Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 9. 8. 2007 19:12

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

Re: Myslí to vůbec vážně?

nevím, proč se tu navážíte do Petra?
Já jeho příspěvek pochopila jen jako konstatování, čemu se jeho manželka věnovala po dobu 10let.

Není tady

#77 9. 8. 2007 19:35

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

lindaB napsal(a):

Já jeho příspěvek pochopila jen jako konstatování, čemu se jeho manželka věnovala po dobu 10let.

díky, takovou podrážděnou reakci na svuj příspěvej jsem skutečně nečekal lollollol

Není tady

#78 9. 8. 2007 22:42

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

PetrHl napsal(a):

Marie N napsal(a):

To neni lol lol lol ale grater a dumbom

máš recht  gratergratergrater dumbomdumbomdumbom

beru to už s úsměvem a sportovně tummenupp kdybych začala sepisovat historky z domova, tak už je román..... tongue

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#79 10. 8. 2007 0:08

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

No, já Ti nevím, Evo,
víme, že Tvůj přítel opustil svou "nemanželku" - tedy partnerku, kterou si za 15 let při dítěti nebyl schopen vzít. Opustil ji poté, co jste se spolu (oba ještě zadaní) dohodli na sexuální výpomoci a Ty jsi po čase zjistila, že je finančně za vodou, je příjemný, spolehlivý, zatímco jeho partnerka je "bez úrovně", atd. Dokonce v době, kdy ona se ho nechtěla vzdát a spoléhala na něj, jsi u ní byla na návštěvě a pak konstatovala, že dělala zbytečné cavyky a ještě se před partnerem, teď už Tvým, shodila..... Fajn, to všechno se děje. Ty jsi z toho vyvodila, že ji asi neměl dost rád, když si ji nevzal....
Samozřejmě můžu být z těch Tvých babinetích informací úplně vedle, ale mám takový nějaký zvláštní pocit, že na svatbě víc záleží Tobě, než jemu (že by sis tím chtěla dokázat, že teda Tebe si vezme, zatímco JI za 15 let o ruku požádat nedokázal?). Popravdě řečeno, svatba třeba ve 40 letech po nějakých dvou zkrachovaných partnerstvích už snad tak nutná není, ne? Možná je typ, který prostě svatbu moc nemusí, ví, že Ty by sis ji přála a - začíná trochu kličkovat. To ale nemusí znamenat, že si Tě neváží. Je to možná hodný chlap, který přece jen si je zpětně vědom jakéhosi svého "prohřešku" na své bývalé paní, proto se snaží ji dosud podporovat. Ze zkušenosti taky vím, že zdaleka ne všichni podnikatelé berou 20 tisíc, jak o nich okolí rádo říká. Kdo ví, jak si ta ženská po jeho odchodu vede finančně doopravdy. Trochu mě zaráží, že víš téměř přesně, kolik ona si vydělá, ale nevíš, kolik peněz teda Tvůj partner háže někam bokem... To je zvláštní.
Že platí 8000 na své dítě považuji sice přece jen trochu za přehnané, ale v zásadě za správné. Po odchodu jednoho z rodičů má mít dítě takovou úroveň, jako by mělo oba rodiče.
Odhaduji, že je to hodný člověk a Ty máš možná jen zbytečné obavy až depky. Zkus si s ním dát dobrý kafe nebo vínko v klidu a pokecej s ním o všem, co Tě sžírá. Já sice na rozdíl od některých ostatních nejsem takový optimista, abych se domnívala, že šetří na velkolepou svatbu, pokud od Tebe víme, že předchozí ženu si nevzal, ale předpokládám, že Tě má rád a váží si Tě a záleží mu na vašem společném životě. Tak nesmutni, na všecko se ho vyptej a uvidíš, že všecko bude dobré!!

Není tady

#80 10. 8. 2007 7:10

baba
♥♥♥♥♥--

PetrHl napsal(a):

lindaB napsal(a):

díky, takovou podrážděnou reakci na svuj příspěvej jsem skutečně nečekal lollollol

Pustil ses do boje s vetrnymi mlyny, ja s tebou naprosto souhlasim a citim to podobne, vsechno.Vis jak se pozna chlap a gentleman? Krome toho, ze je proste uzasnej, nerika zenam veci, ktere nechteji slyset. dumbom

Není tady

#81 10. 8. 2007 7:16

baba
♥♥♥♥♥--

Tercila napsal(a):

No, já Ti nevím, Evo,
víme, že Tvůj přítel opustil svou "nemanželku" - tedy partnerku, kterou si za 15 let při dítěti nebyl schopen vzít. Opustil ji poté, co jste se spolu (oba ještě zadaní) dohodli na sexuální výpomoci a Ty jsi po čase zjistila, že je finančně za vodou, je příjemný, spolehlivý, zatímco jeho partnerka je "bez úrovně", atd. Dokonce v době, kdy ona se ho nechtěla vzdát a spoléhala na něj, jsi u ní byla na návštěvě a pak konstatovala, že dělala zbytečné cavyky a ještě se před partnerem, teď už Tvým, shodila..... Fajn, to všechno se děje. Ty jsi z toho vyvodila, že ji asi neměl dost rád, když si ji nevzal....
Samozřejmě můžu být z těch Tvých babinetích informací úplně vedle, ale mám takový nějaký zvláštní pocit, že na svatbě víc záleží Tobě, než jemu (že by sis tím chtěla dokázat, že teda Tebe si vezme, zatímco JI za 15 let o ruku požádat nedokázal?). Popravdě řečeno, svatba třeba ve 40 letech po nějakých dvou zkrachovaných partnerstvích už snad tak nutná není, ne? Možná je typ, který prostě svatbu moc nemusí, ví, že Ty by sis ji přála a - začíná trochu kličkovat. To ale nemusí znamenat, že si Tě neváží. Je to možná hodný chlap, který přece jen si je zpětně vědom jakéhosi svého "prohřešku" na své bývalé paní, proto se snaží ji dosud podporovat. Ze zkušenosti taky vím, že zdaleka ne všichni podnikatelé berou 20 tisíc, jak o nich okolí rádo říká. Kdo ví, jak si ta ženská po jeho odchodu vede finančně doopravdy. Trochu mě zaráží, že víš téměř přesně, kolik ona si vydělá, ale nevíš, kolik peněz teda Tvůj partner háže někam bokem... To je zvláštní.
Že platí 8000 na své dítě považuji sice přece jen trochu za přehnané, ale v zásadě za správné. Po odchodu jednoho z rodičů má mít dítě takovou úroveň, jako by mělo oba rodiče.
Odhaduji, že je to hodný člověk a Ty máš možná jen zbytečné obavy až depky. Zkus si s ním dát dobrý kafe nebo vínko v klidu a pokecej s ním o všem, co Tě sžírá. Já sice na rozdíl od některých ostatních nejsem takový optimista, abych se domnívala, že šetří na velkolepou svatbu, pokud od Tebe víme, že předchozí ženu si nevzal, ale předpokládám, že Tě má rád a váží si Tě a záleží mu na vašem společném životě. Tak nesmutni, na všecko se ho vyptej a uvidíš, že všecko bude dobré!!

Otazka je, jestli ji vubec bude poslouchat, jestli ji jen nevyslechne a bude.Ja si zas nemyslim, ze to je v poho, prijde mi to divny.Miluju ji, chci s ni travit zivot nebo aspon co nejvetsi kus, tak co by jsme se nevzali, kdyz ji na tom zalezi z jakehokoli duvodu, ze jo.Protoze to s ni myslim vazne, co je dulezite pro ni, je i pro mne, tak si ji vezmu.Proste mam dojem....je mi to divny,ale nerikam, ze je to rozumne a logicke vysvetleni, jak si to napsala.Si vem, ze vsichni tu rikaji, ze manzelstvi je jen car papiru, tak proc se nekdo tak brani roll

Není tady

#82 10. 8. 2007 7:40

boruvecka
♥♥♥----

baba napsal(a):

PetrHl napsal(a):

lindaB napsal(a):

Pustil ses do boje s vetrnymi mlyny, ja s tebou naprosto souhlasim a citim to podobne, vsechno.Vis jak se pozna chlap a gentleman? Krome toho, ze je proste uzasnej, nerika zenam veci, ktere nechteji slyset. dumbom

Boj s větrnými mlýny?? Možná............. především si myslím, že Petrovo "pouhe" konstatování jak to bylo u nich doma, připomnělo někomu hodně špatné zážitky nebo zkušenosti stoltstolt

Není tady

#83 10. 8. 2007 7:51

baba
♥♥♥♥♥--

boruvecka napsal(a):

baba napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Boj s větrnými mlýny?? Možná............. především si myslím, že Petrovo "pouhe" konstatování jak to bylo u nich doma, připomnělo někomu hodně špatné zážitky nebo zkušenosti stoltstolt

A to je presne ono o cem jsem psal.Kdyz se tu budou kritizovat nekteri chlapi, je to ok a vsicni jsou stejni.a kdyz rekne neco chlap jake ma on zkusenosti, jinak by tak treba nepsal, hned se na nej vsichni vrhnou, viz jak se pozna gentleman.Kazdy ma svoje chyby a nastesti my nejsme na vsechny vyroky alergicti,nebo si spis taky myslime svy, protoze vime, ze nema cenu se o tom dal vybavovat.Vime, ze nikdy nemuzeme vyhrat.dumbom wink

Není tady

#84 10. 8. 2007 8:03

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Panenko skákavá va

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#85 10. 8. 2007 8:47

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

eva 36

tak pak písni jak to pokračuje ... jsem zvědavej va

Není tady

#86 10. 8. 2007 9:17

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Baba tummenupp

va

Upravil(a) Feuria (10. 8. 2007 10:01)

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#87 10. 8. 2007 9:41

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

lindaB napsal(a):

Já to taky tak pochopila.Petrova bejvalka je jedna z těch štěnic,kterou ani ta mateřská neomluví.To ostatní mluví za své.

Není tady

#88 10. 8. 2007 9:46

boruvecka
♥♥♥----

Ivča K. napsal(a):

lindaB napsal(a):

Já to taky tak pochopila.Petrova bejvalka je jedna z těch štěnic,kterou ani ta mateřská neomluví.To ostatní mluví za své.

Opravdu to myslis vážně?????? butterbutterbutterbutter

Petr v příspěvcích sice poukazuje na to, co se mu na jeho ženě nelíbí, ale přímo ji takto soudit????? sad

Není tady

#89 10. 8. 2007 10:32

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Tercilo, napsalas to výstižně. Tady vidíme, že i prima ženská, jako je naše Eva, může mít zásadní parnerský problém, ač se v různých životních situacích pohybuje jako ryba ve vodě. Díky svojí inteligenci, zkušenostem, nadhledu, osobním kvalitám. Docela bych řekla, že by měla být spokojená s tím, co má. Že to, kam dává její muž část svých peněz, není až tak podstatné. Pokud jim to klape a ono jim to jistě jinak klape ve všem. Nedivím se, že má trochu jinou představu o dalším soužití a financování. To, co napadá ji, by asi logicky napadlo každou z nás. proč já mám dostávat méně, když teď miluje mě a je se mnou, Proč má za námi dvěma stát stín bývalky?
Možná, snad, třeba, nevím - by Eva měla situaci řešit razantněji. Říct mu: mám právo na legální vztah, protože jsem volná. Jsem volnější, než Ty. Jsi jistým způsobem závislý na bývalé rodině. mně se to nelíbí. Proto jsem se rozhodla, že si najdu někoho, kdo mi řekne: miluju Tě a chci si Tě vzít. Aniž by se ohlížel na svou minulost. Toužím po tom, abych byla přítomností i budoucností někoho, pro koho nejsem druhá, ale skutečně první....A nechat  ho. Ať si to srovná. Pokud řekne - vracím se k bývalce - je to jasný. Vrátil by se tam jednou stejně. A tedy čím dřív, tím líp. Podle mě to většinou bývá tak, že muž dá, co nezbytně musí a měl by maximum všeho dávat té své současné. Peněz, citů, prostě mít ji za svou přítomnost i budoucnost. tady...je něco divného.

Není tady

#90 10. 8. 2007 10:36

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Ivča K. napsal(a):

lindaB napsal(a):

Nene, není to tak, nechci z ní dělat flákače, jen jsem to co dělala zmiňoval proto, že nechápu jak si může někdo dělat nárok na celý společný majetek. Svou ženu mám v podstatě stále ještě rád. Jen je potřeba se nenechat opít rohlíkem když to někdo zkouší a chce si urvat všechno pro sebe a neohlíží se na druhé.

Není tady

#91 10. 8. 2007 10:48

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PetrHl napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

lindaB napsal(a):

Nene, není to tak, nechci z ní dělat flákače, jen jsem to co dělala zmiňoval proto, že nechápu jak si může někdo dělat nárok na celý společný majetek. Svou ženu mám v podstatě stále ještě rád. Jen je potřeba se nenechat opít rohlíkem když to někdo zkouší a chce si urvat všechno pro sebe a neohlíží se na druhé.

Petře a jsi si jistý, že je to takhle? Není to o tom, že když už se jí nezadařilo zachovat dětem úplnou rodinu, chce prostě jen, aby jim zůstal dosavadní standard?
Tvoje názory - to je přesně důvod, proč jsem odešla s malým děckem a dvěma taškami našich věcí do podnájmu, a proč jsem začla všechno budovat úplně od začátku. Abych toto už nemusela poslouchat.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#92 10. 8. 2007 10:51

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

PetrHl napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

lindaB napsal(a):

Tak jsem to taky nemyslela,ale mě by nikdy nenapadlo,když muž odchází,aby si vzal pár švestek a ještě platil dál za mě.Já to řešila už dvakrát(vlastně třikrát)a vždycky jsem to chtěla spravedlivě vyřešit.Ale rozhodně si nemyslím,že žena na mateřský je flákač,taky jsem na ní byla dvakrát.Já myslela to ostatní.

Není tady

#93 10. 8. 2007 10:56

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Mě tedy přijde Petře žes tu jako slepej k houslím přišel k nálepce šovinisty a po*ného sexisty, který neuznává žádnou práci v domácnosti lol

ale pěkně se do tebe pustily....nu což, život už je takový a každému se nezavděčíš. Jestli tě to nějak utěší tak mě tvůj příspěvek přišel perfektně racionální a jako ženy se mě nedoktl, leda že se stydím že jsou ženské, které k dělení společného majetku přistupují takto.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#94 10. 8. 2007 10:57

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

boruvecka napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

Opravdu to myslis vážně?????? butterbutterbutterbutter

Petr v příspěvcích sice poukazuje na to, co se mu na jeho ženě nelíbí, ale přímo ji takto soudit????? sad

Znám pár případů.Ale nemusí být samozřejmě každý stejný.Jen mi to připomnělo bejvalku mýho bejvalýho.Taky jsme se kvůli tomu rozešli,protože on bude asi do smrti platit její dluhy,které si blbec vzal na sebe.

Není tady

#95 10. 8. 2007 11:07

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Hezké dopoledne všem! Děkuji za všechny vaše reakce. Včera jsme si s přítelem promluvili (vlastně tak nějak, jak popsal Nicolas), vysvětlila jsem mu, že se skutečně cítím druhořadá, vysvětlili jsme si i mou současnou finanční situaci (o tom jsem dřív nikdy nemluvila...teď mi totiž dlouhodobě kvůli hypotéce - vzala jsem si ji po rozvodu, kdy jsem bývalému taky nechala téměř vše -  dost klesl příjem a já jsem prostě tak blbě "hrdá", že když nemám peníze, tak radši něco oželím, než bych řekla chlapovi "Přidej mi" ... tak s tím se pokouším skoncovat. Tedy pokud jde o přidávání např. na tu novou pračku, kde pereme oba. Pokud by šlo o můj nový epesní kostým za několik desítek tisíc, tak to bych tedy nezkoušela....to by mi přišlo fakt blbý.) ... No zkrátím to - dopadlo to tak, že on pochopil, jak to myslím, zopakoval, že jsem vážně pro něj ta první, že mě chápe, nechce si nechávat u bývalé tzv. zadní vrátka a že od příští výplatu tu dotaci bývalé stopne a že ty peníze bude dávat mně. Tolik ve zkratce. Věřím mu, tak uvidím. Pokud se ukáže, že změna veškerá žádná, tak to budu muset řešit nějak razantněji (tak nějak bych to udělala, jak napsala kalupinka výše. To je tak zhruba i moje gusto.). Ale to jsou předčasné závěry. Vztah musí ležet na důvěře, jinak to je o ničem podle mě.

Někdo se tu ptal, jestli vlastně přítel nežije z minima. Vím jistě, že ne. Má slušnou kariéru i plat. Těch osm tisíc na dceru mi přijde vzhledem k jeho příjmu normální. Ovšem, kolik platí bývalé, to nevím. O to jsem se nezajímala. Beru to tak, že ta holčina patří "k nám", ovšem jeho bývalá ne. To je výlučně jeho vztah. Ale je pravda, že když ona se má díky němu dobře a já kvůli té dotaci suším tzv. hubu, tak přemítám, jaký vztah já s přítelem tedy vlastně mám .... Ale teď na to přemítání uvaluju embargo - do té příští výplaty. Jinak se totiž ve všech ohledech chová opravdu velmi slušně, nedělá ze mě služku, nežárlí, na svoji spotřebu mi přispívá, k mojí holce se chová slušně, ke svý taky, těžký věci by mě nenechal tahat, rozumná řeč s ním je, v domácnosti ochotně kutí, občas i udělá tzv. "ženskou práci" (aniž bych řekla), sex funguje bezvadně, má pochopení pro moje studia, neprudí s teplou večeří a vyžehlenýma košilema....prostě jinak je fajn... jen ty "blbý" peníze... Tak. A teď to už zas vypadá, jak jsem na prachy.... Ale tak teda - takovýhle myšlení si asi budu muset zakázat, jak je vidno.

Díky hjarta Moc. stolt nikdo nejsme dokonalý a i já mám někdy "brouky v hlavě" wink

Není tady

#96 10. 8. 2007 11:12

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

super :-)

Není tady

#97 10. 8. 2007 11:13

baba
♥♥♥♥♥--

no tak Evi, parada, to je dobre.Akorat si nam nerekla jak s tou svatbou lumpik jeden, co ma v hlave.

Není tady

#98 10. 8. 2007 11:14

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Ronja napsal(a):

Mě tedy přijde Petře žes tu jako slepej k houslím přišel k nálepce šovinisty a po*ného sexisty, který neuznává žádnou práci v domácnosti lol

ale pěkně se do tebe pustily....nu což, život už je takový a každému se nezavděčíš. Jestli tě to nějak utěší tak mě tvůj příspěvek přišel perfektně racionální a jako ženy se mě nedoktl, leda že se stydím že jsou ženské, které k dělení společného majetku přistupují takto.

Ronjo, v pohodě, mě to neva že se do mně někdo pustil, každý člověk má nějaký názor. smile

Není tady

#99 10. 8. 2007 11:23

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

no tak vidíš Evo, vypadá to dobře, a stačilo si o tom jen vážně promluvit. tummenupptummenupptummenupp

Není tady

#100 10. 8. 2007 11:36

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

baba: Svatbu zatím vynechávám. Je pravda, že začal naléhat v okamžiku, kdy vyšlo najevo, jak odlišný máme pohled na tento akt. Já to beru jako jakési potvrzení toho, že s dotyčným chci skutečně být, že ho nemám jako nějakou přechodnou zastávku. On to bere spíš jako formalitu. Když ale zjistil, že já to mám poněkud jinak, začal chtít tu svatbu. Já zprvu odolávala, nebyla jsem si až tak jistá, až jednou jsem si zkrátka řekla, že jo. (Já se někdy zbytečně dopředu bojím, víš. Ono to taky není až tak zdravý. Nabitým kokosem při rozvodu jsem se poučila a ono mě to bohužel tak nějak determinuje v přítomnosti.... jak jde čas, pomalu se zase učím, že není každý muž "bídák" a že jsou i muži, jejichž slovo platí a už nemívám staženej žaludek, jestli splní ten můj současný muž slovo, učím se pomalu spoléhat zase na druhého...). Takže svatbu teď nechávám koňovi. Když bude "dotovat" místo bývalé ženy mě, tak na ni ušetříme. Malá svatba nepadá v úvahu, máme oba rodiče a také děti, on dokonce už vdané, ty mají manžely, děti... já ještě babičku (ne že by to příbuzní nepochopili, ale byli by nejspíš smutní, nepotrpí si na nic velkého, obřad bych sice ráda ne zrovna na radnici, ale luxusní zámek být nemusí, hostina může být klidně doma na zahradě, táta určitě uvaří, babička napeče atd. ... kdybych je nepozvala, bylo by jim to určitě líto...)

PetrHl: stolt Stačí jen nehrát si pořád na hrdinku....no tak to je můj další problém - jestli to totiž ještě nevíte, tak já zvládám naprosto "všechno" wink ... a bojím se někdy přiznat, jak slabá jsem, když na to vážně dojde ... No, dětství člověka taky dost určuje, ty vzorce se jednou nastaví a těžko se přenastavují. Ale jde to.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí