29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Evo, taky si myslím, že by nebylo špatné říct mu to tak, jak to píšeš v prvním příspěvku. Ale vzpomněla jsem si ještě na jednu věc - bylas to ty, kdo před nějakou dobou psal o tom, že přítel má tendence platit kdeco, že ti dělá na baráku atd. atd.? A myslím, že se ti tenkrát zdálo, že to až přehání? (snad to nepletu) Nevím, jak to pak bylo dál, ale jen mě napadlo, že jestli ses tomuhle systému bránila a ubránila (aby ty věci platil on), nemohl si to přebrat tak, že od něj vlastně nechceš ŽÁDNOU výraznější finanční spoluúčast (pračky, myčky apod.)?
Není tady
Me napsal(a):
A když to ještě není bývalá manželka, ale"jen"přítelkyně, a vydělává tolik, tak mi to připadá i jako jeho blbost, že do ní pořád vráží peníze, kterých určitě taky nemá nazbyt a mohl by je investovat do něčeho přínosnějšího pro něj nebo pro tebe...není on takový ten"podpantoflák", co když na něho ženská houkne, tak ji vše dobrovolně zaplatí?? Jestli jo, tak na něj budeš asi muset houknout ty-a o něco víc, než ona
Ale fakt to nechápu - na dceru platit musí, to je jasné, s tou bývalou je to ale zvláštní...taky mě napadlo, jestli vůči ní nemá nějaké výčitky svědomí apod.,a nesnaží se jí to takto vynahradit, popřípadě jestli ho ona třeba něčím nevydírá...?I když to už je možná až moc silné kafe...každopádně nějaký důvod, proč jí ty peníze dává, mít musí.
Jinak se hlásím do klubu k těm, co byly vedeny ke skromnosti a pokoře - je opravdu těžké se toho zbavit, ale v dnešním světě budeme díky těmto vlastnostem převážně nešťastné, protože je spousta hajzlíků, co právě této skromnosti apod.dokáže využít/až zneužít/ ve svůj prospěch!
No čo my vieme, aká dohoda bola medzi nimi...? Platiť na dieťa sa mi zdá normálne a automatické, platiť žene - zrejme tiež existuje nejaký dôvod. Snáď iný ako len výčitky svedomia.
Není tady
Evi, chápem ťa, že je ťažké ustriehnuť hranicu medzi tým využívať a medzi tým nechať sa využívať -sama s tým bojujem celý život(skôr s anechám využívať, teda). Ale ako baba, ktorá odchádzala po 9 rokoch s igelitkami z bytu, kde som nechala dosť veľa peňazí, potu i driny.... mám pochopenie, ak sa mu nechce investovať do "cudzieho". Ja už by som to nerobila. Hlavne ak nie ste zobratí - to bolo jadro môjho problému. Byt bol jeho predtým, než som sa nasťahovala, a pdoľ amňa je rozdiel - hoci tam bývam - platiť bežnú prevádzku a je rozdiel sponzorovať(aj peniazmi, aj skutkami) vážnu prerábku bytu, ktorý sa tým zhodnotil. Keď ho krátko po rozchode predával, dostal zaň slušnú sumičku, určite aj vďaka tej rekonštrukcii .
Není tady
Evo, mě tak napadá....ty nevíš, kolik on vydělá, kolik dává bývalce....nemůže to být tak, že on vydělá opravdu málo? Ptal se tě, jestli je 8 tisíc na holku dost, ty jsi z toho vydedukovala , že dává bývalce osm tisíc na dceru + další peníze navíc - co když těch osm tisíc je právě ta částka, kterou dával bývalce, když byli spolu? Co když jí ani tu osmičku nedá, když je matka schopná říct, že nemůže zaplatit dceři kroužek, protože táta neplatí? Nemůže být jádro pudla v tom, že on vlastně ani tak moc nevydělá, stydí se za to, tak mlží, tobě dá pět táců, bývalce taky něco, a zbyde mu pár šupů?
Není tady
nejsem psavec a tak budu psat strucne a jednotlive v bodech.
* penize na pritelovu dceru - ja bych nijak nekomentovala , kolik ji dava, zda je to moc, jak tady zaznelo, myslim si, ze je to jeho dcera, tudiz jeho zalezitost, kolik na ni prispiva. Ohradila bych se pouze v pripade, kdy by mi rekl, ze nemuze prispet na nasi spolecnou domacnost, takze bych ho de facto musela zivit, ale jinak bych toto tema nechala byt.
* penize na byvalou partnerku - napada me, ze by to mohlo byt spatne svedomi muze, vycitky, ze odesel od rodiny, ktere se muz snazi utisit financni a event. jinou pomoci byvale partnerce. Taky jej muze byvala partnerka vselijak vydirat, ale to by stalo za to se jej primo zeptat. Navic, pokud Eve dava prispevek na domacnost, na kterem se domluvili, a nemaji spolecny rozpocet, pak je opet ciste jeho vec, zda a jakou castkou prispiva byvale partnerce. Tady by bylo na miste se zeptat, jak to bude po svadbe - zda budou mit spolecny rozpocet a pokud ano, tak resit sponzoring byvale partnerky, pokud by ani po svadbe nebyl spolecny rozpocet, pak je kazdeho vec, jak se svymi vydelanymi penezi nalozi. Samorejme pote, co oba prispeji na provoz spolecne domacnosti.
* setreni na svadbu - jde o to, jakou svadbu byste chteli, pokud skromnou, tak svadba se da udelat za pomerne malo penez, takze neni treba odkladat a setrit a cekat. Tady bych docela vazne chtela vedet, zda vubec tema svadby je jeste aktualni, zda si to pritel nerozmyslel nebo zda se neobjevily nejake okolnosti, ktere jej zbrzdily v pripravach na svadbu. A neni mi uplne jasne, proc ma pritel organizovat svadbu, proc o tom nemluvite spolecne, neplanujete datum, misto, pocet hostu apod spolecne, moc nerozumim, jak to Eva mysli, svadba je obou a ja bych si predstavovala, ze oba se podileji na jeji pripave a stejne i na jejim financovani.
* delala jsem si malou kalkulaci a priteluv prispevek 5000Kc mesicne se mi zda malo, pokud je v tom zahrnuto jidlo, bydleni, voda, elektrina, drogisticke zbozi, dale Eva pise, ze napriklad pracku kupovala za sve a pritel si v ni taky pere... elektrospotrebice, nadobi atd to vse se opotrebuje a pokud vse plati jen Eva, pak se mi jevi 5000 mesicne opravdu malo.
jinak se hlasim rovnez do klubu ostychavych zen, ktere se boji ohradit a pozadat o penize, ale pracuju na sobe a napriklad jeste pred rokem, by me nenapadlo napsat, ze se ma zapocitat i opotrebeni elektrospotrebicu, bydleni aj. do spolecnych nakladu, ale zivot cloveka pouci, ze kdyz se neohradim, nepozadam a nic nereknu, tak taky nic nedostanu.
Olympia napsal(a):
nejsem psavec a tak budu psat strucne a jednotlive v bodech.
* penize na pritelovu dceru - ja bych nijak nekomentovala , kolik ji dava, zda je to moc, jak tady zaznelo, myslim si, ze je to jeho dcera, tudiz jeho zalezitost, kolik na ni prispiva. Ohradila bych se pouze v pripade, kdy by mi rekl, ze nemuze prispet na nasi spolecnou domacnost, takze bych ho de facto musela zivit, ale jinak bych toto tema nechala byt.
* penize na byvalou partnerku - napada me, ze by to mohlo byt spatne svedomi muze, vycitky, ze odesel od rodiny, ktere se muz snazi utisit financni a event. jinou pomoci byvale partnerce. Taky jej muze byvala partnerka vselijak vydirat, ale to by stalo za to se jej primo zeptat. Navic, pokud Eve dava prispevek na domacnost, na kterem se domluvili, a nemaji spolecny rozpocet, pak je opet ciste jeho vec, zda a jakou castkou prispiva byvale partnerce. Tady by bylo na miste se zeptat, jak to bude po svadbe - zda budou mit spolecny rozpocet a pokud ano, tak resit sponzoring byvale partnerky, pokud by ani po svadbe nebyl spolecny rozpocet, pak je kazdeho vec, jak se svymi vydelanymi penezi nalozi. Samorejme pote, co oba prispeji na provoz spolecne domacnosti.
* setreni na svadbu - jde o to, jakou svadbu byste chteli, pokud skromnou, tak svadba se da udelat za pomerne malo penez, takze neni treba odkladat a setrit a cekat. Tady bych docela vazne chtela vedet, zda vubec tema svadby je jeste aktualni, zda si to pritel nerozmyslel nebo zda se neobjevily nejake okolnosti, ktere jej zbrzdily v pripravach na svadbu. A neni mi uplne jasne, proc ma pritel organizovat svadbu, proc o tom nemluvite spolecne, neplanujete datum, misto, pocet hostu apod spolecne, moc nerozumim, jak to Eva mysli, svadba je obou a ja bych si predstavovala, ze oba se podileji na jeji pripave a stejne i na jejim financovani.
* delala jsem si malou kalkulaci a priteluv prispevek 5000Kc mesicne se mi zda malo, pokud je v tom zahrnuto jidlo, bydleni, voda, elektrina, drogisticke zbozi, dale Eva pise, ze napriklad pracku kupovala za sve a pritel si v ni taky pere... elektrospotrebice, nadobi atd to vse se opotrebuje a pokud vse plati jen Eva, pak se mi jevi 5000 mesicne opravdu malo.
jinak se hlasim rovnez do klubu ostychavych zen, ktere se boji ohradit a pozadat o penize, ale pracuju na sobe a napriklad jeste pred rokem, by me nenapadlo napsat, ze se ma zapocitat i opotrebeni elektrospotrebicu, bydleni aj. do spolecnych nakladu, ale zivot cloveka pouci, ze kdyz se neohradim, nepozadam a nic nereknu, tak taky nic nedostanu.
Skoro, jako by to napsal chlap :-)) Takze se mi to libi.
PS: ani neverim, ze patris do klubu ostychavych zen... Takze gratuluju ke zruseni clenstvi v tomhle "ostychavem klubu".
Není tady
eva 36
taková zkušená rádkyně :-) jak píšou ostatní musíš si s ním promluvit, peníze na dceru OK, ale dávát něco bejvalce když si vydělá sama a ještě když jí nechal byt a vybavení ... tak přišel s holým zadkem a moc ti nedává. Chce si to promluvit otevřeně aby jsi si nevzala někoho koho budeš živit a on bude dávat prachy jiný ...
Není tady
moc diky.
Evi,také jsem Tě považovala za velice pohodovou a vše vyřešivší...no občas má asi každý s něčím problém....jak já to vidím. Myslím,že by jsi si měla ohledně financí pohovořit otevřeně a na rovinu. Peníze ve společné domácnosti jsou velký problém a je to jeden z hlavních důvodů k případnému rozvodu. A to Ty určitě nechceš. Takže probrat ještě před svatbou. Také si myslím,že peníze pro bývalku je pro něho otázka svědomí. I o tom bych s ním promluvila a trvala bych na tom /trochu sobecky/,že teď jsem jeho ženou číslo jedna já,takže pokud chce někoho dotovat,tak jedině mě. A podle toho se pak rozhodni,jestli s takovým člověkem chceš žít,či Ti to zato /a za ty problémy v průběhu dalších let/ stojí. A jinak neříkám,že já tohle umím vyřešit,ale myslím si že s rozumným partnerem se tohle vyřešit dá.
Není tady
Leila napsal(a):
Evi, mně se jen zdá- pokud dává na dceru 8 tisíc a ještě dotuje bývalou manželku- že to, co Ti dává- 5 tisíc- je málo. Na to, že má u Tebe full servis, zdá se mě, že pokud přispívá 5 tisíci, je to málo.
Souhlasim, přijde mi to dost divné, jako by (Evi promiň) myslel víc na bývalou než na tebe, chce to opravdu dát vážnou řeč na toto téma
Upravil(a) PetrHl (8. 8. 2007 23:48)
Není tady
Evo, já mám jen jedinou radu : Jakmile cítíš jakoukoli pochybnost (a tu ty cítíš), nikam se nežeň.
Na Tvém místě bych po svatbě neprahla - neměla bych jistotu, že dělám dobře a že to tak skutečně chci
Není tady
Eva36 napsal(a):
Tak tentokrát jsem tak trochu v koncích já
a chtěla bych slyšet vaše názory na tuto mou situaci:
Žiju už rok v jedné domácnosti s přítelem, který je ve většině věcí fajn, ale ... Jedna věc mě na něm trochu překvapuje a mrzí. Dohodli jsme se na svatbě s tím, že on to pořád chtěl a já říkala ne, až mě "ukecal". To bylo v dubnu a vyjádřila jsem se, ať tedy dá nějaký návrh jak a co a kde atd. ... od té doby se nic neděje... nedávno jsem toto téma znovu otevřela a z přítele vypadlo, že zatím šetří na tu svatbu ... Já ale vím (od něj), že zároveň ještě dotuje svou bývalou přítelkyni, a to částkou, kterou jí dával v době, kdy žili spolu. (Kolik to dělá, to nevím, neptala jsem se. Mně dává na jeho potřeby pět tisíc měsíčně.) Připadám si v tom vztahu takhle tak nějak druhořadě a ač mi říká, jak mě miluje a nechce o mě přijít, doma pomáhá, spoustu věcí zařídí, je velmi zručný kutil, sex je s ním úžasný, s mou rodinou dobře vychází, s mou dcerou taky.... má zkrátka dost pozitiv... tak se mi těžko věří, že to se mnou vlastně myslí vážně, když sám několikrát žádal o ruku, ale přitom není schopen zajistit na svatbu finance. Raději, zdá se, živí bývalou ženu. Vypadá to, že takhle je stejně jednou nohou ještě u ní. Co si o tom myslíte? Mimochodem - má s ní dceru, 13 let, na tu její matce taky přispívá. Když se od nich odstěhoval, ptal se mě, jestli si myslím, že osm tisíc je na holčinu dost.... myslela jsem, že ano, takže nejspíš dostává dítě osm tisíc plus matka pak na sebe. Matka pracuje, není to žádná chuděra v invalidce nebo něco podobnýho. S přítelem jsme mluvili o společném dítěti, on je pro, dokonce sám začal a říká, že by se o mě postaral... ale já když si představím sebe na mateřský, jak mi klesne příjem na sedm tisíc.... a on teď není schopen ušetřit ani na svatbu... je mi z toho všelijak a dokonce jsem přemejšlela o tom, že ten vztah zabalím (už jsem něco podobného zažila s bývalým, sliby-chyby) ..... Tak jak to vidíte? .... Kdyžtak se ptejte, možná jsem nenapsala všechno ... Díky a páčko.
(PS: Teď budu dva dny bez netu.)
Ahoj, moc dobře si pamatuji na tvé upřímné příspěvky.
S tím mým jsem měla párkrát řeč. Řekl, že kdyby se něco stalo, že by se o mě a mé dítě postaral. Ale bohužel to jsou jen řeči. Pak jsem mu řekla, že pokud chce jet se mnou na dovču, tak ať ji zaplatí. On: že teda pojedeme jen na chatu. Nakone jsem kvůli malému svolila. Pak mi vyúčtoval 2/5 z celkových nákladů na dovolenou u moře. Řekl mi, kdyžtak to musíš zaplatit z alimentů.A to jsem jeli mým autem, kde si platím veškeré náklady sama. Teď jsem mu řekla, že budu mít problém našetřit 20tis. na hory v Rakousku. On: Tak to doplatíš z pronájmu bytu. Pak jsem mu vpálila, že se mi nelíbí jak hospodaří, je bohužel pořád mínusu (koupil si navigačku), to byl i za trvání minulého vztahu. Já ho ale bohužel nestojím ani kačku. Alimenty platí, pak ale svým dětem kupuje věci na sport, lyže atd. Když měl finančí problémy, tak jsem ho dotovala já,ale on se o své děti staral a i o sebe. Ví, že se snažím něco ušetřit. Pak jsem mu ještě vpálila, co by dělal, kdybych otěhotněla. Že by to bylo finančně náročné,prý by se o děti postaral. Já jsem mu řekla,že ale nemám jistou práci a že vím, že bych musela po 2 letech do práce. On: že nejsem žádná chudinka. To myslel,že mám pronájem z bytu a něco si šetřím. Bohužel, že by se postaral o mě,když budu na mateřské, tak o tom nepadlal ani řeč.Sevřel se mi žaludek, ale co jsem od něj mohla čekat.Na domácnost mi dává 3tis.( z těchto peněz vařím, peru, uklízím a taky se starám o jeho děti (jsou u nás docela často) a já mu z toho dám 1tis. na nájem. Kvůli penězům jsem se ozvala, prý mi připadá, ale mám to spočítat. On to asi zase rozpočítá.Bydlíme v baráku,který je psaný na jeho rodiče.
Ale vzít si mě chce. Za těchto podmínek by mě chtěl asi každý:-))
Když to shrnu, je to pro mě dost náročné po všech stránkách. Práce a starostí mi přibylo a peněz ubývá. Povinnost vůči mě nemá a ani se o to nesnaží. Nepatřím k ženským, který jsem rády, že mají vedle sebe chlapa za každnou cenu. Nejsem fakt žádná chudinka. Představa, jak by to vypadalo, kdybych byla na mateřské, to mě fakt děsí a dost uráží....
Víš, nevidím v tvém příběhu žádnou jistotu. A tu asi my ženské potřebujeme. Bohužel nová rodina jsi ty, tak by měl mít povinnost vůči tobě. To mu asi nějak uniklo. Jsme na tom bohužel stejně!! Je samozřejmé, že se o svou dceru bude pořád starat.
Upravil(a) Sára6 (10. 8. 2007 12:28)
Není tady
zenetka napsal(a):
Evo, mě tak napadá....ty nevíš, kolik on vydělá, kolik dává bývalce....nemůže to být tak, že on vydělá opravdu málo? Ptal se tě, jestli je 8 tisíc na holku dost, ty jsi z toho vydedukovala , že dává bývalce osm tisíc na dceru + další peníze navíc - co když těch osm tisíc je právě ta částka, kterou dával bývalce, když byli spolu? Co když jí ani tu osmičku nedá, když je matka schopná říct, že nemůže zaplatit dceři kroužek, protože táta neplatí? Nemůže být jádro pudla v tom, že on vlastně ani tak moc nevydělá, stydí se za to, tak mlží, tobě dá pět táců, bývalce taky něco, a zbyde mu pár šupů?
pokud chlap není schopen se postarat, tak si neměl zakládat novou rodinu. To jsou důvody, proč lidé v manželství zůstávají. Když sí to spočítají, tak mají jasno.Čekal, že bude dotovat starou rodinu a novou bude dotova jeho partnerka???
Není tady
Já nechápu, jak můžou být chlapi takoví, fakt ne.... Hlavně si hlídat to svoje a ženská může investovat samozřejmě veškeré finance, ale pán, pán nám spoří... Já bych je za to snad pohlavkovala, to není možný tohle.
Není tady
Nety - "ženská může investovat samozřejmě veškeré finance, ale pán, pán nám spoří... " Omyl, kočko, pán SI spoří! Jó, kdyby spořil nám, to by bylo. :-))
Není tady
Nety napsal(a):
Já nechápu, jak můžou být chlapi takoví, fakt ne.... Hlavně si hlídat to svoje a ženská může investovat samozřejmě veškeré finance, ale pán, pán nám spoří... Já bych je za to snad pohlavkovala, to není možný tohle.
Nety, jasně že jsou prevíti,kteří zneužívají toho když je na nich žena závislá, ale nejsou takoví všichni. A některé ženy - jsou úplně stejné. Např.ta moje, barák je jen její, 10 let jsem jako blb tady investoval do rekonstrukce, i sám opravoval, veškeré vybavení domu pořídil, dokonce i dluhy z podnikání tchýně jsem částečně platil, a když se rozhodla se mnou rozejít, tak zcela samozřejmě očekávala že si seberu kartáček na zuby, jedny trenky a půjdu pryč, hlavně ale zdůraznila, že mám i nadále platit veškeré poplatky na jejím baráku a společné závazky. Z těch 10 let byla žena 4 roky na mateřské, 3 roky pracovala na pul uvazek (je hned ze všeho unavená), a zbytek - nemocenská a nezaměstnanost. A já se teď jen obávám toho, že u soudu o majetkovém vypořádání dojde ke zjištění, že má žena účet v bance o kterém já vůbec nevím a na kterém si vesele spoří (mám silné podezření), a já cokoliv jsme kupovali a neměli hotovost tak jsem bral na sebe na splátky.
Takže ne jen chlapi jsou prevíti přes peníze, ono je možná dobré v době namlouvání na toto myslet, a nenechat se finančně zneužívat
Není tady
Taky mně napadá, v souvislosti s tím, že když je maminka schopna říct dceři, že táta neposílá peníze (a on posílá víc než dost), jestli má tvůj přítel nějak zdokladováno, že peníze opravdu posílá. Aby se mu pak nestalo, že se maminka rozhodne, požádat přes soud o zpětné doplacení.
Upravil(a) lindaB (9. 8. 2007 10:14)
Není tady
Evi, já bych s ním asi nemluvila o tom, kolik dává mně a kolik své bývalé rodině. Prostě bych hodila na papír náklady na provoz vaší domácnosti a ostatní náklady na všechy vaše možné potřeby a pokecala bych s ním o tom, kdo a na čem se bude podílet teď, když oba vyděláváte, a kdo na čem, až třeba půjdeš na mateřskou. Doma to tak máme. Rozdělili jsme si, co kdo bude platit - na mimořádkách, dovolené, dárcích příbuzným atp. se domlouváme průběžně ... a co komu zbyde, s tím ať si dělá, co chce.
Tento systém nám zatím funguje. Ale až (jestli) půjdu na mateřskou, budem ho muset poněkud upravit
Upravil(a) Míša Kulička (9. 8. 2007 10:15)
Není tady
PetrHl napsal(a):
Nety napsal(a):
Nety, jasně že jsou prevíti,kteří zneužívají toho když je na nich žena závislá, ale nejsou takoví všichni. A některé ženy - jsou úplně stejné. Např.ta moje, barák je jen její, 10 let jsem jako blb tady investoval do rekonstrukce, i sám opravoval, veškeré vybavení domu pořídil, dokonce i dluhy z podnikání tchýně jsem částečně platil, a když se rozhodla se mnou rozejít, tak zcela samozřejmě očekávala že si seberu kartáček na zuby, jedny trenky a půjdu pryč, hlavně ale zdůraznila, že mám i nadále platit veškeré poplatky na jejím baráku a společné závazky. Z těch 10 let byla žena 4 roky na mateřské, 3 roky pracovala na pul uvazek (je hned ze všeho unavená), a zbytek - nemocenská a nezaměstnanost. A já se teď jen obávám toho, že u soudu o majetkovém vypořádání dojde ke zjištění, že má žena účet v bance o kterém já vůbec nevím a na kterém si vesele spoří (mám silné podezření), a já cokoliv jsme kupovali a neměli hotovost tak jsem bral na sebe na splátky.
Takže ne jen chlapi jsou prevíti přes peníze, ono je možná dobré v době namlouvání na toto myslet, a nenechat se finančně zneužívat
To myslíš vážně, jak jsi do toho započítal y čtyři roky na mateřské ??? To je totiž další věc, která mne na některých chlapech naprosto irituje, když ženě omlátí o čumec, že se vlastně čtyři roky dloubala v nose a nic nevydělávala.....
Není tady
Nety napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Nety napsal(a):
Takže ne jen chlapi jsou prevíti přes peníze, ono je možná dobré v době namlouvání na toto myslet, a nenechat se finančně zneužívatTo myslíš vážně, jak jsi do toho započítal y čtyři roky na mateřské ??? To je totiž další věc, která mne na některých chlapech naprosto irituje, když ženě omlátí o čumec, že se vlastně čtyři roky dloubala v nose a nic nevydělávala.....
....nechápu....kde jsem četla, že když se finančně spočítá práce ženské na MD (domácí práce, vození děti do kroužků atd.) tak to prý dělá cca 20tis.Ať si ti chlapi ty své řeči nechají od cesty. Toto když pronese chlap,tak to bohužel chlap není.
Není tady
Nety napsal(a):
To myslíš vážně, jak jsi do toho započítal y čtyři roky na mateřské ??? To je totiž další věc, která mne na některých chlapech naprosto irituje, když ženě omlátí o čumec, že se vlastně čtyři roky dloubala v nose a nic nevydělávala.....
Mě taky! Začínám být na tohle téměř alergická, zatím děti nemám, ale vidím to ve svém okolí, jak se to ženám vyčítáno, jako by se celou mateřskou flákaly ... fakt hnus! Nechala bych ty chlapy, co tohle říkaj, ať si to vyzkouší, jaké"flákání"to je, pak by změnili názor
Není tady
Jj - chlapi většinou slyší jen to slovo "dovolená" a protože pro ně to znamená odpočinek, mají pocit, že pro ženskou je to totéž. Já teda byla na MD už dááávno, ale pamatuju si, že jsem šila, pletla, zavařovala (a vozila si ovoce od kámošky vlakem v krosně s dětmi navíc) a prováděla další šílenosti, abych jednak ušetřila, jednak neměla (vnucený) pocit, že když jsem doma, tak se vlastně "ekonomicky nevyplácím".
Ale ono to není jen o dovolené - když jsem prcky šoupla do příslušných zařízení a šla vydělávat, dozvěděla jsem se, že přece nemůžu být unavená, protože dělám jen to, co jsem dělala na mateřské a to, že sedím v kanceláři v teple je vlastně odpočinek
Není tady
Mně to totiž jednou zarazilo u kamarádky. její partner vydělává slušné peníze, ona na mateřské s dvouletým dítětem a on ji omlátil o pusu, že je jako živí, no kde to jsme ???? Neuvěřitelné. I mého přítele to docela šokovalo. Nejepší na tom bylo, že když měl sám jeden den dítě pohlídat, tak ho radši vrazil k babičce, aby se u toho neotravoval nebo nepřetáhnul nebo nevím. No nic, já jen doufám, že tohle nikdy doma neuslyším. naštěstí jsou i muži, kteří k tomu mají vcelku super přístup.
Upravil(a) Nety (9. 8. 2007 11:41)
Není tady
pokud chlap není schopen se postarat, tak si neměl zakládat novou rodinu. To jsou důvody, proč lidé v manželství zůstávají. Když sí to spočítají, tak mají jasno.Čekal, že bude dotovat starou rodinu a novou bude dotova jeho partnerka???
Tak s tím souhlasím, že pokud chlap není schopen postarat se o jedno dítě, nemá si pořizovat další.
Já chtěla Evě naznačit, že ty závěry, že partner dává na dceru osm tisíc a k tomu ještě dotuje bývalku si vytvořila sama a nemusí to tak nakonec být (třeba ano, já je nikoho neznám). Je možný i to, že na dceru dá pár tisícovek a zbytek si syslí, jemožný, že profesně zkrachoval a vydělává sotva na uživení sebe, a je možný, že skutečně je k bývalý manželce víc než štědrej.
Není tady
Nety napsal(a):
Mně to totiž jednou zarazilo u kamarádky. její partner vydělává slušné peníze, ona na mateřské s dvouletým dítětem a on ji omlátil o pusu, že je jako živí, no kde to jsme ???? Neuvěřitelné. I mého přítele to docela šokovalo. Nejepší na tom bylo, že když měl sám jeden den dítě pohlídat, tak ho radši vrazil k babičce, aby se u toho neotravoval nebo nepřetáhnul nebo nevím. No nic, já jen doufám, že tohle nikdy doma neuslyším. naštěstí jsou i muži, kteří k tomu mají vcelku super přístup.
Tak to já se obecně setkávám s názorem, že práce v domácnosti je braná jako něco, co nestojí za řeč. Příklad: Muž je opěvován za to, že udělal např. obložení v kuchyni. Dobře, makal na tom dejme tomu od devíti ráno do čtyř, ale to, že manželka mezitím uvařila ve ztížených podmínkách, ohlídala dvě neposedná dítka, pověsila dvě pračky, průběžně uklízela ten nepořádek, vzala děti na procházku, po skončení práce celou kuchyň uklidila a udělala večeři, večer sama vykoupala a uložila děti, protože manžel je přece unavenej z toho obkládání a ještě většinu dne byla mužíčkovi "k ruce", když potřeboval něco donést nebo podržet, to přece není žádná práce....
Není tady