6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No bodej! On obkládal kuchyň, zatímco by si mohl lehnout na kanape nebo jít na fotbal (třeba), protoe to dělá "ve svém volném čase", zatímco to, e manelka uvaří, vypere atd. je přece normální, kdy je celý den JENOM doma s dětmi.
Není tady
Evi 36,
tak jak jsi to vyřeila? Hodně lidí ti tu u psalo, e jsi zkuená a velice rozumná ena, tak se nedej. Já bych si s ním nejdříve řádně promluvila a pak teprve la do vztahu. Pak u můe být pozdě na rozhodování a promlouvání. Ale to ty určitě ví sama. Hodně těstí a a to dopadne tak, jak si ze srdce přeje. Drím pěsti
Není tady
No, to jsme se do toho obuly
Ale fakt je, e u na takové prkotině jako kupříkladu mytí nádobí nebo luxování lze vypátat prvopočátky. ena to dělá stále, běně po práci (i kdy samozřejmě chlap má pocit, e se vím v domácnosti pomáhá, větinou ani neví, co ve se dělá, e). No a jednoho dne pán vyuxuje a umyje nádobí a očekává obrovskou pochvalu za to, jak veliký přínos pro domácnost tímto měl Mně to přijde docela vtipné.
To obkládání kuchyně to je taková také velice názorná ukázka. prostě ten chlap vlastně udělal vechno
Není tady
To mi připomíná jednoho známého. Měl v suterénu dílničku a dosti objemné "krámy", které nutně potřeboval pro svého koníčka. Po čase, kdy u se do suterénu neveel, si na dvorku postavil dílnu novou a manelce oznámil: "Tak jsem TI uvolnil tu místnost dole. Můe si z ní udělat tu suárnu, co furt chce." A protoe to byla JEJÍ suárna, vyklidila zbytek čurbesu, vybílila, umyla, ňůry natáhla - a on dlouho vykládal, jak dělá eně pomylení i za cenu toho, e si MUSEL postavit novou dílnu.
Není tady
Nety napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Nety napsal(a):
Já nechápu, jak můou být chlapi takoví, fakt ne.... Hlavně si hlídat to svoje a enská můe investovat samozřejmě vekeré finance, ale pán, pán nám spoří... Já bych je za to snad pohlavkovala, to není moný tohle.
Nety, jasně e jsou prevíti,kteří zneuívají toho kdy je na nich ena závislá, ale nejsou takoví vichni. A některé eny - jsou úplně stejné. Např.ta moje, barák je jen její, 10 let jsem jako blb tady investoval do rekonstrukce, i sám opravoval, vekeré vybavení domu pořídil, dokonce i dluhy z podnikání tchýně jsem částečně platil, a kdy se rozhodla se mnou rozejít, tak zcela samozřejmě očekávala e si seberu kartáček na zuby, jedny trenky a půjdu pryč, hlavně ale zdůraznila, e mám i nadále platit vekeré poplatky na jejím baráku a společné závazky. Z těch 10 let byla ena 4 roky na mateřské, 3 roky pracovala na pul uvazek (je hned ze veho unavená), a zbytek - nemocenská a nezaměstnanost. A já se teď jen obávám toho, e u soudu o majetkovém vypořádání dojde ke zjitění, e má ena účet v bance o kterém já vůbec nevím a na kterém si vesele spoří (mám silné podezření), a já cokoliv jsme kupovali a neměli hotovost tak jsem bral na sebe na splátky.
Take ne jen chlapi jsou prevíti přes peníze, ono je moná dobré v době namlouvání na toto myslet, a nenechat se finančně zneuívatTo myslí váně, jak jsi do toho započítal y čtyři roky na mateřské ??? To je toti dalí věc, která mne na některých chlapech naprosto irituje, kdy eně omlátí o čumec, e se vlastně čtyři roky dloubala v nose a nic nevydělávala.....
Nety, já nic do ničeho nezapočítával. Já nejsem blbec a vim e kdy je ena na mateřské tak je závislá na manelovi, i kdy dnes u ne tolik jako v době kdy zato stát dával něco pod 3 tis. Tady vubec nejde o to porovnávat kdo přispěl více nebo méně
Není tady
Nety, Heleno
Tak tohle znám v přímém přenosu.... a jako perličku bych přidala jak můj manel vykládal svému kamarádovi, e domů chodí na druhou směnu..... musel se sám najíst z připraveného plného talíře, sám umýt, sám dojít do obýváku a pustit televizi. Občas kdy po něm poslední dobou někdo něco chtěl, tak nic nelo, udělali jsme si to sami a on pak u piva vykládal jak doma dře. Se synem jsme nanosili 4 míchačky malty zedníkovi, on odnesl 2 kýble a mluvil o tom celý den. A ije dělba práce....
Není tady
Me napsal(a):
Nety napsal(a):
To myslí váně, jak jsi do toho započítal y čtyři roky na mateřské ??? To je toti dalí věc, která mne na některých chlapech naprosto irituje, kdy eně omlátí o čumec, e se vlastně čtyři roky dloubala v nose a nic nevydělávala.....
Mě taky! Začínám být na tohle téměř alergická, zatím děti nemám, ale vidím to ve svém okolí, jak se to enám vyčítáno, jako by se celou mateřskou flákaly ... fakt hnus! Nechala bych ty chlapy, co tohle říkaj, a si to vyzkouí, jaké"flákání"to je, pak by změnili názor
Boe, enské vy jste hned jak vosy jen někdo pronese slovo mateřská. Jestli to z mého příspěvku vyznělo jako e hodlám srovnávat své příjmy a mateřskou tak mi to je líto, ale nebylo to tak myleno. Nikdy jsem nikde neřekl e by se ena o mateřské flákala, sám jsem se o dceru kdy byla malá a ena v nemocnici nějakou dobu staral a vím e to není jen ranní pokoukáníčko na televizi, ale nedělejte z toho proboha jako e ena na mateřské s jedním dítětem je v jednom kole od rána do večera - to je dost přehnané.
Diskuze se ubrala uplně jiným směrem a stačilo jen zmínit slovo mateřská bez jakékoliv souvislosti
- jste dost chytlavé
Není tady
Marie N napsal(a):
Nety, Heleno
Tak tohle znám v přímém přenosu.... a jako perličku bych přidala jak můj manel vykládal svému kamarádovi, e domů chodí na druhou směnu..... musel se sám najíst z připraveného plného talíře, sám umýt, sám dojít do obýváku a pustit televizi. Občas kdy po něm poslední dobou někdo něco chtěl, tak nic nelo, udělali jsme si to sami a on pak u piva vykládal jak doma dře. Se synem jsme nanosili 4 míchačky malty zedníkovi, on odnesl 2 kýble a mluvil o tom celý den. A ije dělba práce....
Není tady
baba napsal(a):
venue napsal(a):
Platit na 13ti lety dite osm tisic a jeste platit bejvalce, ktera si slusne vydelava... to se mi zda opravdu hodne. Nema ten chlap nejaky vycitky svedomi?
Holky, co tomu rikate: me plati bejvalej na 18ti letyho kluka pet stovek a druhej bejvalej na 13ti letou holku vubec nic! Takhle uz to tahnu deset let.Ses hloupa, promin.nebo snad neni jeho? Jestli jo, tak s tim neco delej, nevim, treba je to problem, ale je snad taky jeho sakra.
Delala jsem s tim, co se dalo. Druhej bejvalej mel uz i exekuci na plat, ale schvalne porad menil zamestnani, aby ho nedostali, no a nakonec se hodil dlouhodobe marod, tim padem mu klesl prijem a uz nemusi platit vubec.
Resila jsem to driv tim, ze jsem mu dceru prestavala davat, ale tim jsem zase jen ublizovala ji a sobe taky, protoze jsem byla porad uvazana.
Jo, chlapi jsou ruzny... ten Evy ma alespon nejakou zodpovednost.
Není tady
To neni ale a
Není tady
Chápu ty holky na mateřské, které jsou v jednom kole i s jednim ditětem. Pokud manel nebo patrner¨pracuje od rana do večera, tak toho času na domacnost a rodinu opravdu moc nemá, a ve je na té eně. Vím o čem mluvím¨. Z vlastní zkuenosti: takto jsem ila tři roky a ve jsem zvládala sama, manel se staral o finanční zajitění. Nikdy se nestalo,e by mi vrátil to, e finančně drel rodinu a já jsem neměla příjem, ale co mi pověděl bylo, e jsem zemancipovala - není se čemu divit - kdy opravdu ve, kromě finančního zajitění, bylo na mě, tak holt se to muselo nějak odrazit na mě samotné.
Není tady
Marie N napsal(a):
To neni ale a
má recht
Není tady
No, já bych se vrátil k problému Evy.
Evo, je trochu zvlátní e neví kolik té bývalé manelce vlastně dává. Klidně bych se ho na to zeptal, protoe pokud ijete spolu a chcete se dokonce brát, tak byste oba dva měli znát finanční situaci toho druhého. Je divné e on jetě dává své bývalé eně peníze kdy ona nebere zrovna málo. Jestli nemá třeba ty výčitky - jestli opustil on jí.
A s tou svatbou, se ho na rovinu zeptej jakou vlastně plánuje svatbu kdy na ní neni schopen uetřit, ačkoliv malé příjmy mít zřejmě nebude. Je moné e chce aby vám na svatbě zazpívala Barbara Streissand, a to pak má chlapec jetě hodně co etřit. Ale pokud se dva vzít chtějí a nemají třeba 100 tis na svatbu, tak prostě a vezmou svědky, dojdou na radnici, pak ve 4 na oběd a je to, nebude to celé stát víc jak 15 tis.
Upravil(a) PetrHl (9. 8. 2007 13:12)
Není tady
Já jsem moná netypická matka - ale MD s mrňousem 2,5 roku, čerstvými dvojčaty, chlapem v práci od nevidím do nevidím a babičkou 300 km vzdálenou fakt není procházka růovou zahradou.
Není tady
Evo, a jak je to dlouho od té doby co Tě poádal o ruku a stále se nemá k svatbě?
Není tady
helena napsal(a):
Já jsem moná netypická matka - ale MD s mrňousem 2,5 roku, čerstvými dvojčaty, chlapem v práci od nevidím do nevidím a babičkou 300 km vzdálenou fakt není procházka růovou zahradou.
Opravdu, klobouk dolů, jsi dobrá, e to takto zvládá
Není tady
boruvecka - zvládala, zvládala. Dneska u jsou zaplapámbů dospělí a dokonce i (občas) rozumní :-)
Není tady
helena napsal(a):
boruvecka - zvládala, zvládala. Dneska u jsou zaplapámbů dospělí a dokonce i (občas) rozumní :-)
Kdy člověk zatne zuby tak dokáe hodně. Já byla doma s malou po císaři sama, celé dny, manel v práci od 8 do 7 večer, 8 tis. km od rodiny, kamarádů... vím, o čem si psala...
Upravil(a) boruvecka (9. 8. 2007 13:40)
Není tady
PetrHl napsal(a):
Boe, enské vy jste hned jak vosy jen někdo pronese slovo mateřská. Jestli to z mého příspěvku vyznělo jako e hodlám srovnávat své příjmy a mateřskou tak mi to je líto, ale nebylo to tak myleno. Nikdy jsem nikde neřekl e by se ena o mateřské flákala, sám jsem se o dceru kdy byla malá a ena v nemocnici nějakou dobu staral a vím e to není jen ranní pokoukáníčko na televizi, ale nedělejte z toho proboha jako e ena na mateřské s jedním dítětem je v jednom kole od rána do večera - to je dost přehnané.
Diskuze se ubrala uplně jiným směrem a stačilo jen zmínit slovo mateřská bez jakékoliv souvislosti
- jste dost chytlavé
Ne, vyznělo to jako započítání do období flákání se, a podle mne to tak i bylo myleno, tak se teď nedělej To si pi, e je v jednom kole
Není tady
Nety napsal(a):
PetrHl napsal(a):
- jste dost chytlavéNe, vyznělo to jako započítání do období flákání se, a podle mne to tak i bylo myleno, tak se teď nedělej To si pi, e je v jednom kole
promiň, taky jsem byla se dvěma dětmi na mateřské (z toho jedno těce postiené), ale e bych byla v jednom kole si nepamatuji. Na kanapi jsem sice taky neleela, ale e by to bylo tak hrozné si nepamatuji. Klidně jsem si odpoledne s dcerou lehla. A to jsem kadý den vařila teplou večeři,často pekla,zavařovala...ít a plést tedy neumím. Ve svém okolí pamatuji i maminky, které ráno popadly děti a up ke kamarádce na kafíčko a cigaretu. A odpoledne si to zase vyměnily.
Kdy pak chodí manel z práce a nachází doma manelku sedět pravidelně s kámokou, asi ztěí uvěří, e MD je dřina. A takových maminek není málo.
Upravil(a) lindaB (9. 8. 2007 17:05)
Není tady
No, to závisí tak od mamičky, ako aj od dieaa... Sesternica má dvojčatá a boli roky, keď som ju úprimne žutovala. Nadžudksú energiu stálo u len ustriehnu to vrece bĺch ,aby nevbehli pod auto(rozbiehali sa vonku zásadne kadé iným smerom)... A moja malá neterka v pohode unaví 3 dospelých a ete je vysmiata ako lečo... Ale potom sú zasa kžudné deti, ktoré kam poloí, tam leia... Je to indi-vindi, ako asi vetko.
Není tady
Nety napsal(a):
PetrHl napsal(a):
- jste dost chytlavéNe, vyznělo to jako započítání do období flákání se, a podle mne to tak i bylo myleno, tak se teď nedělej To si pi, e je v jednom kole
Boe, Nety, já psal o tom e někdo chce celý majetek a druhého vykopnout s trenkama a kartáčkem na zuby, ne o tom kdo jak přispěl do rodinného rozpočtu , jde mi o to aby společný majetek el napůl, ádné e vechno patří tomu kdy vydělává méně, tak to u prosím tě pochop. A pokud to mohu upřesnit, tak kdy byla ena na mateřské, tak jsem v práci slouil - týden práce/týden volno a neboj se s přebalováním, koupáním batolete, věením prádla a úklidem mám bohaté zkuenosti, pouze ehličky jsem se nedotkl, ale mytí nádobí, vysávání a uklízení po malé bylo z velké větiny na mě a nikdy jsem nic takového proti nikomu nepouil.
Není tady
promiň, taky jsem byla se dvěma dětmi na mateřské (z toho jedno těce postiené), ale e bych byla v jednom kole si nepamatuji. Na kanapi jsem sice taky neleela, ale e by to bylo tak hrozné si nepamatuji. Klidně jsem si odpoledne s dcerou lehla. A to jsem kadý den vařila teplou večeři,často pekla,zavařovala...ít a plést tedy neumím. Ve svém okolí pamatuji i maminky, které ráno popadly děti a up ke kamarádce na kafíčko a cigaretu. A odpoledne si to zase vyměnily.
Kdy pak chodí manel z práce a nachází doma manelku sedět pravidelně s kámokou, asi ztěí uvěří, e MD je dřina. A takových maminek není málo.
pár takových maminek pro které je posezení s kámokou u kafíčka a cigárka prioritou znám. Ne, tu mojí bývalou do této kategorie určitě neřadím, dceři se vdy věnovala, ale rozhodně nebyla v jednom kole.
Moná by bylo dobré se vrátit k puvodnímu tématu tohoto fóra
Není tady
Nety napsal(a):
Ale jo, já vím, e dře, to chce klid !
Nety, nemám ji slov
Není tady