Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 8. 2007 8:01

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Myslí to vůbec vážně?

Tak tentokrát jsem tak trochu v koncích já hmm a chtěla bych slyšet vaše názory na tuto mou situaci:

Žiju už rok v jedné domácnosti s přítelem, který je ve většině věcí fajn, ale ... Jedna věc mě na něm trochu překvapuje a mrzí. Dohodli jsme se na svatbě s tím, že on to pořád chtěl a já říkala ne, až mě "ukecal". To bylo v dubnu a vyjádřila jsem se, a tedy dá nějaký návrh jak a co a kde atd. ... od té doby se nic neděje... nedávno jsem toto téma znovu otevřela a z přítele vypadlo, že zatím šetří na tu svatbu ... Já ale vím (od něj), že zároveň ještě dotuje svou bývalou přítelkyni, a to částkou, kterou jí dával v době, kdy žili spolu. (Kolik to dělá, to nevím, neptala jsem se. Mně dává na jeho potřeby pět tisíc měsíčně.) Připadám si v tom vztahu takhle tak nějak druhořadě a ač mi říká, jak mě miluje a nechce o mě přijít, doma pomáhá, spoustu věcí zařídí, je velmi zručný kutil, sex je s ním úžasný, s mou rodinou dobře vychází, s mou dcerou taky.... má zkrátka dost pozitiv... tak se mi těžko věří, že to se mnou vlastně myslí vážně, když sám několikrát žádal o ruku, ale přitom není schopen zajistit na svatbu finance. Raději, zdá se, živí bývalou ženu. Vypadá to, že takhle je stejně jednou nohou ještě u ní. Co si o tom myslíte? Mimochodem - má s ní dceru, 13 let, na tu její matce taky přispívá. Když se od nich odstěhoval, ptal se mě, jestli si myslím, že osm tisíc je na holčinu dost.... myslela jsem, že ano, takže nejspíš dostává dítě osm tisíc plus matka pak na sebe. Matka pracuje, není to žádná chuděra v invalidce nebo něco podobnýho. S přítelem jsme mluvili o společném dítěti, on je pro, dokonce sám začal a říká, že by se o mě postaral... ale já když si představím sebe na mateřský, jak mi klesne příjem na sedm tisíc.... a on teď není schopen ušetřit ani na svatbu... je mi z toho všelijak a dokonce jsem přemejšlela o tom, že ten vztah zabalím (už jsem něco podobného zažila s bývalým, sliby-chyby) ..... Tak jak to vidíte? .... Kdyžtak se ptejte, možná jsem nenapsala všechno ... Díky a páčko.
(PS: Teď budu dva dny bez netu.)

Není tady

#2 8. 8. 2007 8:32

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Myslí to vůbec vážně?

Taková šikovná baba z babinetu...a ptá se...!
Tvůj přítel je zodpovědný. Až příliš. A taky si asi hlídá zadní kolečka.
Ty se srovnávᚠs bývalkou, která má od něho vyšší příjem a nemá k němu žádnou povinnost. Nespí s ním, nevaří mu, nepere, on u ní nebydlí...Evi, neměla bys mu dát najevo, že Tě taky někdo dotuje, Cituji...Dneska nebudu miláčku doma, jdu na večeři s bývalým. Moc se mi nechce, ale to víš, je to vlastně společenská povinnost, takže vlastně o nic nejde. A on se asi moc bude divit, co mᚠco s kým kam chodit, obzvláště s bývalým. No a Ty mu řekni...to víš, peněz není nikdy nazbyt, však to znáš. Taky mᚠpovinnosti a já je přece respektuju. tak jsem dotace od bývalého neodmítla. ..
Na Tvém zajímavém dotazu se může poučit leckterá nezadaná, co si našla někoho s minulostí. Nikdy není jistota, že se natrvalo odpoutá od toho, co bylo!
P.S. A to ji hodlá dotovat i tehdy, až si s Tebou založí řádně uzavřené manželství...? Na to by ses asi měla zeptat.
Radu mám jedinou: do domácnosti dávej stejnou částku. To nechce teorii. Ale rovnou praxi a tvrdou realitu.

Není tady

#3 8. 8. 2007 8:45

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

No...šikovná a ptá se...já vím... hmm ... to s tím bývalým by asi nevyšlo, mám k němu antipatie a přítel to ví. Spíš bych mohla jít s bývalým milencem....hm....popřemýšlím o tom.... wink (ale asi to nezabere a navíc, na tu večeři mě klidně vezme i on a bez řečí to vždycky zaplatil, i když jsem hlavně ze začátku chtěla platit když ne za sebe, tak aspoň napůl...)
To, jestli ji hodlá dotovat i potom, to nevím. Když se zeptám, tak ho to asi nadzdvihne. A jestli kvůli tomu odejde, věšet se teda nebudu.
A dávat stejnou částku? ... asi to na jídlo a ty energie i dávám. Zbytek výplaty dávám vlastně na zvelebování patra v mém domě, na novou myčku, pračku apod. ... a to si říkám, že to si de facto vybavuju "svoji" domácnost, tak proč by mi měl přispívat, že? ... jenže v tom peru i jeho prádlo a myju nádobí po něm ... Nechci, aby to vypadalo, že jsem na prachy, jenže už jsem kdysi skoro dva roky strávila na mateřský, kdy jsem potřebovala třeba sunar, stál kolem 50-60 korun a já měla do výplaty mateřské tři dny a v peněžence stovku.... a bejvalej si raději koupil bez mého vědomí do auta vysouvací anténu ... ch jo .... Já už prostě nechci bejt takhle na držce, navíc když má člověk malý, tak ho stěží strčí do školky na celej den a jde makat na plnej úvazek ... (Tenkrát jsem šla do práce, malá do jesliček. I když tam chodila ráda, nebrečela, rychle si zvykla, těšila se, učitelky byly super, dodnes mě to trochu mrzí, že jsem si ji neužila a šla radši vydělávat... lezou mi slzy do očí ... měla jsem si tenkrát dupnout. jenže mě by to nejspíš s bývalým nepomohlo...teda já mám dneska den, kua!)

Není tady

#4 8. 8. 2007 8:45

x52658
Host

Ahoj Evi.... kapitulationbig_smile ,
hele a nešetří on na nějakou bombastickou svatbu někde v Karibiku?To si nedělám srandu,fakt mi to napadlo,když píšeš,že pořád šetří...Ale jinak k těm penězům...já nevím,jen se mi zdá,že jestli to chce takhle ještě víc ten vztah upevnit(mít na tebe papír reta ),tak byste si asi o tom všem měli promluvit...řekni mu,že se cítíš na druhý koleji...Podle toho,co jsi tady i jinde psala,tak té své bývalé dává dost,i kdyby jí dával jen alimenty,já nevidím důvod,pokud si ona normálně vydělává,aby jí dával ještě dál nějaký peníze bokem...Taky spolu asi nejste dva měsíce,aby se z toho ona nějak musela vzpamatovávat a zařizovat...Tak zlom vaz,beruško...a koukej sem pak hodit svatební oznámení... lolvissla

#5 8. 8. 2007 8:48

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

No,  tak tohle bych zase nedělala. Já teď nevím, co Ti vadí víc - jestli to, že jste se ještě nevzali (to bych nechala plavat, nač se hnát tak brzy do dalšího chomoutu???), nebo to, že dotuje svoji bývalou. Proč se ho na rovinu nezeptáš, kolik jí dává - tedy jí, nejen na dítě ? Proč se domýšlet a trápit se, tohle jde přeci normálně vyřešit. A to je výživné na ne/rozvedenou manželku nebo neprovdanou matku na dorovnání životní úrovně a nebo prostě jen bonus, aby se jeho bývalá partnerka s dítětem měli dobře ??? Tak mu prostě řekni to, co jsi tu napsala a zeptej se na částku a uvidíš, kolik to dělá a zda si to vzhledem k jeho příjmu může dovolit a zda je to nutné. Vždy na svatbu zase nemusí být tolik našetřeno. wink

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#6 8. 8. 2007 8:49

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

bazalko: Díky za reakci. Obávám se, že na svatbu v Karibiku teda nešetří ... jestli teda to je vůbec pravda s tím šetřením ... prostě mám blbej den od včera večer a jsem na pochybách ... Jeho bývalá se navíc nemusí vůbec zařizovat, ke mně přišel s osobníma věcma, fakt. Jí nechal dům a celé vybavení. To všechno bez nějakého vyrovnání. Chuděra žádná není, podle přítele si vydělá tak 20-25 čistýho (je šikovná obchodnice). ... tak ti nevím, jestli to svatební oznámení nakonec nehodím s nějakým jiným mužským jménem ... (ne že by někdo byl na obzoru, ale však by se taky časem našel, říkám si)...

Není tady

#7 8. 8. 2007 8:51

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Já nevím, proč to s ním normálně neprobereš. Prostě finanční situace v rodině, to přeci není tabu, proč by se měl rozčilovat? A jestli bude, tak mu řekneš, a´t se uklidní, že j to důležitá věc - finance v rodině. To přeci jistě chápe, když tak náležitě dotuje druhou stranu, tam mu to jistě bylo vysvětleno.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#8 8. 8. 2007 8:54

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Nety: Vadí mi, že dotuje bývalou, má ale řeči, že peníze jsou přeci společné, ale když jdu třeba koupit tu pračku, ledničku, myčku, sporák...cokoli...tak většinou nechá placení na mě. I když to samo používá taky. Nedávno koupil tedy mikrovlnku nebo zaplatil nějaké stavební drobnosti (do tisícovky) ... To "výživné" jí dává dobrovolně, bez nějakých soudů, prostě tak, jak byl zvyklý z dřívějška, tak jí to dává pořád.... a já jako blbka pak šetřím, abych mohla koupit třeba kuchyň. ... když ono zase - ten barák je můj, ta kuchyň tedy taky .... ale na druhou stranu - i on jí používá ... tak já nevím... Já bych prostě čekala, že když se něco dražšího kupuje, tak by mi mohl říct, že fajn, že to zaplatíme třeba napůl. ... ale to ještě nikdy neudělal ...

Není tady

#9 8. 8. 2007 8:54

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Evi, mně se jen zdá- pokud dává na  dceru 8 tisíc a ještě dotuje bývalou manželku- že to, co Ti dává- 5 tisíc- je málo. Na to, že má u Tebe full servis, zdá se mě, že pokud přispívá 5 tisíci, je to málo. sad

Není tady

#10 8. 8. 2007 8:57

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Nety: když já tohle asi neumím, nevím, jak řešit finance ... můj táta dává mámě celou výplatu, dostane něco na cigára a jsou spokojený oba dva ... můj bývalý mi dával zpočátku málo, pak už nic a měl pořád kecy, jak rozhazuju ... čím víc jsem vydělávala (a jsem schopná si najít práci a makat), tím míň mi dával, až jsem živila i jeho ... Já jsem v tomhle nějak neschopná. Nevím, na co mám nárok, na co už ne .... Když si o nějaký peníze řeknu, vzápětí si připadám "hamižná", když si neřeknu, mám pak někdy problém kvůli věci, kterou používáme oba, vyjít do další výplaty ...

Není tady

#11 8. 8. 2007 8:58

x52658
Host

Evi,vcelku nemᚠzač,ale je fakt,že byste si měli promluvit,a bude svatba nebo ne...prostě spolu žijete,máte jakýsi plány a to,že on má pořád pocit nějaký povinnosti k ex asi není úplně v pořádku...
A to,že mᚠblbej den,no ani se ti nedivím,ony ty věci se hromadí a hromadí a pak to většinou bouchne a zas se všechno pročistí...prostě držím palce,a se ti to brzy podaří... pussa

#12 8. 8. 2007 8:59

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

baz: Díky grater

Není tady

#13 8. 8. 2007 9:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj Evi - hele, co ti vadí víc? Že si tě "chce/nechce" vzít (ale spíš asi jo, když na veselku šetří), nebo že dotuje kromě dcery i bejvalku? Ty víš, co ho k tomu placení vede - jestli "špatný svědomí", potřeba zajistit dítě, aby si třeba matka nemusela hledat líp placený místo za míň času nebo něco jiného? Asi bych se mu pokusila nějak vysvětlit, že když bude i nadále sponzorovat bejvalku, tak na nové miminko mu nezbude. O tom, co platí na dceru, bych se nezmiňovala, ale dospělá zdravá ženská, která pracuje, by se asi měla umět obejít bez jeho peněz, i když chápu, že je to pro ni příjemný a hlavně bezpracný zisk.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#14 8. 8. 2007 9:02

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

Nety: Vadí mi, že dotuje bývalou, má ale řeči, že peníze jsou přeci společné, ale když jdu třeba koupit tu pračku, ledničku, myčku, sporák...cokoli...tak většinou nechá placení na mě. I když to samo používá taky. Nedávno koupil tedy mikrovlnku nebo zaplatil nějaké stavební drobnosti (do tisícovky) ... To "výživné" jí dává dobrovolně, bez nějakých soudů, prostě tak, jak byl zvyklý z dřívějška, tak jí to dává pořád.... a já jako blbka pak šetřím, abych mohla koupit třeba kuchyň. ... když ono zase - ten barák je můj, ta kuchyň tedy taky .... ale na druhou stranu - i on jí používá ... tak já nevím... Já bych prostě čekala, že když se něco dražšího kupuje, tak by mi mohl říct, že fajn, že to zaplatíme třeba napůl. ... ale to ještě nikdy neudělal ...

A proč mu to normálně neřekneš, ženská jako Ty by s tím neměla mít přeci problém...  Mně se zkraje taky trošku protivilo podotknout něco o financích a dotacích, které jsem pochopitelně chtěla zvýšit. pak jsem nechala partnera dva měsíce vše platit, aby zjistil, co co stojí, rázem byl povolnější k diskuzím o penězích a já zjistila, že jsem byla zbytečně ostýchavá. Teď jsem "zdrzla", no a veškeré větší položky už jdou na něj a půjdou. A byt je také napsaný na mne wink Až příště půjdete něco koupit, tak mu předem řekni : Stjí to tolik a tolik, radši T to říkám, aby sis vzal dost nebo nenechal doma kartu wink To musíte řešit spolu a ne Ty sama tady.  Pokud má takové příjmy, že si může dovolit takovým způsobem dotovat tož toho využij i Ty stoltS tím se vbec nežinýruj. gloria

Není tady

#15 8. 8. 2007 9:06

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

helena: No vadí mi ty dotace bývalé ... je fakt podle všecho schopná obchodnice, prý si přijde tak na 20-25 tisíc čistýho měsíčně ... navíc jí zbyl dům, veškeré zařízení ... a k holce se podle mě chová příšerně, když ji dokáže říct, že nemá na její kroužek kytary, protože otec "neplatí" ... ale to už je věc jiná.

Nety: Díky, mᚠpravdu, musím si to vyřešit s ním... Musím "zdrznout". Jak ráda bych se to naučila ... no musím nějak začít a každý začátek je těžký.

All: Holky, zatím páčko. Odjíždím a budu až v pátek. Ale pište dál, pomáháte mi, opravdu. ... .já jsem z toho svýho "problému" taková nesvá ... vždycky mě učili bejt skromná a teď jsem skromná až tak, že skoro nemám ani na to, abych se svojí  holkou jela na trochu lepší dovolenou a můj přítel dotuje bejvalku ... ach jo... já su fakt blbá!

Není tady

#16 8. 8. 2007 9:14

x52658
Host

Jo,tak to mě taky učili být skromná a nevyužívat a teď se to horko těžko odnaučuju...jak já si připadám blbě,když si chci něco "jen tak" koupit...protože my zas dáváme peníze dohromady,a když pak chci "zas" nový boty...ty pocity...škoda mluvit.Na tohle je machr můj tchán...ten je schopen vzít telefon a zavolat nám,a mu v Hradci koupíme chleba a přivezeme ho...jestli jedeme do města nebo ne je veldejší a to má potraviny 100m od baráku... dumbom ,co na to říct...

#17 8. 8. 2007 9:28

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Já myslím, že až se jednou hodně naštveš, půjde to samo. některým podnětům se už pak neodolá big_smile tummenupp

Není tady

#18 8. 8. 2007 9:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Evo, podle mých zkušeností je 13letá slečna už dost rozumná, aby se jí dalo vysvětlit, že alimenty jsou jednak velmi slušné (ví vůbec, kolik on platí?), druhak nejde, aby jí hradil všechno (protože i v rodině se oba rodiče o náklady nějak dělí) a nakonec i to, že taky nemusela v zařízeném domě zůstat, kdyby na ní táta nebral ohled.
Jinak to s tou skromností taky dobře znám... vždycky mi bylo blbý si říct manželovi o peníze "navíc", protože on rozhodl, kolik bude dávat na domácnost a prostě nechápal, "na co potřebuju víc". On funguje tak, že chodí v jedněch botech, dokud mu nespadnou z nohy a pak teprve koupí jiné, nejlépe u amanů a s ostatním oblečením je to podobně, ovšem když jsem mu koupila třeba novou košili, tak buď ji zabalenou uložil (že by na horší časy?) nebo si ji bez problémů vzal do své špinavé práce a do týdne zničil. Takže jsem to radši doháněla různejma vedlejšákama, přepisováním a tak dál. protože za ty řeči to nestálo. Teprve loni, když odešlo z domu poslední dítko, jsem se zas rozhodla já, že s tím, co si vydělám mimo zaměstnání, budu nakládat dle svého uvážení - ale propracovávala jsem se k tomu skoro 30 let http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Není tady

#19 8. 8. 2007 9:57

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

osum tisíc na dítě mi připadá jako sci fi, většině se podle mně o tom ani  nezdálo, nechápu teda k čemu odstupné a snažila bychse mu to vymluvit.

Mája

Není tady

#20 8. 8. 2007 10:26

baba
♥♥♥♥♥--

Ahoj EVI,je to tezke mluvit o penezich, clovek si pak pripada blbe, kort kdyz ten druhy nechce pochopit.Mela bys to s nim proste probrat, na rovinu.Je divny, kdyz plati na dceru osmicku, coz je vice nez slusne, aby jeste dotoval byvalku.Proc by mel, to nechapu.Leda ze by opravdu byla na minimu a bez prace, tak by jste ji treba spolecne neco nakoupili.Mne by tohle vadilo taky.A s tou svatbou,nechci byt zase napadan, ze soudim,ale na ni se da prece i pujcit, tech par tisic neni problem sehnat kdekoli,nevim.Nechci to rozebirat, abych ti neublizil,asi vis cim mam na mysli.Chce to asi poradny radikalni rez, ujasnit si vse, abys byla v pohode a on nemel pocit, ze musi neco pred tebou tajit.Myslim, ze by si mela vedet vsechno co se byvalky tyce, nemyslim minulost, spis co on s ni ma v umyslu a tak, proste mi to prijde divny.Jinak ti lip asi nebude.A pokud ti to bude jeste blby, tak bych trval aspon na tom, ze proste tobe bude davat vic nez ji uz proto, ze proste u tebe bydli,a jestli se mu to nebude zdat, tak papa,az si to ujasni tak at prijde,tohle prece nejde.Rozhodne bych to neresil nejakym milencem, proboha holkyyyyyyyyyyy,leda blafovat, to ju.wink
Jeste neco, nikdo neni dokonaly.

Upravil(a) baba (8. 8. 2007 10:27)

Není tady

#21 8. 8. 2007 10:31

Me
♥♥♥♥♥♥-

A když to ještě není bývalá manželka, ale"jen"přítelkyně, a vydělává tolik, tak mi to připadá i jako jeho blbost, že do ní pořád vráží peníze, kterých určitě taky nemá nazbyt a mohl by je investovat do něčeho přínosnějšího pro něj nebo pro tebe...není on takový ten"podpantoflák", co když na něho ženská houkne, tak ji vše dobrovolně zaplatí?? Jestli jo, tak na něj budeš asi muset houknout ty-a o něco víc, než ona wink
Ale fakt to nechápu - na dceru platit musí, to je jasné, s tou bývalou je to ale zvláštní...taky mě napadlo, jestli vůči ní nemá nějaké výčitky svědomí apod.,a nesnaží se jí to takto vynahradit, popřípadě jestli ho ona třeba něčím nevydírá...?I když to už je možná až moc silné kafe...každopádně nějaký důvod, proč jí ty peníze dává, mít musí.

Jinak se hlásím do klubu k těm, co byly vedeny ke skromnosti a pokoře - je opravdu těžké se toho zbavit, ale v dnešním světě budeme díky těmto vlastnostem převážně nešastné, protože je spousta hajzlíků, co právě této skromnosti apod.dokáže využít/až zneužít/ ve svůj prospěch!

Není tady

#22 8. 8. 2007 10:34

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Eva36 napsal(a):

helena: No vadí mi ty dotace bývalé ... je fakt podle všecho schopná obchodnice, prý si přijde tak na 20-25 tisíc čistýho měsíčně ... navíc jí zbyl dům, veškeré zařízení ... a k holce se podle mě chová příšerně, když ji dokáže říct, že nemá na její kroužek kytary, protože otec "neplatí" ... ale to už je věc jiná.

Nety: Díky, mᚠpravdu, musím si to vyřešit s ním... Musím "zdrznout". Jak ráda bych se to naučila ... no musím nějak začít a každý začátek je těžký.

All: Holky, zatím páčko. Odjíždím a budu až v pátek. Ale pište dál, pomáháte mi, opravdu. ... .já jsem z toho svýho "problému" taková nesvá ... vždycky mě učili bejt skromná a teď jsem skromná až tak, že skoro nemám ani na to, abych se svojí  holkou jela na trochu lepší dovolenou a můj přítel dotuje bejvalku ... ach jo... já su fakt blbá!

Ahoj Evo,

kdykoli jsem si od tebe přečetl nějaký komentář, tak mi to přišlo dobrý a že jsi "v pohode". Často se mi tvé poznámky zrovna hodily do krámu v mém osobním životě a říkal jsem si, jaká to je ta Eva šikovná holka, sebevědomá a umí si ve vztahu říct jasně, co potřebuje a co jí třeba vadí.

Peníze asi budou trošku jiné téma. Protože se míchají s nějakým podivným pocitem "abych nevypadala, že jsem na prachy..", vždy mě učili být skromná, mám brát ohledy na bývalku svého přítele, vždyt cokoli co kupuji je do mé domácnosti apod.

Já bych začal tím, co už umíš velmi  dobře. Otevřeně říkat, co ti vadí a co ti naopak je příjemné. Začít tím, že si promluvíš o tom, že přítel chtěl svatbu a že ted cítíš, jako by se to odkládalo. Ze ti nezálezí na velké svatbě (oba jste ostatně už jednou rozvedení - tak jsem to pochopil), ale na tom aktu samotném (když už tě tedy přesvědčil). A že to odkládání v tobě budí divný pocity, jestli to panáček myslí vážně.

A pak, za pár dní bude třeba prostor na popovídání o tom, že jako žena jeho života bys ráda měla pocit, že nebudeš (ani finančně) na druhém místě oproti jeho bývalé ženě. Není to o chamtivosti, ale o symbolice. Pokud muž obdarovává dobrovolně své ženy (a tvůj muž má evidentně aspon pocit, že má povinnosti vůči více ženám), tak chceš mít pocit, že jsi jeho hlavní žena. Chápeš, že jeho dcera potřebuje být zajištěná a chápeš, že jeho žena potřebuje být v blahobytu a v domě, který on jí dal. Ale nechápeš, proč by to nemělo být také u tebe. V zemích, kde muži mají více žen, by tyto ženy měly požívat stejného obdarování a přispěvků ze strany toho muže (realita je samozřejme jiná, ale jako argument se to dá použít).

Ovšem největší argument je říct, co přitom cítíš a jak si přeješ, aby to bylo.
PS: namísto toho, abys už ted rovnou říkala, že si najdeš nekoho jiného....to je trošku předčasné, ne? Nebo je tato věc tak vyhrocená...?

Drž se, když jsi zvládla překonat nepříjemné věci a hovory o vztahu jako takovém, tak hovory o penězích zvládneš také. Neboj.

Není tady

#23 8. 8. 2007 12:18

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Platit na 13ti lety dite osm tisic a jeste platit bejvalce, ktera si slusne vydelava... to se mi zda opravdu hodne. Nema ten chlap nejaky vycitky svedomi?

Holky, co tomu rikate: me plati bejvalej na 18ti letyho kluka pet stovek a druhej bejvalej na 13ti letou holku vubec nic! Takhle uz to tahnu deset let.

Upravil(a) venuše (8. 8. 2007 12:23)

Není tady

#24 8. 8. 2007 13:00

baba
♥♥♥♥♥--

venuše napsal(a):

Platit na 13ti lety dite osm tisic a jeste platit bejvalce, ktera si slusne vydelava... to se mi zda opravdu hodne. Nema ten chlap nejaky vycitky svedomi?

Holky, co tomu rikate: me plati bejvalej na 18ti letyho kluka pet stovek a druhej bejvalej na 13ti letou holku vubec nic! Takhle uz to tahnu deset let.

Ses hloupa, promin.nebo snad neni jeho? Jestli jo, tak s tim neco delej, nevim, treba je to problem, ale je snad taky jeho sakra.

Není tady

#25 8. 8. 2007 13:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Venuše, a proč jsi s tím za ty roky už něco neudělala?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí