj prevádzku auta!" - áno, ale jazdiť na ňom tiež jazdil prakticky sám... Okrem dovoleniek, kedy som ja zvyčajne zorganizovala a zaplatila ubytko, on financoval beznín a jedlo sme kupovali spoločne...) Ja mám pocit, že som na vzťah celkovo doplatila(nehovoriac o búrlivom rozchode) a je dosť dobre možné, že on má ten istý pocit. A ťažko pvoedať, ktor z nás má pravdu. Asi je niekde uprostred. Toľko k otázke "financie vo vzťahu".
Není tady
Evi,šikulka.... ,takže o Karibiku ani slovo,jooo?
Feuria napsal(a):
Tak to mi si doma místo občanek při hádce trháme plaťáky
tak vím kolik vydělává
Ty to vždycky roztrhneš opatrně, aby ta částka zůstala nepoškozená, viď ?
Není tady
Né - já mu tu částku poškodím při výběru z bankomatu
Není tady
bazalka: nóóó ani slovo....
Upravil(a) Eva36 (10. 8. 2007 14:51)
Není tady
no, zrovna bych potřebovala spíš liposukci
Není tady