Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 9. 8. 2007 12:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Myslí to vůbec vážně?

No bodej! On obkládal kuchyň, zatímco by si mohl lehnout na kanape nebo jít na fotbal (třeba), protože to dělá "ve svém volném čase", zatímco to, že manželka uvaří, vypere atd. je přece normální, když je celý den JENOM doma s dětmi.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#52 9. 8. 2007 12:07

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

Evi 36,
tak jak jsi to vyřešila? Hodně lidí ti tu už psalo, že jsi zkušená a velice rozumná žena, tak se nedej. Já bych si s ním nejdříve řádně promluvila a pak teprve šla do vztahu. Pak už může být pozdě na rozhodování a promlouvání. Ale to ty určitě víš sama. Hodně štěstí a a to dopadne tak, jak si ze srdce přeješ. Držím pěsti

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#53 9. 8. 2007 12:10

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

No, to jsme se do toho obuly big_smile
Ale fakt je, že už na takové prkotině jako kupříkladu mytí nádobí nebo luxování lze vypátat prvopočátky. žena to dělá stále, běžně po práci (i když samozřejmě chlap má pocit, že se vším v domácnosti pomáhá, většinou ani neví, co vše se dělá, že). No a jednoho dne pán vyuxuje a umyje nádobí a očekává obrovskou pochvalu za to, jak veliký přínos pro domácnost tímto měl big_smile Mně to přijde docela vtipné.
To obkládání kuchyně to je taková také velice názorná ukázka. prostě ten chlap vlastně udělal všechno wink

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#54 9. 8. 2007 12:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To mi připomíná jednoho známého. Měl v suterénu dílničku a dosti objemné "krámy", které nutně potřeboval pro svého koníčka. Po čase, když už se do suterénu nevešel, si na dvorku postavil dílnu novou a manželce oznámil: "Tak jsem TI uvolnil tu místnost dole. Můžeš si z ní udělat tu sušárnu, co furt chceš." A protože to byla JEJÍ sušárna, vyklidila zbytek čurbesu, vybílila, umyla, šňůry natáhla - a on dlouho vykládal, jak dělá ženě pomyšlení i za cenu toho, že si MUSEL postavit novou dílnu.

Není tady

#55 9. 8. 2007 12:32

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Nety napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Nety napsal(a):

Já nechápu, jak můžou být chlapi takoví, fakt ne.... Hlavně si hlídat to svoje a ženská může investovat samozřejmě veškeré finance, ale pán, pán nám spoří... Já bych je za to snad pohlavkovala, to není možný tohle. roll

Nety, jasně že jsou prevíti,kteří zneužívají toho když je na nich žena závislá, ale nejsou takoví všichni. A některé ženy - jsou úplně stejné. Např.ta moje, barák je jen její, 10 let jsem jako blb tady investoval do rekonstrukce, i sám opravoval, veškeré vybavení domu pořídil, dokonce i dluhy z podnikání tchýně jsem částečně platil, a když se rozhodla se mnou rozejít, tak zcela samozřejmě očekávala že si seberu kartáček na zuby, jedny trenky a půjdu pryč, hlavně ale zdůraznila, že mám i nadále platit veškeré poplatky na jejím baráku a společné závazky. Z těch 10 let byla žena 4 roky na mateřské, 3 roky pracovala na pul uvazek (je hned ze všeho unavená), a zbytek - nemocenská a nezaměstnanost. A já se teď jen obávám toho, že u soudu o majetkovém vypořádání dojde ke zjištění, že má žena účet v bance o kterém já vůbec nevím a na kterém si vesele spoří (mám silné podezření), a já cokoliv jsme kupovali a neměli hotovost tak jsem bral na sebe na splátky.
Takže ne jen chlapi jsou prevíti přes peníze, ono je možná dobré v době namlouvání na toto myslet, a nenechat se finančně zneužívat dumbom

To myslíš vážně, jak jsi do toho započítal y čtyři roky na mateřské ??? To je totiž další věc, která mne na některých chlapech naprosto irituje, když ženě omlátí o čumec, že se vlastně čtyři roky dloubala v nose a nic nevydělávala.....

Nety, já nic do ničeho nezapočítával. Já nejsem blbec a vim že když je žena na mateřské tak je závislá na manželovi, i když dnes už ne tolik jako v době kdy zato stát dával něco pod 3 tis. Tady vubec nejde o to porovnávat kdo přispěl více nebo méně

Není tady

#56 9. 8. 2007 12:36

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

Nety, Heleno
big_smile big_smile big_smile stolt Tak tohle znám v přímém přenosu.... a jako perličku bych přidala jak můj manžel vykládal svému kamarádovi, že domů chodí na druhou směnu..... musel se sám najíst z připraveného plného talíře, sám umýt, sám dojít do obýváku a pustit televizi. Občas když po něm poslední dobou někdo něco chtěl, tak nic nešlo, udělali jsme si to sami a on pak u piva vykládal jak doma dře. Se synem jsme nanosili 4 míchačky malty zedníkovi, on odnesl 2 kýble a mluvil o tom celý den. A žije dělba práce....

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#57 9. 8. 2007 12:37

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Me napsal(a):

Nety napsal(a):

To myslíš vážně, jak jsi do toho započítal y čtyři roky na mateřské ??? To je totiž další věc, která mne na některých chlapech naprosto irituje, když ženě omlátí o čumec, že se vlastně čtyři roky dloubala v nose a nic nevydělávala.....

Mě taky! Začínám být na tohle téměř alergická, zatím děti nemám, ale vidím to ve svém okolí, jak se to ženám vyčítáno, jako by se celou mateřskou flákaly ... fakt hnus! Nechala bych ty chlapy, co tohle říkaj, a si to vyzkouší, jaké"flákání"to je, pak by změnili názor

Bože, ženské vy jste hned jak vosy jen někdo pronese slovo mateřská. Jestli to z mého příspěvku vyznělo jako že hodlám srovnávat své příjmy a mateřskou tak mi to je líto, ale nebylo to tak myšleno. Nikdy jsem nikde neřekl že by se žena o mateřské flákala, sám jsem se o dceru když byla malá a žena v nemocnici nějakou dobu staral a vím že to není jen ranní pokoukáníčko na televizi, ale nedělejte z toho proboha jako že žena na mateřské s jedním dítětem je v jednom kole od rána do večera - to je dost přehnané.
Diskuze se ubrala uplně jiným směrem a stačilo jen zmínit slovo mateřská bez jakékoliv souvislosti  lol lol lol
- jste dost chytlavé  reta reta reta reta

Není tady

#58 9. 8. 2007 12:41

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Marie N napsal(a):

Nety, Heleno
big_smile big_smile big_smile stolt Tak tohle znám v přímém přenosu.... a jako perličku bych přidala jak můj manžel vykládal svému kamarádovi, že domů chodí na druhou směnu..... musel se sám najíst z připraveného plného talíře, sám umýt, sám dojít do obýváku a pustit televizi. Občas když po něm poslední dobou někdo něco chtěl, tak nic nešlo, udělali jsme si to sami a on pak u piva vykládal jak doma dře. Se synem jsme nanosili 4 míchačky malty zedníkovi, on odnesl 2 kýble a mluvil o tom celý den. A žije dělba práce....

lollollol

Není tady

#59 9. 8. 2007 12:42

venuše
♥♥♥♥♥♥-

baba napsal(a):

venuše napsal(a):

Platit na 13ti lety dite osm tisic a jeste platit bejvalce, ktera si slusne vydelava... to se mi zda opravdu hodne. Nema ten chlap nejaky vycitky svedomi?

Holky, co tomu rikate: me plati bejvalej na 18ti letyho kluka pet stovek a druhej bejvalej na 13ti letou holku vubec nic! Takhle uz to tahnu deset let.

Ses hloupa, promin.nebo snad neni jeho? Jestli jo, tak s tim neco delej, nevim, treba je to problem, ale je snad taky jeho sakra.

Delala jsem s tim, co se dalo. Druhej bejvalej mel uz i exekuci na plat, ale schvalne porad menil zamestnani, aby ho nedostali, no a nakonec se hodil dlouhodobe marod, tim padem mu klesl prijem a uz nemusi platit vubec.
Resila jsem to driv tim, ze jsem mu dceru prestavala davat, ale tim jsem zase jen ublizovala ji a sobe taky, protoze jsem byla porad uvazana.
Jo, chlapi jsou ruzny... ten Evy ma alespon nejakou zodpovednost.

Není tady

#60 9. 8. 2007 12:42

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

To neni lol lol lol ale grater a dumbom

Není tady

#61 9. 8. 2007 12:54

boruvecka
♥♥♥----

Chápu ty holky na mateřské, které jsou v jednom kole i s jednim ditětem. Pokud manžel nebo patrner¨pracuje od rana do večera, tak toho času na domacnost a rodinu opravdu moc nemá, a vše je na té ženě. Vím o čem mluvím¨. Z vlastní zkušenosti: takto jsem žila tři roky a vše jsem zvládala sama, manžel se staral o finanční zajištění. Nikdy se nestalo,že by mi vrátil to, že finančně držel rodinu a já jsem neměla příjem, ale co mi pověděl bylo, že jsem zemancipovala - není se čemu divit - když opravdu vše, kromě finančního zajištění,  bylo na mě, tak holt se to muselo nějak odrazit na mě samotné.

Není tady

#62 9. 8. 2007 12:57

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Marie N napsal(a):

To neni lol lol lol ale grater a dumbom

mᚠrecht  gratergratergrater dumbomdumbomdumbom

Není tady

#63 9. 8. 2007 13:03

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

No, já bych se vrátil k problému Evy.
Evo, je trochu zvláštní že nevíš kolik té bývalé manželce vlastně dává. Klidně bych se ho na to zeptal, protože pokud žijete spolu a chcete se dokonce brát, tak byste oba dva měli znát finanční situaci toho druhého. Je divné že on ještě dává své bývalé ženě peníze když ona nebere zrovna málo. Jestli nemá třeba ty výčitky - jestli opustil on jí.
A s tou svatbou, se ho na rovinu zeptej jakou vlastně plánuje svatbu když na ní neni schopen ušetřit, ačkoliv malé příjmy mít zřejmě nebude. Je možné že chce aby vám na svatbě zazpívala Barbara Streissand, a to pak má chlapec ještě hodně co šetřit. Ale pokud se dva vzít chtějí a nemají třeba 100 tis na svatbu, tak prostě a vezmou svědky, dojdou na radnici, pak ve 4 na oběd a je to, nebude to celé stát víc jak 15 tis.

Upravil(a) PetrHl (9. 8. 2007 13:12)

Není tady

#64 9. 8. 2007 13:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem možná netypická matka - ale MD s mrňousem 2,5 roku, čerstvými dvojčaty, chlapem v práci od nevidím do nevidím a babičkou 300 km vzdálenou fakt není procházka růžovou zahradou.

Není tady

#65 9. 8. 2007 13:12

boruvecka
♥♥♥----

Evo, a jak je to dlouho od té doby co Tě požádal o ruku a stále se nemá k svatbě?

Není tady

#66 9. 8. 2007 13:15

boruvecka
♥♥♥----

helena napsal(a):

Já jsem možná netypická matka - ale MD s mrňousem 2,5 roku, čerstvými dvojčaty, chlapem v práci od nevidím do nevidím a babičkou 300 km vzdálenou fakt není procházka růžovou zahradou.

Opravdu, klobouk dolů, jsi dobrá, že to takto zvládᚠ godlikegodlikegodlikegodlike

Není tady

#67 9. 8. 2007 13:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

boruvecka - zvládala, zvládala. Dneska už jsou zaplapámbů dospělí a dokonce i (občas) rozumní :-)

Není tady

#68 9. 8. 2007 13:40

boruvecka
♥♥♥----

helena napsal(a):

boruvecka - zvládala, zvládala. Dneska už jsou zaplapámbů dospělí a dokonce i (občas) rozumní :-)

Když člověk zatne zuby tak dokáže hodně. Já byla doma s malou po císaři sama, celé dny, manžel v práci od 8 do 7 večer, 8 tis. km od rodiny, kamarádů... vím, o čem si psala...

stoltstoltstoltstoltstolt

Upravil(a) boruvecka (9. 8. 2007 13:40)

Není tady

#69 9. 8. 2007 16:39

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

PetrHl napsal(a):

Bože, ženské vy jste hned jak vosy jen někdo pronese slovo mateřská. Jestli to z mého příspěvku vyznělo jako že hodlám srovnávat své příjmy a mateřskou tak mi to je líto, ale nebylo to tak myšleno. Nikdy jsem nikde neřekl že by se žena o mateřské flákala, sám jsem se o dceru když byla malá a žena v nemocnici nějakou dobu staral a vím že to není jen ranní pokoukáníčko na televizi, ale nedělejte z toho proboha jako že žena na mateřské s jedním dítětem je v jednom kole od rána do večera - to je dost přehnané.
Diskuze se ubrala uplně jiným směrem a stačilo jen zmínit slovo mateřská bez jakékoliv souvislosti  lol lol lol

Ne, vyznělo to jako započítání do období flákání se, a podle mne to tak i bylo myšleno, tak se teď nedělej reta To si piš, že je v jednom kole stolt

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#70 9. 8. 2007 17:04

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

Nety napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Ne, vyznělo to jako započítání do období flákání se, a podle mne to tak i bylo myšleno, tak se teď nedělej reta To si piš, že je v jednom kole stolt

promiň, taky jsem byla se dvěma dětmi na mateřské (z toho jedno těžce postižené), ale že bych byla v jednom kole si nepamatuji. Na kanapi jsem sice taky neležela, ale že by to bylo tak hrozné si nepamatuji. Klidně jsem si odpoledne s dcerou lehla. A to jsem každý den vařila teplou večeři,často pekla,zavařovala...Šít a plést tedy neumím.smile Ve svém okolí pamatuji i maminky, které ráno popadly děti a šup ke kamarádce na kafíčko a cigaretu. A odpoledne si to zase  vyměnily.
Když pak chodí manžel z práce a nachází doma manželku sedět pravidelně s kámoškou, asi ztěží uvěří, že MD je dřina. A takových maminek není málo.

Upravil(a) lindaB (9. 8. 2007 17:05)

Není tady

#71 9. 8. 2007 17:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, to závisí tak od mamičky, ako aj od dieaa... Sesternica má dvojčatá a boli roky, keď som ju úprimne žutovala. Nadžudksú energiu stálo už len ustriehnu to vrece bĺch ,aby nevbehli pod auto(rozbiehali sa vonku zásadne každé iným smerom)... A moja malá neterka v pohode unaví 3 dospelých a ešte je vysmiata ako lečo... Ale potom sú zasa kžudné deti, ktoré kam položíš, tam ležia... Je to indi-vindi, ako asi všetko.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#72 9. 8. 2007 18:13

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Nety napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Bože, Nety, já psal o tom že někdo chce celý majetek a druhého vykopnout s trenkama a kartáčkem na zuby, ne o tom kdo jak přispěl do rodinného rozpočtu   dumbom, jde mi o to aby společný majetek šel napůl, žádné že všechno patří tomu kdy vydělává méně, tak to už prosím tě pochop. A pokud to mohu upřesnit, tak když byla žena na mateřské, tak jsem v práci sloužil - týden práce/týden volno a neboj se s přebalováním, koupáním batolete, věšením prádla a úklidem mám bohaté zkušenosti, pouze žehličky jsem se nedotkl, ale mytí nádobí, vysávání a uklízení po malé bylo z velké většiny na mě a nikdy jsem nic takového proti nikomu nepoužil.

Není tady

#73 9. 8. 2007 18:15

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Ale jo, já vím, že dřeš, to chce klid ! cool

Není tady

#74 9. 8. 2007 18:19

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

promiň, taky jsem byla se dvěma dětmi na mateřské (z toho jedno těžce postižené), ale že bych byla v jednom kole si nepamatuji. Na kanapi jsem sice taky neležela, ale že by to bylo tak hrozné si nepamatuji. Klidně jsem si odpoledne s dcerou lehla. A to jsem každý den vařila teplou večeři,často pekla,zavařovala...Šít a plést tedy neumím.smile Ve svém okolí pamatuji i maminky, které ráno popadly děti a šup ke kamarádce na kafíčko a cigaretu. A odpoledne si to zase  vyměnily.
Když pak chodí manžel z práce a nachází doma manželku sedět pravidelně s kámoškou, asi ztěží uvěří, že MD je dřina. A takových maminek není málo.

godlikegodlikegodlike pár takových maminek pro které je posezení s kámoškou u kafíčka a cigárka prioritou znám. Ne, tu mojí bývalou do této kategorie určitě neřadím, dceři se vždy věnovala, ale rozhodně nebyla v jednom kole.
Možná by bylo dobré se vrátit k puvodnímu tématu tohoto fóra

Není tady

#75 9. 8. 2007 18:19

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Nety napsal(a):

Ale jo, já vím, že dřeš, to chce klid ! cool

lollollollol Nety, nemám již slov kapitulation lollollol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí